Ligue 1 - preview 12. kola

06.11.2010, 10:34, aktualizováno 07.11.2010, 09:14
Previews
Ve skvělé formě hrající Brest hraje v Lille a na jeho případné zaváhání bude čekat například Marseille, která se představí v Paříži. Lens přivítá Montpellier, Nice hraje s Toulouse a Monaco zavítá do Nancy...
AS Nancy-Lorraine - AS Monaco  (neděle 17:00)
Monaku se sestupové pásmo jistě již znelíbilo. Knížecí klub je na potupujícím osmnáctém místě a rád by se z nepříjemné situace dostal co nejdříve. Dnes k tomu má vynikající příležitost, zajíždí totiž na půdu Nancy, které doma zatím získalo pouze tři body.

Nancy se již jako tradičně ocitá kdesi ve středu tabulky Ligue 1, ačkoliv má letos možná až nepříjemně blízko k sestupovým vodám. Z šestnáctého místa na něho kouká právě osmnácté, sestupující Monako se čtyřbodovou ztrátou. ASNL ale rozhodně pomohly poslední dvě utkání - ta totiž dokázal tým okolo Juliena Féreta oba přetavit ve tři body, a dokonce si tak připsat své vůbec první vítězství před vlastními fanoušky.

Těsná výhra nad Lorientem ale stále znamená jediné tři body v domácí tabulce, a Nancy je tak vůbec nejhorším celkem prezentujícím se před vlastními fanoušky. Monaku ale tato statistika asi také příliš nepomůže, patří totiž k vůbec nejhorším celkům mimo svůj stadion. Venku se mu zatím nepodařilo zvítězit ani jednou a také proto mu patří až ona osmnáctá příčka.

"Monako stále patří k těm největším jménům ve francouzské lize. Je pro mě celkem překvapení, že se pohybují na samém chvostu tabulky, ale to opět a znovu dokazuje, jak je Ligue 1 vyrovnaná. My se ale musíme soustředit na naše výkony, které byly v posledních týdnech lepší," myslí si o situaci dnešního soupeře domácí útočník Benjamin Gavanon.

"Nemůžeme se cítit uvolněně jenom proto, že jsme teď dvakrát za sebou vyhráli. Je to sice hezké, ale proti Monaku nám to vlastně nijak nepomůže. Proti ASM to rozhodně nebude jednoduché, musíme se stále cítit napjatí. Samozřejmě, že máme teď více sebevědomí," dodal nakonec hráč, jenž se zatím letos ani jednou neprosadil.

Nancy si nemůže být jisté startem dvou hráčů, jež trápí zranění. Pouze na lavičce tak možná začne Pascal Berenguer a Alexandre Cuvillier. Zatímco hosté se musí obejít bez zraněného tria Vincenta Muratoriho, Daniela Niculaeho a Dieumerciho Mbokaniho. Na hřišti by je mohl zastoupit Thomas Mangani či Haruna Lukman.

"Nebude to jednoduché, ale samozřejmě se pokusíme zvítězit. Poté budeme mít samozřejmě větší sebevědomí i ambice. Je pravda, že momentálně to není nejlepší, ale brzy přijde zlepšení," dodal kouč hostů Guy Lacombe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Domácím fotbalistům se v poslední době moc nedaří, dvakrát v řadě prohráli a klesli až na sedmnácté místo tabulky. Své zaváhání však můžou napravit v neděli, kdy hostí silné Toulouse.

Hosté však nebudou lehkým oříškem, patří jim momentální čtvrtá příčka tabulky. "Potřebujeme získat tři body, protože bod z remízy nám moc nepomůže," nechal se slyšet domácí lodivod Roy. "Liga je tak vyrovnaná, protože hodně utkání skončilo dělbou bodů a nikdo výrazně neodskočil."

"Z našich dvou posledních zápasů (prohry v Lens a Auxerre) jsme nějaké body získat mohli. V obou duelech jsme byli více než vyrovnaným soupeřem, přesto jsme se vraceli s prázdnou," řekl smutně trenér Nice.

Roy však ví, že střetnutí proti Toulouse bude těžké. "Hosté mají několik velmi silných hráčů a jsou týmem, který chce hrát na špici tabulky."

Trenér hostů Casanova věří, že jeho svěřenci získají v Nice tři body: "Hráči jsou pozitivně naladěni a byli by zklamáni, kdybychom nevyhráli." Přesto Casanova varuje: "Viděl jsem Nice hrát a jsou lepší, než byli v minulé sezóně. Poslední dvě utkání určitě neměli prohrát. V neděli nás nečeká nic lehkého."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.00 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RC Lens - Montpellier HSC  (neděle 17:00)
Loňský a letošní nováček se střetne v jednom z duelů dvanáctého kola. Montpellier neprohrál již tři utkání v řadě a stoupá tabulkou. Stejnou statistikou se ale může chlubit i jeho dnešní soupeř z Lens.

Domácí Racing má ale kromě náročných zápasů také jiné starosti, na veřejnost se totiž dostaly informace o vcelku napatých vztazích v kabině tohoto celku. Kapitánské pásky byl již před časem zbaven Yohan Demont, který se údajně pohádal se svým spoluhráčem Kovačevićem. Nyní čelí stejný hráč až pětitýdenní pauze kvůli pochroumané ruce - pohádal se totiž s jiným spoluhráčem - Issaamem Jemaou - a svou pěst napálil do zdi.

Ani tyto spekulace předposlednímu týmu tabulky příliš neprospívají, kouč Jean-Guy Wallemme ale nabádá své svěřence, aby se před utkáním s Montpellierem soustředili pouze na samotný zápas. "Mám jediný cíl. A to je uhrát dobrý výsledek, postoupit s Lens tabulkou," vykládal trenér, jenž tento tým dovedl před dvěma lety k titulu v Ligue 2 a v následující sezoně k jedenáctému místu v nejvyšší soutěži.

"Neměli bychom mít žádný jiný zájem než tento. Říkám to od té chvíle, co jsem do týmu přišel a říkat to nepřestanu. Nejdůležitější věcí jsou ty naše červeno-zlaté dresy. A mrzí mě, když se mnou někdo v klubu tento názor nesdílí. Některé věci by měly zůstat uvnitř klubu, nyní se o tom mluví až příliš nahlas. Nová média znamenají, že každá informace ihned prolétne světem a začne se rozebírat."

"Uvítal bych, kdyby mi ti lidé z fór či z novin přišli říct svůj názor osobně, pokud se schovávají za ubohé texty, považuji je za zbabělce. Ani já samozřejmě nejsem dokonalý, ani jako člověk, ani jako trenér, ale v minulých sezonách jsem dosáhl úspěchů a to mi nikdo vzít nemůže," dodal.

Jeho týmu se ale letos v Ligue 1 příliš nedaří. Po jedenácti odehraných kolech mu patří až předposlední příčka. Na nesestupové příčky ztrácí sice tři body, nicméně poslední Arles je po včerejší výhře nad Caen vzdálené již pouze bodů pět. Domácím navíc nepomůže ani zraněné trio Pollet, Demont, Jemaa. Suspendovaný je zase obránce Alaeddine Yahia.

Naproti tomu Montpellier zatím svou parádní jízdu z minulé sezony až na drobné výkyvy opakuje. I přes odchod několika opor patří týmu po jedenácti odehraných kolech senzační šesté místo. Na pohárové příčky nedosáhne pouze kvůli horšímu skóre, na čelo tabulky má tříbodové manko.

"Dokázali jsme, že umíme zahrát proti velikým týmům, vyhráli jsme o jednu branku nad Rennes, remizovali jsme s Paris SG. Určitě do zápasu půjdeme sebevědomí, nesmíme ale zapomenout také na pokoru," říkal trenér hostů Rene Girard.

V minulé sezoně dopadly oba ligové zápasy lépe pro MHSC, a to vždy v poměru 1:0. Uvidíme, zda se bude historie opakovat i v novém ročníku...
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - Stade Brestois  (neděle 17:00)
Překvapivý lídr tabulky z Brestu zajíždí na hřiště nebezpečného Lille. Hosté však osmkrát v řadě neprohráli. Navléknou si po neděli svěřenci kouče Duponta na náramek neporazitelnosti i devátý korálek?

Domácí v minulém kole sice remizovali na hřišti Valenciennes, předtím ale dvakrát prohráli s těžkými soupeři - Lyonem a Marseille a v tabulce se tak posunuli směrem dolů na momentální osmé místo. To hosté dávají jasně najevo, že pozice lídra Ligue 1 není náhodná. Brest totiž v minulém kole porazil v letošní sezóně dobře hrající St. Etienne, kolo před tím si poradil i s Bordeaux.

"Kolem nás je hodně nadšení, ve městě, médiích, ale my zůstáváme stále při zemi," řekl obránce hostů Daf a pokračoval: "Hrajeme s pokorou, protože víme, že věci se můžou rychle změnit. Na špici tabulky ale nejsme náhodou. Zisk 20 z 24 možných bodů z posledních zápasů hovoří za vše. Ale naším cílem zůstává záchrana v soutěži. Jsme ambiciózní tým, ale také uvažujeme realisticky."

Brest se může pochlubit, že ani v jednom ze zmiňovaných osmi utkání nedostal gól. "Je to lichotivé, ale ne zásadní. Pokud porazíme Lille 2:1, také budeme spokojeni," dodal Daf.

Fotbalisté Lille si jsou vědomi, že je nečeká lehký soupeř. "Od začátku sezóny Brest pokračuje v tom, co předváděl v Ligue 2," řekl záložník domácích Mavuba a pokračoval: "Musíme být velmi ostražití. Velkým problémem asi bude překonat výbornou obranu a v čele s gólmanem Elanou, která už osmkrát v řadě neinkasovala. I když se Brest veze na vlně euforie, chceme zvítězit, zvláště před našimi fanoušky," dodal odhodlaně Mavuba.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Nečekejte, že se ve Francii někdo více nesnáší než je tomu u PSG a Marseille. A tak je jejich vzájemný souboj vždy středem pozornosti. Výsledkově jsou na tom obě mužstva, dá se říci, stejně, domácí ztrácejí na svého soupeře jenom dva body, takže výhra by je posunula před něj. Olympique se naopak může dostat při shodě okolností do čela tabulky.

K tomu ovšem bezpochybně potřebuje vyhrát a Brest musí prohrát v Lille. Jinak je vidina prvního místa pro Marseille tabu. PSG by se na druhou stranu rádo posunulo v tabulce k těm nejlepším a na to si musí na své kontě připsat plný bodový zisk. Remíza vlastně pro oba tabulkově skoro vůbec nic nevyřeší.

Park princů by měl být do posledního místa vyprodaný. "Postavení v tabulce je důležitější než nějaká prestiž," řekl v rozhovoru pro L'Equipe domácí záložník Claude Makelele. "Zápas s Marseille je zvláštní. Ale nám jde opravdu o to, abychom postoupili výš. Jestli podáme dobrý výkon, může se nám to povést."

V posledních letech se však Pařížanům proti tomuhle rivalovi nedaří. Od roku 2006 nad ním zvítězil jen jednou, ligová výhra před vlastním publikem se datuje dokonce až na sezónu 2004/2005. "OM měl před PSG vždy velký náskok. Teď se mu ale dost přibližujeme," povídal zkušený francouzský matador. "Vždy jsme pod tlakem. Teď jsme ale tvrdší PSG a všichni ví, že můžeme porazit kohokoliv. Čekám od obou stran kvalitní fotbal."

Oba celky čekaly v týdnu zápasy evropského poháru. PSG uhrálo důležitou remízu v Evropské lize s Dortmundem, Marseille si v pohodovém tempu sebralo tři body z půdy slovenské Žiliny, kde vyhrála vysoko 7:0. Trenér hostů Didier Deschamps ví, že teď to nebude takový med jako u našich východních sousedů.

Prý nemá strach, že by jeho mužstvo hrálo proti PSG na půl plynu. "Ani jsem nepomyslel, že by si něco takového mohli dovolit. Ví, co to bude v Parků princů za zápas," říkal francouzský lodivod. "Musíme najít svůj rytmus. Středeční utkání v Žilině nám hodně pomohlo, my jenom potřebujeme tohle tempo i nadále udržovat."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Saint-Étienne - FC Lorient  (sobota 19:00)
St. Etienne vstoupilo do sezóny velmi dobře, ale v posledních kolech začalo ztrácet dech. Výsledkem je zisk pouhých dvou bodů ze čtyř utkání z poslední doby. Domácí však věří, že se jim právě v sobotu proti Lorientu podaří znovu vrátit na vítěznou vlnu.

Lorient je v tabulce až ve druhé polovině, domácím navíc do karet hraje fakt, že hosté na cizím hřišti letos ještě nevyhráli. "Nedá se říct, že bychom v zápasech byli horším týmem. Obvykle máme lepší držení míče, naším problémem však je, že neumíme soupeře dostat pod patřičný tlak. Ale věřím, že se to brzy zlepší," řekl hostující trenér Gourcuff.

"Je skvělé, jak se nám podařil úvod nového ročníku Ligue 1. Teď už ale nikoho nepřekvapíme. Všichni vědí, jakou hru od nás mohou očekávat," řekl domácí lodivod Galtier a pokračoval: "Z posledních výsledků nejsme veselí, ale v sobotu se pokusíme uspět. Lorient chceme překvapit hrou, která bude jiná, než na jakou jsou soupeři zvyklí. Protivníci totiž už nastudovali náš styl, jenž jsme praktikovali od začátku sezóny a dokážou ho bránit. V zápase proti Lorientu ale chceme za každou cenu uspět," řekl rázně kouč St. Etienne.

Hosté jsou jako na houpačce, posledních šest střetnutí pravidelně střídají vítězství a prohry. V minulém kole porazili slabý tým z Arles 2:0, teď na ně čeká daleko silnější celek.

St. Etienne se musí 14 dní obejít bez Matuidiho, kterého ze hry vyřadil poraněný sval.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Zdá se, že se Auxerre, loni třetí celek Ligue 1, po hodně špatném začátku konečně dostává do obvyklé formy. Během uplynulých deseti dnů čtyřikrát vyhrálo, dvakrát v lize, jednou v Ligovém poháru a naposledy i v Lize mistrů nad Ajaxem. Teď ho čeká na domácí scéně soupeř z dolní poloviny tabulky. Sochaux se naopak poslední týdny příliš nevydařily.

Hodně radosti teď vládne v Auxerre. Proti Ajaxu Amsterdam totiž v Lize mistrů získalo vůbec své první body v Lize mistrů. Gólově se na výhře 2:1 podílel i záložník Frédéric Sammaritano, který toho zatím příliš neodehrál. Trenér Jean Fernandez ale určitě neprohloupil, když tohoto dravého Francouze vyzkoušel.

Ve středu nastoupil tuto sezónu teprve podruhé od první minuty. "Bylo to trochu divné, že jsem začal od začátku v Lize mistrů," byl překvapený. Dva zápasy předtím v Ligovém poháru proti Bastii však ukázal svůj potenciál, skóroval hned dvakrát. A tak se Fernandez rozhodl mu dát šanci i v tak důležitém střetnutí, které se konalo o týden později.

Sammaritano přiznával, že byl před utkáním s Bastiou hodně nervózní. "Byl jsem pod tlakem, nehrál jsem moc a ani jsem nevěděl, jak jsem na tom fyzicky," řekl. "Ale na druhou stranu jsem dal dva góly. Nikdy jsem však nepochyboval o tom, že na nejvyšší úroveň mám. Chtěl jsem hrát, věděl jsem ale, že musím být trpělivý." Bohužel, Sammaritano nyní nenastoupí, měsíc totiž bude laborovat s poraněným svalem.

Domácí patřili ještě před třemi koly docela k obávaným mančaftům Ligue 1. Avšak právě za tuto dobu zaznamenali tři porážky v řadě, které je katapultovaly do dolních pater na šestnáctou příčku. Doma přitom až do střetnutí s Toulouse, které tam vyhrálo jako první v sezóně 3:1, z pěti zápasů neprohráli. Aktuální špatnou bilanci nepomůžou Sochaux vylepšit Kevin Anin ani Brown Ideye.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Arles-Avignon - SM Caen  (sobota 19:00)
V sobotu na sebe narazí také týmy, které zatím patří k tomu horšímu, co nám může Ligue 1 nabídnout. Poslední mužstvo nejvyšší francouzské soutěže z Arles se však pokusí uspět proti Caen a rozšířit sbírku doposud získaných dvou bodů.

Domácí před čtrnácti dny zaskočili Lyon, se kterým dokázali remizovat, minulý týden se však vrátili do starých kolejí, když prohráli s Lorientem. Hosté jsou na tom v tabulce přece jen o něco lépe, ale dosavadní zisk 14 bodů zatím neznamená lepší než čtrnáctou pozici.

"Do zápasu s Lyonem (1:1) a Brestem (0:0) jsme dali úplně všechno, hráli jsme na maximum. Přesto to nestačilo. První poločas proti Lyonu byl velmi dobrý, vedení jsme však do konce neudrželi," řekl kouč Arles Hadžibegič.

Špatnou zprávou pro Arles je fakt, že fotbalisté Caen získali více bodů na soupeřových hřištích než doma.

Hosté nasbírali v posledních pěti utkáních jen tři body, ale obránce Sorbon říká: "V sobotu musíme znovu začít, zapomenout na předchozí porážky, prostě znovu vystartovat," řekl. "Proti Arles nás čeká velmi důležité utkání."

Arles bude chybět obránce Tafforeau, který si v minulém utkání poranil stehno. Hamoumiho a Niveta do hry nepustí karty.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.00 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Předloňský šampión Francie z Bordeaux se pořád plácá jen ve středu tabulky. Rád by se konečně přiblížil alespoň příčkám, které by zaručovaly evropské poháry. K tomu potřebuje nyní porazit Valenciennes, které je jen bod v závěsu o tři příčky níže. Hosté však během posledních pěti zápasů, pokud-li počítáme i Ligový pohár, prohráli jen jednou.

Domácí lodivod Jean Tigana nemá radost ze zprávy, která mu přišla z Francouzské disciplinární komise. Hříšník Alou Diarra, který před třemi týdny vrazil do rozhodčího, dostal za svůj prohřešek ještě bonus další tři zápasy."Musím prostě počítat s hráči, se kterými můžu," uvedl bordeauxský trenér.

Zkrátka brečet nad rozlitým mlékem je podle něho zbytečné. "Můžu přemýšlet o Alouovi, ale vůbec nic se tím nezmění, protože v zápase být nesmí. Hráči, které teď mám k dispozici, musí na sebe vzít větší odpovědnost," dodával. "Každý dělá chyby, to je jasné. My potřebujeme hráče, kteří pracují hlavně pro tým. A my je určitě máme."

Kouč hostí Philippe Montanier možná ví, proč se Les Girondins příliš nedaří. "Mužstvo prošlo několika změnami. A také postrádalo některé hráče na začátku sezóny. Nejvíce mu podle mě chyběl Planus s Cianim," povídal. "Jenže Bordeaux má pořád hodně talentu. Cítíme, že teď se může rychle zvednout."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.20 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Olympique Lyon  (sobota 21:00)
Druhé Rennes si soutěžní zápas nezahrálo už přes dva týdny, poslední zápas s Marseille se mu totiž odložil kvůli špatnému počasí. Jestli domácí nevypadli z toho správného rytmu a jestli neztratili velice dobrou formu, prověří sok silný a slavný. Olympique Lyon by se určitě rád co nejrychleji odpoutal až z jedenácté pozice.

V Rennes se v létě přestupovalo o sto šest. A jeden významný transfer se udál právě s Lyonem, kam se přesunul ostrostřelec Jimmy Briand za 6 miliónů euro. Protože trenér Frédéric Antonetti potřeboval adekvátní náhradu, koupil z Montpellieru za zhruba stejnou sumu Kolumbijce Victora Huga Montaňa.

I když proti Lyonu si Montaňo kvůli zranění nezahraje, ví, jakou hrozbou Briand pro jeho mužstvo je. "Je to velice efektivní hráč," uvedl v rozhovoru pro oficiální stránky Rennes. "Každý ví, jak dobře hrál tady v Rennes a že to samé chce dokazovat i v Lyonu. Musíme být opatrní. Vždy, když se bývalý hráč vrací na staré známé místo, chce se lidem ukázat."

Francouzský útočník Briand za 10 ligových kol nastřílel ve svém novém klubu tři branky. "Když se Ligue 1 losovala, bylo to vůbec první utkání, které mě zajímalo," prozradil pro olweb.fr Briand. "Bude to divný pocit, když se tam vrátím. Vím, že legrace bude v Rennes s každým před i po zápase, ale během něho budu jeho soupeř," sliboval.

Hosté mají během posledních tří týdnů za sebou pořádnou porci zápasů. Naposledy nezvládli Ligu mistrů v Benfice, kde i přes lítý boj prohráli 3:4. V lize však neprohráli už čtyřikrát v řadě. Rennes naopak před dvěma týdny utrpělo vůbec svou první porážku sezóny, když nestačilo na Montpellier. Přesto se drží stále na čele.

Brianda těší, že se jeho bývalému zaměstnavateli daří. A ani ho nepřekvapuje, že má tak dobré výsledky. "Je tam dobrá filosofie hry," chválil Briand. "Poznatky z poslední dvou let sebrali nyní do jednoho koše, zároveň si každý od každého bere i nové poznatky. Ne, opravdu to pro mě není překvapení, že je Rennes tak nahoře."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Brestois1163211:421
2.Stade Rennes1054112:519
3.Olympique Marseille1053218:1118
4.AS Saint-Étienne1153315:1218
5.Toulouse FC1153314:1118
6.Montpellier HSC1153311:1018
7.Paris Saint-Germain1144316:1016
8.Lille OSC1136214:1215
9.Girondins Bordeaux1143411:1115
10.Olympique Lyon1143413:1415
11.AJ Auxerre1135316:1314
12.Valenciennes FC1135312:1114
13.FC Lorient1142511:1114
14.SM Caen1135311:1214
15.AS Nancy-Lorraine1142513:1814
16.FC Sochaux1141618:1613
17.OGC Nice113449:1413
18.AS Monaco111739:1110
19.RC Lens112459:1810
20.AC Arles-Avignon110294:232

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
Godwinson

Arles by mohli využít toho zadrhnutí Caen a zabojovat o první výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak, fandim Arles aby vytvořili novej rekord v počtu bodů, viděl jsem je jednou a to bohatě stačilo :)

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou Provensálci tak slabí? nebo se jim jen nedaří?

Reagovat
domingo

Jsou slabí jak čaj, doporučuju ti přečíst předsezonní prognózu, tu když jsem psal, tak jsem nevěřil vlastním očím, co to do té ligy vlezlo mají výborný pravý křídlo, slušnýho štíta a konec.

Ještě v červenci jsme si dělali prdel, že jsou v lize proto, aby si ostatní týmy mohly zpívat "Sur le pont d'Avignon, on y danse tous en rond"

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je pěkná asociace

(In Pragensi ponte

crescunt sua sponte

multi flores sine cura,

sine ullo fonte - pro Slávii)

Reagovat
domingo

To mně ale musíš přeložit , já si místo latiny vybral arabštinu, takže ti sice můžu říct "miláčku, támhle je mešita", ale z tohohle rozumím akorát prvnímu řádku.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

a jak by to bylo?

Reagovat
domingo

hadha masjiddun habibi (neumím přepis do latinky a arabskou klávesnici nemám, na papír bych ti to napsal přesně )

Reagovat
smazaný uživatel

Masdžid, že? To je snad jediný, co znám z arabštiny.

Reagovat
domingo

masdžidun - neurčitý člen

al-masdžidu - určitý člen

"Masjidd" je poangličtěný tvar

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom pražském mostě

rozmarýna roste...

Pointa je v tom, že když jí pěkně budeš chodit zalívat, zazelená se ti.

Mimochodem, tohle je autentickej song pražských žáků středověkých

Reagovat
Godwinson

Doufám, že to nebudeš muset často říkat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dneska se nějak držej. Já vím, Caen. A přitom jsem za Caen hrál PESko, kdysi

Reagovat
Godwinson

Mají slabší formu, jinak tým mají výbornej.

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

Zajímavá sestava Bordeaux.

Reagovat
Godwinson

Koukám, parádní průběžné výsledky, teď by to chtělo odpískat.

Ten Sammaritano se utrhl z řetězu.

Reagovat
Godwinson

Úžašně Arles, pěkně zabojovali. .. jinak zatím parádní výsledky.

Lorientu se začíná vyplácet to posazení dvou hlavních beků, prostě paráda.

Reagovat
domingo

Baca i Le Lan hrají zatím výborně, pro Morela je to škoda (mám ho rád), ale Sosy škoda není, ten ať táhne.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že to Rennes nedotáhlo do konce..

Pro Bordeaux je remíza doma s VA celkem ztráta, ještě že ostatní kluby taky nebodujou a Bordeaux je pořád na dohled pohárům. Tigana musí ukázat pochybovačům, že pořád je to lepší kádr, než co mají v PSG.

Reagovat
Godwinson

Neni.

Reagovat
Godwinson

Demont koukám válí. Lens se nějak rozjíždí, tak jim třeba přistřihnout křídla.

Reagovat
domingo

Toulouse dneska Valverde - Gunino, Congré, Cetto, Tabanou - Devaux, Capoue, Machado, Sissoko, Didot - Santander

to musím vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu rikam prehustenej stred.

Tabanou na beku zvlastni, M'Bengue je zranenej?

Reagovat
domingo

Nevím o tom, možná. Ale on už tam Tabanou párkrát nastoupil, zvládne beka, kór když ho jistí půl zálohy... bude prostě běhat po lajně

A Santander už má žlutou.

Reagovat
Godwinson

René nezklamal.

Reagovat
Godwinson

Dobrej úvod.

Reagovat
domingo

To si děláš prdel, že dostanete od Lens? sestava je dobrá až na Jeunechampa, ten mu ho snad kouří nebo nevim.

Reagovat
Godwinson

Tak zvedaj se, na to se to může svést. Mi nepřijde ani moc dobrá, když vidim tu stoperskou dvojku, tak bych brečel ...

Reagovat
domingo

Stoperská dvojice Brestu je lepší, divím se, že ještě netečou 4:0..

Reagovat
Godwinson

Lille je tragický ..

Reagovat
domingo

Divný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Druhou půli přepínám na Monako. Puygreniera na beku musím vidět!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele