La Liga souhrn - 9. kolo

27.10.2007, 23:05, aktualizováno 29.10.2007, 00:41
Komentáře a souhrny
Real Madrid si doma poradil s Deportivem a zůstává v čele tabulky. Kontakt s ním ztratil Villarreal, když prohrál vysoko 1:4 v Zaragoze, naopak dva body zpět se drží Barcelona, která zdolala Almeríi. Šanci přiblížit se nevyužil po remíze na Mallorce Espanyol, naopak na čelo se dotahuje Atlético, jehož vítězství v Levante bylo páté v šesti zápasech. Ve šlágru kola přejela Sevilla Valencii...

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 2:2

27.10.2007 20:00

Góly: 2. Juan Arango, 69. Daniel Güiza - 21. Juan Arango (vl.), 26. Raúl Tamudo (pen.)

Mallorca si v duelu plném emocí rozdělila po bodu s Espanyolem. Real se posunul na průběžnou šestou pozici, Pericos se v tabulce bodově dotáhli na Barcelonu.

Domácí vstoupili do utkání výborně, už ve druhé minutě poslal Mallorcu do vedení skvělým volejem Arango. Espanyol ve dvacáté minutě srovnal krok, přímý kop Tamuda si do brány srazil nešťastnou hlavičkou střelec první gólu Arango. V 25. minutě otočili hosté skóre, obránce Ballesteros srazil v pokutovém území Tamuda a dostal od rozhodčího trochu přísnou červenou kartu. K penaltě se postavil sám postižený kapitán týmu Tamudo a s přehledem překonal Moyu. Přestože většinu prvního poločasu byli lepší domácí fotbalisté, do kabin se šlo za stavu 1:2.

Deset minut po startu druhé půle šlo i hostující mužstvo do deseti, Clemente Rodriguez uviděl od rozhodčího druhou žlutou kartu a musel chtě nechtě předčasně opustit hřiště. Ostrovanům se povedlo vyrovnat v 69. minutě, kdy Fernando Navarro našel krásným pasem za obranu Guizu, který se obtočil okolo stopera Jarqueho a přízemní střelou překonal Kameniho. Vzápětí mohl poslat hosty zpět do vedení Riera, střela z hranice velkého vápna mu však nepovedla. Na druhé straně po přiťuknutí Ibagazy pálil vedle Arango.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Betis 0:0

27.10.2007 22:00

Góly: -

Athletic neprolomil trápení na domácím stadiónu a pouze remizoval s Real Betis 1:1. Andalusané také prodloužili jednu nepřívětivou sérii, i když neschopnost vyhrát venku se oproti té domácí dá částečně tolerovat. Dělba bodů každopádně nestačí ani jednomu soupeři, neboť i nadále oba zůstávají v nižších patrech tabulky.

Hector Cúper, trenér hostů, na San Mamés nikdy nevyhrál a hned od počátku nic nenasvědčovalo tomu, že by se toto prokletí mělo zlomit. První čtvrthodina byla typicky zahřívací, oba celky se oťukávaly, byly si jasně vědomy, že si nesmí dovolit prohrát. Jenže Baskové potřebovali všechny body, a tak postupem času ovládli hřiště. První vlaštovka přiletěla z přímého volného kopu Gabilonda, dobře zasáhl brankář Ricardo.

Hra byla plná nepřesností a častých přerušení, což Athleticu dost stěžovalo pozici, nicméně i přesto se podařilo Aritz Adurizovi trefit hlavou břevno. Tím však výčet šancí prvního poločasu končí, neboť dále byla k vidění spíše řada ostrých zákroků a tvrdé hry, tak jak ji známe u týmů vedených Joaquínem Caparrósem. Na Bilbao byla navíc citelná jakási křeč, neschopnost urvat doma vítězství jim očividně ležela v hlavě.

Po přestávce byl obrázek hry podobný. Pozorná obrana svěřenců Héctora Cúpera nedávala Bilbau příliš prostoru, i když tu a tam se dokázal uvolnit opět Aduriz, byť to efekt v podobě gólu nepřineslo. Asi v polovině druhé pětačtyřicetiminutovky začala bláznivá pasáž, ve které hráči jako by totálně zapomněli na taktiku, ke hře používali jen srdce a ne hlavu. Neustálé přerušování, fauly, karty, oplácení, to vše bylo k vidění, ale šance, natož pak góly, byly v nedohlednu. Jednu z mála příležitosti si připravili domácí po pěkné kombinaci, na jejímž konci nedokázal Etxeberria správně zpracovat míč, následně byl tentýž hráč stažen ze hry a na hřiště vběhl Fernando Llorente. Joaquín Caparrós byl ještě v samotném závěru málem vykázán na tribunu, kvůli svému tradičnímu pobýhání před lavičkou, křičením a gestikulováním, fotbalovější momenty už k vidění bohužel nebyly.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Valladolid 2:2

28.10.2007 17:00

Góly: 73. Dady, 79. Dady - 36. Álvaro Rubio, 52. Jonathan Sesma

Valladolid opět prokázal, že je přeborníkem ve ztrácení téměř vyhraných zápasů. Po brankách Alvara Rubia a Sesmy vedl už 2:0, ale střídající Dady během šesti minut mezi 73. a 79. minutou srovnal skóre. V domácím dresu se do sestavy vrátil Pandiani, 72 minut odehrál na levém křídle Jaroslav Plašil. Hosté zase nasadili při absenci Víctora od začátku Llorenteho.

První šanci zápasu měl hostující Sesma, ale dobře proti němu zakročil gólman Alberto. Na druhé straně střílel nepřesně Puňal, o minutu později zblokovala střelu hostujícího Pedra Lópeze obrana na roh. V další možnosti hlavičkoval hostující Llorente nad. Za domácí pak spálil dobrou příležitost Pandiani, když poslal míč nad břevno. Pak už Valladolid udeřil. To centroval Kome a přesně hlavičkoval Rubio. Hosté byli lepší, střelu Llorenteho ale zblokoval Miguel Flaňo, úspěsný byl až Jonathan Sesma právě po přihrávce agilního Llorenteho.

Domácí kouč Ziganda poslal hned na hřiště Dadyho a Héctora Fonta. Rozhodnout ale mohl v 59. minutě Rafa, ale jeho oblouček proletěl neškodně nad břevnem. Pak přišly okamžiky domácího týmu. Po centru Plašila zamířil vedle Pandiani, další Uruguaycovu střelu zneškodnil gólman Alberto. V 74. minutě Dady snížil, když proměnil centr Carlose Vely. Pandiani pak neuspěl ani v další příležitosti, a tak tu čest vyrovnat měl přízemní střelou také Dady. Osasuna dohrávala posledních deset minut bez vyloučeného Corralese, ale výsledek už zůstal nerozhodný.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Getafe CF 2:0

28.10.2007 17:00

Góly: 40. Óscar Serrano, 74. Jorge López

Racing Santander porazil na domácím hřišti nevyzpitatelné Getafe, čímž navázal na dobré výkony z poslední doby. To se naopak nepodařilo celku z Madridu, který přes překvapivě lepší fyzickou kondici proměnit EL Sardinero na druhé White Hart Lane nedokázal.

Oba soupeři nastoupili útočně naladěni, domácí značně využívali šířku hřiště, zatímco hosté spoléhali na celoplošné rychlé protiútoky. První větší šance se zrodila v pokutovém území Racingu, kde si na centr Pabla Hernándeze naběhl Uche, aby vše vyřešil brankář Toňo. Škola Michaela Laudrupa byla na hře Getafe velmi znát a předávání míče z obranné řady směrem dopředu fungovalo na jedničku, horší už to bylo s hledáním útočné dvojice, jenž se do hry dostávali spíše výjimečně.

Postupem hry začal přejímat otěže hry Santander. Hlavními postavami byli Pedro Munitis a Óscar Serrano. A právě druhý jmenovaný zařídil z první větší šance úvodní branku. Výborná hra Ebbi Smolareka vše odstartovala, když míč z kopačky polského fotbalisty našel Serrana a ten tvrdou radou překvapil Pato Abbondanzieriho.

Jen co začal druhý poločas, mohl Racing zvýšit. Opět u toho byl aktivní Serrano, ovšem Jorge López jeho přihrávky přes dobrou pozici nevyužil a vystřelil míč snad ven ze stadiónu. Getafe potřebovalo zabrat a vysunulo všechny řady vpřed, avšak hosté jakoby o přestávce ztratili rytmus a nebyli pro soupeře přílši nebezpeční. Mezi to málo, co bylo z jejich strany k vidění, patřila hlavička Belenguera a slabá střela Ucheho. V 69. minutě nebyl kvůli ofsajdu správně uznán gól Cata Díaze. O pět minut později už přišel gól regulerní, byť do druhé sítě. Pedro Munitis unikl po levém křídle a na vzdálené tyči našel Jorge Lópeze, který předskočil svého strážce a definitivně rozhodl.

V závěru se už utkání jen dohrávalo, Racingu sice očividně docházely síly (několik hráčů dostávalo křeče), ale Getafe se již na zvrat nezmohlo a nadále zůstává v pásmu sestupu.

Více informací k zápasu

Real Murcia - Recreativo Huelva 1:0

28.10.2007 17:00

Góly: 47. Mario Regueiro

Real Murcia vybojoval nejtěsnější vítězství nad Huelvou, gólovým hrdinou byl Mario Regueiro. Hosté tak již prohráli čtvrté utkání v řadě a jsou jen dva body od sestupových příček. Za domácí hrál v útoku po boku Baiana Švéd Henok Goitom, v útoku hostí tentokrát nezbylo místo na Javiho Guerrera.

Murcia vstoupila do utkání aktivně, vedle střílel z hranice vápna De Lucas. Recre odpovědělo pokusem Varely, který pálil v dobré pozici nad. O minutu později centroval z rohu domácí Regueiro, ale Mejía hlavičkoval nad. Více šancí ale pozorná obrana hostí nepřipustila, Baiano byl často chytán v ofsajdové pasti. Domácí fans byli frustrovaní a své hráče odměnili při odchodu do šaten pískotem.

Ale po pár sekundách druhé půle už mohli jásat. Střela Regueira bylo zblokována, z následného rohu, zahraného Pablem Garcíou, ale už Regueiro otevřel skóre, když hlavičkou překonal Sorrentina. Murcia ožila, De Lucas ale střílel nepřesně. Recreativo zahrozilo až po rohu Martinse, ale Beto hlavičkoval mimo. Hosté chtěli vyrovnat, dvakrát neuspěl Jesús Vazquez, nepřesný byl hlavičkující Beto. Murcia ale už zvrat v utkáni nepřipustila.

Více informací k zápasu

Levante UD - Atlético Madrid 0:1

28.10.2007 17:00

Góly: 27. Diego Forlán

Levante prohrálo s Atlétikem Madrid a je stále bez vítězství poslední, hosté se přiblížili na dohled k první čtyřce, zatím jsou pátí. Sestava domácích se pod novým koučem De Biasim prakticky nezměnila. Atlético nasadilo na levou stranu Antonia Lópeze s Luisem Garcíou. Nebyl to od Rojiblancos bůhvíjaký výkon, ale na tři body z tohoto zápasu stačil.

Přestože kouč Atlétika Aguirre požadoval od svých hráčů koncentrovaný výkon, na hřišti se to příliš neprojevilo. Ke kvalitě hry ale nepřispěli ani domácí. Dlouho se hrálo bez šancí, ta první přišla až ve 27. minutě a byla tou rozhodující. Na přihrávku Zé Castra si naběhl Aguero, posunul míč na Forlána a ten překonal Storariho. Domácí málem ihned odpověděli, ale Mustapha Riga napálil míč jen do břevna. Ve 37. minutě Forlán svou druhou šanci zmařil střelou nad.

V druhé půli domácí přidali na tempu, Atlético se omezilo na chození do brejkových situací. Po čtyřech minutách měl příležitost domácí Riga, ale Leo Franco jeho střelu nohou kryl. Po necelé hodině hry volali domácí po penaltě, když Antonio López zahrál ve vápně rukou, ale nebyli vyslyšeni. 15 minut před koncem mohl asi definitivně rozhodnou Raúl García, když se na křídle dobře uvolnil Simao a našel ho před brankou, ale pálil nad. Závěrečný tlak Levante už rozultoval jen v několik rohových kopů, skóre se již neměnilo.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Deportivo La Coruña 3:1

28.10.2007 17:00

Góly: 8. Ruud van Nistelrooy (pen.), 79. Raúl, 89. Robinho - 2. Xisco

Lídr tabulky Real Madrid uspěl i v 9. kole La Ligy a po zápase plném karet zdolal na domácím hřišti bojovnou La Coruňu. Zopakoval se tak výsledek z minulého ročníku, kdy utkání obou soupeřů skončilo stejným výsledkem. Real Madrid si udržel vedení i před důležitým dvojzápasem proti Valencii a Seville.

Trenér Schuster poslal do zápasu téměř totožnou sestavu jako proti Olympiakosu Pireus, překvapivou variantou bylo nasazení Savioly na úkor kapitána Raúla. Pokles formy pak stál základní sestavu Wesleyho Sneijdera, jehož místo zaujmul Higuaín.

Deportivo se pustilo do domácích bez respektu a Real, jak je v jeho posledních zápasech zvykem, brzy inkasoval. Po samostatné akci překonal už ve 2.minutě Casillase Xisco. Netrvalo však dlouho a udeřilo na druhé straně. Van Nistelrooy se dral do šestnáctky a mladík Guardado ho zastavil nedovoleným způsobem. Sám postižený pokutový kop v 8.minutě proměnil.

V dalším průběhu mělo více ze hry Deportivo, které dobře vykrývalo křídelní prostory a účinně blokovalo madridský střed. Galicijci ovšem své příležitosti, které měl zejména barcelonský odchovanec Verdú, nezužitkovali. Za Bílý balet střílel dvakrát na branku La Coruni Sergio Ramos, ani on však ke změně stavu nepřispěl. Těsně před přestávkou ne neprosadili ani Robinho a Van Nistelrooy.

Do druhého poločasu naskočil místo nevýrazného Higuaína Sneijder a první vážnější příležitost měl opět jeho krajan Van Nistelrooy. Poté začal znovu hrozit Depor. Možnost strhnout vedení na stranu svého celku nevyužil v 52.minutě Rodríguez, jehož střelu odvrátil z brankové čáry Marcelo. Xisca vystřídal Riki a Saviolu Raúl, ale ze hry měl stále více galicijský celek. Vynikal zejména Guardado, který zásoboval své spoluhráče přesnými centry, které ovšem žádný z nich nezužitkoval. Pak se hra rozdrobila do řady soubojů a faulů, které rozhodčí neváhal trestat a v zápase rozdal celkem devět žlutých karet. Z této "bramboračky" vynikl pouze průnik Robinha, po kterém zazvonilo břevno Aouateho branky.

Rozhodnutí padlo v 79.minutě po spolupráci zkušených střelců Bílého baletu: Akci začal Guti, finální přihrávku si připsal Van Nistelrooy a zakončoval kapitán Raúl. Krátce nato byl vyloučen po druhé žluté kartě záložník Deporu Sergio a Real ovládl zápas. Po několika šancích se minutu před koncem prosadil po přesném pasu Gutiho Robinho a zpečetil výhru domácích.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Villarreal CF 4:1

28.10.2007 17:00

Góly: 37. Ricardo Oliveira, 50. Óscar González, 67. Diego Milito (pen.), 79. Sergio García - 82. Robert Pirès

Do této chvíle nemastná, neslaná Zaragoza podala proti Villarrealu nejlepší výkon v sezoně a žlutou ponorku suverénně přejela rozdílem třídy – 4:1. Na svěřencích trenéra Pellegriniho byla patrná únava ze čtvrtečního zápasu Poháru UEFA proti Fiorentině. Real se díky výhře posunul na devátou pozici, na svého dnešního soupeře, který se propadl na třetí pozici, ztrácí čtyři body.

Skóre se na stadionu La Romareda měnilo poprvé ve 37. minutě, kdy kapitán Zaragozy Alberto Zapater našel přesným centrem v pokutovém území útočníka Oliveiru, jenž přesnou hlavičkou poslal Real do vedení. Na druhé straně rozhodčí odepřel penaltu útočníkovi Tomassonovi. Pět minut po začátku druhého dějství to bylo již 2:0, po akci Zapatera a Milita se trefil Oscar. Další chyba hostují obrany přišla v 67. minutě, Sergia Garciu neohrabaně složil v pokutovém území Senna a Milito si nedělal žádný problém s proměním penalty. Snížit se pokusil Nihat Kahveci, avšak z přímého kopu branku netrefil. Na debakl to vypadalo deset minut před koncem, když Oscar poslal dobrý pas za obranu Villarrealu a Sergio Garcia s klidem zvýšil na 4:0. Čestný gól hostů zaznamenal v 82. minutě po hrubce domácí obrany Robert Pires. Real dohrával poslední minuty o deseti, předčasně do kabin zamířil Pavon, na výsledek to však vliv nemělo.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - UD Almería 2:0

28.10.2007 19:00

Góly: 37. Thierry Henry, 80. Lionel Messi (pen.)

UD Almería nestačila v poněkud nudném zápase na profesorsky hrající Barcelonu, která si tak uchovala stoprocentní domácí bilanci. Katalánce dostal do vedení po akci Giovani Dos Santose Thierry Henry, deset minut před koncem přidal druhý gól z nesprávně nařízené penalty Lionel Messi.

Frank Rijkaard nechal podle očekávání argentinský klenot pouze na lavičce, šancí tím pádem dostal mladičký Mexičan Dos Santos a své slavnější dva kolegy v útoku – Thierry Henryho a Ronaldinha – zcela zastínil. Unay Emery, trenér hostů, se ani proti slavnějšímu soupeři ničeho nezalekl a opět svým svěřencům naordinoval hru se snahou držet míč, což spolu s aktivní pressingem činilo domácím značně problémy.

První střely na branku přišly až po čtvrthodině hry, když nejdříve Ronaldinhovu slabou střelu chytil Cobeňo a z protiútoku se stejně pohodlně zmocnil míče Valdés po pokusu Negreda. Blízko vstřelení gólu byla Barcelona při Ronaldinhově přímém volném kopu, který přes veškerou snahu nikdo netečoval a Cobeňo odvracel jen velmi z těžka poté, co před ním balón nepříjemně skočil.

Ve 36. minutě přišel rozhodující moment celého utkání. Dos Santos na pravé straně prolomil ofsajdovou past a po střetu s hostujícím gólmanem se s míčem před opuštěnou brankou ocitl Henry, je asi všem jasné, jak celá situace nakonec dopadla. Jednoduchý gól pro francouzského kanonýra, ale zároveň nesmírně důležitý jak pro tým, tak pro něj samotného. Následná oslava u rohového praporku jasně ukázala, jak moc ho dosavadní střelecké trápení tížilo.

Další šance nabídl druhý poločas. Rafael Márquez se po vystřídání Puyola ani nestihl pořádně zahřát a už ho předskočil Albert Crusat, jeho hlavička z dobré pozice ovšem mířila hodně mimo branku Valdése. Druhá pětačtyřicetiminutovka byla ve znamení útočných vln, mezi nimiž se odehrávala značně nudná pasáž. Tu první vlnu spustila Almería, když se na několik minut usadila na polovině soupeře a pár centry se snažila prolomit až na výjimky bezchybnou obranu Katalánců.

Netrvalo dlouho a Barca opět převzala taktovku hry, nadějně působila hlavně série rohů, z nichž takřka každý byl zakončen nějaký střeleckým pokusem. A tak Tourého rána byla zblokována, Ronaldinhovy nůžky nedošly ani k realizace a Iniestův koníček skončil jen dalším rohem. Mladý barcelonský odchovanec se do ještě větší šance dostal po přihrávce nově příchozího Gudjohnsena, skvělý Cobeňo byl opět na místě a z následné Giovaniho dorážky už nezapršelo.

Rozhodující moment přišel deset minut před koncem. Giovani Dos Santos přifilmoval pád v pokutovém území a z nařízené penalty vstřelil svůj sedmý ligový gól Lionel Messi. Argentinský zázrak ani zdaleka neodehrál všechnz dosavadní zápasy, přesto zůstává nejlepším střelcem soutěže. Poslední minuty byly z celého prrůběhu nejzajímavější. Messi si ze soupeřových obránců dělal kužely pro slalomy, které završoval přesnými přihrávkami pro své spoluhráče a osmělil se i Thierry Henry, který vynikl dvěma pěknými akcemi, z nichž jednu ne zrovna ideálně zakončil sám a druhou zmařil střelou vedle Dos Santos.

Krátce na to se odpískal konec. Barca se díky zasloužené výhře dostala zpátky na druhé místo, trápit ji mohou hlavně chabé výkony největších hvězd. Kvaltiních náhradníků je dost, ovšem Rijkaard zatím jakoby neměl odvahu stavět ty nejlépe připravené a dává přednost těm nejznámějším. Uvidíme, jestli tomu tak bude i nadále, nebo zda se něco změní po slovech prezidenta Joana Laporty, který vyzval, aby hrávali vždy ti nejlepší.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Valencia CF 3:0

28.10.2007 21:00

Góly: 10. Frédéric Kanouté, 73. Christian Poulsen, 86. Luís Fabiano

Sevilla suverénně porazila Valencii a druhé vítězství v řadě jí posunulo na desátou pozici. Naopak hráči Los Ches podali na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána ostudný výkon a zaslouženě si do Valencie odvážejí tříbrankový příděl.

V brance netopýrů dostal po špatném výkonu Canizarese v minulém kole přednost Timo Hildebrand. V obraně se překvapivě objevil na místo Miguela uzdravený Caneira. V útoku nastoupil Žigič s Arizmendim. V sestavě Sevilly se překvapivě objevil 20letý krajní obránce Jose Angel Crespo.

Domácí šli do vedení již v desáté minutě, velkou chybu Albiola potrestal Kanouté, jenž si střelou k tyči připsal pátý gól v této sezoně. Hráči rojiblancos skvěle napadali, obrana Valencie neměla klid na klidnou rozehrávku, a podle toho taky vypadala její hra. Další šanci Sevilly měl Poulsen, který po centru Alvese hlavičkoval těsně vedle brány Hildebranda. Až ve čtyřicáté minutě přišla první příležitost Valencie, Baraja pěknou kolmicí hledal Žigiče, u míče byl ovšem dříve brankář Palop. V závěru prvního poločasu se po centru Alvese dostal k hlavičce Keita, jehož hlavičku skvěle vyrazil Hildebrand, následná dorážka Poulsena do branky byla zbytečná, neboť dánský reprezentant byl v ofsajdu.

Na začátku druhého poločasu udělal trenér hostujícího mužstva Flores dvě změny v sestavě, neškodnou útočnou dvojici Žigič, Arizmendi nahradilo ofenzivní duo Morientes, Vicente. Druhý jmenovaný nastoupil v sezoně vůbec poprvé, vrací se po dlouhodobých svalových problémech. Po hodině hry se dostal k nebezpečné hlavičce další střídající hráč v dresu Valencie Alexis, pokus mladého stopera skončil těsně vedle tyče domácí svatyně. Na druhém konci hřiště se dostal do podobné situace Kanouté, jenž stejně jako Alexis hlavičkoval pár decimetrů vedle pravé tyče. A do třetice střídající hráč, Capel utekl na levé straně Caneirovi, jeho střela skončila v boční síti. Domácí mužstvo bylo i ve druhém poločase pánem na hřišti a vytvářelo si jednu šanci za druhou. Jednu z nich využil v 74. minutě Poulsen, který se dostal na malém vápně k odraženému rohovému kopu a nekompromisním halfvolejem poslal Sevillu do dvoubrankové vedení. Čtyři minuty před koncem normální hrací doby uzavřel skóre o Luis Fabiano, brazilský útočník se dostal k míči po pěkné akci Alvese s Renatem a bez problému si poradil s bezmocným Hilebrandem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid971120:622
2.FC Barcelona962119:720
3.Villarreal CF960315:1318
4.Valencia CF960314:1418
5.Atlético Madrid952216:717
6.Espanyol Barcelona952214:1117
7.Real Mallorca943217:1215
8.Racing Santander94328:815
9.Real Zaragoza942315:1414
10.Sevilla FC840416:1012
11.Real Murcia93338:812
12.UD Almería932410:1011
13.Athletic Bilbao92437:1010
14.Osasuna Pamplona823310:119
15.Real Betis91538:98
16.Recreativo Huelva92257:138
17.Deportivo La Coruňa92257:158
18.Real Valladolid913511:196
19.Getafe CF91267:155
20.Levante UD90183:201

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nepísknul zase

Vzteky jsem vylít

Márquez je prase

CTRL+ALT+DELETE

Reagovat
smazaný uživatel

To ti dalo asi práci, co...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně minutu...

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkej...

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal si mě, 56 sekund...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka zas jednou vyhrála, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Futue ad te ipsum et caballum tuum.

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to trapný

Reagovat
smazaný uživatel

Len posuvat loptu od Puyola cez Xaviho k Ronaldinhovi a nasledne k Henrymu je blbost. Malo by sa to nejak prelinat a vytvorit utocna vlna 3-4och hracov, kde si hraci medzi sebou budu v rychlosti vymiant loptu a jeden druhemu navzajom odkryvat priestor.

Ale to uz sa opakujem...

Reagovat
smazaný uživatel

Vážený pane Macháčku, tohle jste kurevsky přesral! Chápu, že povolání komentátora je náročné, nicméně to není důvod, aby jste SPROSTĚ kopíroval takřka celý preview k utkání Sevilla - Valencia. Pokud ano, pak bych očekával patřičnou kompenzaci příslušnému autorovi ORIGINÁLNÍHO článku. Pokud by jste toto praktikoval i jinde, mohlo by se stát, že byste se dostal do střetu s autorskými právy a dotyčný autor se svým právníkem by vás zjebali jak sejkoru. Děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak,

místo toho, abychom byli rádi, že to tu možná někdo čte a možná to někdo považuje za dostatečně kvalitní, tak nám to bude ještě vadit.

Není snad jendím z cílů to, aby se články dostali mezi širokou veřejnost?

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak s tím nesouhlasím z několika důvodů:

1.Mohl si dát aspoň práci s tím ten text parafrázovat, čili přepsat podle sebe. Takhle to dokáže každej šulín, který tím jen dokazuje, kdože je lepší, když to autorovi sprostě zkopčí do přímého přenosu.

2.Zcela obecně je to parazitismus, ať už se jedná o jakoukoli práci, které dotyčný věnoval svůj volný čas a ten druhý jen přišel a slíznul to. V důsledku ho může ještě televizní publikum obdivovat, jak pěkně je na zápas připravený...

Reagovat
smazaný uživatel

A autor orginálu tím utrpí jakou ujmu? Dá mu to méně práce a stráví u toho méně volného času, když to někdo nepřečte?

Reagovat
HOST*Vincent

taky bych to nebral tak tragicky, naopak jsem na ty svoje větičky co on říká hrdej, aspon občas tedy mluví přesně což by se mělo ocenit a ocení to jistě i TV diváci

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já z toho újmu například mám, když nějakej honibrk, místo aby si prací zasloužil svůj plat, krade moje myšlenky, věty a úsilí. Vaši připosranost fakt nechápu, máte bejt hrdý a ne říkat něco ve stylu: "No, když si to opíšou, tak i my budeme slavní..."

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by ses starat o své blaho, ne o to, aby ostatní měli problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to sorry, když se někdo stará o své blaho skrze mě, tak ať ty problémy klidně má. Já taky nikoho nevyžírám, OK? A pokud snad ano, tak aspoň PODĚKUJU za poskytnutí informací nebo zdrojů...

Reagovat
smazaný uživatel

Neznáš význam slova "vyžírání".

Nikdo tě nijak neomezuje, nejseš nijak poškozen, nemáš ničeho míň, netrávíš u toho více času, než bys trávil.

Jediný rozdíl je, že se někdo má líp...

A to ti z nějakého (sobeckého?) důvodu vadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě to musíš okecávat do blba, zřejmě si nevážíš vlastní práce a pokud ti z ní někdo tyje, ještě ho za to pochválíš. Tomu já říkám přidzdisráčství...

Reagovat
-Kopy-

Kurva Radku, aspoň zeptat by ses mě mohl

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska vyloženě profesorský zápas, žádný pohyb, odchozené vítězství.

Ronaldinho ven , kdyby ten svůj nedostatečný pohyb alespoň vynahradil tou technikou, ale dneska mu míč odskakoval a zkazil už opravdu nehorázně moc přihrávek, vůbec se nedivím, že byl vypískán. Na nejlépe placeného hráče klubu to je opravdu hodně málo, nedivím se, že si s ním Frank při tom střídání ani nepodal ruku.

A nezlobte se na mě, taky Henry ten zápas nezahrál bůhvíjak dobře až na poslední desetiminutovku, kdy měl velmi dobré momenty, to odchodil a taky často kazil. Zlatý Eto'o vám říkám.

Gio ok, narozdíl od těch dvou je neskutečně rychlý a přímočarý, zařídil dva goly, to divadlo při tom druhém si ale mohl odpustit.

Xavi svůj standart, ale mnohem víc se mi líbil dnes bezchybný Andrés. Yaya po zranění nezahrál nijak úžasně, ale své si dnes odpracoval.

Obrana klapala, brankář jakbysmet. K Abidalovi bych měl ale výhrady, dělá celkem dost nevynucených chyb, ale to se časem zpraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Rychlý s míčem, bez míče je to slabota.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych podotknul, že hráč, který z těch tří hraje daleko nejméně je oba jasně převýšil, to o něčem svědčí...

Reagovat
smazaný uživatel

Svědčí to hlavně o neschopnosti těch dvou, jinak z trojice Messi - Dos Santos - Krkic mi právě Gio přijde nejméně talentovaný, i když dneska byl u obou gólů a hrál dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tomu tak je, taky naskočil Gio do áčka (mistrovské zápasy) v pozdějším věku jak ti dva. Takže když jsme si před rokem stěžovali, že mu nedává šanci, Frank asi věděl, co dělá.

Jinak pro nejbližší ligové kolo bych ten se ten útok nebál složit právě z těch tří hráčů, ale to je fantasmagorie, která vůbec nehrozí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som to skusil Dos Santos - Henry - Messi.

Santos by sa mal uberat skor "Giulyho" cestou...roztiahnut hru do kridla, zbehnut na kolmicu a jednoducho lavackou prihravku medzi obranu a brankara. Ked hra na MEssiho poste, tak ho to nuti do klucky, zasekavacky a to mu nie je zrovna po srsti.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Giovanimu ty kličky moc nevycházejí, ale až nabere zkušenosti, bude to lepší. Jinak to takový génius jak Messi není, takže Giulyho cesta je správná. Má na to přímočarost.

Reagovat
smazaný uživatel

Já souhlasím. Ronnie ven a to okamžitě. Je jasný, že má Frank nakázáno, že musí hrát, aby mu nespadla cena, ale za takovouhle cenu? Vždyť tomuto donedávna geniálnímu hráči, kterej ostatní převyšoval o třídu i víc, dělá dnes problémy naprosto všechno - kličkou neobešel za zápas nikoho, přihrávky lítají do prdele, při přešlapovačce si ukopne míč ... Tohle je konec, vážení. Znovu: Ronaldinho RAUS

Henry kazí, ale co mu já dávám k dobru, že se snaží, to je důležitý ... Gio výbornej výkon, ale nafilmovaná pentle je na . Ten hráč ho fauloval, o tom žádná, ale fauloval ho před vápnem. Ale když bych to měl s něčím srovnat, tak ve Villarrealu proti nám sudí fouknul stejnou pentli. Ale to Gia, kterej dost Robinhovatí , neomlouvá

Reagovat
smazaný uživatel

Fanúšikovia barcelony čo myslíte, za koľko by nám do Chelsea predali Ronaldinha????

Reagovat
smazaný uživatel

Dle současné formy má cenu tak 5 mil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie že by som ho v Chelsea chcel ale keby stál tak do 10 mil. tak to by bolo ako zadarmo. Lebo Roman asi po ňom v letnom prestupovom termíne pôjde

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho cena jde určitě dolu, takže takové částky jako se spekulovalo v létě to nebudou, ale 10 je za takového hráče hodně málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máš pravdu. a cena isto stúpne ak bude záujemcom práve chelsea lebo ak ho budeme chcieť tak ho aj preplatíme a to v Barcelone dobre vedia. Len si Ronaldinha v premier league akosi neviem predstaviť

Reagovat
smazaný uživatel

Někde ve sportu jsem četl, že Plašil tuším že za minulé kolo dostal od nějakého španělského deníku za svůj výkon nejnižší možnou známku...

Reagovat
HOST*vincent

ve sportu

Reagovat
Slejdy

tak to asi moc nezahral

Reagovat
smazaný uživatel

v repre vypadal výborně ...

Jestli bude takhle pokračovat, tak se pořádnýho Čecha v PD nedočkáme pěkně dlouho

Reagovat
HOST*Vincent

v Osasuně hraje nalevo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byla hrůza. K poviným třem bodům jsme se vyloženě protrápili.

Bohužel to co předváděl dvojce Ronaldinho a Henry bylo otřesné!!! Ronaldinho sice několikrát pobavil diváky svými parádičkami, ovšem dík tomu několikrát zpomalil hru, v dobré pozici nedal a opět bylo vidět, že si s Henrym nerozumí. I proto jsem rád, že se ho Frank nebojí vystřídat.

A Henry?! Bohužel se stalo to , co jsme nechtěl a tj., že Henry bude hrát už jen kůli svému jménu a né své současné formě. Tak jak to před měsícem vypadalo, že se Henry dostává do formy, tak teď má do ní daleko. Pokud hrajem do plné obrany, tak je nepoužitelný a prakticky ho využíváme pouze k rychlým protiútokům, které ovšem on nedokáže zakončit. V soubojích 1 na 1 se mu moc nedaří a koncovka je žalostná, což ukázal i včera, kdy zahodil několik tutovek. Zajímalo by mě kolik toho Henry naběhá, pač krom těch protiútoků nemá žádný pohyb a přišlo mi, že i střídající Gudhjonssen toho naběhal víc a i na něm byla vidět větší snaha.

Prostě a jednodušše doufám v brzký návrat Eto´a, už jen kůli tomu, že naruší ten automatizmus v podobě zákl. sestavy pro Ronnieho a Thieriho. Dle mě by byl v současnosti nejlepší útok Dos Santos-Gudhjonssen-Messi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, na výkon Guddyho jsem zapoměl - hrál opět vcelku dobře. Ale jeho místo je v záloze, ne na hrotu útoku. Tuhle chybu už jsme dělali loni, nemusíme ji opakovat, že ne ...?

Ale celkově jsem z včerejší výhry zhnusen. To byl fakt otřes

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych neviděl jako chybu, že Guddy hrál na hrotu, já bych to s ním zkusil i teď. V současnosti nemáme nikoho do vápna, všichni jen krouží kolem.

Reagovat
smazaný uživatel

Gudjohnsen sice hrál dobře proti Glagow, ale včera toho taky dost zkazil.

Reagovat
HOST*andy conceicao

s takovou sestavou co v Seville hrála..?

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi, že Florés balí kufry ...

Jestli se to fakt stane, tak se tady Kopy neukáže pěkně dlouho. Možná tak pár opileckejch keců, ale kloudnej příspěvek bysme mohli čekat tak za 14 dnů ...

Reagovat
smazaný uživatel

. Všetci sa tešíme že bude kľud

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Že zrovna ty mluvíš o kloudných příspěvcích... Stačí si přečíst diskusi z zápasům Sparty...

Reagovat
-Kopy-

to byla sestava

proč pořád staví(stavěl ) Angula a Arizmendiho, ty jsou úplně tragédní...no nic, už se těším na nového trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Murhovno, Murhovno ...

Reagovat
HOST*

docela me dostava ze brankar almerie je v sestave kola kdyz dostal na barce 2 fiky...je pravda ze sem ten zapas nevidel ae zaradit do sestavy kola brankare co dostal dva goly je hloupy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele