10. kolo
24.10.2010 17:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AJ Auxerre 2:3

Auxerre získalo svou druhou výhru v sezóně a odpoutalo se ze sestupového pásma na patnáctou pozici. Domácí PSG sice zásluhou Neneho vedli, ale tři góly během dvaceti minut mu náhle zkazily plány. Všechny přitom dostali po chybách obrany, která tak po dlouhé době znovu hodně hořela. Druhé půli Pařížané dominovali, dokázali v ní však pouze snížit na 2:3.

Samotný úvod utkání jako by ani nenaznačoval, že by se Auxerre mohlo po sérii horších výsledků zvednout. Už ve 2. minutě totiž napřáhl z pětadvaceti metrů Nene a technickou ránou levačkou zamířil přesně do pravého horního rohu Sorinovy brány. Jenže hostům se hned za další dvě minuty podařilo srovnat. Po rohovém kopu Pedrettiho se prodral ve vápně k míči Mignot a trefil se přesně pod břevno.

Branky do sítí i nadále padaly rychle a zběsile jako kapky londýnského deště na zem. Ve 12. minutě zaběhl za pařížskou obranu Oliech, doleva ještě přihrál Contoutovi, jenž poloodkrytou branku nemohl netrefit. Domácí brankář Edel byl pak překonán ve 24. minutě potřetí, Pedretti našel parádním centrem rozeběhnutého Querciu, který nikým nehlídán pádil skoro od půlky na branku PSG a pohodlně skóroval. Hrůznou chybu při tom vyrobila pařížská defenzíva.

V pařížské kabině bylo o poločase asi hodně rušno. Protože po přestávce se svěřenci trenéra Antoineho Kombouarého hnali k napravení aktuálního výsledku jako diví. Chantome hezky vypálil a pro AJA bylo velké štěstí, že tečovaná střela jeho obráncem Grichtingem skončila jen na levé tyčce. Kvality gólmana Sorina v 63. minutě prověřil i hlavou Melvüt, ale v branku jeho šance nevyústila.

Až v 68. minutě se podařilo domácím snížit. Grichting si totiž ve vápně šlapákem počínal proti Chantomemu a kopala se logicky penalta, kterou proměnil znovu Nene. Auxerre muselo i v posledních dvaceti minutách zvládat velký tlak, nakonec mu ale odolalo. Melvütova hlavička skončila jen na pravé tyčce a Neneho střela sedm minut před koncem jen těsně přeletěla břevno.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele