14. kolo
20.11.2011 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Brestois - FC Sochaux 2:0

Důležité vítězství zaznamenali fotbalisté Brestu, když porazili stále klesající Sochaux 2:0 a dodali si tak notné dávky optimismu v tuhém záchranářském boji.

Teprve druhá výhra v soutěži katapultovala domácí na třinácté místo; Sochaux je jedenácté, s šestibodovým náskokem na sestupové příčky. O výsledku rozhodla penaltová situace, v níž se Brest dostal do vedení, zatímco Les Lionceaux přišli o vyloučeného Peybernese.

První šanci zápasu měli aktivnější hráči v bílém. V sedmé minutě se k přímému kopu postavila opora záložní řady Bruno Grougi, ale s jeho dobře mířenou střelou si gólman Teddy Richert dokázal poradit. Že Grougi přímé kopy zahrávat umí, ukázal znovu v minutě devatenácté; zkušený strážce svatyně Sochaux však byl pozorný i tentokrát.

Z předcházejícího odstavce je patrné, kdo měl na hřišti hlavní slovo: neúnavný Grougi, nejdůležitější opora Brestois, se ke slovu dostal znovu po půlhodině hry, ale jeho střela, ačkoliv fanoušky hostí notně vystrašila, nakonec mířila těsně vedle levé tyče. Bezzubé Sochaux se ke slovu dostalo až těsně před půlí, kdy brankáře Elanu křížnou ránou prověřil Édouard Butin. Mladý útočník Lvíčat mířil dobře do horního rohu brány, ale Elana jeho šanci zneškodnil. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu, se kterým mohli být spokojenější hosté.

Neúspěšné dobývání Richertovy brány však domácí neodradilo a do druhé půle vlétli se stejným elánem jako na začátku. Ani Nolan Roux však veterána v hostující bráně nenachytal. Zasloužené odměny se Brestois dočkali až v 68. minutě, kdy se do vápna probil Eden Ben Basat a byl zastaven Peybernesem, podle názoru sudího neoprávněně. Mladý stoper Sochaux svůj ošklivě vypadající zákrok odnesl zaslouženou červenou kartou a Grougi, nejlepší muž na hřišti, zkušeně poslal Richerta na špatnou stranu - 1:0.

Tečku za výsledkem udělal druhý gól, který přišel o deset minut později. Nolan Roux předvedl ukázkovou individuální akci zakončenou přesnou přihrávkou na Romaina Poyeta, jehož pravačka vypálila z voleje mimo dosah bezmocného Richerta - 2:0. Zdecimované a oslabené Sochaux se už na žádný odpor nezmohlo a domácí si tak cennou výhru bez obtíží pohlídali.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele