12. kolo
07.11.2010 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Marseille po osmi kolech prohrála, PSG podlehla 1:2

Dlouhých šest let Paris SG nedokázal v Ligue 1 doma před vlastními fanoušky porazit Olympique Marseille, obhájce loňského titulu a největšího soka, jakého ve Francii vůbec má. Až nyní se mu černou sérii podařilo přerušit, díky čemuž se vyhouplo na třetí místo, OM je naopak po prohře 1:2 o příčku a bod níže.

Domácí na svého úhlavního rivala vlétli od začátku jako vítr. Brankář Mandanda se už poprvé potil ve 3. minutě, když hodně nebezpečnou střelu Giulyho musel vyrážet pryč. V 9. minutě však poprvé kapituloval. Chantome uvolnil na levé straně Neneho, a ačkoli jeho pokus Mandanda zneškodnil, míč neměl úplně pod svou kontrolou, takže ho Erding dorazil do sítě.

Vzápětí se snažil vyrovnat Gignac, ale domácí gólman Edel si s jeho šancí poradil. Naopak o čtyři minuty později PSG přidalo druhou branku. Nene milimetrovým dloubákem našel ve vápně v plném běhu Hoaraua, který z první pod Mandandu prostrčil balón do sítě. OM však na tuhle branku dokázal velmi rychle odpovědět a alespoň korigovat.

Ve 22. minutě nezkrotil Edel přízemní dělovku Gignace, odrazil jí pouze k Lucho Gonzálezovi, jenž nemohl minout prázdnou bránu. Těsně před přestávkou mohl Pařížanům navrátit dvougólové vedení Erding, tentokráte se ale mezi třemi tyčemi Mandanda skvěle vyznamenal.

Druhá půle už tolik zajímavá nebyla. Až do 73. minuty se vlastně v Parku princů nic závažnějšího nestalo. Tehdy našel centr Neneho hlavičku Bodmera, jehož musel zlikvidovat až Mandanda. Marseille mohla s výsledkem ještě něco udělat až v nastaveném čase, kdy dvakrát zahodila dvě dobré příležitosti.

Nejprve si na Edela nepřišel z bezprostřední blízkosti Ayew a poté hlavičkoval z dobré pozice jen doprostřed brány, kde stál pevně nohama na zemi pařížský brankář, Brandao. PSG nakonec udrželo velmi cenné vítězství, které těší nejen zisk třech bodů, ale rovněž slastný pocit z porážky svého největšího nepřítele.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klasicky ostry zapas se stastnym koncem pro OM.

2:3

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

dobře PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele