12. kolo
06.11.2010 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Gameiro porazil Saint-Étienne

Naděje Saint-Étienne na ukořistění první příčky v tabulce překazil svým dalším fenomenálním vystoupením Kevin Gameiro. Kanonýr Lorientu dnes vstřelil obě branky svého týmu, a Lorient si tak překvapivě připsal všechny tři body.

ASSE tak pouze potvrdilo, že se mu v poslední době příliš nedaří. Z posledních čtyř zápasů nevyhrálo ani jednou a v tabulce kleslo již na pátou, nepohárovou pozici. Naproti tomu Lorient se pomalu začíná dostávat do stejného tempa, jaké jsme od něho mohli vidět minulou sezonu. Po výhře nad Arles přišlo vítězství další - a to již proti papírově daleko silnějšímu soupeři. Na svůj fenomenální výkon nyní navázal hlavně forvard Gameiro, jenž si v posledních dvou zápasů připsal hned tři branky.

Přesto, utkání začali aktivněji domácí a také si jako první vytvořili brankovou příležitost. To když se v desáté minutě odhodlal k voleji domácí útočník Bergessio a hostující brankář Audard stihl míč zastavit až na brankové čáře. Lorient ale jako by úvodní zaváhání povzbudilo a od té chvíle byl lepší on.

Gameiro se skvěle zbavil dvou obránců a ještě dokázal přihrát lépe postavenému Kitambalovi, který ale nezamířil úplně přesně. Jeho střela se odrazila do zámezí od brankové konstrukce. Nakonec se ale hosté přeci jen ujali vedení, rychlý protiútok proměnil po 21 minutách hry aktivní Gameiro. Coquelin oslovil Amalfitana a z jeho následné přihrávky pálil Gameiro z úhlu do růžku Janotovy branky. Brankář Saint-Étienne byl bez šance - 0:1.

Hosté byli nyní v ráži, další branku mohl po dalším kontru přidat Diarra. Tentokrát ale domácí zachránil Janot, jenž střelu soupeře dokázal vytěsnit mimo branku.

Po změně stran se znovu jevilo aktivněji Saint-Étienne a Audard měl co dělat, aby po několika minutách hry vytáhl Payetův volej mimo. Míč se zastavil až na brankové čáře. Vyrovnání se ale nakonec přeci jen dostavilo. Bakary Sako využil zaváhání v obraně hostů a po několika odrazech napálil míč za dezorientovaného Audarda - 1:1.

Vyrovnávací branka ale jako by domácí uspokojila, otěží zápase se totiž opět ujali hosté. Janot musel oběma rukama vyrážet nepříjemnou Amalfitanovu střelu, zatímco Amalfitano coby nahrávač připravil šanci Kitambalovi. Ten ale dnes neměl šťastný den a ani tentokrát jeho hlavička mezi tři tyče nemířila.

Aktivita se ale nakonec oranžovým vyplatila. Devět minut před koncem zápasu centroval znovu Amalfitano, tentokrát si ale vybral šťastnějšího zakončovatele. Gameiro vyskočil nejvýše a také jeho hlavička mířila vysoko. Míč nakonec zapadl těsně pod břevno a Lorient mohl slavit - 1:2. Gameiro tak na čele tabulky krále střelců dohnal Dimitriho Payeta právě ze Saint-Étienne.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele