10. kolo
23.10.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Saint-Étienne v nastavení nedalo penaltu, s Caen tak pouze remizovalo 1:1

Až neuvěřitelnou příležitost promarnilo Saint-Étienne proti Caen. Až do poslední minuty se hrál vyrovnaný souboj, remíza 1:1 nedávala zeleno-bílím šanci na poskočení na první místo. Poté rozhodčí zapískl do píšťalky a Dimitri Payet se chystal proměnit penaltu. Minul. ASSE tak zůstává po desátém kole na druhém místě.

Domácí tak mohli dovršit veliký obrat. Hosté vedli již od 39. minuty, kdy se trefil El Arabi, za domácí ale dokázal osm minut před koncem vyrovnat Riviere a vše se mohlo dokonat v poslední minutě zápasu. Kdyby ovšem nejlepší střelec Ligue 1 neselhal. Saint-Étienne tak nevyhrálo již potřetí v řadě, přesto i nadále okupuje druhou pozici nejvyšší francouzské soutěže. Nováček z Caen se z tříbodového zisku neradoval ještě o jeden týden déle - přesto mu jeden bod dnes stačil k posunu o dvě příčky - na momentální deváté místo.

Domácí začali aktivněji a během úvodních dvaceti minut si vytvořili dvě slibné příležitosti. Hlavní postavou se ale tentokrát ukázal být brankář Alexis Thébaux - jednička Caen, která si dokázala poradit jak s pokusem Payeta, tak i s následující šancí Landrina. Sůvj fotbalový um poté společně ukázali Laurent Batlles a Emmanuel Riviere. Zkušenější z obou hráčů svému mladšímu spoluhráči připravil míč do perfektní pozice, Riviere ale tváří v tvář Thébauxovi zklamal a přestřelil.

První šance hostů přišla ve 24. minutě. Romain Hamouma si naběhl na balon od El Arabiho a vyslal první nesmělý pokus na Jeremieho Janota. Zkušený brankář si ale s touto ranou poradil a levou nohou míč poslal mimo branku. Třiatřicetiletému gólmanovi to ale nebylo nic platné, o další čtvrthodinu později již musel míč ze své sítě lovit. Sorbonův centr z pravé strany propadl až k El Arabimu, jenž levačkou napálil balon do dolního růžku branky - 0:1. Pro francouzského útočníka s marockými kořeny to byla již šestá branka v probíhající sezoně.

Hosté mohli své vedení ještě zvýšit. Ve druhém poločase se v dobré pozici objevil Tafforeau, který zkoušel své štěstí z levého rohu pokutového území. Jeho pokus ale skončil těsně vedle. Saint-Étienne v poslední půlhodině vrhlo veškeré své síly do útoku - vědomo si souběžně hraného zápasu v Rennes - a svého soupeře zatlačilo k nucenému odkopávání míče od vlastního vápna.

Bakary Sako se prohnal po pravém křídle a dostal se dokonce i ke střele, s tou si ale Thébaux dokázal poradit. Po Rivierově přihrávce se do zakončení procpal také Batlles, ani on se ale proti jistému gólmanovi neprosadil. Přesto se domácí nakonec vyrovnávací branky dočkali - osm minut před koncem se z bezprostřední blízkosti z dorážky prosadil Emmanuel Riviere - 1:1.

V nastaveném čase mohlo být velkolepá podívaná dokonána. Jeremy Sorbon fauloval v pokutovém území Blaise Matuidiho a rozhodčí odpískal v 92. minutě pokutový kop. Nikdo se k exekuci příliš neměl, nakonec se k balonu postavil průběžně nejlepší střelec francouzské Ligue 1 - Dimitri Payet. Jindy obávaný kanonýr ale tentokrát zklamal a poslal penaltu nad břevno.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele