FORTUNA:LIGA - souhrn 10. kola

20.09.2019, 19:58, aktualizováno 23.09.2019, 19:54
Komentáře a souhrny
Slavia opanovala derby na Spartě a zůstává na čele o tři body před Plzní, která na lídra vytvořila tlak vítězstvím v Českých Budějovicích. Mladá Boleslav zdolala Baník Ostrava a osamostatnila se na průběžném třetím místě před Jabloncem, jenž v pondělní dohrávce neudržel vedení proti Olomouci...

FK Jablonec - Sigma Olomouc 2:2

23.09.2019 18:00

Góly: 19. Vladimir Jovović, 66. Martin Doležal - 31. Vladimir Jovović (vl.), 84. Václav Pilař

Olomoucká Sigma jako první tým veze body z Jablonce, kde sice dvakrát prohrávala, ovšem pokaždé nalezla odpověď. Severočeši tak ztratili body, přesto zůstávají na čtvrtém místě. Hanáci se zase dotáhli na pátý Baník Ostrava.

V sestavě domácích nedošlo k žádné změně, na lavičce se však poprvé objevil mladík Macháček, jehož přestup ze Slavie oznámil klub jen několik desítek minut před výkopem. V základní jedenáctce hostů nastoupil pravý záložník Zahradníček, který se v minulém kole osvědčil jako střídající hráč. Střed pole vyztužil defenzivně laděný Greššák, netradičně na hrotu pak nastoupil Plšek.

Úvod zápasu patřil Jablonci. V sedmé minutě chtěl brankáře Reichla prověřit Krob, jeho nadějná rána však byla sražena na rohový kop. Úvodní tlak ale Sigma přečkala a v šestnácté minutě se sama připomněla, když proti střele Falty z přímého kopu musel zasáhnout gólman Hrubý. Jenže hned za tři minuty Olomouc kapitulovala. Jovović rozjel pohlednou akci se Sýkorou a střelou z ostrého úhlu nachytal Reichla, který si míč sám srazil za záda - 1:0.

Další dobrou šanci měli domácí ve 29. minutě. Matoušek potáhl brejk po levé straně a nahrál před odkrytou bránu Doležalovi, jenže ten kvůli souboji s obráncem nabídku minul. Krátce poté ale bylo vyrovnáno. Severočeši přišli o balón před vlastní bránou a Gonzálezovu ránu si do vlastní svatyně nešťastně srazil Jovović. Černohorský fotbalista se tak za třicet minut stihl prosadit na obou koncích hřiště.

Jablonec si chtěl vedení samozřejmě vzít zpět. V 37. minutě se o to snažil Matoušek, který jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Ještě o větší kus vedle mířil pár chvil poté Krob. Po změně stran ale jako první zahrozili Hanáci. Osm minut po přestávce si na Faltovu standardní situaci naskočil Jemelka a Hrubý musel reagovat.

Znovu do vedení se domácí dostali v 66. minutě. Jovović poslal míč do vápna, kde se Doležal natlačil přes Hálu a přesnou hlavičkou k tyči nedal Reichlovi šanci. Dvě minuty poté Jovović znovu ukázal, že mu zápas chutná, když opět prověřil Reichla. V 78. minutě měl dobrou příležitost Sýkora, avšak centr od Holíka nezasáhl ideálně. Místo klidného dohrání se Jablonec stále tlačil dopředu, jenže zapomněl na zadní vrátka a tak v 84. minutě přišel trest. Centr střídajícího Texla před nabíhajícím Nešporem vyrazil Hrubý pouze k Pilařovi, který měl již snadnou práci a vyrovnal. Závěr ještě přinesl řadu zajímavých závarů, především před kasou Olomouce. Na konečné remíze se ale nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Slavia Praha 0:3

22.09.2019 18:00

Góly: 19. Tomáš Souček (pen.), 55. Michal Sáček (vl.), 90. Lukáš Masopust

Tři góly, dvě červené karty a především výhra Slavie. Derby pražských S opět nenudilo a nakonec přineslo celkem očekávanou výhru hostů. Sešívaní se do vedení dostali již v prvním poločase a svůj náskok navýšili krátce po změně stran. Po dvou červených kartách na obou stranách pak zasadil poslední úder do rakve domácích Masopust.

V sestavě domácích chyběl podle očekávání defenzivní středopolař Krejčí, na jehož místo se z levého kraje obrany přesunul Frýdek. Kapitán Sparty zase uvolnil prostor uzdravenému Hanouskovi. Jen na lavici náhradníků zůstal Plavšić, kterého na levém křídle vystřídal Hašek. Jinak od začátku účinkovali stejní hráči jako před týdnem při vítězství ve Zlíně, tedy včetně gólmana Heči.

Kouč sešívaných Trpišovský nasadil v podstatě to nejlepší, co měl k dispozici. Mezi třemi tyčemi i v obraně nedošlo k žádnému překvapení, místa v záloze obsadili tři "střeďáci" Souček s dvěma exsparťany, Stanciuem a Hušbauerem, a křídelníci Masopust s Olayinkou. V útoku se však objevilo jedno překvapení. O branky se neměl starat Škoda či Van Buren, nýbrž předtím dlouho nehrající Tecl.

Fanoušci dle očekávání zaházeli hřiště při nástupu hráčů plyšáky. Letenští tím vyjadřovali odpor vůči bývalým hráčům Sparty. O první čistě fotbalově zajímavý moment se postaral domácími tribunami nenáviděný Stanciu, jenž v páté minutě po autu Bořila prověřil pohotovou střelou z otočky připravenost Hečy. Deset minut nato podnikla Slavia další útok. Stanciu tentokrát přihrál rozběhnutému Coufalovi, který pokus levou nohou nasměroval asi metr vedle brány.

Sparta tak na svého rivala ztrácí již dvanáct bodů a v tabulce zůstává až na sedmém místě. Naopak Slavia odpověděla na sobotní vítězství Viktorie Plzeň, pojistila si vedoucí pozici a Západočechům zase odskočila na tři body rozdílu.

První zásadní okamžik derby přišel v sedmnácté minutě. Frýdek ve vlastním pokutovém území fauloval Součka a sudí Zelinka tak odpískal penaltu pro hosty. Její exekuce se zhostil sám faulovaný kapitán sešívaných, jenž se z bílého puntíku nemýlil a chladnokrevně poslal svůj celek do vedení. Hned minutu po Součkově přesné trefě mohla vést Slavia o dvě branky. Lischkovi se nepovedla rozehrávka, čehož využil Hušbauer výborným pasem na Olayinku, jenže ten ve vynikající pozici trestuhodně minul Hečovu svatyni.

První vlaštovku směrem k brankáři hostů Kolářovi poslal ve 23. minutě Mandjeck, avšak o značný kus netrefil požadovaný cíl. Podobně si o čtyři minuty později počínal na druhé straně Stanciu a ve 37. minutě také Hušbauer. To Frýdkův pokus dvě minuty poté byl mnohem zajímavější, Kolář totiž musel míč vyrazit. Téměř z protiakce propadl pas Hušbauera přes Kayu k Teclovi, tomu se ale obstřel příliš nevydařil. Závěr poločasu přinesl ještě ostrou potyčku Bořila s Kangou, po které oba aktéři viděli žlutou kartu, a velice slušnou příležitost domácích. Po Haškově hlavičce ale zamezil vyrovnání pozorný Kolář.

Krátce po změně stran musel být Heča ve střehu, když jej jedovatou ránou vyzkoušel Stanciu. Ve 48. minutě se poprvé výrazně připomněla hlavní hvězda Sparty Kanga. Gabonský záložník pálil po příhrávce od Tetteha těsně nad horní roh Kolářovy brány. V 55. minutě padl druhý gól zápasu a opět do sítě letenských. Coufalův vysoký centr vyrazil Heča pouze před sebe, následně vznikla v pokutovém území domácích nepřehledná situace. Nakonec se k balónu dostal Olayinka, který trefil Sáčka, od nějž se míč odrazil za Hečova záda.

Slavia mohla zápas v poklidu dohrávat, jenže Hušbauer v 66. minutě ostře fauloval Tetteha a po druhé žluté hřiště předčasně opustil hřiště. Sparta ale byla nadále víceméně bezzubá, až jedenáct minut po Hušbauerově vyloučení vypálil na Koláře střídající Plavšić a gólman sešívaných musel po ráně skočit. V 82. minutě ale letenští přišli o veškerou výhodu. Tetteh nevybíravě sestřelil Hovorku a od sudího Zelinky okamžitě viděl červenou kartu. Poměr hráčů na obou stranách se tak srovnal.

Ještě jakous takous naději mohl domácím v 86. minutě vykřesat Plavšić, který unikal sám na Koláře. Brankář hostí ovšem srbského fotbalistu skvěle vychytal. Navíc v 90. minutě šli slávisté do protiútoku, k míči se po Olayinkovi dostal Masopust a skvělým lobem přehodil z brány příliš stojícího Heču - 0:3. Ani závěrečné šestiminutové nastavení nepřineslo Spartě alespoň čestnou gólovou radost.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 2:0

22.09.2019 15:30

Góly: 6. Aleksej Tatajev, 49. Michal Hubínek

Mladá Boleslav se oklepala z porážky v Teplicích a v domácím prostředí opět uspěla. Tentokrát si na Středočeších vylámal zuby ostravský Baník. Hosté si sice vytvořili řadu šancí, branky však stříleli pouze domácí. Boleslav tak zůstává na třetím místě, Slezané jsou minimálně do pondělí nadále pátí.

Do brány domácích se překvapivě postavil gólman Stejskal. Kvůli zranění Pudila se do středu obrany posunul Jakub Klíma a post pravého beka obsadil Křapka. V záloze se zase místo Budínského objevil Jiří Klíma. Ještě větší průvan udělal se sestavou kouč Baníku Páník. Také on vsadil na nového brankáře, místo Laštůvky totiž chytal Budinský. Do zálohy se pak posunul obvyklý stoper Šindelář, místo De Azeveda nastoupil na levé straně Holzer a v útoku hrál místo Baroše Kuzmanović.

Středočeši šli od úvodu za vítězstvím. Ve druhé minutě se ještě Komličenko zastřeloval, čtyři minuty poté již padl první gól. Rohový kop Matějovského našel Tatajev a hlavičkou překonal Budinského. Hosté málem odpověděli stejnou mincí ve třinácté minutě, jenže střelu Kuzmanoviće vytáhl Stejskal nad břevno. Následný rohový kop další šanci Slezanů nepřinesl, naopak Boleslav vyrazila do protiútoku a Mešanoviće v tutovce zastavil až vynikající Budinský.

Hosty inkasovaná branka rozhodně nezlomila, spíš naopak. V osmnácté minutě hlavičkoval vedle Kuzmanović a tři minuty nato stejného hráče znovu vychytal Stejskal. Také domácí se sem tam připomněli, například ve 22. minutě šel Bucha dopředu, ovšem zakončení příliš nezvládl a pálil na tribunu. Po půlhodině hry mohl skórovat i nejlepší střelec ligy, Komličenko však po standardní situaci Matějovského hlavičkoval do břevna. První půli uzavřel nepovedenou střelou Mešanović.

Hned tři minuty po změně stran se Baník opět pokoušel srovnat, avšak Diop si nepřišel na Stejskala a dorážka Kuzmanoviće přišla z ofsajdu. Místo vyrovnání přišel za minutu druhý přesný zásah Středočechů. Druhou asistenci si v zápase připsal Matějovský, jenž předložil míč Hubínkovi, který zpoza šestnáctky zamířil přesně k tyči. V 55. minutě to mohlo být o tři branky, avšak Budinský tentokrát Mešanoviće vychytal.

V 63. minutě měl Stejskal plné ruce práce s centrem Fleišmana, po následném rohovém kopu se brankář Boleslavi zaskvěl proti Šindelářově pokusu hlavou. Krátce poté posílil ofenzívu hostů Baroš a v 69. minutě se ikona Baníku mohla zapsat mezi střelce, avšak Stejskal byl prostě nepřekonatelný. Dorážku dalšího střídajícího hráče Smoly pak zastavil Tatajev. V 77. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto. Mešanović prošel do vápna, jenže ve vyložené šanci netrefil bránu. Domácí to však mrzet nemuselo, další rány Fleišmana či Filla se mezi tři tyče nevešly. I přes veškerou snahu tak Baník ze středních Čech odjel s prázdnou.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:3

21.09.2019 19:00

Góly: 18. Michael Krmenčík, 32. Roman Procházka, 90+3. Tomáš Chorý

Plzeňští fotbalisté už dozajista zažili těžší zápasy než ten, který sehráli na konec sobotního programu nejvyšší soutěže v Českých Budějovicích. Tam je do vedení před přestávkou dostali Krmenčík a Procházka, v závěru pojišťoval Chorý.

Po necelé čtvrthodině zahrozili domácí, a to tak, že pořádně. Havelka poslal do úniku Rabušice, jenž nedokázal propálit Hrušku. Z prvního gólu se tak radovali viktoriáni. Protiútok rozjel obranným zákrokem Brabec, na jeho konci posunul Hořava míč na Michaela Krmenčíka, jenž šikovně obstřelil Staňka.

Budějovický gólman si poté poradil s dalším technickým pokusem, tentokráte v podání Brabce. Na druhé straně nedosáhl Brandner na Kladrubského centr, Kopicova rána zpoza vápna zase nebyla dostatečně důrazná, aby Staňkovi nadělala větší problémy. Navýšit skóre mohl i Krmenčík, z otočky ale minul.

Povedlo se to až Romanu Procházkovi. Kovaříkův centr Havel tečoval jen ke slovenskému středopolaři, jehož rána překonala gólmana a zastavila se až o síť. Do poločasu mohl snížit Rabušic, stejně tak nebyli daleko od třetí branky hostů Kovařík a Kalvach. Ani jeden z nich neuspěl a do šaten se odcházelo s dvougólovým rozdílem.

Po pauze se Krmenčík nechal vychytat Staňkem, z následné dorážky neuspěl Kovařík. To bylo od viktoriánů na dlouhou dobu všechno, do šancí se ovšem nedostávali ani Jihočeši. Výjimkou byly dvě střely Havelky a Javorka, ani jedna však nebyla náročným soustem pro Hrušku.

Třetího gólu dosáhli plzeňští fotbalisté v nastavení. Do brejku se vydal Hořava, jenž nalezl Tomáše Chorého a ten přinutil Staňka kapitulovat potřetí a naposledy. Viktoriáni se tak v tabulce minimálně do zítřejšího derby dotáhli na Slavii, naopak Budějovice mají spolu s Opavou bodů nejméně.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - FK Teplice 1:1

21.09.2019 16:30

Góly: 45. Ondřej Šašinka - 22. Jakub Mareš

Teplice se po špatném vstupu do ligy zlepšily a již čtyřikrát v řadě neprohrály. V sobotním duelu desátého kola FORTUNA:LIGY nad Slováckem po gólu Jakuba Mareše dokonce vedly, Šašinkova trefa ale přinesla remízu.
Jako první vystrčili růžky domácí, Havlíkova střela mířila jen těsně vedle brány. Úvodní gól ale přišel od Sklářů. Hofmannova hlavička byla pouze pro Žitného, který pasem mezi stopery našel Jakuba Mareše. Ten si poradil na jedničku a vybíhajícího Trmala přeloboval.

Jihomoravané se hnali za vyrovnáním, Daníček ale pálil nad a Šašinka hlavičkoval mimo. Do šaten se přesto odcházelo za nerozhodného stavu. Dlouhý Reinberkův nákop letěl na Ondřeje Šašinku, jehož náběh nestihl nikdo z bránících hráčů. Šašinka se dostal do vápna, načež Grigara dělovkou propálil.

Po pauze se ke střele dostal Shejbal, jeho pokus však byl pro gólmana snadným soustem. Na opačné straně si zase Grigar poradil s Havlíkovým přímákem. Tepličtí zopakovali souhru, jakou provedli před prvním gólem. Žitný našel Mareše, jenž upadl po souboji s Reinberkem, sudí ale nechal hru pokračovat.

Závěr patřil Slovácku. Petrželova standardka našla přesně Šašinku, který hlavičkoval vedle tyče. Další jeho pokus hlavou zase zkrotil Grigar, stejným způsobem neuspěl Hofmann, který však Grigara protáhl výrazně více. Dalšího gólu se diváci každopádně nedočkali a oba týmy okupují pozice ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

SFC Opava - Slovan Liberec 1:1

21.09.2019 16:30

Góly: 59. René Dedič - 53. Petar Musa

Spokojeni už delší čas nejsou fanoušci Liberce a důvod jim k tomu nedalo ani utkání na půdě poslední Opavy. Tam totiž jejich oblíbenci vedli zásluhou Musy, jenže vzápětí srovnal Dedič, kvůli čemuž skončil zápas skončil remízou.

Duel to nebyl příliš pohledný. V první půli měli více ze hry Slezané, do prvních dvou příležitostí se ale dostali hosté. Po Malinského zakončení pod tlakem se míč odrazil k Balutovi, jenž přestřelil poloprázdnou bránu. Další pokus zase letěl vedle tyče.

Podobný směr nabral i Zavadilův centr, po němž vše rezultovalo rohem. Další centr opavského kapitána byl ještě zdařilejší, naskočil si na něj Simerský, kterému jeho hlavička sedla. Nguyen se ale blýskl a vyrazil míč do zámezí.

Krátce po přestávce šel Slovan do vedení. Baluta šikovným pasem vyslal do šance Petara Musu, jenž se prosmýkl okolo Simerského, udělal kličku Šromovi a bez problémů zakončil do odkryté brány.

Vedení ale hostům nevydrželo dlouho. O šest minut později letěl ze Zavadilových kopaček do vápna střílený centr, k němuž se po zaspání obrany dostal René Dedič a ve skluzu dostal míč za brankovou čáru.

V závěru měli více příležitostí hráči Liberce. Malinský Šroma pěkně přehodil, jenže o kousek mimo. Fukala zase trefil přímo Šroma, který se blýskl i proti Kačarabově hlavičce. Opava tak díky remíze není na dně tabulky osamocená, Liberec se drží na konci první desítky.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - MFK Karviná 0:2

21.09.2019 16:30

Góly: 23. Vojtěch Smrž, 66. Gigli Ndefe

Fotbalistům Příbrami se v posledním měsíci vůbec nedaří, což potvrdili i v souboji s dosud bodově horší Karvinou. Té podlehli na svém hřišti 0:2, skóre otevřel Smrž, po přestávce navyšoval Ndefe.

Úvod utkání se nesl v poklidnějším duchu, po dvaceti minutách ale už přišly šance. A to na hostující straně. Nejprve si Lingr naběhl na přetažený centr, jenže z blízkosti se mu střela nepovedla a zamířila mimo. Úvodní gól tak vstřelil jeho spoluhráč Vojtěch Smrž, jenž se dostal k odraženému míči a povedenou přízemní střelou skóroval ke vzdálenější tyči.

Lingr posléze připravil střeleckou pozici pro Ba Louu, ten však z úhlu trefil jen připraveného Boháče. Za domácí mohl srovnat Alvir, jehož parádní přímý kop skončil na spojnici tyče a břevna. Neuspěli ani Škoda, který na míč nedosáhl, ani Zeman, jehož pokus zase Kouřil vykopl z brankové čáry.

I vstup do druhého poločasu byl v ohledu gólových příležitostí z obou stran hodně vlažný. A opět se z jednoho z prvních ohrožení stal gól. Smržovu přízemní střelu dokázal Boháč vyrazit, jenže jen k Giglimu Ndefemu, který z bezprostřední blízkosti dorazil míč za gólmanova záda.

V závěru domácí přeci jen soupeře zatlačili. Rezkovi jeho pokus sedl a Hrdlička musel proti němu předvést skvělý zákrok. Poté si vybral slabší chvilku, když podběhl dlouhý nákop, jenže skórující Polidar byl v ofsajdu. Opět se pak karvinský brankář vytáhl proti Stuparevićovi, jehož střelu vytěsnil na roh. I díky tomu se Karviná odlepila ode dna a dokonce předehnala Příbram.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Fastav Zlín 2:2

20.09.2019 18:00

Góly: 23. Milan Havel, 49. Milan Havel - 6. Tomáš Wágner, 45. Dominik Mašek

Čtyři góly nabídl páteční prolog desátého kola mezi Bohemians a Zlínem. Hosté dvakrát vedli, nicméně domácí celek díky dvoubrankovému Milanu Havlovi vždy našel odpověď. Pražané tak zůstávají v prostřední skupině o Evropskou ligu, ševci zase ve spodních patrech tabulky.

V sestavě klokanů chyběli ofenzivní hráči Hronek s Keitou, které nahradili Vaníček a Ugwu. Kouč Zlína Csaplár po delší době opustil rozestavení se třemi obránci a vsadil na formaci 4-4-2. Na pravý kraj obrany se netradičně postavil Fantiš, zatímco nalevo působil novic v základní jedenáctce Bartošák,

Poněkud překvapivě hýřili aktivitou v úvodu zejména ševci a již v páté minutě se dostal do vedení. Domácí Pokorný nezvládl rozehrávku, Fantišův centr obrana Pražanů odvrátila pouze k Folprechtovi, jehož ránu nevědomky, ale naprosto dokonale do protipohybu gólmana Fryštáka tečoval šťastný střelec Wágner.

Klokani se hledali, nadále to byl Zlín, kdo častěji kombinoval. Po delší době bez výraznější šance však přišla 23. minuta a vyrovnávací branka Bohemians. Dlouhý míč dopředu propadl k nabíhajícímu Vaníčkovi, ten se sice kličkou vyhnal do úhlu, ovšem následně přihrál Havlovi, který přes nedůrazného Fantiše zblízka skóroval.

Čtyři minuty po Dostálově zásahu mohl vedení hostům vrátit Poznar, jenže po centru od Fantiše hlavičkoval nad břevno. Po půlhodině hry pálil nepřesně zase Folprecht a krátce poté také Bartošák. Když už se zdálo, že konec poločasu přinese jen spoustu podklouznutí na podmáčeném trávníku, uzmuli si ševci vedení zpět. Opět to byl Pokorný, který soupeři nabídl šanci, tentokrát hlavičkou přímo na Maška, jenž povedeným obstřelem překonal Fryštáka.

Po změně stran poslal kouč Pražanů do hry Keitu a Radu a hned ve 49. minutě slavil Ďolíček další srovnání stavu. Vodháňěl se drze probil do pokutového území, jeho pobídku odvrátil Buchta jen k Podanému, jenž nepovedeným volejem trefil Havla, od kterého se balón odrazil do sítě. Pro krajního beka domácích to byl druhý přesný zásah v utkání.

V 53. minutě to z přímého kopu technicky zkoušel Podaný, na Dostála si však nepřišel. Strážce hostující svatyně si o tři minuty poradil také se slabou střelou Ugwua. Víc dopředu se v této pasáži zápasu hrnuli Bohemians, avšak Vodhánělovi se střela po hodině hry nevyvedla. Obrovskou příležitost na zkompletování hattricku měl v 64. minutě Havel, jenže po centru Podaného jeho hlavičku výtečně vyrazil Dostál. Jen dvě minuty nato minul ranou z první o fous Rada.

Klokani v závěru zahazovali šance, z dobrých pozic stříleli nepřesně Vodháněl i Ugwu, v 82. minutě pak Havlův centr nezužitkoval Keita. Krátce poté zase nepřesně hlavičkoval Hůlka a Rada další střelou taktéž netrefil cíl. Mezitím viděl Folprecht červenou kartu, hosté však i v početní nevýhodě udrželi konečnou remízu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha1082022:226
2.Viktoria Plzeň1072121:1023
3.FK Mladá Boleslav1061323:1419
4.FK Jablonec1052319:1517
5.Baník Ostrava1050515:1315
 Sigma Olomouc1043315:1315
7.Sparta Praha1042418:1714
8.1. FC Slovácko104249:1614
9.Bohemians Praha 19051033414:1812
10.Slovan Liberec1032511:1211
11.FK Teplice102538:1211
12.MFK Karviná1024410:910
13.Fastav Zlín103169:1410
14.1. FK Příbram1031611:1910
15.Dynamo České Budějovice1022610:188
16.SFC Opava102266:198

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (632)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele