14. kolo
20.11.2011 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Valenciennes porazilo Auxerre 2:1

Valenciennes si připsalo důležité vítězství v utkání s Auxerre a vzdálilo se sestupovému pásmu. Vítězství mu zajistili svými trefami Isimat Mirin s Mamadouem Samassou. Za hosty stav pouze korigoval Alain Traoré.

Svěřenci Alexe Duponta si letos připsali teprve své třetí vítězství, které jim pomohlo k vzestupu tabulkou ze sedmnáctého na patnácté místo. Z toho mají nyní tříbodový náskok na osmnácté Nice. Naproti tomu Auxerre nenavázalo na svůj poslední ligový zápas, ještě před reprezentační pauzou zvítězilo AJA nad Toulouse. Nyní ale najelo do starých kolejí - a prohrálo čtvrtý z posledních pěti utkání. V tabulce kleslo na čtrnáctou pozici.

Auxerre se z posledních dvaceti zápasů na hřištích soupeřů podařilo v rámci Ligue 1 zvítězit pouze dvakrát, na Stade du Hainaut se ale již od začátku prezentovali jako doma. Kamela Chafniho našel v pokutovém území svou přihrávkou Roy Contout, záložníka hostů ale ještě před zakončením stihl od míče odstavit obránce Mody Traoré. Rozhodčí se - i přes protesty hostujících borců - penaltu odpískat nerozhodl.

Na druhé straně se do poměrně solidního zakončení dostal David Ducourtioux, nicméně jeho rána nenadělala Olivieru Sorinovi příliš potíží. Byli to ale hosté, kteří se po 34 minutách ujali vedení, již svou sedmou letošní branku vstřelil Alain Traoré. Po přímém kopu z kopaček Cédrica Hengbarta tečoval míč šikovně Contout, balon propadl až k útočníkovi Burkiny Faso a ten se levačkou nemýlil - 0:1.

Domácí se ihned po obdržení branky nahnali do útoku. Z dálky to znovu zkoušel Ducourtioux, tentokrát ale jeho ránu zablokoval bránící Jeremy Berthod. I do druhého poločasu vstoupili hráči Valenciennes aktivněji, již po několika minutách hry hlavičkoval nebezpečně Gael Danic, nicméně jeho pokus dokázal Sorin vytěsnit.

Po hodině hry se ale domácí dočkali odměny za svou aktivitu. Renaud Cohade poslal do pokutového území perfektní centr, na který si naskočil Isimat Mirin, mladý útočník přeskočil Hengbarta a mohl se radovat ze své vůbec první branky za první mužstvo Valenciennes - 1:1.

V té chvíli byli Dupontovi svěřenci jako na koni. Na hřišti existoval jediný tým a hosty musel zachraňovat Sorin. Ten si sice ještě poradil s Kadirovou ránou, na střelu Danice byl již ale krátký. Naštěstí pro Auxerre ale balon nakonec skončil na tyči. Ale když to již vypadalo, že si AJA opravdu nakonec připíše bod za remízu, udeřil Mamadou Samassa.

Po pěkné kombinaci nahrál Mirin do vápna dobře postavenému parťákovi z útoku, jenž Sorina - i když se štěstím, gólman hostů dokázal do střely ještě vložit ruku - nakonec propálil - 2:1. V samém závěru se ještě do veliké příležitosti dostal Kadir, nicméně brankář Sorin předvedl parádní zákrok.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele