12. kolo
06.11.2010 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Arles má historickou první prvoligovou výhru, porazilo 3:2 Caen

Trvalo to jedenáct kol. Fanoušci Arles ale mají o to větší důvod k radosti. Jejich tým si totiž připsal svou vůbec první prvoligovou výhru v historii. A nejde o nějakou ledajakou výhru, avignonský tým otočil vývoj utkání s Caen a nakonec ho přestřílel 3:2.

Po prvním historickém bodu v Ligue 1 (remíza 0:0 s Brestem) přišlo ve dvanáctém kole také konečně první vítězství. Díky tomu má na svém kontě tým Hadžibegiče "již" pět bodů a nanesestupové příčky ztrácí bodů osm. Naproti tomu jiný nováček - Caen - po velice solidním začátků začíná padat tabulkou. Z posledních šesti zápasů nevyhrál ani jeden a klesl již na patnácté místo. Na sestupové příčky má náskok již pouhých čtyř bodů.

Jak už to tak bývá, první příležitost měli domácí. Úvodní pokus Diawary ale dokázal gólman hostů Thébaux zlikvidovat. Na druhé straně pálil z 18 metrů Benjamin Nivet, i tentokrát se ale radoval gólman soupeře. Cyrille Merville míč vyboxoval před sebe a obrana domácích si již poté s balonem poradila.

Nakonec se ale hosté přeci jen ujali vedení. V 10. minutě hezky kombinoval Mollo s Nivetem, kteří využili klamného pohybu Traorého a nakonec nahráli lépe postavenému a volnějšímu El Arabimu. A ten, jak je tomu v letošní sezoně zvykem, pohodlně zakončil a otevřel skóre - 0:1.

Po rohu Camela Meriema se pokoušel soupeře ohrozit Paco Pavón, jeho střelu ale zlikvidoval Thébaux. Jednička hostů ale nedokázala zabránit vyrovnání ve 34. minutě. Portiútok po levé straně táhl Bouazza, zakončoval Gaël Germany. Ten po dobrém centru zblízka prostřelil stojícího Thébauxe - 1:1.

Domácí se ještě do konce poločasu ujali vedení. Ve 34. minutě se přímého kopu ujal kdo jiný než Camel Meriem, na jeho balon si naskočil zkušený Kaba Diawara, který překonal Thébauxe i podruhé - 2:1.

Caen se mohlo vrátit do zápasu přesně po hodině hry. Nivet vyslal do samostatného úniku Livia Nababa, jeho střela z pravého rohu pokutového území se ale vznesla pár centimetrů nad branku. Nová zápletka přišla o šest minut později. Hosté totiž zásluhou Traorého vyrovnali na 2:2. Třicetiletý útočník využil přímého kopu Raineaua a zblízka prostřelil Mervilla.

Ale domácí lvi se nevzdali a nakonec se nad nimi fotbalový pánbůh slitoval a daroval jim první vítězství v probíhající sezoně. Thébaux fauloval v pokutovém území Dja Djedjého a rozhodčí nařídil pokutový kop. Na něj si nejvíce věřil autor druhé branky domácích - Diawara. A věřil si oprávněně - i tentokrát oklamal brankáře Thébauxe, a určil tak konečný stav utkání na 3:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele