9. kolo
28.10.2007 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Racing Santander - Getafe CF 2:0

Racing Santander porazil na domácím hřišti nevyzpitatelné Getafe, čímž navázal na dobré výkony z poslední doby. To se naopak nepodařilo celku z Madridu, který přes překvapivě lepší fyzickou kondici proměnit EL Sardinero na druhé White Hart Lane nedokázal.

Oba soupeři nastoupili útočně naladěni, domácí značně využívali šířku hřiště, zatímco hosté spoléhali na celoplošné rychlé protiútoky. První větší šance se zrodila v pokutovém území Racingu, kde si na centr Pabla Hernándeze naběhl Uche, aby vše vyřešil brankář Toňo. Škola Michaela Laudrupa byla na hře Getafe velmi znát a předávání míče z obranné řady směrem dopředu fungovalo na jedničku, horší už to bylo s hledáním útočné dvojice, jenž se do hry dostávali spíše výjimečně.

Postupem hry začal přejímat otěže hry Santander. Hlavními postavami byli Pedro Munitis a Óscar Serrano. A právě druhý jmenovaný zařídil z první větší šance úvodní branku. Výborná hra Ebbi Smolareka vše odstartovala, když míč z kopačky polského fotbalisty našel Serrana a ten tvrdou radou překvapil Pato Abbondanzieriho.

Jen co začal druhý poločas, mohl Racing zvýšit. Opět u toho byl aktivní Serrano, ovšem Jorge López jeho přihrávky přes dobrou pozici nevyužil a vystřelil míč snad ven ze stadiónu. Getafe potřebovalo zabrat a vysunulo všechny řady vpřed, avšak hosté jakoby o přestávce ztratili rytmus a nebyli pro soupeře přílši nebezpeční. Mezi to málo, co bylo z jejich strany k vidění, patřila hlavička Belenguera a slabá střela Ucheho. V 69. minutě nebyl kvůli ofsajdu správně uznán gól Cata Díaze. O pět minut později už přišel gól regulerní, byť do druhé sítě. Pedro Munitis unikl po levém křídle a na vzdálené tyči našel Jorge Lópeze, který předskočil svého strážce a definitivně rozhodl.

V závěru se už utkání jen dohrávalo, Racingu sice očividně docházely síly (několik hráčů dostávalo křeče), ale Getafe se již na zvrat nezmohlo a nadále zůstává v pásmu sestupu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele