14. kolo
19.11.2011 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - Girondins Bordeaux 2:0

Nesmírně důležité vítězství zaznamenal Dijon, který se odrazil ode dna tabulky díky výhře nad zoufale tápajícím Bordeaux. Dijon vyhrál po šesti zápasech, naopak na hosty kouzlo trenéra Gillota, který loni zaznamenal skvělý úspěch se Sochaux, zatím vůbec nepůsobí.

První půle nenabídla divákům na dijonském stadionu mnoho vzrušení. Oba týmy se sice dostaly do náznaku šancí, ale nikdo nebyl schopný přetavit je ve skutečné příležitosti ke skórování. Nezbývá tedy než konstatovat, že až do 45. minuty se hrál fotbal, který oko labužníka jistě nepotěšil... Výjimkou budiž Diabatého pokus, který Reynet, brankář Dijonu, vytlačil na tyč.

Druhou půli načal nadějným pokusem Yoan Gouffran; útočník hostí však svoji hlavičku umístil těsně vedle konstrukce Reynetovy brány. Abdoulaye Bamba, obránce Dijonu, následně zkoušel pálit z voleje; jeho vynikající rána zpoza pokutového území však těsně minula bordeauxskou bránu.

Domácí se však kýžených bodů nakonec dočkali. Brice Jovial svojí hlavičkou po Guerbertově dlouhém pasu z přímého kopu mířil přesně - 1:0.

A vedení doposud trápícího se Dijonu zvedl Benjamin Corgnet, který využil skvělé práce Erica Bauthéaca, jenž pronikl po pravé straně do bordeauxské obrany a předložil Corgnetovi míč, který nemohl minout - 2:0.

Pět minut před koncem byl nováček počoetně oslaben, když Marcq dostal druhou žlutou kartu; na velice cenném vítězství DFCO to však už nic nezměnilo. Carteronův tým tak jen potvrdil, že momentální Bordeaux se nachází v absolutních troskách; Dijonu naopak vítězství po dlouhém půstu může jen pomoci.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele