10. kolo
23.10.2010 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - Valenciennes FC 0:2

Monako po domácí prohře 0:2 s Valenciennes kleslo jen těsně nad sestupové pásmo, naopak hosté se mu hodně vzdálili a jsou v klidném středu tabulky na dvanáctém placu. Pro VA to byla vůbec první venkovní výhra v sezóně. Tu režíroval hlavní hrdina útočník Grégory Pujol, který zařídil obě branky utkání, a jeho kolega David Ducourtioux, který u obou přímo asistoval.

Svěřenci hostujícího lodivoda Philippeho Montaniera vstoupili do zápasu tou správnou nohou. Od začátku soupeře mírně tlačili a snažili se dostávat do gólových příležitostí. Vůbec první vykouzlil už v 6. minutě Cohade, který se uvolnil pěkně na pravé straně, vypálil nakonec ovšem těsně vedle.

O pár chvil později byl Cohade zakladatelem další akce, po níž Danic perfektně nacentroval na Ducourtiouxe, jehož rána z voleje byla zablokována na rohový kop. Ve 21. minutě udeřilo značným způsobem konečně i Monako, jenže Aubameyang měl v zakončení smůlu. Hlavou totiž ve skrumáži trefil pouze břevno.

Ve 32. minutě se však Valenciennes ujalo vedení. Sanchez ve spolupráci s Cohadem vytvořili pozici pro centr Ducourtiouxovi, který našel Pujola, jenž z voleje překonal domácího brankáře Ruffiera poprvé. V 52. minutě Ruffier lovil míč ze sítě podruhé. Ducourtioux si připsal další gólovou nahrávku a Pujol po jeho centru zprava zase skóroval.

Domácí mohli s výsledkem něco udělat až v rozmezí mezi 75. minutou a závěrem zápasu. Tehdy totiž Park Chu-Young hlavou zamířil do tyčky, o deset minut později střelecký pokus Bonnarta z přímého kopu likvidoval hostující gólman Penneteau. Poslední šanci zápasu si vytvořili hosté, Cohadeho standardku se snažil usměrnit do brány Ducourtioux, gólu ale zamezil pohotový zákrok Ruffiera.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele