Komentáře a souhrny

Premier League souhrn - 13. kolo

Arsenal vyhrál v Readingu a udržel si první místo v tabulce o skóre před Manchesterem United, jenž si doma poradil s Blackburnem. Uspěl i Liverpool proti Fulhamu, naopak Chelsea ztratila dva body s Evertonem. Souboj vysoko postavených Portsmouthu s Manchesterem City skončil bez branek, v birminghamském derby byla úspěšnější Aston Villa...

Corgoň liga súhrn - 16. kolo

V úvodných troch zápasoch šestnásteho kola sa darilo domácim, Žilina si vďaka trom gólom Brešku poradila s Košicami 4:0, Trnava vyhrala nad Sencom 1:0, rovnakým výsledkom sa skončil zápas Dubnica - Banská Bystrica. V nedeľu dopoludnia si Artmedia poradila s Ružomberkom, ViON remizoval s Nitrou a v pondelok večer Slovan vyhral na pôde Trenčína.

Gambrinus liga souhrn - 13. kolo

Slavia v derby na Žižkově sahala po vítězství, ale nakonec o něj přišla a odváží si jen bod. Její náskok se tak ztenčil na čtyři body, vyhrála totiž jak Sparta, ta zvládla derby s Bohemians, tak Teplice, které si poradily s Budějovicemi. Ostrava ukončila čekání na výhru v moravském derby s Brnem, jež porazila 2:1. Vyhrál i Liberec, na páté místo se po vítězství nad Boleslaví vyhoupla Plzeň.

La Liga souhrn - 12. kolo

Real Madrid zvládl infarktový zápas s Mallorkou, vyhrál 4:3 a udrží se v čele La Ligy. Ztratila Barcelona, když prohrála na hřišti Getafe, naopak Villarreal se bod za Realem udržel, v šlágru kola zdolal Sevillu. Roli favorita splnila i Valencia, na Mestalle přehrála Murcii 3:0. Espanyol si poradil s Bilbaem, cenné vítězství nad Zaragozou si připsal Betis, jen bod veze z Almeríe Atlético Madrid.

Ligue 1 souhrn - 14. kolo

Velké překvapení se zrodilo na Stade Gerland, kde domácí Lyon, lídr soutěže, prohrál s předposledním Olympikem Marseille. PSG nenavázalo na vítězství ve Štrasburku a doma jen remizovalo s Nancy, které si tak udrží druhé místo. Na třetí poskočilo Bordeaux, jež porazilo Rennes, Monako si snadno poradilo se Štrasburkem, stejně jako Valenciennes s Caen, když se v dresu domácích dvakrát trefil slovenský reprezentant Filip Šebo.

Bundesliga souhrn - 13. kolo

Bayern Mnichov podlehl ve Stuttgartu a jeho náskok na čele tabulky se snížil na pouhý jeden bod. Tolik na bavorský velkoklub ztrácí Werder, který doma smetl Karlsruhe a také Hamburk. Ten si veze bod ze Schalke. Leverkusen vyhrál ve Wolfsburgu, na poslední příčce zůstává Energie Cottbus...

Skotská Premier League souhrn - 13. kolo

Glasgowské týmy Celtic a Rangers mají o víkendu volno a pozornost se tak soustřeďuje na jiné kluby. Hibernian podle očekávání vyhrálo na hřišti poslední Gretny a na třetí příčce má stejně bodů jako Rangers. To samé platí po výhře nad Kilmarnockem i o Dundee United. Po nepovedeném vstupu do sezony se směrem vzhůru protloukají Hearts...

Serie A souhrn - 12. kolo

V nedělních odpoledních zápasech se nedařilo favoritům, Fiorentina doma podlehla Udinese a Juventus si z Parmy veze jenom bod. Kvůli rozdílným problémům s fanoušky své zápasy nedohrály, respektive neodehrály milánské velkokluby AC a Inter...

Pohár UEFA: souhrn 2. kola ve skupinách

Pouze ve třech dnešních zápasech se radovali domácí, Spartak Moskva porazil Leverkusen, Aris Soluň si poradil s CZ Bělehrad a Fiorentina přejela švédský Elfsborg. Jinak se více dařilo hostům, včetně Sparty v Toulouse, ale také Villarrealu v Mladé Boleslavi, dále si body z venku vezou například Tottenham, Bordeaux nebo Everton. Výborného výsledku dosáhl Bolton, když uhrál bod na hřišti Bayernu.

Mladá Boleslav podlehla Villarrealu

Mladé Boleslavi se vstup do základní skupiny poháru UEFA nepovedl, na svém stadionu podlehla Villarrealu, který prokázal svoji letošní sílu. Žlutá ponorka přehrávala klub z města automobilů 89 minut, poté však přišel gól Mendyho, a v úplně poslední akci utkání neuznaný regulérní gól Řezníčka.

Sparta vybojovala v Toulouse vítězství

Mission completed – tak by se dalo okomentovat dnešní fotbalové vystoupení Sparty ve francouzském Toulouse. Po těžkém vyrovnaném zápase Sparťané přece jen byli lepší, když si vítězství 2:3 zajistili v druhém poločase dvěma trefami Karola Kisela a jedním gólem Libora Doška. Český tým si tak uchoval reálnou šanci na postup ze základní skupiny poháru UEFA.

Bolton veze cenný bod z Mnichova

Překvapivá remíza se urodila v Allianz Areně, kde domácí Bayern ztratil pár minut před koncem vítězství nad Boltonem. Po úvodním gólu Wanderers otočil skóre Lukas Podolski a zdálo se, že utkání dopadne tak, jak se předpokládalo. Ovšem 82. minuta přinesla vyrovnávající branku z kopačky Kevina Daviese a trápící se Bolton si odváží z půdy jasného favorita bod.

Inter otočil zápas s CSKA a míří za postupem

Inter Milán zvítězil nad CSKA Moskva 4:2 a udržel si vedoucí příčku ve skupině G před Fenerbahce, které také vyhrálo nad PSV Eindhoven 2:0. Oba vítězné týmy jsou velmi blízko postupu ze skupiny do další fáze Ligy mistrů.

Barcelona bez potíží přehrála Rangers

Bez sebemenších problémů přejela Barcelona ultradefenzivně hrající Rangers a po zásluze se osamostatnila na čele tabulky skupiny E. Skotové opět naprosto rezignovali na snahu hrát fotbal a do útoku se nehrnuli ani když prohrávali o dvě branky...

Fenerbahce směřuje za postupem

Fenerbahce i nadále pokračuje k úspěšném tažení letošním ročníkem Ligy mistrů. Turecký klub si doma poradil s PSV Eindhoven a je jednou nohou v osmifinále prestižní soutěže.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele