Ligue 1 - souhrn 12. kola

06.11.2010, 20:57, aktualizováno 07.11.2010, 22:57
Komentáře a souhrny
Brest zůstává na prvním místě tabulky, přestože prohrál v Lille. Včera ho mohlo předskočit Rennes, ale doma jenom remizovalo s Lyonem. Paříž porazila Marseille a vystřídala ji na třetím místě. Důležitou výhru v Nancy zaznamenalo Monaco, Nice porazilo Toulouse a Lens vyhrál nad Montpellierem. Včera poprvé v sezóně vyhrálo Arles.

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 2:1

07.11.2010 21:00

Góly: 9. Mevlüt Erdinç, 19. Guillaume Hoarau - 23. Lucho González

Dlouhých šest let Paris SG nedokázal v Ligue 1 doma před vlastními fanoušky porazit Olympique Marseille, obhájce loňského titulu a největšího soka, jakého ve Francii vůbec má. Až nyní se mu černou sérii podařilo přerušit, díky čemuž se vyhouplo na třetí místo, OM je naopak po prohře 1:2 o příčku a bod níže.

Domácí na svého úhlavního rivala vlétli od začátku jako vítr. Brankář Mandanda se už poprvé potil ve 3. minutě, když hodně nebezpečnou střelu Giulyho musel vyrážet pryč. V 9. minutě však poprvé kapituloval. Chantome uvolnil na levé straně Neneho, a ačkoli jeho pokus Mandanda zneškodnil, míč neměl úplně pod svou kontrolou, takže ho Erding dorazil do sítě.

Vzápětí se snažil vyrovnat Gignac, ale domácí gólman Edel si s jeho šancí poradil. Naopak o čtyři minuty později PSG přidalo druhou branku. Nene milimetrovým dloubákem našel ve vápně v plném běhu Hoaraua, který z první pod Mandandu prostrčil balón do sítě. OM však na tuhle branku dokázal velmi rychle odpovědět a alespoň korigovat.

Ve 22. minutě nezkrotil Edel přízemní dělovku Gignace, odrazil jí pouze k Lucho Gonzálezovi, jenž nemohl minout prázdnou bránu. Těsně před přestávkou mohl Pařížanům navrátit dvougólové vedení Erding, tentokráte se ale mezi třemi tyčemi Mandanda skvěle vyznamenal.

Druhá půle už tolik zajímavá nebyla. Až do 73. minuty se vlastně v Parku princů nic závažnějšího nestalo. Tehdy našel centr Neneho hlavičku Bodmera, jehož musel zlikvidovat až Mandanda. Marseille mohla s výsledkem ještě něco udělat až v nastaveném čase, kdy dvakrát zahodila dvě dobré příležitosti.

Nejprve si na Edela nepřišel z bezprostřední blízkosti Ayew a poté hlavičkoval z dobré pozice jen doprostřed brány, kde stál pevně nohama na zemi pařížský brankář, Brandao. PSG nakonec udrželo velmi cenné vítězství, které těší nejen zisk třech bodů, ale rovněž slastný pocit z porážky svého největšího nepřítele.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AS Monaco 0:4

07.11.2010 17:00

Góly: 55. Benjamin Gavanon (vl.), 62. Jordan Lotiès (vl.), 81. Chu-Young Park, 87. Chu-Young Park

Nancy se proti Monaku dlouho drželo, po poločase dokonce vstřelilo dvě branky - leč vlastní. A tak odstartovalo svůj vlastní debakl. Knížecí klub převálcoval ASNL na jeho vlastním hřišti v jasném poměru 4:0.

Monako přesto i nadále zůstává v sestupovém pásmu, na sedmnácté Nancy ale ztrácí nyní již pouze jediný bod. Do první poloviny tabulky by ho mohla s trochou štěstí katapultovat i jedna výhra. Naproti tomu Nancy nenavázalo na dvě vítězství z uplynulých kol a nadále zůstává vůbec nejhorším domácím týmem.

I přes velice nepříznivý výsledek to byli domácí, kteří ovládli první poločas. V sedmé minutě pálil z poměrně nebezpečné pozice Youssouf Hadji, letos se mu ale střelecky nedaří, což nakonec potvrdila i jeho střela, který skončila těsně mimo. O dalších sedm minut později potřeboval brankář hostů Ruffier dokonce dva pokusy na to, aby nakonec zneškodnil nepříjemnou a tvrdou ránu Samby Diakiteho, jenž pálil z dvaceti metrů.

Po půlhodině hry to byl opět skvělý Ruffier, který podržel naděje knížecího celku. Hostujícího brankáře se pokoušel střelou z rohu pokutového území překvapit Julien Feret, nicméně jeden z nejlepších brankářů francouzské ligy dokázal míč nohou vytěsnit.

A znovu dnešní magické číslo - sedm. Právě sedm minut před koncem první půle si totiž hosté konečně vypracovali svou první vážnější situaci. Domácí gólman Damien Gregorini si ale s přímým kopem Sebastiena Puygreniera poradil.

Hosté začali být nebezpeční až po změně stran. Pierre-Emerick Aubameyang ale perfektním volejem napálil pouze břevno domácí brány. Nakonec se ale Monako přeci jen ujalo vedení, přestože si žádný z hostujících hráčů branku připsat nemohl. Po přímém kopu Puygreniera centroval Aubameyang a nešťastník Benjamin Gavanon poslal míč do vlastní sítě - 0:1.

Poté zapracovala znovu - pro domácí nešťastná - sedmička. O sedm minut později to totiž bylo již o dvě branky - a znovu se neprosadil žádný z hostujících hráčů, neboť tentokrát se do vlastní sítě trefil Loties. Ten se pokoušel uklidit do zámezí zákeřný balon, pod tlakem Hanssona ale nezamířil úplně přesně a míč skončil podruhé za Gregorinim - 0:2.

Zápas nakonec skončil debaklem. Další dvě branky totiž přidal Park Chu-Young, na obou brankách se přitom podílel také aktivní Pierre-Emerick Aubemeyang. Nejdříve mladý hráč zapracoval na pravém křídle a poslal perfektní přihrávku Chu-Youngovi, jenž zvýšil vedení již na 3:0, následně po jeho asistenci pálil Chu-Young přízemní střelou - 0:4.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Toulouse FC 2:0

07.11.2010 17:00

Góly: 18. Danijel Ljuboja, 90. Chaouki Ben Saada

Toulouse promarnilo šanci dostat se na vrchní příčky Ligue 1, v nedělním utkání totiž podlehlo Nice 2:0. Hosté sice měli více ze hry, nenašli však recept na gólmana Nice Ospinu. To domácí byli úspěšnější, v 18. minutě se trefil Ljuboja, výhru pak v devadesáté minutě definitivně potvrdil Ben Saada.

Ospina se vyznamenal hned při první šanci hostů, když bravurně zlikvidoval přímý kop z dílny Machada. Nice se hned z první vážnější šance dočkalo vedoucí branky. Civelli trefil po Mounierově centru sice jen tyč, odražený balón se však dostal k Ljubojovi, který jej pohodlně dopravil do branky - 1:0.

Domácí se poté zatáhli, herně měli více ze hry hráči Toulouse, ale nemohli se gólově prosadit. Nejprve Ospina znovu vychytal Machada, o pár chvil později si poradil i s přízemní střelou Gunina. Nejlepší zákrok předvedl gólman Nice ve 33. minutě, kdy pohotově zlikvidoval nebezpečnou střelu Sissoka.

Druhý poločas pokračoval ve stejné režii jako první dějství, domácí tým však náporu Toulouse odolával. Po hodině hry se však v dobré šanci zjevil hostující Sissoko, ale netrefil branku.

Závěrečný nápor hostů skončil až v 82. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Gunino. Výhodu jednoho muže v poli Nice nakonec dokázalo i využít. V samotném závěru střetnutí se krásným gólovým lobem prezentoval Ben Saada a stanovil konečný účet zápasu na 2:0.

Více informací k zápasu

RC Lens - Montpellier HSC 2:0

07.11.2010 17:00

Góly: 7. Adil Hermach, 41. Kanga Akalé

Fotbalisté Lens si v neděli v podvečer vyšlápli na Montpellier, který porazili 2:0. Domácí měli výborný vstup do utkání, už v sedmé minutě je poslal do vedení Hermach. Pár minut před poločasovou přestávkou pak přidal druhý gól Akalé.

Domácí v posledních dnech doprovázely problémy v kabině, obránce Demont si údajně zlomil ruku ranou do zdi, do které udeřil po hádce se spoluhráčem Jemaaem. Na hřišti to však nebylo vidět. Lens se totiž už ve čtvrté minutě ujalo vedení. K přímému kopu se postavil Hermach a gólmanovi hostů Jourdrenovi vymetl horní růžek branky - 1:0.

Střelec prvního gólu se do další šance dostal ve 20. minutě, kdy se k němu odrazil míč po ráně Roudeta, Hermach však tentokrát netrefil z dobré pozice branku. Strážce svatyně Montpellieru musel zasahovat o pár chvil později, kdy vychytal Roudeta.

Aktivní fotbalisté Lens byli před koncem první půle odměněni druhým gólem, většinu času totiž svého soupeře přehrávali. Maoulida našel přesným centrem Akalého, který prudkou hlavičkou domácím zařídil dvoubrankové vedení.

Těsně po změně stran mohl přidat třetí branku Boukari, ale jeho únik z poloviny hřiště vychytal gólman hostů Jourdren. Hosté se do vážnějších dvou šancí dostali až v samotném závěru. Nejprve z blízka střílel do domácího gólmana Kabze, o pár momentů později Runjeho branku přestřelil Camara. Na výsledku se však už nic nezměnilo.

Pro domácí tým to bylo velmi důležité vítězství protože zisk tří bodů je udržel v kontaktu se skupinou týmů, které v tabulce dělí jen minimální bodové rozdíly.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Brestois 3:1

07.11.2010 17:00

Góly: 41. Moussa Sow, 51. Gervinho, 76. Eden Hazard - 62. Romain Poyet

Osmizápasová série neporazitelnosti Brestu je u konce. Nováček francouzské nejvyšší ligy odjíždí z Lille s nepříznivým výsledkem 1:3, přesto minimálně na pár hodin zůstává na čele tabulky Ligue 1.

Tým, jenž do této chvíle neinkasoval již osm zápasů v řadě a tím pádem ani jednou neodešel ze hřiště jako poražený, inkasoval v Lille hned tři branky. Přesto i nadále zůstává na prvním místě, to se může změnit po dnešní večerní dohrávce - předběhnout ho může jak Marseille, tak i Rennes. Naproti tomu Lille konečně zastavilo nepříznivou sérii tří nevýher v řadě a v tabulce ho tři body katapultovaly z dvanáctého místa až na čtvrtou, pohárovou příčku.

Ofenzivněji začali, jak už tomu bývá, domácí. Aktivní byl zejména Pierre-Alain Frau, jenž si také vypracoval úvodní šanci zápasu. Ten si udělal "dobrý den" hned z několika strážců a dostal se nakonec i ke střele, které ale chybělo malinko více přesnosti. Míč se od brankové konstrukce odrazil mimo.

Za hosty odpovídal český útočník Mario Lička, který se podobně jako před několika okamžiky Frau zbavil několika obránců a vystřelil. Jeho ránu ale nad břevno vyrazil gólman Coupet. Následně zahrozil domácí Gervinho, jehož střela ale byla zblokovaná - k dorážce se dostal ještě všudypřítomný Frau, ale ten minul.

Obrana hostů dnes až nečekaně skřípala a svou chybou to potvrdil třeba Oscar Ewolo. Po jeho zaváhání se v pokutovém území dostal k míči Frau. Jeho přízemní střelu ale dokázal Elana vytěsnit mimo. Pět minut před koncem prvního poločasu konečně přišla úvodní branka. Frau a Hazard šikovně kombinovali ve středu pole, nakonec vyslali do samostatného úniku Emersona. Jeho centr ale zblokoval obránce Martial - pro hosty ale tak nešťastně, že dobře postavený Moussa Sow mohl zakončovat do prázdné branky - 1:0.

Hned šest hráčů se podílelo na krásné akci Lille, která nakonec skončila v 51. minutě brankou. Sow přihrál Gervinhovi a ten přímou střelou prostřelil i tentokrát zbytečného Elanu - 2:0.

Další branku mohl přidat Yohan Cabaye, o pět minut později pálil z dvaceti metrů, míč ale nad branku vytáhl Elana. Poté centroval ze strany Hazard, zakončujícím byl opět Frau. Opět neúspěšný. Brest se nakonec dočkal snížení. Po přímém kopu českého záložníka Maria Ličky se do míče z voleje opřel Poyet a parádně vymetl růžek branky - 2:1.

Nicméně hostům to nebylo moc platné, brzy totiž domácí udeřili potřetí. Celou akci nastartoval brankář Landreau, dlouhý výkon doletěl až k Hazardovi. Ten si obhodil bránícího Baysseho a vypálil. Elana sice míč vyrazil, ale pouze před dobíhajícího Hazarda - 3:1.

Nakonec to mohlo být pro hosty ještě krutější. V samém závěru Sow vypustil Emersona, jeho střela se ale odrazila od břevna.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Olympique Lyon 1:1

06.11.2010 21:00

Góly: 5. Jirès Kembo-Ekoko - 54. Michel Bastos

Dělbou bodů a remízou 1:1 také skončilo měření sil mezi Rennes a Lyonem. Domácí měli výborný vstup do utkání, od páté minuty zásluhou Ekoka vedli. Konečnou podobu výsledku však dal v 54. minutě z přímého kopu hostující Bastos.

Úvod zápasu byl ve znamení několik šancí Rennes. Hned v první minutě musel hostující gólman Lloris zasahovat proti střele Dalmata. O pár chvil později vytáhl brankář Lyonu výborný zákrok proti nebezpečnému pokusu Tetteye. Potřetí však byl Lloris překonán. V páté minutě ztratil Källström míč, toho se zmocnil Ekoko a střelou z blízka poslal Rennes do vedení. Lyon mohl vyrovnat o chvíli později, ale střelu Gomise zneškodnil domácí gólman Douchez. Do konce prvního dějství diváci žádnou vážnější příležitost ke skórování už neviděli.

Druhý poločas začal náznaky šancí na obou stranách, důležitý moment přinesla až 54. minuta. K přímému kopu se postavil Bastos, letící balón lehce tečoval hostující Dalmat a ten se zastavil až za zády překvapeného brankáře Doucheze - 1:1.

Rennes mohl znovu do vedení poslat Marveaux, avšak jeho dělovku zneškodnil gólman Lloris. Závěr utkání patřil hostujícímu týmu. Nejprve střílel vedle Gourcuff, v závěrečných momentech zápasu pak pálil Pjanić nad břevno branky Rennes. Remízový stav se tak do konce střetnutí už nezměnil.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Lorient 1:2

06.11.2010 19:00

Góly: 56. Bakary Sako - 22. Kévin Gameiro, 82. Kévin Gameiro

Naděje Saint-Étienne na ukořistění první příčky v tabulce překazil svým dalším fenomenálním vystoupením Kevin Gameiro. Kanonýr Lorientu dnes vstřelil obě branky svého týmu, a Lorient si tak překvapivě připsal všechny tři body.

ASSE tak pouze potvrdilo, že se mu v poslední době příliš nedaří. Z posledních čtyř zápasů nevyhrálo ani jednou a v tabulce kleslo již na pátou, nepohárovou pozici. Naproti tomu Lorient se pomalu začíná dostávat do stejného tempa, jaké jsme od něho mohli vidět minulou sezonu. Po výhře nad Arles přišlo vítězství další - a to již proti papírově daleko silnějšímu soupeři. Na svůj fenomenální výkon nyní navázal hlavně forvard Gameiro, jenž si v posledních dvou zápasů připsal hned tři branky.

Přesto, utkání začali aktivněji domácí a také si jako první vytvořili brankovou příležitost. To když se v desáté minutě odhodlal k voleji domácí útočník Bergessio a hostující brankář Audard stihl míč zastavit až na brankové čáře. Lorient ale jako by úvodní zaváhání povzbudilo a od té chvíle byl lepší on.

Gameiro se skvěle zbavil dvou obránců a ještě dokázal přihrát lépe postavenému Kitambalovi, který ale nezamířil úplně přesně. Jeho střela se odrazila do zámezí od brankové konstrukce. Nakonec se ale hosté přeci jen ujali vedení, rychlý protiútok proměnil po 21 minutách hry aktivní Gameiro. Coquelin oslovil Amalfitana a z jeho následné přihrávky pálil Gameiro z úhlu do růžku Janotovy branky. Brankář Saint-Étienne byl bez šance - 0:1.

Hosté byli nyní v ráži, další branku mohl po dalším kontru přidat Diarra. Tentokrát ale domácí zachránil Janot, jenž střelu soupeře dokázal vytěsnit mimo branku.

Po změně stran se znovu jevilo aktivněji Saint-Étienne a Audard měl co dělat, aby po několika minutách hry vytáhl Payetův volej mimo. Míč se zastavil až na brankové čáře. Vyrovnání se ale nakonec přeci jen dostavilo. Bakary Sako využil zaváhání v obraně hostů a po několika odrazech napálil míč za dezorientovaného Audarda - 1:1.

Vyrovnávací branka ale jako by domácí uspokojila, otěží zápase se totiž opět ujali hosté. Janot musel oběma rukama vyrážet nepříjemnou Amalfitanovu střelu, zatímco Amalfitano coby nahrávač připravil šanci Kitambalovi. Ten ale dnes neměl šťastný den a ani tentokrát jeho hlavička mezi tři tyče nemířila.

Aktivita se ale nakonec oranžovým vyplatila. Devět minut před koncem zápasu centroval znovu Amalfitano, tentokrát si ale vybral šťastnějšího zakončovatele. Gameiro vyskočil nejvýše a také jeho hlavička mířila vysoko. Míč nakonec zapadl těsně pod břevno a Lorient mohl slavit - 1:2. Gameiro tak na čele tabulky krále střelců dohnal Dimitriho Payeta právě ze Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AJ Auxerre 1:1

06.11.2010 19:00

Góly: 82. Modibo Maïga - 24. Frédéric Sammaritano

Fotbalisté Sochaux vybředli z výsledkové mizérie a doma s Auxerre uhráli alespoň bod. Za hosty skóroval znovu nový objev týmu Frédéric Sammaritano v prvním poločase, v tom druhém osm minut před koncem vyrovnával Modibo Maiga. Oba celky po dělbě bodů zůstávají v dolní polovině tabulky.

Nejprve se v 6. minutě do šance probil domácí Maiga, který zpoza vápna vypálil směrem na gólmana Sorina, ten si však s jeho střelou poradil. Na druhé straně byla v 17. minutě rána hostujícího Oliecha zablokována Crosem. Ve 23. minutě se už Auxerre ujalo vedení. Sammaritano napřáhl z dobrých 25 metrů a technickou ránou k tyči načal účet.

Sochaux mohlo srovnat po rohovém kopu Martina, ale Perquis u bližší tyče hlavičkoval jen o milimetry nad břevno. I ve druhé půli se domácí hnali za vyrovnáním, Maurice-Belay uvolnil hezky Drameho, jehož však skvělým způsobem vychytal Sorin.

A pak během minuty trefilo Sochaux dvakrát břevno. Jako první ho orazítkoval Maiga, jemuž pěkně nacentroval Martin, který dokázal obejít tři obránce, a hned po něm to byl hlavou Ideye, kterému rovněž hezky nacentroval Martin. V 82. minutě nakonec Sochaux srovnalo na konečných a zasloužených 1:1. Dramé zleva poslal balón na hlavu Maigy, který míč usměrnil obloučkem ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - SM Caen 3:2

06.11.2010 19:00

Góly: 24. Gaël Germany, 33. Kaba Diawara, 76. Kaba Diawara (pen.) - 10. Youseff El Arabi, 66. Kandia Traoré

Trvalo to jedenáct kol. Fanoušci Arles ale mají o to větší důvod k radosti. Jejich tým si totiž připsal svou vůbec první prvoligovou výhru v historii. A nejde o nějakou ledajakou výhru, avignonský tým otočil vývoj utkání s Caen a nakonec ho přestřílel 3:2.

Po prvním historickém bodu v Ligue 1 (remíza 0:0 s Brestem) přišlo ve dvanáctém kole také konečně první vítězství. Díky tomu má na svém kontě tým Hadžibegiče "již" pět bodů a nanesestupové příčky ztrácí bodů osm. Naproti tomu jiný nováček - Caen - po velice solidním začátků začíná padat tabulkou. Z posledních šesti zápasů nevyhrál ani jeden a klesl již na patnácté místo. Na sestupové příčky má náskok již pouhých čtyř bodů.

Jak už to tak bývá, první příležitost měli domácí. Úvodní pokus Diawary ale dokázal gólman hostů Thébaux zlikvidovat. Na druhé straně pálil z 18 metrů Benjamin Nivet, i tentokrát se ale radoval gólman soupeře. Cyrille Merville míč vyboxoval před sebe a obrana domácích si již poté s balonem poradila.

Nakonec se ale hosté přeci jen ujali vedení. V 10. minutě hezky kombinoval Mollo s Nivetem, kteří využili klamného pohybu Traorého a nakonec nahráli lépe postavenému a volnějšímu El Arabimu. A ten, jak je tomu v letošní sezoně zvykem, pohodlně zakončil a otevřel skóre - 0:1.

Po rohu Camela Meriema se pokoušel soupeře ohrozit Paco Pavón, jeho střelu ale zlikvidoval Thébaux. Jednička hostů ale nedokázala zabránit vyrovnání ve 34. minutě. Portiútok po levé straně táhl Bouazza, zakončoval Gaël Germany. Ten po dobrém centru zblízka prostřelil stojícího Thébauxe - 1:1.

Domácí se ještě do konce poločasu ujali vedení. Ve 34. minutě se přímého kopu ujal kdo jiný než Camel Meriem, na jeho balon si naskočil zkušený Kaba Diawara, který překonal Thébauxe i podruhé - 2:1.

Caen se mohlo vrátit do zápasu přesně po hodině hry. Nivet vyslal do samostatného úniku Livia Nababa, jeho střela z pravého rohu pokutového území se ale vznesla pár centimetrů nad branku. Nová zápletka přišla o šest minut později. Hosté totiž zásluhou Traorého vyrovnali na 2:2. Třicetiletý útočník využil přímého kopu Raineaua a zblízka prostřelil Mervilla.

Ale domácí lvi se nevzdali a nakonec se nad nimi fotbalový pánbůh slitoval a daroval jim první vítězství v probíhající sezoně. Thébaux fauloval v pokutovém území Dja Djedjého a rozhodčí nařídil pokutový kop. Na něj si nejvíce věřil autor druhé branky domácích - Diawara. A věřil si oprávněně - i tentokrát oklamal brankáře Thébauxe, a určil tak konečný stav utkání na 3:2.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Valenciennes FC 1:1

06.11.2010 19:00

Góly: 86. Moussa Maâzou - 18. David Ducourtioux

Zajímavý průběh měl zápas mezi Bordeaux a Valenciennes. Hosté se v 18. minutě zásluhou Ducourtiouxe ujali vedení, po hodině hry mohl z penalty vyrovnat domácí Jussie, ale selhal. Bod za remízu 1:1 tak Bordeaux vystřelil až čtyři minuty před koncem Maazou.

Lepší start do utkání měli hosté, ale Pujola dvakrát za sebou vychytal domácí gólman Carrasso. V 18. minutě se však skóre hry už měnilo, centr Gäela našel zcela neobsazeného Ducourtiouxe a ten z těsné blízkosti poslal Valenciennes do vedení. Bordeaux na první větší šanci muselo čekat až do 30. minuty, rána Modesteho však mířila do břevna.

V úvodu druhé půle střílel nebezpečně domácí Saivet, ale brankář Penneteau jeho dalekonosný pokus vyrazil do bezpečí. Velkou šanci vyrovnat mělo Bordeaux v 55. minutě, kdy v pokutovém území zahrál rukou hostující Gomis a sudí nařídil penaltu. K její exekuci se postavil Jussie, ale s jeho slabou střelou si strážce branky Valencinnes Penneteau poradil.

Hostující gólman podržel svůj tým i o chvíli později, kdy zneškodnil nebezpečnou hlavičku Maazoua. Druhý vzájemný souboj však skončil lépe pro domácího útočníka. V 86. minutě poslal míč do pokutového území Gouffran, Trémoulinas prodloužil balón na Maazoua a ten dopravil míč za záda gólmana Valenciennes. Po devadesáti minutách tak na tabuli svítil konečný stav 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Brestois1263312:721
2.Stade Rennes1155113:620
3.Paris Saint-Germain1254318:1119
4.Olympique Marseille1153319:1318
5.Lille OSC1246217:1318
6.AS Saint-Étienne1253416:1418
7.Toulouse FC1253414:1318
8.Montpellier HSC1253411:1218
9.FC Lorient1252513:1217
10.Girondins Bordeaux1244412:1216
11.Olympique Lyon1244414:1516
12.OGC Nice1244411:1416
13.AJ Auxerre1236317:1415
14.Valenciennes FC1236313:1215
15.FC Sochaux1242619:1714
16.SM Caen1235413:1514
17.AS Nancy-Lorraine1242613:2214
18.AS Monaco1227313:1113
19.RC Lens1234511:1813
20.AC Arles-Avignon121297:255

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak jsem provensálcům asi přinesl štěstí

Reagovat
domingo

Caen mám rád, nebo teda ne vyloženě, ale přeju jim docela, mají sympatickej kádr. Thébauxe jsem si neskutečně oblíbil, Seube je sympaťák, Hamouma, Marcq taky, El-Arabi je satan (ta produktivita!!!), Mollo sice slabej, ale taky sympaťák, Yatabaré je můj kůň. Fakt, dobrej tým. Jo ještě tam je vlastně Rajiv Van la Parra tomu taky přeju, ani nevím proč, viděl jsem ho snad jednou. Asi kvůli tomu jménu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já znám jen Niveta, kterej mi kdysi hrál parádně v PESku

Calvados je mi sympatickej, ale Provence taky není špatná. Takže z mýho pohledu by prostěmělo vyhrát Toulouse

Reagovat
domingo

Toulouse je můj třetí oblíbenej tým, no. Škoda toho jejich neexistujícího útoku, udržet Gignace, mají na boj o titul.

Reagovat
Ferguson6

Caen ako pekne zacal, tak teraz pada

Reagovat
Godwinson

Caen mi je líto, mají výbornej tým, ale do boje o záchranu se snad nenamočí a Arles ty body pomůžou.

Lorient pěkně, dobře, že se zvedaj. Zítra ještě Nice a HSC.

Jinak gól Kembo-Ekoka, to si zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Že toho Gameira ještě nikdo nekoupil... Jinak škoda Auxerre, tři body by se hodily víc, ale snad máme novýho střelce

Reagovat
Godwinson

Už se s tím počítalo, proto je ta jejich ofenzíva tak napráskaná, ale nakonec si Marseille vybrala jinak.

Reagovat
domingo

Jj, ale zase je pravda, že Gourcuff to vyřešil. Sice na úkor Jouffreho ( ), ale vyřešil. Je to génius, já bych se drbal na hlavě ještě teď a odnesl by to Kitambala na lávce, on překopal systém za pochodu a vypořádal se s tím stokrát líp než Tigana - Gourcuffovi to drhlo vlastně tři zápasy a teď už je to bez chyby, Bordeaux to drhne od odchodu Gourcuffa furt a minimálně do prosince ještě bude. Génius.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Gameira snad nikdo ani nekoupí. Dotáhne Lorient do Evropy

Reagovat
smazaný uživatel

tak Lyon je letos zatím dost tragický...

Reagovat
domingo

Přitom má jeden z nejlepších týmů v Evropě. To je syndrom vyhoření prostě, trenér jim nemá co dát, serou na to. Hrajou si, co chcou. Podobně dopadla Francie pod Domenechem, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak syndrom vyhoření.....Pro mě nepochopitelné, že tým, který má hráče jako Toulalan, Goufuf, Lisandro, Lloris a další se takhle potácí. Výsledky jsou bídné, zápas proti Benfice a Sochaux jsem neviděl, ale v obou měli patrně problémy. Proti Lille měli notnou dávku štěstí a včera to byl v 1. poločase naprosto odevzdaný výkon. Sice v druhém se zvedli, ale kdyby Rennes využilo jednu z moře šancí a dalo na 2:0, pochybuju že by s tim už cokoli udělali. Nechci Puela soudit, ale mě zde prostě nesedí. Nevidím jaká je situace uvnitř Lyonu, ale podle mě je jeho odvolání jen otázka času.

Reagovat
smazaný uživatel

Puel mel bejt vyhozenej uz davno, bohuzel u vedeni ma, pro me nepochopitelne, duveru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nedávno jsem na EF četl že Lyon mu chce dát čas do konce sezony a že o odvolání neuvažuje, což si myslim by byla blbost, kdyť musí vidět že to takhle dál nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

To sou zase bezva novinky po ranu, Marseille nam muze odskocit uz na 8 bodu, parada..

Reagovat
domingo

Lorient & Sammaritano <3

Reagovat
domingo

Kdyby to někoho zajímalo, koukal jsem, kdo je zatím nejlepší hráč ligy podle našich souhrnů

1.Payet, 2.El-Arabi, 3.Feret, 4.Lloris, 5.Hengbart, 6.Braaten, 7.Niculae

all-stars: Lloris - Hengbart, Mangane, Sakho, Taiwo - Braaten, Machado, Feret, Payet - Niculae - El-Arabi

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsi to posuzoval, na body? (treba 1. hvezda 3 body, 2. hvezda 2 atd.)

Reagovat
domingo

Jj První hvězda 4 body, pak 3, 2, místo v sestavě 1, lavička půl. Payet má náskok jako prase :)

Reagovat
smazaný uživatel

Divim se, ze se nevesel Ruffier misto Huga, ale sestava paradni, v podstate vsichni sympataci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to pak někdo 3x zazáří, jinak hraje tužku, a je tam taky. Třeba tomu Hengbartovi by se měly započítat i záporný body ze začátku sezony to bylo strašidelný jak hrál

Reagovat
domingo

Samozřejmě, že máš pravdu, to byla jenom taková zajímavost. Ale na druhou stranu se to od skutečnosti prakticky neliší.

Kdybych měl složit objektivní sestavu, byla by asi takhle:

Ruffier(Thébaux) - Debuchy, Mangane, Sakho, Bong(Taiwo) - Pedretti, Machado, Feret - Sow(Braaten), El-Arabi, Payet

Reagovat
smazaný uživatel

Sow ven, Martin dovnitr.

Reagovat
domingo

On je vlastně nejlepší nahrávač ligy, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

JJ a navic jde pres nej vetsina akci Sochaux, kope standartky.. Doufam, ze pujde po sezone vys, chci ho videt v lepsim klubu. Do PSG se misto starnouciho Giulyho hodi jako prdel na hrnec, navic maji se Sochaux dobre zkusenosti diky Erdincovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, že se takhle bojíte dávat tam hráče Bordeaux Carrasso by měl být tuhle sezonu úplně jasnej..a Tremoulinas alespoň do závorky za Taiwa.

Reagovat
domingo

Carrasso, no. On, Lloris, Ruffier a Thébaux jsou jinde, pak už můžeš v podstatě losovat.

Trémou? Hm hm. Drží si standard, ale nezáří tolik co loni, což je samozřejmě taky daný výkonama celýho týmu.

Speciálně jsem se koukl na hráče Bordeaux, kteří se nám tam vlezli... pořadí je Jussie, Carrasso, Plašil, Ciani, Diarra, Trémou. Až na Cédrica nikdo vyloženě nezáří.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořadí by mělo být Carrasso, Plašil, Tremoulinas.. Nechápu jak se vám tam vešel Jussie, nebo letos hodně průměrnej Alou..

Reagovat
domingo

přesně tak. Carrasso, Plašil, Trémou, Modeste, Ciani.

Alou byl v ideální sestavě po výhře na PSG (kde hrál výborně, v podstatě sám držel celou zálohu a ničil všechny útoky PSG) a Jussie byl dokonce druhá hvězda kola, ve svým prvním zápase na AM, kde byl fantastickej taky dlouhodobě je to samozřejmě tak, jak píšu/píšeš výš.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebojime, akorat hrajete tak spatne, ze neni koho davat, akorat obcas Carrasso, vyjimecne Plasil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ideální je udělat to podle bodování hráčů v každým zápase, ale má to svoje ale... Třeba když se kouknu jak ty odborníci bodujou v deníku Sport, tak mi kolikrát přijde že ten zápas ani neviděli. Nevim jak jsou na tom ve Francii, ale bylo byl zajímavý třeba u souhrnů doplnit u každýho hráče jak ho tamní noviny obodovaly (i když chápu že pro ty co to píšou by to byl zase strašnej vopruz, navíc si to každej může najít sám, ale jsem hrozně línej :))

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy je to lequipu ještě horší jak ve Sportu

Reagovat
domingo

L'equipe boduje docela dobře, ale má pár vyložených úletů, jako je třeba protěžování Mandandy (kterej je rok co rok podle známek daleko nejlepší gólman ligy). Bairner z goalu má obrovskej přehled, trefný poznámky a vybírá do all-stars dobrý hráče, ale zase hrozně přeceňuje Cianiho. Musíš si zvyknout, no.

Navíc my už máme největší hvězdy kola, což se v podstatě shoduje se známkama equipe. Když dá někdo dva góly, dostane osmičku a je hvězda kola, nic složitýho. :)

Reagovat
domingo

L'equipe boduje docela dobře, ale má pár vyložených úletů, jako je třeba protěžování Mandandy (kterej je rok co rok podle známek daleko nejlepší gólman ligy). Bairner z goalu má obrovskej přehled, trefný poznámky a vybírá do all-stars dobrý hráče, ale zase hrozně přeceňuje Cianiho. Musíš si zvyknout, no.

Navíc my už máme největší hvězdy kola, což se v podstatě shoduje se známkama equipe. Když dá někdo dva góly, dostane osmičku a je hvězda kola, nic složitýho. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální:

Carrasso-Hengbart, Mangane, Heinze, Taiwo (Tremoulinas)-Pedretti, Machado, Lucho-Nené, Feret(Gourcuff), Payet- El Arabi

Reagovat
Godwinson

Heinze?

Reagovat
domingo

Za celou sezonu spíš Debuchy než Hengbart (a ještě by se mezi ně vlezl Jallet), Heinze... no dejme tomu, hraje dobře, ale přes Sakha?... Nené tam musí být samozřejmě taky, nevím, kde mám hlavu.

A sestava 4-3-3-1 je moc pěkná

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jsem zapomněl na M´Vilu.. ten místo Machada a Lucha.. A Lucha do závorky za Pedrettiho..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak s Debuchym máš samozřejmě pravdu.. Sakha mám taky moc rád a klidně tam může místo Heinzeho být, ale ten je skoro ve všech vašich sestavách, tak dávám k dobru i jeho, protože si tam zaslouží být taky..

Reagovat
domingo

No nevim, Heinze? Co Seube a Kantari?

Reagovat
Godwinson

... Biševac.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne Heinze? Hraje výborně a ty jeho skluzy jsou prostě lahůdka, to neumí nikdo druhej..

Reagovat
domingo

Seube hraje taky výborně, často to tam hasí za všechny ostatní, protože u Lecy, Heurtauxe a zvlášť lempla Tafforeaua platí, že když se blbě vyspí, tak jsou na hřišti k ničemu... a Kantari diriguje nejlepší obranu ligy, která nedostala od srpna gól.

Reagovat
domingo

Fair play tabulka: Brest má 14 žlutých karet z 11 zápasů, hned za nima Auxerre (19/12) a překvapivě Arles (taky 19/12). Naopak nejvíc prasí tradiční prasata - ASSE (25 žl./2 červ./12 záp.), Lyon (25/3/12) a králové všech hovad - Nancy (21/4/11). Nejvíc žlutých má Monako a Valenciennes (oba po 31). Překvapivý je, že Rennes nasbíralo jenom 16 žlutých, což je s tím jejich týmem plným obřích černých goril docela výkon.

Celkově je průměr žlutých na zápas těsně pod dvěma na tým.

Reagovat
Godwinson

Prohrát v Lens.

Lens hrálo, tak dobře nebo Montpellier špatně? Statistiky jsou hodně jednoznačný.

Reagovat
domingo

Lens hrálo mnohem líp, aspoň těch 30 minut, co jsem viděl. Od vás se mi líbil jenom Bocaly, jinak trága.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hezky vysledky, hlavne Nancy potesilo, doufam, ze i nadale budou mit jejich hraci podobnou streleckou.

Reagovat
Godwinson

Ale Abdel už hrál skoro 15 minut .. nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille uz tece, dobre..:)

Erdinc.

Reagovat
božský John

To je na hovno ...

Ale není proč se vzrušovat,Rennes doma porazíme a na Lyon s Puelem to stačí i tak. Nikdo jinej nemá na to,aby CELOU sezonu hrál na jakýs takýs úrovni(ASSE,Toulouse na začátku,teďka Brest..)

Reagovat
Godwinson

Dokud je Puel u kormidla, karty jsou rozdaný jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG to letos s pohary mysli vazne, preju jim to.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG titul

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
vlastik

Tak to je fantazie, vyhrane derby, treti flek, letos konecne muzu rikat, ze sem fanousek PSG hezky nahlas a s hlovou vztycenou. Ici ces´t Paris

Reagovat
Godwinson

PSG

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vlastik

Reagovat
Godwinson

Snad El-Arabi neskončí v zímě někde ... v Toulouse ...

'Caen musí zabrat'

Reagovat
domingo

Toulouse by s El-Arabim skončilo druhý.

Reagovat
Godwinson

A Caen v L2, to se nesmí stát !!

Reagovat
domingo

Viděls, co dal včera Traoré? To jsem vůbec nevěděl, že je takovej technik

No ne, tak oni by si dotáhli třeba Guie Guieho, Fanchoneho, Belfodila na hostovačku, nebo tak.

Reagovat
Godwinson

Neviděl ... nevíš jestli mají opci na Molla? Asi těžko, co?

Tak v L2 mají nekonečný možnosti, pár útočníků už by zasloužilo vytáhnout výš.

Reagovat
domingo

Mollo je bídnej, takže zatím to vypadá, že žádná škoda. Jsem zvědavej, jestli se vůbec někde chytne..

Reagovat
Godwinson

Na začátku sezóny byl famózní, tak teď má asi slabší chvilky, jako celý Caen, ale je to ohromnej talent, škoda jen, že zrovna Monaka.

Reagovat
domingo

Famózní? Měl dobrý první tři zápasy, kdy hrálo celý Caen naprosto skvěle, od té doby je to horší zápas od zápasu, narozdíl od Hamoumy, kterej hraje dobře pořád. Jako něco v něm je, to určitě, ale zas bych to krotil trochu. V Monaku se stejně neprosadí, protože na křídla nehrajou, v Caen by se uplatnit mohl, když se trochu ustálí, rozehraje a sedne si se zbytkem týmu...

Reagovat
Godwinson

'Něco v něm je' si myslim, že je málo. V tomhle jsem trošku moc nadšenec, ale myslim, že je toho v něm moc a moc.

Vždyť říkám, famózní ... a teď už tragédie, ale tak, to souvisí s tím, jak se daří i týmu, on se zvedne. V Montpellieru by se mi líbil.

Reagovat
domingo

To bys mu udělal? Vždyť by se tam rval s chudákem Karimem o pozici 4.křídla, odehrál 10 minut za 20 zápasů a následně se přesunul na beka, protože Jeunechamp bude zraněnej, z Collina si René usmyslí udělat stopera a Abdela přesadí z lavičky na tribunu. Je pravda, že útok Belhanda - Giroud - Mollo vypadá strašně dobře, ale něco podobnýho (Bel - Gir - KAF) můžete postavit už teď a stejně se to ještě ani jednou nestalo, prostě když je zdravej Camara, tak bude hrát Camara, pak Turek, pak Belhanda a pak zbytek.

Reagovat
Godwinson

Tohle já nepochopim a asi si dám práci projet fanouškovský a oficiální weby, o co tam jde. Přeci René neni tak blbej, aby dva nejlepší talenty posadil. Jj, pravda, Belhanda se tam rozehraje, je to tušim hráč měsíce října, takže očividně se probral.

Reagovat
domingo

Jo, kdybys na něco přišel, napiš.

Reagovat
Godwinson

Ne hned, teď tady musim dodělat svojí práci a už to bude noční maratón.

Reagovat
domingo

Jeho známky, abys věděl, že nekecám :)

7, 8, 6, 5, -, -, 6, 4, 5, 5, 5, 2

Reagovat
Godwinson

Kde to máš takhle krásně rozepsaný?

Reagovat
domingo

Dal jsem si práci projet záznamy na equipe

Reagovat
Godwinson

Tak tam jsem se asi neproklikal.

Reagovat
Pinturicchio

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

Ospina je bůh !! 12. Místo nám sluší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele