14. kolo
18.11.2011 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lyon na svém stadionu padl s Rennes

Lyon před vlastními diváky nestačil na Rennes a po prohře 1:2 ho právě jeho dnešní soupeř vystřídal na čtvrtém místě tabulky. Za domácí sice otevřel skóre Ederson, hosté ale nakonec díky trefám Pitroipy a Ekoka průběh utkání zvrátili.

Lyon tak prohrál již třetí utkání po sobě jdoucí, v lize je to již druhý duel v řadě. Vůbec poprvé pak l’OL zklamali své diváky na vlastním stadionu, dosud se svěřencům Rémiho Garda pokaždé podařilo získat alespoň bod. Naopak Rennes po dvou neúspěšných pokusech zvítězilo a svého dnešního protivníka vystřídalo na čtvrté, pohárové příčce. Lyon je momentálně na pozici páté.

Domácí přitom do utkání vstoupili aktivněji než jejich soupeř. Ve dvanácté minutě se do prvního nebezpečného zakončení dostal mladičký Alexandre Lacazette, jeho volej se ale nakonec mezi tři tyče nevešel. Přesněji mířil na druhé straně Victor Hugo Montano, ani on ale nakonec nemohl být se svým pokusem spokojen. Svou hlavičku v pádu sice nasměroval za záda Huga Llorise, brankovou konstrukci však již nepřelstil.

Lyon se štěstím tento okamžik přežil a okolo dvacáté minuty se hned dvakrát ocitl blízko vstřelení první branky - obě šance měl na svědomí Bafetimbi Gomis. Jeho první příležitost dokázal ještě zneškodnit brankář Benoit Costil, napodruhé ho musel zastoupit jeden z hostujících obránců, který hlavičku senegalského reprezentanta vykopával z brankové čáry.

Lyon ale na první branku již nečekal dlouho. V 36. minutě se míč po rohovém kopu dostal ke Kimu Källströmovi, ten se rozhodl pro ránu zpoza pokutového území. Jeho pokusu ještě drobnou tečí dopomohl do horního růžku branky uzdravený záložník Ederson - 1:0.

Nadšení domácích příznivců ale netrvalo dlouho. Konkrétně pouze necelé tři minuty. Poté se totiž prosadil Jonathan Pitroipa. Ten obešel bránícího Bakaryho Koného a následně bez větších potíží překonal také brankáře Huga Llorise - 1:1.

A divoký průběh zápasu mohl pokračovat. Již o minutu později se do velice nebezpečného zakončení dostal obránce Anthony Reveillere, ten využil špatné rozehrávky hostujícího celku a levačkou napálil míč pouze do tyčky Costilovy svatyně. Po první půli se tak šlo do šaten za nerozhodného stavu, šťastnějším týmem mohlo být Rennes.

To se ale v druhém dějství změnilo k nepoznání - a trvalo pouze dalších osm minut, než se Rennes ujalo poprvé v zápase vedení. Källström ztratil míč ve středu pole, toho se ujal Yann M’Vila, ten rychle vybídl ke sprintu Jirése Ekoka a ten si již s Hugem Llorisem poradil - 1:2.

Hosté si následně vypracovali ještě několik nadějně vyhlížejících příležitostí. Neprosadil se ale ani Feret, ani Pitroipa a nakonec ani střídající Youssuf Hadji. Poslední slovo měli ale domácí. Lob Yoanna Gourcuffa ale pro brankáře Costila byl spíše moučníčkem k zakousnutí než otráveným dortem.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele