9. kolo
28.10.2007 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Madrid - Deportivo La Coruña 3:1

Lídr tabulky Real Madrid uspěl i v 9. kole La Ligy a po zápase plném karet zdolal na domácím hřišti bojovnou La Coruňu. Zopakoval se tak výsledek z minulého ročníku, kdy utkání obou soupeřů skončilo stejným výsledkem. Real Madrid si udržel vedení i před důležitým dvojzápasem proti Valencii a Seville.

Trenér Schuster poslal do zápasu téměř totožnou sestavu jako proti Olympiakosu Pireus, překvapivou variantou bylo nasazení Savioly na úkor kapitána Raúla. Pokles formy pak stál základní sestavu Wesleyho Sneijdera, jehož místo zaujmul Higuaín.

Deportivo se pustilo do domácích bez respektu a Real, jak je v jeho posledních zápasech zvykem, brzy inkasoval. Po samostatné akci překonal už ve 2.minutě Casillase Xisco. Netrvalo však dlouho a udeřilo na druhé straně. Van Nistelrooy se dral do šestnáctky a mladík Guardado ho zastavil nedovoleným způsobem. Sám postižený pokutový kop v 8.minutě proměnil.

V dalším průběhu mělo více ze hry Deportivo, které dobře vykrývalo křídelní prostory a účinně blokovalo madridský střed. Galicijci ovšem své příležitosti, které měl zejména barcelonský odchovanec Verdú, nezužitkovali. Za Bílý balet střílel dvakrát na branku La Coruni Sergio Ramos, ani on však ke změně stavu nepřispěl. Těsně před přestávkou ne neprosadili ani Robinho a Van Nistelrooy.

Do druhého poločasu naskočil místo nevýrazného Higuaína Sneijder a první vážnější příležitost měl opět jeho krajan Van Nistelrooy. Poté začal znovu hrozit Depor. Možnost strhnout vedení na stranu svého celku nevyužil v 52.minutě Rodríguez, jehož střelu odvrátil z brankové čáry Marcelo. Xisca vystřídal Riki a Saviolu Raúl, ale ze hry měl stále více galicijský celek. Vynikal zejména Guardado, který zásoboval své spoluhráče přesnými centry, které ovšem žádný z nich nezužitkoval. Pak se hra rozdrobila do řady soubojů a faulů, které rozhodčí neváhal trestat a v zápase rozdal celkem devět žlutých karet. Z této "bramboračky" vynikl pouze průnik Robinha, po kterém zazvonilo břevno Aouateho branky.

Rozhodnutí padlo v 79.minutě po spolupráci zkušených střelců Bílého baletu: Akci začal Guti, finální přihrávku si připsal Van Nistelrooy a zakončoval kapitán Raúl. Krátce nato byl vyloučen po druhé žluté kartě záložník Deporu Sergio a Real ovládl zápas. Po několika šancích se minutu před koncem prosadil po přesném pasu Gutiho Robinho a zpečetil výhru domácích.

Autor: Jaroslav Smrž

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*lenny

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HOST*

la coruna!!!!!!!!!!1-2!

Reagovat
HOST*Thorin

0:0

Reagovat
HOST*

10:0 pre Real Madrid CF

Reagovat
HOST*

koniec 3-1 super Hala Madrid

Reagovat
HOST*

real je best

Reagovat
HOST*

je akurat šit

Reagovat
HOST*Fred

To se ví a proto jsou nejlepsi klub v Evrope!! REAL 4EVER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele