Ligue 1 - souhrn 14. kola

18.11.2011, 21:54, aktualizováno 20.11.2011, 23:02
Komentáře a souhrny
Ligue 1 zažila v neděli večer velkou senzaci, Paříž doma podlehla outsiderovi z Nancy. Montpellier doma zdolal Marseille a bodově se dotáhl na vedoucí PSG. Nice svou nedisciplinovaností ulehčilo pozici St.-Étienne a to si došlo pro pohodlnou výhru. Dijon porazil Bordeaux, Evian přehrál Lorient. Již v pátek Lyon nezvládl roli favorita duelu s Rennes a Lille remizovalo v Toulouse. V neděli uspěly Brest a Valenciennes.

Paris Saint-Germain - AS Nancy-Lorraine 0:1

20.11.2011 21:00

Góly: 49. Jean Calvé

Senzační výsledek se urodil na závěr 14. kola Ligue 1. Vedoucí PSG nepotvrdilo jasnou úlohu favorita a doma do tohoto zápasu s předposledním Nancy prohrálo 0:1. To se tak díky třem bodům vyhouplo ze sestupového pásma. Domácí, kteří začali hrát pořádný fotbal až po krásné trefě hostujícího Calvého, zůstávají o skóre první.

Už vzájemná bilance mezi oběma týmy, kterou PSG nemá s Nancy bůhvíjak dobrou, mohla naznačovat pernou a tvrdou dřinu domácích borců k jinak povinnému zisku tří bodů. Že se ale po konečném hvizdu objeví na ukazateli skóre tak překvapivý výsledek, to se zřejmě ani mezi některými příznivci ASNL nečekalo.

Ale hosté v Parku princů bázlivě nehráli. Už v 6. minutě zahrozil Lemaitre, jehož střelu ovšem lapil Sirigu. Největší šanci PSG v prvním poločase měl na kopačce po dvaceti sedmi minutách hry Pastore, ovšem jeho ránu z první zlikvidoval gólman N'Dy Assembé. Ani po přestávce se hra domácích o mnoho nezlepšila.

A ve 49. minutě nastala ona šokující událost. Calvé se opřel do míče tak skvěle, že jeho střela pravačkou z voleje zapadla přesně do míst vzdálenější šibenice Siriguovy branky. Tohle jako by Pařížany konečně probralo. Jenže v konečném účtování ztroskotali na skvěle chytajícím N'Dy Assembém, který mezi třemi tyčemi doslova čaroval.

V 62. minutě si na něm vylámal zuby Jallet, o sedm minut později už už směřovala hlavička Melvüta do sítě, ovšem N'Dy Assembé jí vyrazil do bezpečí na poslední chvíli z brankové čáry. Gameiro v 78. minutě napálil břevno a v závěru pak ani Bodmer s Neném nepřekonali hostujícího muže v rukavicích.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Sochaux 2:0

20.11.2011 17:00

Góly: 67. Bruno Grougi (pen.), 80. Romain Poyet

Důležité vítězství zaznamenali fotbalisté Brestu, když porazili stále klesající Sochaux 2:0 a dodali si tak notné dávky optimismu v tuhém záchranářském boji.

Teprve druhá výhra v soutěži katapultovala domácí na třinácté místo; Sochaux je jedenácté, s šestibodovým náskokem na sestupové příčky. O výsledku rozhodla penaltová situace, v níž se Brest dostal do vedení, zatímco Les Lionceaux přišli o vyloučeného Peybernese.

První šanci zápasu měli aktivnější hráči v bílém. V sedmé minutě se k přímému kopu postavila opora záložní řady Bruno Grougi, ale s jeho dobře mířenou střelou si gólman Teddy Richert dokázal poradit. Že Grougi přímé kopy zahrávat umí, ukázal znovu v minutě devatenácté; zkušený strážce svatyně Sochaux však byl pozorný i tentokrát.

Z předcházejícího odstavce je patrné, kdo měl na hřišti hlavní slovo: neúnavný Grougi, nejdůležitější opora Brestois, se ke slovu dostal znovu po půlhodině hry, ale jeho střela, ačkoliv fanoušky hostí notně vystrašila, nakonec mířila těsně vedle levé tyče. Bezzubé Sochaux se ke slovu dostalo až těsně před půlí, kdy brankáře Elanu křížnou ránou prověřil Édouard Butin. Mladý útočník Lvíčat mířil dobře do horního rohu brány, ale Elana jeho šanci zneškodnil. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu, se kterým mohli být spokojenější hosté.

Neúspěšné dobývání Richertovy brány však domácí neodradilo a do druhé půle vlétli se stejným elánem jako na začátku. Ani Nolan Roux však veterána v hostující bráně nenachytal. Zasloužené odměny se Brestois dočkali až v 68. minutě, kdy se do vápna probil Eden Ben Basat a byl zastaven Peybernesem, podle názoru sudího neoprávněně. Mladý stoper Sochaux svůj ošklivě vypadající zákrok odnesl zaslouženou červenou kartou a Grougi, nejlepší muž na hřišti, zkušeně poslal Richerta na špatnou stranu - 1:0.

Tečku za výsledkem udělal druhý gól, který přišel o deset minut později. Nolan Roux předvedl ukázkovou individuální akci zakončenou přesnou přihrávkou na Romaina Poyeta, jehož pravačka vypálila z voleje mimo dosah bezmocného Richerta - 2:0. Zdecimované a oslabené Sochaux se už na žádný odpor nezmohlo a domácí si tak cennou výhru bez obtíží pohlídali.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AJ Auxerre 2:1

20.11.2011 17:00

Góly: 59. Nicolas Isimat-Mirin, 79. Mahmadou Samassa - 34. Alain Traoré

Valenciennes si připsalo důležité vítězství v utkání s Auxerre a vzdálilo se sestupovému pásmu. Vítězství mu zajistili svými trefami Isimat Mirin s Mamadouem Samassou. Za hosty stav pouze korigoval Alain Traoré.

Svěřenci Alexe Duponta si letos připsali teprve své třetí vítězství, které jim pomohlo k vzestupu tabulkou ze sedmnáctého na patnácté místo. Z toho mají nyní tříbodový náskok na osmnácté Nice. Naproti tomu Auxerre nenavázalo na svůj poslední ligový zápas, ještě před reprezentační pauzou zvítězilo AJA nad Toulouse. Nyní ale najelo do starých kolejí - a prohrálo čtvrtý z posledních pěti utkání. V tabulce kleslo na čtrnáctou pozici.

Auxerre se z posledních dvaceti zápasů na hřištích soupeřů podařilo v rámci Ligue 1 zvítězit pouze dvakrát, na Stade du Hainaut se ale již od začátku prezentovali jako doma. Kamela Chafniho našel v pokutovém území svou přihrávkou Roy Contout, záložníka hostů ale ještě před zakončením stihl od míče odstavit obránce Mody Traoré. Rozhodčí se - i přes protesty hostujících borců - penaltu odpískat nerozhodl.

Na druhé straně se do poměrně solidního zakončení dostal David Ducourtioux, nicméně jeho rána nenadělala Olivieru Sorinovi příliš potíží. Byli to ale hosté, kteří se po 34 minutách ujali vedení, již svou sedmou letošní branku vstřelil Alain Traoré. Po přímém kopu z kopaček Cédrica Hengbarta tečoval míč šikovně Contout, balon propadl až k útočníkovi Burkiny Faso a ten se levačkou nemýlil - 0:1.

Domácí se ihned po obdržení branky nahnali do útoku. Z dálky to znovu zkoušel Ducourtioux, tentokrát ale jeho ránu zablokoval bránící Jeremy Berthod. I do druhého poločasu vstoupili hráči Valenciennes aktivněji, již po několika minutách hry hlavičkoval nebezpečně Gael Danic, nicméně jeho pokus dokázal Sorin vytěsnit.

Po hodině hry se ale domácí dočkali odměny za svou aktivitu. Renaud Cohade poslal do pokutového území perfektní centr, na který si naskočil Isimat Mirin, mladý útočník přeskočil Hengbarta a mohl se radovat ze své vůbec první branky za první mužstvo Valenciennes - 1:1.

V té chvíli byli Dupontovi svěřenci jako na koni. Na hřišti existoval jediný tým a hosty musel zachraňovat Sorin. Ten si sice ještě poradil s Kadirovou ránou, na střelu Danice byl již ale krátký. Naštěstí pro Auxerre ale balon nakonec skončil na tyči. Ale když to již vypadalo, že si AJA opravdu nakonec připíše bod za remízu, udeřil Mamadou Samassa.

Po pěkné kombinaci nahrál Mirin do vápna dobře postavenému parťákovi z útoku, jenž Sorina - i když se štěstím, gólman hostů dokázal do střely ještě vložit ruku - nakonec propálil - 2:1. V samém závěru se ještě do veliké příležitosti dostal Kadir, nicméně brankář Sorin předvedl parádní zákrok.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Marseille 1:0

19.11.2011 21:00

Góly: 62. Souleymane Diawara (vl.)

Fotbalisté Montpellieru oplatili Marseille letní porážku ve Francouzském superpoháru a díky nejtěsnější možné výhře 1:0 se bodově dotáhli na první PSG, které má ale ještě zápas k dobru. Deschampsovi svěřenci tak přišli o svou sedmizápasovou ligovou neporazitelnost. Jediný gól utkání padl v 62. minutě po vlastenci Diawary.

První dějství bylo určitě méně zajímavější než to druhé. Z voleje se nejprve pokoušel skórovat Camara, ovšem jeho pokus mu zablokoval Morel. Největší šanci první pětačtyřicetiminutovky měl na kopačce marseillský Rémy, jehož svým pasem vyslal J. Ayew, avšak následná střela bývalého kanonýra Nice jen o trošku minula bránu.

Ještě do přestávky zahrozil trochu domácí Giroud, jenže ten rovněž po centru od Belhandy mířil pouze mimo prostor tří tyčí. Do druhé půle vstoupili lépe domácí, ačkoli Diarra vyslal nebezpečnou dělovku z dálky, která ovšem brankáře Jourdrena neohrozila ani ho nijak nemohla oslovit, více soupeře tlačil Montpellier.

Trenér Deschamps stáhl ze hry po hodině hry Rémyho, který na hřišti nevypadal i díky reprezentačním povinnostem nijak čerstvě, a na hřiště vstoupil Gignac. Ovšem hostům jako by se tohle střídání spíš nevyplatilo, těsně poté totiž inkasovali jedinou branku utkání, na kterou již odpověď nenašli.

Belhanda našel na pravé straně v šestnáctce nabíhajícího Camaru, ten na poslední chvíli stačil ještě dloubnout do balónu, aby si na jeho centr mohl naběhnout sprintující Giroud. Nakonec se však domácí forvard ani nemusel snažit, hlavou ho totiž do vlastní brány usměrnil nešťastně Diawara.

OM nehodlalo tenhle výsledek nechat jen tak, o vyrovnání se mohl postarat rychle Gignac, jeho střelu ale lapil Jourdren. J. Ayew poté v nejhorší moment ztratil míč, takže Jourdren si tentokráte v bráně nezachytal. I když hosté svého soupeře, který se už prakticky jenom bránil, dost tlačili, v gól nedokázali proměnit ani jednu ze svých šancí.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - SM Caen 2:2

19.11.2011 19:00

Góly: 51. Ilan (pen.), 90+1. Benjamin André - 64. Molla Wagué, 71. Lenny Nangis

Ajaccio uteklo z pověstné hrobníkovy lopaty, když v poslední minutě vyrovnalo zápas s Caen. Korsický celek nicméně zůstává poslední.

Svěřenci trenéra Pantaloniho přitom v utkání proti lépe postavenému soupeři vedli, ale Dumasův tým skóre otočil a Ajaccio nakonec vyrovnávalo v poslední minutě. Na korsickém stadionu se odehrálo vyrovnané utkání, ve kterém žádný z týmů neměl výrazně blíže k vítězství, a tak se remíza dá považovat za spravedlivou.

Ze začátku byli nebezpečnější domácí, kteří, vzhledem ke svému umístění, museli nutně bodovat. Frédéric Sammaritano otestoval Thébauxe, ale brankář Caen jeho střelu nakonec, ač s obtížemi, zlikvidoval.

To byla nicméně jediná zaznamenání hodná šance první půle. Po poločase se ovšem začaly dít věci. Stačilo pouhých šest minut, aby se domácí dostali do vedení. Zasloužil se o to Benjamin André: mladý záložník byl faulován v pokutovém území a Ilan se z nařízené penalty nemýlil - 1:0.

Ajaccio vycítilo šanci na výhru, teprve druhou v sezoně. Optimismus domácích nicméně vydržel pouhých 12 minut; poté hosté vyrovnali. Viníkem byl Grégory Proment, jehož roh našel dobře postaveného Fraua, který vypálil křížnou ránu; do cesty se jí postavil Wague, ale dokázal pouze tečovat míč mimo dosah vlastního gólmana - 1:1.

Po sedmi minutách už favorizovaní hosté vedli. Leyti N'Diaye, obránce zapůjčený Ajacciu z Marseille, vyrobil poziční chybu, čehož využil Nangis a propálil Ochoova náhradníka Debese podruhé - 1:2. Zdálo se, že utkání skončí vítězstvím Caen, ale ostrované se v závěru dokázali vzepnout: jejich tlak nakonec vyústil v kýžený vyrovnávací gól. Benjamin André vypálil v posledních vteřinách utkání z hranice vápna a Thébaux byl bezmocný - 2:2.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Girondins Bordeaux 2:0

19.11.2011 19:00

Góly: 69. Brice Jovial, 73. Benjamin Corgnet

Nesmírně důležité vítězství zaznamenal Dijon, který se odrazil ode dna tabulky díky výhře nad zoufale tápajícím Bordeaux. Dijon vyhrál po šesti zápasech, naopak na hosty kouzlo trenéra Gillota, který loni zaznamenal skvělý úspěch se Sochaux, zatím vůbec nepůsobí.

První půle nenabídla divákům na dijonském stadionu mnoho vzrušení. Oba týmy se sice dostaly do náznaku šancí, ale nikdo nebyl schopný přetavit je ve skutečné příležitosti ke skórování. Nezbývá tedy než konstatovat, že až do 45. minuty se hrál fotbal, který oko labužníka jistě nepotěšil... Výjimkou budiž Diabatého pokus, který Reynet, brankář Dijonu, vytlačil na tyč.

Druhou půli načal nadějným pokusem Yoan Gouffran; útočník hostí však svoji hlavičku umístil těsně vedle konstrukce Reynetovy brány. Abdoulaye Bamba, obránce Dijonu, následně zkoušel pálit z voleje; jeho vynikající rána zpoza pokutového území však těsně minula bordeauxskou bránu.

Domácí se však kýžených bodů nakonec dočkali. Brice Jovial svojí hlavičkou po Guerbertově dlouhém pasu z přímého kopu mířil přesně - 1:0.

A vedení doposud trápícího se Dijonu zvedl Benjamin Corgnet, který využil skvělé práce Erica Bauthéaca, jenž pronikl po pravé straně do bordeauxské obrany a předložil Corgnetovi míč, který nemohl minout - 2:0.

Pět minut před koncem byl nováček počoetně oslaben, když Marcq dostal druhou žlutou kartu; na velice cenném vítězství DFCO to však už nic nezměnilo. Carteronův tým tak jen potvrdil, že momentální Bordeaux se nachází v absolutních troskách; Dijonu naopak vítězství po dlouhém půstu může jen pomoci.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - FC Lorient 2:1

19.11.2011 19:00

Góly: 2. Yannick Sagbo (pen.), 59. Daniel Wass - 47. Lamine Koné

Évian pokračuje ve skvělé jízdě Ligue 1 i po reprezentační pauze. Nováček soutěže dnes díky brankám Yannicka Sagba a Daniela Wasse prodloužil svou sérii bez porážky na čtyři utkání. Lorientu na body trefa Lamineho Koného nestačila.

Lorient tak pokračuje ve svých patáliích mimo vlastní stadion. Dosud se les Merlus podařilo na výjezdech získat jediné vítězství, proti Évianu ale dnes nedosáhli ani na jeden bod. I přesto ale oranžoví nadále zůstávají na sedmém místě, ztráta na čtvrté místo i nadále zůstává pětibodová. Naproti tomu Évian navázal na skvělou remízu v Lille z minulého kola a podruhé za sebou potěšil vlastní fanoušky plným bodovým ziskem přímo před jejich zraky. V tabulce si polepšil o jednu příčku, posunul se na dvanáctou pozici.

Domácí vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli. Již po dvou minutách si pátou letošní branku připsal Yannick Sagbo. Romao byl v pokutovém území sražen k zemi Youssufem Adnanem a sudí nekompromisně nařídil penaltu. K té se postavil právě útočník Pobřeží slonoviny a i přes svůj nízký věk neudělal jedinou chybu - brankáře poslal na druhou stranu a svůj tým do vedení 1:0.

Évian si vypracoval další velmi nadějnou příležitost po dvaceti minutách hry. A byl to znovu Sagbo, který zaměstnával gólmana Fabiana Audarda. Tentokrát se třiadvacetiletý kanonýr dostal do zakončení po rohovém kopu Cedrica Barbosy, jeho tvrdá rána z první ale narazila na připraveného Audarda.

Hosté si na svou první vážnější příležitost museli počkat do 41. minuty. V poměrně solidní pozici se objevil Gilles Sunu, který se nebál vypálit. Jeho střela ale nakonec skončila těsně vedle branky. Stejný hráč se ale ukázal jako rozhodující při vyrovnávacím gólu Lorientu. byl to on, který minutu po změně stran nasměroval Mvuembův roh do branky. Před gólmanam Laquaitem balon ještě tečoval Lamine Koné, jemuž byla trefa nakonec připsána - 1:1.

Évian se ale brzy znovu dostal do vedení. V 58. minutě se poprvé v dresu ÉTG prosadil dánský obránce Daniel Wass, jenž je ve Francii na hostování z Benficy Lisabon. Levý bek si naběhl na centr Yannicka Sagba a volejem poslal míč do sítě - 2:1.

Za hosty byl nebezpečný jediný muž - a to z Arsenalu vypůjčený Gilles Sunu. Mladému kanonýrovi ale jako by chyběly zkušenosti v zakončení a svou šanci deset minut před koncem nevyužil ani tentokrát. Jeho ránu totiž Laquait vyrazil a udržel tak pro svůj tým důležité tři body.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Saint-Étienne 0:2

19.11.2011 19:00

Góly: 24. Florent Sinama-Pongolle (pen.), 39. Kurt Zouma

Doslova řeznické utkání mezi Nice a St. Étienne muselo odřídit trio rozhodčích. Ruddy Buquet vytahoval ze své kapsičky hned tři červené karty a všechny pro domácí, z toho dvě už během první půlhodiny. Hostující Les Verts pak neměli proti takto oslabenému soupeři příliš problémů pohlídat si vítězství 2:0 a tři body.

Změna trenéra hráčům Nice v tomto zápase moc nepomohla. Rene Marsiglia měl vštěpit hráčům bojovnost a více je vyburcovat k ofenzivnějším choutkám, možná to ale proti St. Étienne s motivací trochu přehnal. Útočná snaha borců OGC znovu nestála za mnoho a dvoubrankové manko v rozpoložení bez vyloučených hráčů dotáhnout nedokázali.

Domácí navíc vstoupili do utkání příšerným způsobem. Byť již v 7. minutě si hostující gólman Ruffier pořádně zachytal a to hned třikrát v rychlém sledu, aby neinkasoval, ve 22. minutě nastal možná rozhodující okamžik celého klání. Brankář Ospina zatáhl ve vápně za záchrannou brzdu a Aubameyang se poroučel padnout na zem.

A protože sudí Buquet vyhodnotil tuto situaci jako zmaření zjevné brankové příležitosti, musel Ospina po červené kartě odejít předčasně do sprch. Náhradník Fernández pak musel čelit ještě penaltě, kterou však nepolapil a Sinama-Pongolle z bílého puntíku otevřel skóre utkání. O šest minut později se přitom červenalo znovu.

Tentokráte vyloučení padlo na jiného hráče Nice, nedisciplinovaný Mouloungui neměl příliš slitování v souboji se soupeřem Lemoinem, pro což ovšem samozřejmě neměl pochopení ani muž s píšťalkou Buquet, který poslal Nice do devíti hráčů. Zouma ve 39. minutě navíc hlavou po rohovém kopu zvýšil na 2:0.

Druhý poločas se vlastně dohrával už jen z povinnosti, ačkoli pár náznaků na ohrožení Ruffierovy svatyně Marsigliaovi svěřenci měli. Jenže hrát o dva muže v poli méně je pochopitelně velký problém. A to ještě viděl čtyři minuty před koncem třetí červenou kartu Civelli, jenž ostře sejmul Sinama-Pongolleho.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Rennes 1:2

18.11.2011 20:00

Góly: 36. Ederson - 39. Jonathan Pitroipa, 53. Jirès Kembo-Ekoko

Lyon před vlastními diváky nestačil na Rennes a po prohře 1:2 ho právě jeho dnešní soupeř vystřídal na čtvrtém místě tabulky. Za domácí sice otevřel skóre Ederson, hosté ale nakonec díky trefám Pitroipy a Ekoka průběh utkání zvrátili.

Lyon tak prohrál již třetí utkání po sobě jdoucí, v lize je to již druhý duel v řadě. Vůbec poprvé pak l’OL zklamali své diváky na vlastním stadionu, dosud se svěřencům Rémiho Garda pokaždé podařilo získat alespoň bod. Naopak Rennes po dvou neúspěšných pokusech zvítězilo a svého dnešního protivníka vystřídalo na čtvrté, pohárové příčce. Lyon je momentálně na pozici páté.

Domácí přitom do utkání vstoupili aktivněji než jejich soupeř. Ve dvanácté minutě se do prvního nebezpečného zakončení dostal mladičký Alexandre Lacazette, jeho volej se ale nakonec mezi tři tyče nevešel. Přesněji mířil na druhé straně Victor Hugo Montano, ani on ale nakonec nemohl být se svým pokusem spokojen. Svou hlavičku v pádu sice nasměroval za záda Huga Llorise, brankovou konstrukci však již nepřelstil.

Lyon se štěstím tento okamžik přežil a okolo dvacáté minuty se hned dvakrát ocitl blízko vstřelení první branky - obě šance měl na svědomí Bafetimbi Gomis. Jeho první příležitost dokázal ještě zneškodnit brankář Benoit Costil, napodruhé ho musel zastoupit jeden z hostujících obránců, který hlavičku senegalského reprezentanta vykopával z brankové čáry.

Lyon ale na první branku již nečekal dlouho. V 36. minutě se míč po rohovém kopu dostal ke Kimu Källströmovi, ten se rozhodl pro ránu zpoza pokutového území. Jeho pokusu ještě drobnou tečí dopomohl do horního růžku branky uzdravený záložník Ederson - 1:0.

Nadšení domácích příznivců ale netrvalo dlouho. Konkrétně pouze necelé tři minuty. Poté se totiž prosadil Jonathan Pitroipa. Ten obešel bránícího Bakaryho Koného a následně bez větších potíží překonal také brankáře Huga Llorise - 1:1.

A divoký průběh zápasu mohl pokračovat. Již o minutu později se do velice nebezpečného zakončení dostal obránce Anthony Reveillere, ten využil špatné rozehrávky hostujícího celku a levačkou napálil míč pouze do tyčky Costilovy svatyně. Po první půli se tak šlo do šaten za nerozhodného stavu, šťastnějším týmem mohlo být Rennes.

To se ale v druhém dějství změnilo k nepoznání - a trvalo pouze dalších osm minut, než se Rennes ujalo poprvé v zápase vedení. Källström ztratil míč ve středu pole, toho se ujal Yann M’Vila, ten rychle vybídl ke sprintu Jirése Ekoka a ten si již s Hugem Llorisem poradil - 1:2.

Hosté si následně vypracovali ještě několik nadějně vyhlížejících příležitostí. Neprosadil se ale ani Feret, ani Pitroipa a nakonec ani střídající Youssuf Hadji. Poslední slovo měli ale domácí. Lob Yoanna Gourcuffa ale pro brankáře Costila byl spíše moučníčkem k zakousnutí než otráveným dortem.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC 0:0

18.11.2011 20:00

Góly: -

Lille si vypracovalo několik příležitostí, bylo lepším celkem, nakonec ale bere pouze bod. Obhájce titulu po bezbrankové remíze s Toulouse zůstává na třetí příčce.

Lille přitom neprohrálo již dvanáct utkání za sebou jdoucích. Poslední tři utkání dog ale skončila remízou, na vedoucí Paris Saint-Germain ztrácí nyní pět bodů. Naproti tomu Toulouse nevyhrálo druhý zápas v řadě, v tabulce si ani nepolepšilo, avšak ani nepohoršilo a zůstává na místě šestém s dvoubodovým mankem na čtvrté Rennes.

Jak už to tak u zápasů Toulouse bývá, úvodní fáze utkání byly poměrně opatrné. Domácí nehodlali dát svému soupeři nic zadarmo a k vidění byl boj o střed hřiště. Fialovým se však vůbec nedařilo vypracovat si nějakou příležitost, v ofenzivě byli bezzubí. Přístup domácích jako by ovlivnil jinak aktivní Lille, které se v prvních minutách jevilo až neobvykle zdrženlivě.

K prvnímu nebezpečnému zakončení se dostal Dimitri Payet, jeho dalekonosný pokus ale nakonec spíše pobavil domácí kotelníky, to když se míč vznesl vysoko nad branku. Následně se do zakončení dostal Florent Balmont. Nicméně ani defenzivní záložník Lille nemířil dostatečně přesně, ačkoliv svého týmového kolegu v přesnosti přeci jen předstihl. Jeho pokus lapil Ali Ahamada.

Hostující gólman Mickael Landreau neměl v prvním poločasu příliš práce, jednou ale přeci jen musel prokázat svou bystrost a vychytralost, to když musel zasahovat proti pokusu Francka Tabanoua. Dobrým výkonem se naproti tomu neprezentoval Daniel Braaten, se kterým se táhl příběh z prvního poločasu, kdy rozhodčí nehodlal odpískat penaltu za zákrok na norského útočníka.

Pět minut po změně stran se mince obrátila a sudí nařídil pokutový kop za Braatenův zákrok v pokutovém území, kde skolil Francka Beriu. K míči se postavil kanonýr Moussa Sow, nicméně ten jako by svůj střelecký instinkt zapomněl v loňském ročníku - jeho pokus lapil hrdina domácích Ahamada.

Povedený večer za sebou neměl ani Joe Cole, který se ale málem stal těsně před svým vystřídáním Edenem Hazardem hrdinou hostů. Jeho rána ale nakonec skončila vedle tyčky. Belgický štírek se okamžitě zapojil do útočení svého týmu a byl velice nebezpečný. Hned jeho první kontakt s míčem málem znamenal tři body - skvěle ale zasáhl Ahamada.

Jeho následný pokus, který přišel v 75. minutě, skončila těsně vedle branky. To ale nebylo vše od Hazardova přínosu. Dvě minuty před koncem vyslal parádní přihrávkou do samostatného úniku Roddyho Rodelina, ten si ale nedokázal s nabídnout příležitostí poradit a sám v tváří v tvář brankáři selhal - 0:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain1493226:1230
2.Montpellier HSC1493229:1630
3.Lille OSC1467122:1325
4.Stade Rennes1474324:1725
5.Olympique Lyon1472522:1723
6.Toulouse FC1465313:1223
7.FC Lorient1455416:1420
8.AS Saint-Étienne1455414:1620
9.SM Caen1454522:2119
10.Olympique Marseille1446417:1518
11.FC Sochaux1445520:2717
12.Évian Thonon Gaillard1437417:1916
13.Stade Brestois1429315:1415
14.AJ Auxerre1436520:2015
15.Valenciennes FC1435615:1514
16.AS Nancy-Lorraine1435611:1614
17.Dijon FCO1442815:2814
18.Girondins Bordeaux1427515:2113
19.OGC Nice1425712:1611
20.AC Ajaccio1415812:288

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dalšia smolná prehra lyonu ,, vdaka slabej obrane . je to smutne ale ak pojdeme týmto tempom na rok si europske sutaze nezahráme

Reagovat
smazaný uživatel

Prý Lyon zkoušel 4-4-2 s Gourcuffem v roli Pirla jak to vypadalo v herním projevu,nebo bude lepší,když si počkám na nosný report od dominga/frankieho ? Bohužel jsem to kvůli tanečním neviděl .

Jinak kdy bude další díl týdne v Ligue 1?

Reagovat
Godwinson

Pěkné výsledky, Toulouse tedy zklamalo, čekal bych, že se více vytáhnout proti B týmu Lille.

Jsem velmi zvědav zítra na Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý ale hrál výborně Didot četl jsem na něj na twitteru chválu

Reagovat
Godwinson

Je to možné, to je ale poměrně málo :) Jinak týden se už letos nevede.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ?

Reagovat
Godwinson

Tak nějaká práce za tím byla. Na to třeba čas, takže ten pravděpodobně aktuálně není. Nebo už se jim do toho prostě jen nechce :)

Reagovat
smazaný uživatel

Domingo začal víc chlastat

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Lyone, kde jsi?

Reagovat
Langi

kdo proboha psal ten souhrn Lyonu Eduardo a René Girard??

Reagovat
smazaný uživatel

no to písal nejaký znalec zase ,,

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem ho psala za ty chyby se omlouvam, jsou docela trapne. snad je omluvou to, ze jsem byla na nohou od sesti hodin rano

Reagovat
Godwinson

Tak to určitě omluvou být nemůže, to už je na vstávání poměrně pokročilá hodina.

Reagovat
smazaný uživatel

no uz ti to nejako odpustíme

Reagovat
Langi

v pohodě já sem si původně myslel jestli sis trochu nepřihnula z lahve když si ten souhrn psala

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux už je v pořádný krizi, dostat v Dijonu to je na ručník

Reagovat
Godwinson

Nice, Bordeaux

Gillota mi je docela líto, co už. Nový trenér Nice asi vyhlásil soutěž, kdo první zavraždí hráče soupeře, to jsem dlouho neviděl.

Ohromná škoda je Caen, které u mě stále stoupají na pozici nejsympatičtějšího týmu ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nice to solidně zazdilo, se divím, že prohráli jenom 2:0

Reagovat
Godwinson

Co na to říct, snad jen .. Galtier. Dle statistik je Nice i v devíti přestřílelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? ...tak to muselo být hodně vtipné utkání

Reagovat
smazaný uživatel

Lyone quo vadis?

Reagovat
domingo

Ten Evian uz me zacina srat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel,že je máš rád.

Reagovat
Godwinson

Jsou skvělí :) Jeho jen štve, že mu nevychází tip.

Reagovat
domingo

Proc bych je mel rad? Nesympaticky tym s hnusnymi dresy plny odlozenych starcu, podprumernych no-namu a prasackych hracu, ktery drzi skvely Tie Bi, celkem slusny golman a brutalne podcenovany Leroy. A navic jsem je tipoval na dalsi Arles a sere me, ze jsou to haluzaci a drzi se uprostred. Stejne slitnou :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ať slítne Brest a Dijon..... Jinak líto je mi Ochoy,kam se to dostal

Reagovat
domingo

Proc lito? Pro nej je to idealni klub. Zachyta si, je na nej uprena hromada pozornosti, ta paralela s Ospinou se primo nabizi. On tam nezustane do konce zivota, za chvili prestoupi vys. Cech taky zachranil Rennes a kde je ted (i kdyz Cech je trikrat lepsi golman nez Ochoa, no)..

Jinak Brest a Dijon slitnou, jukni na predsezonni tip. Evian bude ten treti :) Ajacciu porad verim, v zime vymeni trenera, sezenou dva hrace a skonci tak sestnacti. Ten tym ma kvalitu, ale nema system.

Reagovat
Godwinson

Évian jí má ale taky, proč ty je pořád tak podceňuješ ... skončí ještě v první půlce tabulky. :))

Reagovat
domingo

Vzdyt jsou to strasni haluzaci. Nemam rad tymy, ktere nabouravaji moji povest experta

Reagovat
Godwinson

Nenabourávají, naopak nabourávají mojí pověst příšernýho tipéra, tak mi to jednou přej

Reagovat
domingo

Tobe to klidne prat budu, nepreju to mineralce. Fakt na tom tymu nevidim skoro nic sympatickyho

Reagovat
smazaný uživatel

A Nice se zase zachrání o prsa vietnamské ženy

Reagovat
domingo

Marsigliu neznam, ale pokud to hecne, tak Nice jeste skonci kolem pulky

Reagovat
Godwinson

Musíš shledat sympatickým minimálně Casoniho prozření a výměnu Govou - Wass, tedy exponenciální nárůst kvality. :)

Reagovat
domingo

No tak Casoni je vyborny, i kdyby ted uz vsechno prohrali, tak tu prvni tretinu ligy a dosazene vysledky s tim souborem matlaku mu nikdo neodpare

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, až na to, že už v tuto chvíli mají těch bodů víc než Arles za celou minulou sezónu Sympatičtí ti být nemusí, to je jasná věc, ale nechápu, proč ten tým tak podceňuješ, mají ve svých řadách spoustu šikovných hráčů a podle mě rozhodně mají na to se v L1 udržet, v což taky doufám...

Reagovat
Godwinson

MONTPELLIER!!

To je válec, vzhůru do LM!!!

Reagovat
domingo

Dotahnete to. Francii muze byt koeficient u riti, nema kam padat ani kam se zvedat, tak at jsou aspon neokoukany tymy..

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse do LM

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

No, takhle, sestavu na to skoro maji, trenera taky. U nich je nejvetsi problem v tom, ze pustili Cetta, divat se na nej a na Abdennoura je jak sledovat formule 1 a ranni spicku na Dornychu. Nedaji to, ale moc jim preju.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Casanova je výbornej kouč to Lille měli v pátek udělat a bylo by to o nečem jiným. Podle mě ten 3. flek a předkolo prostě musí ukopat. Už jen proto aby zůstal Sissoko a Tabanou.

Reagovat
domingo

No, ja jsem v tehle sekci jediny, kdo ma o Casanovovi vysoke mineni..

Podle me je to trener na baterky, podobne jako Antonetti. Ma vynikajici takticke mysleni a famozni organizaci obranne hry, kdyz se podivas, jake prostory ti hraci vykryvaji, jak mu pracuje zaloha, jak odkudsi vytahl Ahamadu (!!!), musis to uznat. Jenze neumi vyhravat, stejne jako Antonetti. Oba jsou progresivni a dostatecne schopni, ale trpi klasickym neduhem francouzskych treneru, a to je nedostatek agresivity v utocne fazi. Fernandez to ma taky - vyveze mic, nauci ty hrace skvele brejkovat, ale pak uz si musi nejak poradit sami. Ve Francii ma kazdy skvelou obranu a diky vyrovnanosti te ligy je remiza vetsinou dobrym vysledkem. Potom vyjedou do Evropy, uplichti skupinu a skonci. Vem si, kdy naposledy nejaky francouzsky tym dostal naklep - a kdy naposledy vyhral velke utkani. Tohle umi v lize jenom Deschamps. Vyborny v tom byl Puel, ktery L1 takticky prerostl, nebal se hrat vabank a horel, zatimco v Evrope mel uspechy. Garde je oproti tomu typicky kouc francouzske skoly - v lize hraje dobre (na moznosti, ktere ma - hracskou kvalitu, ktera je u Lyonu i diky tech zraneni nejnizsi za poslednich X let, proste neovlivni), ale pak vyjede na Real a vubec nevi.

A ty hvezdy TFC stejne nezustanou, pujdou tak jako tak. To umisteni ovlivni akorat jejich cenu, coz je samozrejme taky dulezity faktor..

Reagovat
Godwinson

Přesně Až jsi mi tím živě evokoval myšlenku na aktuální pohárové výkony Rennes, velmi smutný příběh.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prostě zůstanou musí

Reagovat
Godwinson

Sissoko tam nesmí zůstat, musí jít pryč za každou cenu, jinak to bude pro jeho kariéru dost mizerný, řekl bych. Tabanou zase moc nemá kam jít, i když pořád je to poměrně neokoukaná, tedy levná, kvalita s velikým potenciálem, takže možná jo :))

Reagovat
Godwinson

Tak, zase, Francii bych přál pořádnou reprezentaci a nějaký bodíky, Portugalci bodují poměrně hodně a Rusáci na tom taky asi nebudou tak zle, byť se o ty koeficienty vůbec nezajímám. Na druhou stranu, když se podíváš na aktuální reprezentaci v pohárech, těžko se definuje slovo 'důstojná' :) Takže proč ne, já jim to budu přát kvůli tomu Belhandovi.

Reagovat
domingo

Tam nejde o to, jestli je L1 ctvrta nebo sesta, na tech pozicich, kam se muze realne posunout/spadnout, je stejny pocet tymu nasazenych do LM i EL. Za nima je brutalni dira, to by muselo byt snad komplet rusky semifinale LM a Francouzi vsechny zapasy skrecovat, aby se to dotahlo..

Btw kdyz bylo HSC naposledy v poharech, vylitlo diky Estrady s nejakyma lopatama z Dolnich Uher

Reagovat
Godwinson

To je pravda, ale tam byli favoriti, navíc nezkušení. V LM by byli pasováni na otloukánka a to by jim vyhovovalo více. Když to poháry neuhrajou, tak to bude hroznej výprodej, to prostě nejde, teď už není cesty zpět. :))

Reagovat
domingo

Tak vis jak, soucasne HSC stoji na trech hracich - Belhanda, Giroud a Hilton. Jeden odejde urcite, druhy je bez toho prvniho nahrany (Giroud je demoverze Gignaca :) a treti.. no, na Francii ma, na Evropu bude moc pomaly.

Reagovat
Godwinson

Jj, já myslim, že aktuální Montpellier by se vypořádal s odchodem víceméně každého hráče až na Girouda, otázka je, co budeme považovat za 'vypořádal' :) Ale tak, zbytečný předjímat, počkáme si na ... asi spíš léto :)

Reagovat
domingo

Spis s Belhandou, ne? Giroud je kladivo do vapna, takovych beha po Francii rozhodne vic nez skvelych AM..

Reagovat
Godwinson

Já myslim, že by ho Cabella v rámci mezí nahradit dokázal. Giroud je přeci jen strůjce vůbec minuloroční záchrany, kdy tam hrál sám a táhnul to. Navíc jsem spíš počítal s tím "nahrazením z vlastních zdrojů", protože moc nevěřim, že by na trhu udělali terno, byť letos mají nejlepšího levého beka ligy, jako úlovek :) Zase opět na druhou stranu, s tím Giroudovo ohromným spalováním šancí .... no ... taky prostor pro spekulace.

Reagovat
domingo

Tak si stahnete Bautheaca, bude po sezone za pakatel a ma na to :)

Reagovat
Godwinson

Hm, dobrá volba. Škoda, že už jsem zapomněl heslo na stránky, hned bych jim nějaký jména navrhl

Reagovat
domingo

Jako toho Bautheaca je tam vylozene skoda, protoze to je vyborny hrac a chci aby prestoupil a ukazalo se ze mam pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si takhle hrozně honíš ego domingo

Reagovat
domingo

Ja jsem v hospode a mam sedm piv, tak dej pokoj

Reagovat
smazaný uživatel

To píšeš z toho novýho Iphonu ?

Náhodou ty když seš nadranej si eště intigentnější. S kolika promile asi chodíš na zkoušky.

Reagovat
domingo

Ja nemam iphone kurva. To byl stalingraduv, byli jsme v knajpe :)

Na zkousky chodim vetsinou s kocovinou, takze nejaky zbytkovy

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tím se všechno vysvětluje .

Reagovat
Godwinson

A zase. Ale jo, je to pravda ... i když mám spíše políčeno na pár mladíků z L2, to je přeci jen levnější. Navíc týmy s nejlepšími kádry jsou na spodku tabulky, takže hráči prakticky zadarmo, ideální situace.

Reagovat
domingo

Levnejsi nez hrac z odpadlickeho Dijonu, ktereho si jeho vlastni trener nevazi natolik, aby ho nestavel na kridlo, kde neumi? :)

Reagovat
Godwinson

Já ti totiž nevim, jestli spadnou. Tam to bude zamotaný, mně tipy tradičně nevychází, takže možná nakonec suverénně spadnou, ale vypadá to tak všelijak.

Reagovat
domingo

No podle me spadnou..

Reagovat
smazaný uživatel

A hořčice už nepůjde tolik na odbyt

Reagovat
Godwinson

Byli by v ideálním scénáři Brest, Dijon, Ajaccio ... akceptuju drobné změnu v podobě Nancy, Bordeaux a Marseille, vše ostatní by bylo zklamání.

Reagovat
domingo

U Natalky jsem rozpolceny. Ten tym fakt uprimne nemam rad, jsou to zakerny prasata, ale Fernandez z toho dela celkem sympaticky projekt. A navic je to Fernandez.. Schizofrenie

Reagovat
Godwinson

Nevim, proč tam šel ... ten jejich "projekt" spočívá ... ani nevím v čem konkrétně, pokud jen v záchraně, nechápu to tuplem :)

Reagovat
domingo

No tak Feret odesel az pote, co JF podepsal. S nim v roli Pedrettiho by klidne mohli do par let napodobit Auxerre, kadry maji dost podobne, navic Correa je Fernandezovi hodne podobny. Ja v tom smysl vidim, on je prilis skromny na to, aby miril vys.. respektive vi, ze se svym stylem by nekde v Lyonu apod. moc chvaly nesklidil, ani kdyby vyhraval. On je idealni do tech malych tymu, ze kterych postupne udela postrach favoritu.

Reagovat
smazaný uživatel

Evian,Brest,Dijon akceptuje se Nancy,Valenciennes a Caen,které vážně nemám rád.

Reagovat
Godwinson

CAEN? Žertuješ? Já je začínám mít ze všech týmů nejradši, ohromně sympatickej tým.

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád už ten filmový festival. Mapa v COD2 mě srala. Ten tým mi zruinoval X ticketů a jejich nejlepšího hráče prodají do arábie a tím si u mě sepsali ortel promiň a teď jdu spát.

Reagovat
Godwinson

Filmový festival je ale v Cannes

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou jiná města ? No já jsem trotl

Reagovat
Godwinson

Tak vidíš, zcela zbytečně by jsi je odepsal kvůli festivalu, kteří ti chudáci ani nepořádají, jak k tomu přijdou.

Reagovat
domingo

Klid, ctou se stejne :)

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem se podívat no teď jsem za blba. Pozdě bycha honit. Tak já se na ně zaměřím a pokusím se změnit názor no

Reagovat
smazaný uživatel

Již po dvou minutách si pátou letošní branku připsal Yannick Sagbo. Romao byl v pokutovém území sražen k zemi Youssufem Adnanem a sudí nekompromisně nařídil penaltu. K té se postavil právě útočník Pobřeží slonoviny a i přes svůj nízký věk neudělal jedinou chybu - brankáře poslal na druhou stranu a svůj tým do vedení 1:0.

Kdo píše ty souhrny?!

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom zase spatne?

Reagovat
Godwinson

Asi, že jsou chybně zapsáni aktéři toho souboje :)

Reagovat
smazaný uživatel

teda, ja uz se na to asi vopravdu vyprdnu :)) aaaaaaaa! rakousko na me ma ocividne spatny vliv..

Reagovat
smazaný uživatel

Já si třeba ničeho zvláštního nevšim

Reagovat
Langi

ty nějak nemáš svůj den

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby den, to bude pomalu cely tyden..

Reagovat
smazaný uživatel

andulka , ak aj lyon prehra 5:0 a ani jednu strelu na branu nestrelí a napíšeš ze lyon po dobrom výkone smolne prehral tak bude všetko OK sranda musí byt

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, v takovem mnzostvi uz mi to snad ani legracni nepripada

Reagovat
smazaný uživatel

Stane se to každýmu, to je jasný Došlo tam k prohození aktérů toho popisovanýho souboje jen jsem na to upozornil, však se to dá spravit...Každej dělá chyby a každej má právo na chybu, v jiných článkách zde na EF jsem v minulosti našel mnohem více chyb i co se týče jednotlivých formulací daných vět, gramatiky apod...

Reagovat
smazaný uživatel

v tomhle kole uz asi potreti, to neni normalni ..

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nevím, co by mohlo Bordeaux pomoct.. Ten tým je bohužel totálně v prčicích.

Reagovat
smazaný uživatel

co rikas na zajem o anina?

Reagovat
smazaný uživatel

Je potřeba kupovat střední záložníky, minimálně dva.. A teď se zrovna do Bordeaux nějaká velká kvalita nepohrne, takže bych za něj byl rád..

Reagovat
Godwinson

Jsem doufal, že v té agónii dají šanci tomu mladému gabonskému talentu, co tam mají. Když už Krychowiaka zase kopli do zadku (=Nantes) :)

Reagovat
Liquid

Domingo, ten "váš" AAA z Madagaskaru se v Bulharsku nějak rozstřílel, dnes dal 2 góly... dle wiki má z 11 zápasů 7 branek, to je dost slušný

Reagovat
Godwinson

Brest

Reagovat
fantomas

#PSG can win 10 of first 14 #ligue1 matches for 2nd time in club history – 12-2-0 start in 1985/86 when they won 1st league title.

Reagovat
fantomas

Tak sem to skvěle zakřik...

Reagovat
Godwinson

NANCY !!!

Teď očekávám červenou kartu pro hosty nebo ještě lépe, červenou + penaltu :)

Reagovat
vlastik

no nejvyšší čas

Reagovat
Godwinson

100. pro Montpellier v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jednou si clovek vsadi na PSG...

Reagovat
smazaný uživatel

to co nedali Bodmer a Gameiro...

Reagovat
Godwinson

Paráda, hned to vypadá veseleji ... a příští týden s trochou štěstí Paříž půjde na druhé místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jean Fernandez ukázal,že umí

Reagovat
Godwinson

Čtu, že Martina sleduje Arsenal, poměrně zajímavá představa. Přál bych mu to, i když zrovna Arsenal, tam se mi extra nehodí :)

Reagovat
smazaný uživatel

27 - Tonight Paris SG had more shots without scoring than any other team in a L1 match this season. Desperate.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeh. PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Nancy krásná výhra. Ještě jedna do konce sezony a 17. místo bude jejich

Reagovat
domingo

JEEEAN FERNANDEZ !!!

Reagovat
domingo

Uplne presne si umim predstavit, jak ten zapas vypadal

Reagovat
Godwinson

Statistiky jsou brutální, ale to bude zkreslené. I když nehrál Ménez, možná se v ofenzívě PSG i párkrát přihrálo.

Reagovat
domingo

Drzeni mice pocitam tak 75:25, patnact zblokovanych strel, dva brejky..

Ted koukam na sestavu a je to fakt borec., vyhrat v Parizi s timhle.. vzdyt je to snad to nejslabsi, co v te lize je.

Assembe - Calve, Sami, Luiz, Loties - Karaboue, Sane, Lemaitre, Diakite - Moukandjo (Gook), Bakar (Jeannot)

Pet nejak konkurenceschopnych hracu, z toho jeden naskocil do hry az pred koncem. Cekal jsem, ze tam bude Niculae, bez nej je to jeste vic neuveritelny.

Reagovat
smazaný uživatel

mineralka horcica

je mi luto bordeaux. studoval som tam, chodil som na futbal a vtedy (2004) sa na to kukat dalo....

Reagovat
smazaný uživatel

tak ze PSG prehrá to by som nebol povedal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele