14. kolo
18.11.2011 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille neproměnilo penaltu a remizovalo 0:0 v Toulouse

Lille si vypracovalo několik příležitostí, bylo lepším celkem, nakonec ale bere pouze bod. Obhájce titulu po bezbrankové remíze s Toulouse zůstává na třetí příčce.

Lille přitom neprohrálo již dvanáct utkání za sebou jdoucích. Poslední tři utkání dog ale skončila remízou, na vedoucí Paris Saint-Germain ztrácí nyní pět bodů. Naproti tomu Toulouse nevyhrálo druhý zápas v řadě, v tabulce si ani nepolepšilo, avšak ani nepohoršilo a zůstává na místě šestém s dvoubodovým mankem na čtvrté Rennes.

Jak už to tak u zápasů Toulouse bývá, úvodní fáze utkání byly poměrně opatrné. Domácí nehodlali dát svému soupeři nic zadarmo a k vidění byl boj o střed hřiště. Fialovým se však vůbec nedařilo vypracovat si nějakou příležitost, v ofenzivě byli bezzubí. Přístup domácích jako by ovlivnil jinak aktivní Lille, které se v prvních minutách jevilo až neobvykle zdrženlivě.

K prvnímu nebezpečnému zakončení se dostal Dimitri Payet, jeho dalekonosný pokus ale nakonec spíše pobavil domácí kotelníky, to když se míč vznesl vysoko nad branku. Následně se do zakončení dostal Florent Balmont. Nicméně ani defenzivní záložník Lille nemířil dostatečně přesně, ačkoliv svého týmového kolegu v přesnosti přeci jen předstihl. Jeho pokus lapil Ali Ahamada.

Hostující gólman Mickael Landreau neměl v prvním poločasu příliš práce, jednou ale přeci jen musel prokázat svou bystrost a vychytralost, to když musel zasahovat proti pokusu Francka Tabanoua. Dobrým výkonem se naproti tomu neprezentoval Daniel Braaten, se kterým se táhl příběh z prvního poločasu, kdy rozhodčí nehodlal odpískat penaltu za zákrok na norského útočníka.

Pět minut po změně stran se mince obrátila a sudí nařídil pokutový kop za Braatenův zákrok v pokutovém území, kde skolil Francka Beriu. K míči se postavil kanonýr Moussa Sow, nicméně ten jako by svůj střelecký instinkt zapomněl v loňském ročníku - jeho pokus lapil hrdina domácích Ahamada.

Povedený večer za sebou neměl ani Joe Cole, který se ale málem stal těsně před svým vystřídáním Edenem Hazardem hrdinou hostů. Jeho rána ale nakonec skončila vedle tyčky. Belgický štírek se okamžitě zapojil do útočení svého týmu a byl velice nebezpečný. Hned jeho první kontakt s míčem málem znamenal tři body - skvěle ale zasáhl Ahamada.

Jeho následný pokus, který přišel v 75. minutě, skončila těsně vedle branky. To ale nebylo vše od Hazardova přínosu. Dvě minuty před koncem vyslal parádní přihrávkou do samostatného úniku Roddyho Rodelina, ten si ale nedokázal s nabídnout příležitostí poradit a sám v tváří v tvář brankáři selhal - 0:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele