10. kolo
23.10.2010 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Brest s rozjetými českými hráči porazil 2:0 Bordeaux

Neuvěřitelné se povedlo nováčkovi z Brestu. Ten jako by kopíroval úspěšnou dráhu loňského Montpellieru, v této sezoně vyhrál již páté utkání v řadě a po dnešním překvapivém vítězství 2:0 na půdě Bordeaux se dostal na vynikající průběžné třetí místo.

Solidní série Girondins - tedy tři výhry a jedna remíza - tak narazila v utkání, kde se čekala jasná dominance domácího mužstva. Brestois ale letos překvapuje všechny příznivce francouzské kopané - v lize neprohrálo již od konce srpna a po odehrání většiny zápasů desátého kola se dokonce objevilo na příčkách zajišťujících Ligu mistrů. V základní sestavě se dnes představila i dvojice českých krajánků - Mario Lička odehrál celé utkání, Tomáš Mičola odešel ze hřiště deset minut před koncem.

Domácí, kterým kvůli karetnímu trestu chyběl kapitán Alou Diarra, začali utkání lépe a již ve druhé minutě byli velice blízko skórování. Místo jásotu se ale na Stade Chaban-Delmas rozezvučelo dlouhé zahučení, hostující gólman Steeve Elana totiž předvedl proti Jussiemu skvělý reflexivní zákrok.

A toto jediné zaváhání domácí muselo domácí pořádně zamrzet o čtyři minuty později, kdy se hosté po rohovém kopu poprvé prosadili. Za nic netušícího brankáře Carrassa poslal míč hlavou do sítě Romain Poyet, pro něhož to byla vůbec první trefa v této sezoně - 0:1.

O své vedení ale mohl Brest záhy přijít - v nebezpečné akci se totiž ukázal český reprezentant Jaroslav Plašil, jenž svou střelou pořádně protáhl brankáře Elanu. Míč nakonec sice skončil za brankovou čarou, pro domácí to ale znamenalo pouze rohový kop. Ale ani Češi na druhé straně fronty na sebe nedali dlouho čekat - jmenovitě Mario Lička, jehož rána ale skončila na jistém Carrassovi. Obdobně dopadl i následný pokus Lesoimiera.

I nadále se zápas odvíjel s českými notami v osnovách. Hostující gólman Elana musel Plašilovu jedovatou střelu z přímého kopu likvidovat nadvakrát, nakonec si s ní ale poradil. Bordeaux tak do kabin odcházelo za nepříznivého stavu 0:1.

Předloňští mistři Francie se letos opět trápí, což dokázal po hodině hry Wendel. Brazilský záložník svým volejem v nadějné pozici ani netrefil branku. O devět minut později, přesně v 68. minutě, se přitom hostům naskytla obrovská šance na zvýšení náskoku. Michael Ciani v pokutovém území fauloval pronikajícího Angouu a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil Nolan Roux, nicméně svou střelu opřel pouze do břevna.

Stejně jako Brest potrestal v samém úvodu Bordeaux za jeho zaváhání, měli nyní bleděmodří velice slibnou příležitost toto svým soupeřům oplatit. Anthony Modeste uvolnil na levém křídle náhradníka Maazoua, ten ale pouze o pár centimetrů minul branku Steeva Elany. A tak se stal naprostý opak. Zatímco domácí svou šanci promarnili, hosté dali svým sokům lekci z produktivity. Rouxova přihrávka našla nabíhajícího Mičolu, jenž ještě v otočce dokázal oslovit Lesoimiera. Sedmadvacetiletý záložník z bezprostřední blízkosti napálil míč do sítě - 0:2.

Nakonec to mohlo pro Girondins skončit potupným debaklem. V nastaveném čase se z veliké vzdálenosti pokoušel překvapit Carrassa Payet, francouzský reprezentant byl ale tentokrát úspěšnější a brilantním zákrokem střelu kryl.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kraaasa :-D vsadil jsem si :-D ... Lička, Mičola, Plašil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele