Bundesliga - souhrn 28. kola

28.03.2014, 22:25, aktualizováno 30.03.2014, 19:21
Komentáře a souhrny
Dortmund porazil Stuttgart a vrátil se na druhé místo před Schalke, které v pátek zdolalo Herthu. Leverkusen remizoval s Braunschweigem, naopak tři body mají Mainz i Wolfsburg. Bayern jen remizoval s Hoffenheimem, Freiburg udolal Norimberk, Hamburk neuspěl v Gladbachu...

Hannover 96 - Werder Brémy 1:2

30.03.2014 17:30

Góly: 43. Szabolcs Huszti - 57. Franco Di Santo, 90. Sebastian Prödl

Výrazný krok směrem k záchraně udělal Werder, který dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející malé severské derby s Hannoverem a díky třem bodům se o stejný počet dostal před svého konkurenta, jemuž se naopak přitížilo.

Werder se po úvodním oťukávání ujal dirigentské taktovky a vytrvale se držel na polovině soupeře. To s sebou logicky přineslo i šance, ovšem Proödl nedokázal po standardce Junuzoviče zakončit, Fritz a hned dvakrát Elia pro změnu ztroskotali na Zielerovi! 96ky se nemohly dostat ke slovu. Další šanci měl opět Prödl, jenž si našel rohový kop Hunta, ale vymezený prostor minul.

První opravdu nebezpečná akce domácího celku na sebe nechala čekat půl hodiny (!), Stindlova rána se pak navíc těsně do prostoru branky nevešla! Zanedlouho však Huszti rozehrál standardku tak šikovně, že se mičuda, rovněž díky špatně postavené zdi, ocitla za překvapeným Wolfem - 1:0! Dolní Sasové tak doslova vytěžili z minima maximum a šli do kabin s náskokem.

Po obrátce se dlouho nic zajímavého nedělo. To se změnilo z ničeho nic, když Elia po rychlém kontru před brankou oslovil di Santa, jenž z hranice penalty vyrovnal na 1:1. H96 byl tímto momentem očividně zaskočený a rázem "vypadl z role". Zkoušel to sice Andreasen, ovšem pozorný Wolf byl na místě. Naopak mohl přidat pojistku opět di Santo, tentokráte však hlavou minul! Ani jedna strana nechtěla pouze bod, což byla na trávníku patrné. Obrovskou možnost měl po Schlaudraffově pasu Andreasen, který se rázem ocitl sám před Wolfem, ale síť hledal marně!

Na opačné straně to neúspěšně zkoušel Junuzović. Nakonec se však radovalo SVW: Junuzović od rohového praporku našel hlavu Caldiroly, který prodloužil na Prödla, jenž z malého vápna nekompromisně otočil na 1:2! Schulz si poté na brankáře Werderu nepřišel.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 3:1

30.03.2014 15:30

Góly: 37. Filip Daems, 75. Raffael, 78. Álvaro Domínguez - 28. Jacques Zoua

I přes výrazně nižší procento držení míče dokázal dnes Hamburk držet s domácím Mönchengladbachem krok v počtu střel; s tím tedy mohou být svěřenci Mirka Slomky spokojeni. To je ale všechno. Prohra 1:3 pro ně znamená návrat zpět na sestupové příčky, zatímco domácí stále sní o Lize mistrů..

Hosté přitom v Gladbachu díky brance Jacquese Zouy vedli a vypadalo to, že se fotbalem vyloženě baví, v tu chvíli však Favreho tým zničehonic udeřil. Vyrovnání Filipa Daemse hostům sebralo půdu pod nohama, a po změně stran dvěma rychlými trefami rozhodli Raffael a Álvaro Domínguez. Hříbata nyní ztrácí pouhé tři body na čtvrtý Leverkusen, Hamburk je o skóre sedmnáctý.

Oba soupeři šli do zápasu s odlišným cílem, o motivaci však nebyla nouze ani na jedné straně - boj o poháry i o holý život vyžadují stoprocentní koncentraci a nasazení, takže se diváci zpočátku tak trochu podle očekávání spíše nudili. Nikdo nechtěl udělat první chybu. Lepším dojmem však působil o něco útočněji hrající Gladbach, který držel balon a snažil se vylákat soka z obranné ulity.

Lišák Slomka však dobře věděl, co na tuto taktiku platí - jeho svěřenci svědomitě bránili, a když už vyrazili dopředu, stálo to za to. Takhle také padl první gól zápasu - Calhanoglu rozehrál další ze svých pověstných přímým kopů a Zouovi stačilo ve vápně pouze korigovat směr dráhy letu míče tak, aby zapadl přesně za ter Stegenova záda.

Další přímák v podání téhož hráče odrazila domácí zeď, a van der Vaart hlavičkoval jen těsně vedle; v tuto chvíli byl Hamburk jasně na koni. Fanoušci Gladbachu začínali být nervózní, zachránil je však sudí - konkrétně jeho verdikt odpískat penaltu po ruce Mancienneho. Míč si na bílý puntík postavil Daems a nejprve v souboji s René Adlerem neuspěl, z dorážky však už nezaváhal.

Také Hříbata chtěla ukázat, že standardní situace umí, a málem se jim to povedlo díky dvěma přímým kopům Aranga - ten první trefil pouze zeď, po druhém se k míči jen tak tak nedostal na zakončení čekající Kramer. Favorit už v této fázi utkání ovládal a byl odměněn dvěma trefami během pouhých tří minut. První přišla v 75. minutě - Kruse našel výborným míčem Raffaela, který obešel Adlera a zavěsil do prázdné sítě. Definitivní potvrzení výsledku zařídil Gladbach po rohu, kdy Brouwers hlavičkoval na nikým nehlídaného Domíngueze; ten už zblízka na zadní tyči ani nemohl minout.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Norimberk 3:2

29.03.2014 18:30

Góly: 23. Pavel Krmaš, 53. Admir Mehmedi (pen.), 65. Felix Klaus - 6. Emanuel Pogatetz, 45. Josip Drmić (pen.)

Hodně důležité vítězství si zapsal SCF, které před vlastními fanoušky udolalo der Club a drží si před svým konkurentem tříbodový náskok. Frankové se potom musejí ohlížet za sebe.

Přitom to byl Norimberk, kdo začal o poznání lépe. Po sedmi minutách Kiyotake našel od rohového praporku u bližší tyče hlavu Pogatetze, jenž pohotově otevřel skóre - 0:1! Srovnat krok mohl zanedlouho Mehmedi, ovšem se Schäferem přehodil i branku. Postupem času začali domácí přidávat pod kotel, ovšem Guédé nedokázal najít recept ne pozorného Schäfera.

Udeřilo tak na opačné straně: Schmidův roh si ve vápně našel Krmaš a rázem to bylo 1:1. Prvně jmenovaný mohl krátce potom sám otočit duel na stranu bojovníků z Breisgau, avšak zamířil pouze do tyče, od které se mičuda odrazila ke strážci hostující branky!

Franský celek byl pod tlakem. Další nadějně vyhlížející možnosti měli během chvíle Guédé a Schmid, ani jeden z nich však neuspěl. Těsně před odchodem na přestávku Krmaš uvnitř šestnáctky nedovoleně zastavil Pogatetze a rozhodčí Drees nařídil pokutový kop! Ten si vzal na starost nejlepší kanonýr FCN Drmić a nekompromisní ranou překonal Baumanna - 1:2.

Netrvalo však dlouho a pár minut po změně stran se pokutový kop pískal i pro domácí. Konkrétně Pogatetz přišel do souboje s Klausem pozdě, načež z deseti metrů zkušeně vyrovnal Mehmedi - 2:2! Po hodině hry navíc Plattenhardt neuhlídal Klause, jenž nezaváhal ani na vteřinu a střelou do šibenice otočil na 3:2! Freiburg se tak poprvé ujal vedení. Pojistku mohl vzápětí přidat Darida, ale Schäfer si s jeho pokusem z první věděl rady. Ve zbytku utkání už se hosté na odpor takřka nezmohli, naopak nepřesně zakončoval Zulechner. Během nastavení byl vyloučený Pogatetz.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 3:0

29.03.2014 15:30

Góly: 23. Niko Bungert, 38. Marwin Hitz (vl.), 83. Johannes Geis

Fotbalisté Mainzu odčinili zaváhání z vloženého kola na půdě posledního Braunschweigu a v přímém souboji o evropské poháry v příštím roce dokázali zdolat před domácím publikem Augsburg celkem snadno po výsledku 3:0. Díky tomu se v Bundeslize posunuli na šesté místo a šest kol před koncem stáhli ztrátu na čtvrtý Leverkusen na rozdíl čtyř bodů. Augsburg je stále osmý s devětatřiceti body a Evropská liga se mu opět výrazně vzdálila.

Český obránce Zdeněk Pospěch odehrál v domácím dresu celé utkání a výrazně přispěl k čistému kontu svého celku. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení v prvním poločase a v podstatě rozhodli o svém vítězství, v závěrečné desetiminutovce pouze pojistili tříbodový zisk. Úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran velmi opatrná a ani jeden celek si nevytvořil žádnou vážnější příležitost, více ze hry mělo domácí FSV.

To se dostalo do vedení ze své první vážnější šance tohoto duelu ve 23. minutě. Po rohovém kopu na přední tyč dokázal Bell prodloužit míč až k volnému Nicolasi Bungertovi, který s pomocí břevna uklidil balón do branky. Poté se hra opět uklidnila a Mainz po další zhruba čtvrthodině hry opět z ničeho nic skóroval podruhé, i když tentokráte se jednalo opravdu o velmi kuriózní vlastní branku hostujícího brankáře.

Po dobré střele Choupo-Motinga do tyče směřoval balón do branky a vracející se Ostrzolek ve snaze zabránit balónu překročit brankovou čáru napálil před sebou stojícího brankáře Hitze, od kterého nakonec balón doputoval do branky. Krátce po změně stran mohli domácí zvýšit svůj náskok, jenomže po průniku Okazakiho nedokázal Koo zblízka prostřelit fantastického Hitze. Brankář Ausgburgu si připsal další skvělý zákrok ani ne o minutu později.

Po ráně mířící pod břevno dokázal fantasticky vytěsnit míč jednoruč na rohový kop. FSV v dalších minutách kontrolovalo průběh hry a nepouštělo soupeře do ničeho vážného, v 83. minutě definitivně rozhodlo. Po pokusu Johannese Geise z pětadvaceti metrů nemohl brankář Hitz nic dělat, míč zapadl přímo k tyči. Hosté mohli snížit v první nastavené minutě, jenže Karius si dokázal poradit s přímým volným kopem Esswiena u bližší tyče a skóre utkání se tak již neměnilo.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:1

29.03.2014 15:30

Góly: 69. Ivica Olić, 89. Naldo - 11. Stefan Aigner

Fotbalisté Wolfsburgu dokázali v domácím prostředí otočit utkání s Frankfurtem a díky tomu si do tabulky připsali další cenné tři body. V tabulce zůstávají na pátém místě se sedmačtyřiceti body o tři před Mainzem a pouze o jeden za čtvrtým Leverkusenem. Eintracht je s dvaatřiceti body stále jedenáctý, nicméně po nedělních dohrávkách se může propadnout i o dvě příčky.

Hosté vstoupili do duelu mnohem lépe a už v sedmé minutě rozvlnili síť, nicméně po centru Barnetty a hlavičce Laniga nakonec branka nemohla být uznána kvůli ofsajdu. V 11. minutě se ovšem Eintracht již prosadit dokázal, když po svižné přihrávce Barnetty unikl Stefan Aigner a pohotovou střelou kolem těla brankáře Grüna poslal svůj tým do vedení. Po čtvrt hodině hry se stejný hráč ocitl v obdobné situaci, jenže kličkou na Grüna tentokráte nevyzrál.

Po dvaceti minutách hry se poprvé ozval také Wolfsburg a mohl vyrovnat, ovšem dobrá rána Arnolda minula pravou tyčku Trappovy branky jen o decimetry. Po půl hodině hry se musel brankář Frankfurtu vytáhnout se skvělým zákrokem, kdy po stříleném centru Arnolda a teči Perišiče dokázal konečky prstů vytěsnit balón do bezpečí. V dalším průběhu se hrálo velmi opatrně i po změně stran, velké šance byly k vidění až v posledních pětadvaceti minutách.

Po přetaženém centru Arnolda podcenil Trapp situaci a možná se i s míčem dostal za brankovou čáru, ovšem rozhodčí nakonec branku neuznal. Ihned na to na druhé straně skóroval Joselu, jenže byl mu pískán ofsajd, i když se podle opakovaných záběrů o nedovolené postavení rozhodně nejednalo. Vlci se přeci jen zaslouženě dočkali vyrovnání v 69. minutě a autorem branky byl tradiční šutér Ivica Olič.

Po centru de Bruyneho dokázal v brankovém území změnit trajektorii míče lehkou tečí a Trapp byl tentokráte bez šance. Čtvrthodiny před koncem vypálil dobře Barnetta, jenže trefil jen tělo stojícího Aignera před brankovou čarou. Rozhodující moment byl k vidění v 89. minutě a tato trefa se určitě zapíše do bundesligové historie. Naldo totiž vypálil z dobrých čtyřiceti metrů a brankář Trapp ani z takovéto vzdálenosti neměl šanci zasáhnout - 2:1, míč s pomocí břevna zapadl nádherně do sítě.

Hosté mohli vyrovnat v nastavení, ovšem Joselu nedokázal vyzrát na fantastického Grüna, který zlikvidoval jeho hlavičkový pokus z hranice brankového území. Český záložník v domácím dresu Jan Polák se na trávník nepodíval, útočník Eintrachtu Václav Kadlec naskočil na hřiště v 74. minutě a střelecky se prosadit nedokázal.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2:3

29.03.2014 15:30

Góly: 9. Christian Gentner, 19. Martin Harnik - 30. Marco Reus, 68. Marco Reus (pen.), 83. Marco Reus

Švábský celek už vedl nad Dortmundem o dvě branky, ovšem favorit ještě do přestávky snížil a následně po obrátce otočil na konečných 2:3. Lví podíl na třech bodech pro Borussii má Marco Reus, jenž zaznamenal hattrick.

Oproti předpokladům se do základní sestavy VfB postavil Daniel Didavi, který si tím odbyl premiéru v letošní sezóně. Také on se podílel na aktivním nástupu Švábů, kteří častěji drželi mičudu na svých kopačkách a nepouštěli si tím favorita k tělu. Po devíti minutách pak udeřili: Gentner se zpoza šestnáctky opřel do míče a přízemní ranou k tyči otevřel skóre - 1:0.

Srovnat krok mohl zanedlouho Großkreutz, který si udělal prostor ke střele a řádně protáhl bleskově reagujícího Ulreicha! O chvíli později se však po pravé straně prodral do vápna Traoré, jenž pak oslovil před brankou osamoceného Harnika, který pohotově zvýšil na 2:0!

Možná už rozhodující moment mohl mít na svědomí Ibišević, ale tomu se podařilo zacílit pouze do boční sítě Weidenfellerovy svatyně. Nedáš - dostaneš. To potvrdila spolupráce Hofmanna s Reusem, po které druhé jmenovaný střelou k zadní tyči snížil na 2:1! Vzápětí mohl srovnat krok Mchitarjan, který užuž posílal mičudu do sítě, avšak Ulreich byl na místě! Hrálo se nahoru dolu. Další obrovskou šanci měl těsně před pauzou Reus, ovšem trefil pouze Schwaaba.

Po změně stran Borussia přidala a o poznání častěji měla mičudu pod kontrolou, kýžený efekt to však z její strany dlouho nemělo. Nadějnou střelu sice vyslal Lewandowski, ale ke smůle hostů trefil jen tyčku stuttgartské branky! Reus následně pro změnu tři tyče nenašel.

Netrvalo však dlouho a bylo srovnáno. Niedermeier ve vápně nedovoleně zastavil pronikajícího Lewandowskiho, načež od sudího Weinera zblízka uviděl druhou žlutou a hned poté červenou kartu! Odpovědnost vzal na sebe Reus a z penalty zkušeně vyrovnal na 2:2! Hlavní rozhodčí si krátce nato zlomil ruku a na hřišti ho musel nahradit dosavadní asistent Norbert Grudzinski.

Definitivně otočit skóre mohl opět Reus, ale z volného přímého kopu z obrovské dálky na Ulreicha nevyzrál. Ten samý hráč se však osm minut před koncem řádné hrací doby opřel do odraženého míče a za pomoci jednoho z obránců poslal balón do sítě - 2:3! Kontrovat mohl Harnik, ale o fous branku nenašel a Švábi tak odešli z dobře rozehraného duelu s prázdnýma rukama.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Eintracht Braunschweig 1:1

29.03.2014 15:30

Góly: 53. Stefan Kießling (pen.) - 47. Ken Reichel

Leverkusen si zadělává na pořádně horký závěr sezony. Dnešní remíza se zachraňujícím se Braunschweigem znamená, že svěřenci Samiho Hyypiä mají už pouze jednobodový náskok na pátý Wolfsburg. Hosté dokonce po brance Kena Reichela vedli, ale finální slovo měl z pokutového kopu domácí ostrostřelec Stefan Kiessling.

Bayer byl jasným favoritem, Eintracht však od začátku ukazoval, že boj o zachování prvoligové příslušnosti bere smrtelně vážně - domácí útočná vazba byla proti jeho obraně většinou zcela bezmocná. Jedinou zaznamenáníhodnou šanci první půle zaznamenal hned zpočátku utkání Andrés Guardado, který však mířil mimo. Jinak se vlastně nedělo vůbec nic. Braunschweig bránil a bylo jasné, že případný bod by mu zcela vyhovoval.

Hned zkraje druhého dějství se svěřenci Torstena Lieberknechta navíc dostali do nečekaného vedení - Bolandův pas našel dobře postaveného Reichela, který z ostrého úhlu napálil míč přímo do vinglu Lenovy brány. Domácí gólman neměl proti jeho střele sebemenší šanci.

Inkasovaný gól vlil Leverkusenu do žil novou energii a hostující strážce Daniel Davari musel záhy zasahovat proti ráně Larse Bendera. Vyrovnání přišlo v 52. minutě, a favoritovi při tom pomohlo štěstí - Marcel Correia zasáhl ve vlastním vápně míč rukou, a verdikt sudího byl nemilosrdný. K penaltě se postavil Kiessling a suverénně zavěsil.

Bayeru se tak dýchalo o něco lépe, jeho fanouškům to však nestačilo, a z ochozů BayAreny se začalo ozývat pískání - koneckonců, dnes se čekala jasná výhra. Hráči Braunschweigu však bojovali jako lvi a srdnatě se bránili závěrečnému domácímu náporu. Favorit si nedokázal vytvořit ani jednu gólovku, naopak Eintracht mohl v samém závěru skórovat i podruhé - Leno si však s Holandovou střelou poradil.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 3:3

29.03.2014 15:30

Góly: 31. Claudio Pizarro, 34. Xherdan Shaqiri, 40. Claudio Pizarro - 23. Anthony Modeste, 44. Sejad Salihović, 75. Roberto Firmino

Nečekanou přestřelkou skončil souboj mezi mistrovským Bayernem a hosty z Hoffenheimu - mnichovský celek sice vedl už 3:1, ale nakonec se musel spokojit pouze s bodem za remízu 3:3. Vítězná bundesligová série Bayernu se tak zastavila na devatenácti utkáních.

Hoffenheim v Allianz Areně sice po brance Modesteho vedl, po dvou trefách Pizarra a jedné Shaqiriho však favorit ještě do přestávky otočil. Možná kdyby se do šaten šlo za tohoto stavu, hosté už by na zvrat sílu nenašli, gól Sejada Salihoviće do šatny však plány čerstvého mistra povážlivě naboural. Čtvrt hodiny před koncem pak srovnal Firmino. TSG se tak stalo teprve třetím celkem, který letos dokázal Bayern obrat o body.

Kouč Pep Guardiola vyslal na hřiště notně obměněnou sestavu, což bylo na hře zpočátku znát. Hoffenheim to dokázal využít po 23 minutách - Modeste po sprintu z vlastní poloviny zpracoval Vollandův pas a okamžitě vypálil. Neuerův náhradník Tom Starke jeho první střelu ještě vyrazil, na dorážku však už byl krátký.

O dvě minuty později postihla Bayern další rána, když se zranil Thiago Alcantara a musel být nahrazen Philippem Lahmem. Pověstná vítězná mentalita bavorského celku se však nakonec projevila a ve 31. minutě bylo srovnáno - Shaqiriho pas našel Pizarra, a peruánský veterán hlavičkou z bezprostřední blízkosti ukázal, proč se stal nejlépe střílejícím cizincem v bundesligové historii.

Turbulentní první poločas pokračoval další trefou - trvalo to pouhé tři minuty. Duo Shaqiri - Pizarro si tentokrát prohodilo role, pětatřicetiletý ostrostřelec sklepnul míč a švýcarský křídelník zakončil přesně k levé hostující tyči. Třetí branku přidal pět minut před pauzou opět Pizarro - nejprve roztáhl hru pasem na Ribéryho, který mu vrátil míč do ideální střelecké pozice. Pizarro opět zblízka nezaváhal.

Pro Hoffenheim to bylo trochu kruté - odvážně bojující hosté byli favoritovi vyrovnaným soupeřem a několikrát ukázali, že si do Mnichova rozhodně nepřijeli pro porážku. Jen pár vteřin před koncem prvního poločasu však byli za svoji snahu odměněni - Salihović zakroutil svůj přímý kop přes zeď přesně do levého vinglu.

Povzbuzen nadějným stavem vstoupil Hoffenheim do druhé půle aktivně a Starke musel záhy likvidovat další Firminovu šanci. Hostující tým je letos známý divokými výsledky (pouze Bayern vstřelil více branek), a v 75. minutě se to potvrdilo vyrovnávacím gólem. Firmino se odpoutal od Danteho s Rafinhou a z rohu vápna opřel svoji střelu přesně k pravé tyči.

V samém závěru chtěly oba týmy vsítit vedoucí branku, a hoffenheimský gólman Jens Grahl musel vytáhnout excelentní zákrok proti Robbenovi; na druhé straně pálil Elyounoussi těsně nad břevno. Šokující výhru mohl ještě dvakrát vystřelit Sebastian Rudy, skóre se však už nezměnilo.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hertha BSC 2:0

28.03.2014 20:30

Góly: 16. Chinedu Obasi, 46. Klaas-Jan Huntelaar

Výrazně zlepšené výkony podávají ve druhé polovině sezóny Königsblauen, jejichž aktuální formu neúspěšně okusila Hertha, která naproti tomu nebodovala již čtyřikrát za sebou. Minimálně dočasně je S04 druhé.

Die Knappen dostáli předzápasových slov a hned od začátku drželi Herthu pod tlakem. Uběhla sotva minuta hry, když natáhl Draxler, ale z dálky na Jarsteina (Thomas Kraft dostal kvůli narození syna volno), který si odbýval premiéru na německé fotbalové scéně, recept nenašel. O poznání více jedu měla standardka Ayhana, tomu se však podařilo zacílit jen do tyče!

Ten samý hráč si záhy neodpustil fatální zaváhání, Ramos se díky tomu hnal tváří v tvář na Fährmanna, avšak kolumbijský střelec zamířil nad branku! To byla jedna z mála opravdu nebezpečných akcí Staré dámy, která se jinak prakticky nedostala ke slovu. Naproti tomu Obasi prošel defenzivou soupeře jako pověstný nůž máslem a potom bez větších problémů zavěsil - 1:0. Po tomto momentu tempo hry i ze strany S04 přece jen logicky upadlo. Z ničeho nic tak mohl srovnat krok Ben-Hatira, ale z úhlu neuspěl. Reparát pak nesložil ani střelou z dálky.

Pokud si Jos Luhukay a jeho ovečky dělaly směrem ke druhému poločasu nějaké šance na zvrat, krátce po příchodu z kabin tomu byl konec. Huntelaar se po rychlé akci dostal ke střele a nekompromisní ranou zvýšil na 2:0! Od začátku druhé půle uplynulo pouhých 29 sekund. Holandský kanonýr mohl přidat krátce nato další zásah, ovšem tentokráte branku minul.

Berlínská družina se ne a ne dostat ke slovu. Výjimkou byl ostrý pokus čerstvě příchozího Ronnyho, ale tak jako tak vymezený prostor nenašel. Naproti tomu, zřejmě už definitivní verdikt, mohl zařídit opět Huntelaar, avšak na výborného Jarsteina vyzrát nedokázal!

Když už se pak, devět minut před koncem řádné hrací doby, radoval na opačné straně hřiště Langkamp, který si ve vápně našel rohový kop od Ronnyho, nebyla jeho trefa vinou nedovoleného počínání sudím Perlem uznána. Pod snížení se ještě mohli podepsat střídající Baumjohann a po něm i Ben-Hatira, ovšem ani jednomu z nich se nepodařilo poslat míč do sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov28253082:1678
2.Borussia Dortmund28174762:3155
3.Schalke 0428166653:3754
4.Bayer Leverkusen281531047:3448
5.VfL Wolfsburg28145948:4247
6.Borussia Mönchengladbach28136949:3445
7.1. FSV Mainz 05281351041:4344
8.FC Augsburg281161140:4339
9.TSG Hoffenheim28991063:6236
10.Hertha BSC281061236:3936
11.Eintracht Frankfurt28881235:4832
12.Werder Brémy28881233:5432
13.Hannover 9628851536:5129
14.SC Freiburg28781333:5029
15.1. FC Norimberk285111234:5226
16.VfB Stuttgart28661642:5724
17.Hamburger SV28661643:5924
18.Eintracht Braunschweig28571625:5022

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je hrozny že v základu takovýho teamu jakým je Schalke hraje zrovna Obasi

Reagovat
djwenca

myslel jsem že s ním už nepočítají ale dnes hrál parádne, jeden dal na druhý nahrál

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem překvapil, ale dost mu pomohla obrana Herthy

Reagovat
jv

...ukázal ale, že by mohl být platný. Potřeboval by ale pravidelně hrát, což se mu u vás nedostane.

Reagovat
smazaný uživatel

nemohl... je to kopyťák. Možná na provětrávání unavené obrany v závěru.... Včerejšek mu vyšel, ale celkově ztrácí hodně míčů, nemaká dozadu a je docela neproduktivní. Dost bych se divil, kdyby se chytl v nějakým týmu z horních pater.

Reagovat
jv

Taky je potřeba si uvědomit, jak dlouho nehrál, předtím byl Hoffenheimu hodně platný.

Reagovat
db18

Mne spíš překvapil průměrný věk

základní jedenáctka 23,1 let (všech nasazených hráčů 23,36)

...Hertha oproti tomu 27,0 (27,21)

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi u Schalke líbí že se soustředíjou na mlady hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Když není na výběr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

"soustředíjou"

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke má neskutečnej potencial. Nejlepší možná sestava podle mě . Fahrmann - Howedes, Papadopoulos, Matip, Kolasinac - Neustadter, Boateng - Farfan, Meyer, Draxler - Hunter .... Tahle sestava je užasná, kdyby přišel na lavičku Weinzieler tak bych jim aji dost věřil v boji o titul Samozřejmě v příštím roce

Reagovat
db18

Místo Kolasinaće Aogo, Höwiho za Matipa - na PO nevím, třeba tam zkusit Ayhana

...a jako trenéra by bylo lepší si myslím počkat na Tuchela, i když Weinzierl má taky obrovský potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem váhal jestli Kolasinac nebo Aogo Na PO Ayhana nee, to kdyžtak Uchidu

Reagovat
smazaný uživatel

Já Tuchela vidím spíš jako případnou náhradu za Kloppa.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že to udrží. V případě Draxlera by byla nejlepší dohoda s Bayernem, protože by byla velká pravděpodobnost, že by tam třeba nějaký rok zůstal. A těmi prohlášeními, že Bayern o Draxlera nestojí, mě čím dál víc utvrzují, že ta dohoda může být reálná. Papa nebýt zranění, tak už je asi taky na odchodu...

Reagovat
smazaný uživatel

děláš si prdel? a kde by jako Draxler hrál? navíc není křídlo, že by mu naslibovali, že jednou nahradí Robbery.

Reagovat
smazaný uživatel

"by byla velká pravděpodobnost, že by tam třeba nějaký rok zůstal" bylo myšleno Schalke, jestli to někomu nedošlo

Reagovat
smazaný uživatel

já to pochopil. ale stejně. ten kádr je mladý. to by jako měl čekat až dohrají Gotze s Mullerem a Shaqirim?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdoví jak to bude se Shaqem a Kroosem. Navíc určitě Bayern určitě nebude mít 11 hráčů, z toho už se snad poučil.

Reagovat
smazaný uživatel

prostě je to blbost .

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

ja dufam ze Kroos ostane a JaviMar pojde...

Reagovat
smazaný uživatel

JaviMar byl loňskou sezonu pro mě top 3 hráč světa! V očích fanoušků nedoceněný. Inteligentní fotbalista. doufám, že se nepřesune na toho stopera. a pokud by měl jen střídat, tak ať raděj odejde, ale nepřeju si to.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Len na stopera sa vrati Badstuber a ak dojde aj Rode tak si naozaj neviem predstavit ze by ostal.

A ak bude mat niekto odist tak predsalen JaviMar by bol podla mna lepsi na odchode ako naozaj na tej lavicke. A zaroven ho strasne chcem do Liverpoolu no

Reagovat
db18

Rode vytlačí Javi Mara To se už spíš vrátí Lahm na RB

Reagovat
smazaný uživatel

tak urcite nevytlaci Ale ak ho kupime tak ho nezabiju tym, ze by nehraval... a prave by sa dal do takehoto systemu aj takyto hrac perfektne zakomponovat. Aspon mam ten pocit. Ale ja nedokazem byt ohladom JaviMara objektivny, tym ze nechcem Kroosov odchod a JaviMara by som strasne chcel do Liverpoolu.

Reagovat
jv

Zbavit se JaviMara by byla od Bayernu objektivní blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

jj a najlepšie do Liverpoolu nie ? Blbosť, prečo by odchádzal ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do kvality Bayernu tomu ještě hooodně chybí.

Reagovat
Kenneth

V boji o titul.

Reagovat
monty25

Spokojenost je na místě - Schalke vyhrálo a navíc to byl můj poslední zápas na tiketu. No a dokonce jsem v preview uhodl přesný výsledek.

Nejprve byla škoda, že Ayhan z přímáku trefil tyčku. To by totiž byl parádní gól. Pak ale za sedm minut dostal hodně prostoru Obasi, který se dvěma doteky zbavil dvou protihráčů a otevřel skóre. Do poločasu Hertha trochu zlobila a měla nějaké střely ze střední vzdálenosti, ale naštěstí jim tam nic nespadlo... Druhou půlku začalo Schalke famózně - asi po půlminutě přihrál Obasi na Huntelaara a ten zvýšil na 2:0. To byl asi rozhodující úder zápasu, protože pro Herthu musela být velká rána, když inkasovali takhle brzy po přestávce. Pak bylo ještě štěstí, že asi v 80. minutě rozhodčí neuznal gól Herthy po rohu, i když jsem tam nic nedovoleného neviděl. Nakonec Schalke udrželo ten dvougólový náskok, takže to bylo v klidu...

Reagovat
smazaný uživatel

Když se daří, tak to jde samo... jarních 8-2-1 beru, teď to v závěru nějak drasticky nepokazit. Pohlídat třetí místo (LM bez kvalifikace) a pokud to jen trošku pujde, říznout žlutočerný šmejdy. A těšit se na vyprázdnění marodky a věci příští.....

Reagovat
smazaný uživatel

no v zájemném zápase to byla teda bída.. ..

Reagovat
smazaný uživatel

* ve vzájemném

Reagovat
smazaný uživatel

a už je tam... :-)

asi jo, já viděl jen druhou půli a bod sem bral....

Reagovat
smazaný uživatel

Marco Reus paráda

Reagovat
smazaný uživatel

No, možná dobře, že přišla ztráta. V lize už o nic nejde (i když sezóna bez prohry by byla moc fajn a Hoffe se s trochou štěstí tím katem stát mohlo) a před zápasem s United si hráči alespoň připomněli, že jim to ne vždycky spadne samo do klína.

Reagovat
stas87

gol mesiaca vo wolfsburgu naldo to trafil uzasne,fantasticka strela

Reagovat
smazaný uživatel

MIMO: Prosím poradí mi někdo?

Už 3 měsíce si lámu hlavu s tím, KOLIK týmů na konci této sezóny postupuje do předkol Ligy Mistrů a Evropské ligy? Každý říká něco jiného a já mám v hlavě pořádnej guláš. Prosím, poraďte mi někdoo :(

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě týmů z Gambrinus Ligy

Reagovat
stas87

1 tim,od sezony 15/16 dvaja

Reagovat
smazaný uživatel

1 tým do předkol LM a kolik do EL? 3?

Reagovat
Hafna

ano... mistr jde do předkol LM, 2. a 3. tým + vítěz poháru do předkola EL

Reagovat
smazaný uživatel

Braunschweig

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zápasy Hoffenheimu neskutečný, to skóre je impozantní! Koření skvělý Bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

to jejich skóre je fakt unikát

Reagovat
smazaný uživatel

4,5 gola na zapas je neskutocne cislo do konca ostava 6 kol, strelia a dostanu zaroven po 75 golov ?)))))

Reagovat
stas87

First diagnosis of @ Thi_Alcantara91: suspected medial ligament tear in the knee part. Get well soon! #

Reagovat
smazaný uživatel

Firmino v této sezoně už 14 golu a 10 asistencí

to jeho prodloužení smlouvy mi pořád vrtá hlavou, ale možná se jedná jen o navýšení ceny. Nějak tomu nevěřím, že u nich ještě další sezonu bude hrát..

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg by měl v létě koupit pořádny kraje obrany. Gunter je sice snaživej ale hroznej antifotbalista jako náhrada by byl dobrej Ale nejduležitější by měla byt koupě Mehmediho

Reagovat
db18

Jestli se Freiburg udrží, tak je prý už jisté, že opci uplatní

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš kolik ta opce činí ?

Reagovat
db18

Netuším, a média o tom taky mlčí

Reagovat
jv

...ona taky nemusí být finální částka ještě pevně stanovená.

Reagovat
REPLIKATOR

Hoffenheim má brutální skóre

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Marco Reus --- POCHVALA ,,, hattrick :D a cenné tři body jen tak dál hea BVB hea BVB hea - hea hea BVB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele