23. kolo
13.02.2011 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille nezaváhalo, skolilo Toulouse 2:0 a sluní se stále na čele

Vedoucí celek Lille završil 23. kolo francouzské nejvyšší soutěže pohodlnou nedělní výhrou 2:0 nad Toulouse. O dvě branky se postarali Gervinho, zřejmě nejlepší muž na trávníku, v závěru pak ještě přidal tu druhou De Melo. A to nebýt některých skvělých zákroků hostujícího Valverdeho, odvezlo by si Toulouse zajisté ještě větší příděl.

Nejprve se o překonání hostujícího gólmana Valverdeho, který jinak chytal opravdu znamenitě, snažil Balmont z přímého kopu, ale tady toulouský strážce branky v pohodě zakročil. Poté však měl o hodně více práce s Gervinhovou dělovkou, kterému nabili po společné akci Hazard se Sowem, Valverde však dokázal jednoruč fantasticky zlikvidovat.

Útočník Pobřeží Slonoviny byl při chuti i nadále, excelentně se mohl trefit, když Valverde nebyl v dobrém postoji, nakonec Gervinhovu ránu vytěsnil alespoň nad bránu. Podíváme-li se na statistiku, bylo Toulouse pod palbou střel celkem devětkrát. A Lille? Ani jedna ze tří střel soupeře neletěla směrem na gólmana Landreaua.

Ač Valverde polapil, co mohl, nakonec poprvé kapituloval ve 38. minutě. Gervinho si vyměnil míč se Sowem, jeho ránu ještě vytěsnily brankářské rukavice do tyčky, s dorážkou však přiběhl Gervinho, který akrobaticky a se štěstím dotlačil balón za brankovou čáru. Ještě do přestávky mohl navýšit Sow, s jeho pokusem si však Valverde poradil.

Až na začátku druhého poločasu zazlobilo konečně i hostující TFC, Machadův centr dost ohrozil svatyni brankáře Landeraua, pro něhož to byl mimochodem jeho 500. start v Ligue 1, ale Gervinho se ukázal i jako schopný obránce a nebezpečí odvrátil. Stále byl jinak neúnavný a v útoku tropil soupeři i nadále velkou neplechu.

Tentokráte unikl po křídle Capouemu, snažil se najít přihrávkou volného Sowa, jenže s razancí to přehnal, takže jeho spoluhráč na balón nedosáhl. Pět minut před koncem se navíc Valverde zranil a musel jít střídat. Jeho náhradník měl nejprve plné ruce práce se Sowovou ránou, v nastaveném čase však již nedokázal zabránit gólu De Mela.

Gervinho našel centrem střídajícího záložníka, který poslal míč do sítě a zajistil Lille zasloužené tři body. Lille si tak upevnilo vedení, na druhé Rennes má pohodlný náskok pěti bodů a stále je z něho horký kandidát na titul. Toulouse je osmé, i přes tuhle porážku reálně bojuje o pohárové příčky.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele