10. kolo
23.10.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RC Lens - OGC Nice 1:0

Fotbalisté Lens získali svou druhou výhru v sezóně, když doma porazili Nice 1:0 gólem z poslední minuty zásluhou Jemaay. Hosté nebyli na půdě aktuálně osmnáctého celku tabulky o nic horším týmem, jedna menší chyba v obraně je však stála ztrátu všech bodů. Domácí trenér Jean-Guy Wallemme si díky tomuto úspěchu s největší pravděpodobností zachránil svůj krk.

Trenér Lens byl před zápasem s Nice pod menším tlakem ze strany prezidenta klubu Gervaise Martela. Ten mu totiž řekl, že pokud se nyní nepodaří uhrát pozitivní výsledek, bude jeho pozice hlavního kouče vážně ohrožena. Proto se domácí vrhli hned zezačátku do útoku.

Nejprve střela z přímého kopu od Roudeta letěla nad bránu, ve 13. minutě Eduardo zakombinoval s Akalém, který se ve vápně objevil v dobré pozici ke skórování, ale rovněž mířil jen mimo. Po dvaceti minutách se však hra začala srovnávat a do konce půle to bylo spíše Nice, které bylo na hřišti lepším týmem.

V 19. minutě uvolnil Mounier spoluhráče Ljuboju, který byl najednou sám před domácím brankářem Runjem, ten se však srbskému útočníkovi vrhl včas pod nohy a zamezil mu v jakémkoli podnikání. O deset minut později Clerc našel centrem Faého, jenže z voleje prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Sotva se domácí Sertic ohřál na hřišti, když v 58. minutě vystřídal Roudeta, vybojoval na levé straně standardku, kterou i sám rozehrál a vypálil na hostujícího gólmana Ospinu, jenž si s potížemi nakonec poradil. O čtyři minuty později se ke střílení dostal další náhradník Pollet, jeho dělovka tentokráte orazítkovala břevno.

O třech bodech pro Lens nakonec rozhodla až první minuta nastavení. Pollet na pravém křídle unikl obránci Cantareilovi, nacentroval na Jemaau, jenž šajtlí překonal Ospinu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele