10. kolo
24.10.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Arles udrželo na uzdě trápící se Lyon

Špatná taktika, podcenění, nevhodně zvolená sestava. To jsou jedny z mnoha důvodů dalšího lyonského zaváhání. Sedminásobný francouzský šampion se již rozjížděl k dlouhé tříbodové jízdě, jeho pohodu ale nyní narušila nečekaná remíza 1:1 s posledním Arles.

Pro nováčka francouzské nejvyšší soutěže se jedná o veliký úspěch. Nejen, že obral o body jeden z nejslavnějších tamních týmů, připsal si také body již podruhé v řadě. Bezbranková remíza z Brestu a dnešní výsledek znamená pro tým Faruka Hadžibegiče již druhý bod. Na nesestupové pozice ale stále ztrácí propastných devět bodů. To Lyon rázně utnul entusiasmus svých příznivců - do tohoto utkání dokázal l'OL vyhrát hned čtyřikrát v řadě, z toho dvakrát v Lize mistrů.

Na papírově slabšího soupeře ale jako by se nedokázal dostatečně namotivovat a po úvodní brance Francka Dja Djedjého dokonce musel stahovat náskok soupeře. Hosté stihli vstřelit již pouze jednu branku, jejím autorem se stal znovuzrozený střelec Jimmy Briand. Olympique tak i nadále zůstává v dolní polovině tabulky - na potupném čtrnáctém místě. Na pohárové příčky mu v tuto chvílí chybí pět bodů, na čelo tabulky pak ještě o dva více.

Domácí se překvapivě ujali v úvodu utkání iniciativy, do zápisu se jako první zapsala také příležitost avignonského týmu. Thomas Ayasse se pokoušel překvapit gólmana Llorise pohotovým lobem, nicméně míč se vznesl nad břevno branky. Následovala chvíle kontroverze - dvojice urostlých stoperů v lyonských řadách se postarala o pořádný rozruch, konkrétně Brazilec Cris. Ten svým loktem totiž nevybíravě "sejmul" unikajícího Camela Meriema, který se pod jeho ranou skácel k zemi. Přestože se z nosu domácího záložníka řinula krev, rozhodčí pro žádné karetní ocenění nesáhl.

Zkušený záložník dokonce musel své místo v 22. minutě uvolnit Benjaminu Psaumemu, čtyřiadvacetiletému útočníkovi. Střídání se ale nakonec ukázalo jako dobrý tah, nepříliš známý forvard totiž sehrál významnou roli v otevírací brance dnešního utkání. Na jeho dlouhý balon si v 36. minutě naběhl Dja Djedjé, který se díky své rychlosti a hbitosti prohnal kolem dvou hromotluků v hostující obraně a ještě stihl míč přiťuknout pod padajícího Llorise - na Parc des Sports propuklo neobyčejné nadšení. Arles vedlo nad Lyonem 1:0.

Vedení ale nevydrželo domácímu celku příliš dlouho. Přestože do kabin se ještě šlo za pozitivního výsledku pro avignonské, již po necelých dvou minutách bylo skóre opět vyrovnané. A to zásluhou Jimmyho Brianda, kanonýra, jenž dal v tomto měsíci již svou čtvrtou branku. Miralem Pjanić zahrál nebezpečný rohový kop, na nějž si na bližší tyči nejlépe naskočil právě francouzský reprezentant. Jeho tvrdá hlavička překonala váhajícího gólmana Mervilla - 1:1.

Další nebezpečnou šanci připravil pro svého spoluhráče - tentokrát náhradníka Bafeho Gomise - znovu Miralem Pjanić. Po hodině hry svou šikovnou přihrávkou vyslal urostlého útočníka do solidní příležitosti, francouzský reprezentant se senegalskými kořeny ale svou hlavičkou o pár centimetrů minul branku. O tom, že Gomis není zrovna ve skvělé formě, se mohli všichni přítomní přesvědčit o pár minut později. Pětadvacetiletý striker sice dokázal využít zaváhání Bakaryho Sora, díky čemuž se objevil zcela sám před brankářem Mervillem, zapomněl ale na svůj hlavní úkol coby útočník - dávat branky. I z tohoto souboje tak vyšel jako vítěz brankář domácích.

Nakonec vše mohlo skončit opravdovou senzací - totiž výhrou posledního celku Ligue 1. Deme N'Diaye napálil svou ranou ale pouze fanoušky za brankou Huga Llorise. Poslední zoufalý pokus vyslal na Cyrilla Mervilla brazilský míčový kouzelník - do té doby téměř neviditelný; a když už, tak pokaženým centrem - Michel Bastos. Jeho přímý kop ale zlikvidoval Merville.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

nech ti nej*be zas :)

Reagovat
klvana

1:5 (2x Lisandro, 2x Bastos, Gourcuff)

Reagovat
juninho8

toto snad lyon nemysli vazne....polcas prehrat 1:0....v druhom musi byt otocka

Reagovat
Langi

Cris ven! ale okamžitě...jen se uzdravil tak ho tam Puel zase bude cpát o rozestavení záložníků ani nemluvím...jako kdyby to snad dělal naschvál

Reagovat
juninho8

uz to vyzeralo tak dobre s lyonom a stane sa toto....aaaach....az ma to nasralo!!! :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele