9. kolo
27.10.2007 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Betis 0:0

Athletic neprolomil trápení na domácím stadiónu a pouze remizoval s Real Betis 1:1. Andalusané také prodloužili jednu nepřívětivou sérii, i když neschopnost vyhrát venku se oproti té domácí dá částečně tolerovat. Dělba bodů každopádně nestačí ani jednomu soupeři, neboť i nadále oba zůstávají v nižších patrech tabulky.

Hector Cúper, trenér hostů, na San Mamés nikdy nevyhrál a hned od počátku nic nenasvědčovalo tomu, že by se toto prokletí mělo zlomit. První čtvrthodina byla typicky zahřívací, oba celky se oťukávaly, byly si jasně vědomy, že si nesmí dovolit prohrát. Jenže Baskové potřebovali všechny body, a tak postupem času ovládli hřiště. První vlaštovka přiletěla z přímého volného kopu Gabilonda, dobře zasáhl brankář Ricardo.

Hra byla plná nepřesností a častých přerušení, což Athleticu dost stěžovalo pozici, nicméně i přesto se podařilo Aritz Adurizovi trefit hlavou břevno. Tím však výčet šancí prvního poločasu končí, neboť dále byla k vidění spíše řada ostrých zákroků a tvrdé hry, tak jak ji známe u týmů vedených Joaquínem Caparrósem. Na Bilbao byla navíc citelná jakási křeč, neschopnost urvat doma vítězství jim očividně ležela v hlavě.

Po přestávce byl obrázek hry podobný. Pozorná obrana svěřenců Héctora Cúpera nedávala Bilbau příliš prostoru, i když tu a tam se dokázal uvolnit opět Aduriz, byť to efekt v podobě gólu nepřineslo. Asi v polovině druhé pětačtyřicetiminutovky začala bláznivá pasáž, ve které hráči jako by totálně zapomněli na taktiku, ke hře používali jen srdce a ne hlavu. Neustálé přerušování, fauly, karty, oplácení, to vše bylo k vidění, ale šance, natož pak góly, byly v nedohlednu. Jednu z mála příležitosti si připravili domácí po pěkné kombinaci, na jejímž konci nedokázal Etxeberria správně zpracovat míč, následně byl tentýž hráč stažen ze hry a na hřiště vběhl Fernando Llorente. Joaquín Caparrós byl ještě v samotném závěru málem vykázán na tribunu, kvůli svému tradičnímu pobýhání před lavičkou, křičením a gestikulováním, fotbalovější momenty už k vidění bohužel nebyly.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

Baskové už musí protrhnout smůlu a konečně urvat důležitý 3 body. Tip 2:1.

Reagovat
HOST*

nevadí 3 body si přivezou z getafe!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele