10. kolo
23.10.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier podržel brankář Jourdren, veze z Rennes vítězství 1:0

Devět zápasů vydržela neuvěřitelná série Rennes. Až v jubilejním desátém utkání sezony padl tým Frédérica Antonettiho - prozatím prvním pokořitelem červených se stal loňský nováček z Montpellieru, jemuž výhru zařídil jedinou trefou Joris Marveaux.

Přestože se tak Stade de Rennes musí smířit se svou první prohrou v probíhající sezoně, postavení v tabulce je může i nadále těšit. Zaváhali totiž také konkurenti v boji o první příčku a ani zítra nemůže Rennes žádný z týmů na čele tabulky vystřídat. Zato Montpellier si po vítězství nad Sochaux připsal další důležité tři body a v tabulce poskočil hned o pět míst - rázem je na pohárové čtvrté příčce.

Domácí začali utkání aktivněji, již po několika minutách se brankář Montpellieru dostal ke dvěma důležitým zákrokům. Dvě standardní situace Marveauxe, respektive Leroye ale přeci jen neznamenaly výraznější nebezpečí. Zajímavější zákrok musel Jourdren vytasit v 39. minutě - Brahimi se prosmýkl kolem svých strážců a ještě zvládl nahrát úplně volnému Jiresu Kembu Ekokovi. Dvaadvacetiletý útočník ale v rozhodujícím momentu selhal a nechal vyniknout soupeřova brankáře.

Netrvalo to ani tři minuty a Rennes za své zaváhání bylo potrestáno. Veliký šok způsobila branka Jorise Marveauxe, který svou hlavičkou usměrnil do sítě rohový kop Marca Estrady. Pro francouzského záložníka to byla první trefa v této sezoně - 0:1.

Hosty vstřelená branka očividně povzbudila a i po změně stran zůstávali nebezpečnější. Souleymane Camara svou tvrdou střelou trefil pouze sedačky za Douchezovou brankou, Estrada byl ke skórování o něco blíže. Jeho přímý kop již překonal plachtícího Doucheze, nicméně balon se odrazil zpátky do hry až od reklamních bannerů - odkop od branky.

Naděje hostujícího týmu na zisk všech bodů ale řádně ochably v 62. minutě. Za na první pohled nevybíravý zákrok byl vyloučen bek Garry Bocaly, přestože opakované záběry následně ukázaly, že rozhodčí mohl vytasit klidně pouze žlutou kartu. Domácí se tak pochopitelně dali do útočení, velice blízko vstřelení branky se ocitl Abdoul Camara, jehož rána se zdála být nepolapitelná. Dalekonosná a tvrdá střela mířila přesně do horního růžku branky. Proti byl ale hostující gólman Jourdren, který neuvěřitelným zákrokem dokázal míč vyrazit na rohový kop.

Brankář si následně poradil i s tvrdým pokusem Kevina Theopila Catherineho, na nepřekonatelného brankáře si o pár minut nepřišel ani Kembo Ekoko. V 79. minutě na něho nebezpečně pálil Yann M'Vila, tentokrát potřeboval čtyřiadvacetiletý gólman dva pokusy ke konečnému a úspěšnému zkrocení balonu.

Neúspěšný večer pro domácí završila v 83. minutě červená karta pro Kadera Manganeho, jenž byl vyloučen za svůj brutální zákrok.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 at mi vyjde ticket

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja som si podal, ale polčas 0:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele