14. kolo
19.11.2011 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

OGC Nice - AS Saint-Étienne 0:2

Doslova řeznické utkání mezi Nice a St. Étienne muselo odřídit trio rozhodčích. Ruddy Buquet vytahoval ze své kapsičky hned tři červené karty a všechny pro domácí, z toho dvě už během první půlhodiny. Hostující Les Verts pak neměli proti takto oslabenému soupeři příliš problémů pohlídat si vítězství 2:0 a tři body.

Změna trenéra hráčům Nice v tomto zápase moc nepomohla. Rene Marsiglia měl vštěpit hráčům bojovnost a více je vyburcovat k ofenzivnějším choutkám, možná to ale proti St. Étienne s motivací trochu přehnal. Útočná snaha borců OGC znovu nestála za mnoho a dvoubrankové manko v rozpoložení bez vyloučených hráčů dotáhnout nedokázali.

Domácí navíc vstoupili do utkání příšerným způsobem. Byť již v 7. minutě si hostující gólman Ruffier pořádně zachytal a to hned třikrát v rychlém sledu, aby neinkasoval, ve 22. minutě nastal možná rozhodující okamžik celého klání. Brankář Ospina zatáhl ve vápně za záchrannou brzdu a Aubameyang se poroučel padnout na zem.

A protože sudí Buquet vyhodnotil tuto situaci jako zmaření zjevné brankové příležitosti, musel Ospina po červené kartě odejít předčasně do sprch. Náhradník Fernández pak musel čelit ještě penaltě, kterou však nepolapil a Sinama-Pongolle z bílého puntíku otevřel skóre utkání. O šest minut později se přitom červenalo znovu.

Tentokráte vyloučení padlo na jiného hráče Nice, nedisciplinovaný Mouloungui neměl příliš slitování v souboji se soupeřem Lemoinem, pro což ovšem samozřejmě neměl pochopení ani muž s píšťalkou Buquet, který poslal Nice do devíti hráčů. Zouma ve 39. minutě navíc hlavou po rohovém kopu zvýšil na 2:0.

Druhý poločas se vlastně dohrával už jen z povinnosti, ačkoli pár náznaků na ohrožení Ruffierovy svatyně Marsigliaovi svěřenci měli. Jenže hrát o dva muže v poli méně je pochopitelně velký problém. A to ještě viděl čtyři minuty před koncem třetí červenou kartu Civelli, jenž ostře sejmul Sinama-Pongolleho.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele