Eredivisie - souhrn 5. kola

17.10.2020, 21:52, aktualizováno 18.10.2020, 21:50
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven vyhrál na hřišti Zwolle a vrátil se o bod do čela tabulky před Ajax, jenž rozstřílel Heerenveen. Vitesse přivezlo body z Den Haagu, zatímco rotterdamské derby mezi Feyenoordem a Spartou přineslo remízu 1:1. Další vítězství zaznamenalo Twente...

FC Emmen - Fortuna Sittard 2:2

18.10.2020 20:00

Góly: 51. Nikolai Laursen, 60. Michael de Leeuw - 18. Sebastian Polter, 23. Lisandro Semedo

Emmen ani Fortuna dosud ani jednou nezvítězily, vzájemný zápas jim nabízel slušnou příležitost, jak ukončit své trápení, nakonec se však mezi oběma celky urodila konečná plichta. A společně s Alkmaarem a rotterdamskou Spartou, jimž se rovněž pocit vítězství v lize vyhýbá, si tak budou muset počkat na tříbodový rezultát minimálně do dalšího kola.

Domácí v loňské sezóně se svým protivníkem neprohráli, před vlastními fanoušky ho přitom v říjnu minulého roku skolili, a protože v uplynulých dvou zápasech před reprezentační přestávkou vykázali aspoň dvě remízy, na rozdíl od klubu ze Sittardu, plnili menší roli favorita. Nakonec se na zisk jednoho bodu pořádně nadřeli, především ve druhé půli.

Fortuna totiž předvedla v první pětačtyřicetiminutovce jeden ze svých nejlepších výkonů nového ročníku a ujala se velmi záhy hned dvoubrankového vedení. Nejprve se trefil Polter, který využil zmatků v defenzívě Emmenu a zužitkoval přihrávku Lisandra Semeda. A poté se prosadil sám kapverdský reprezentant, který ve 23. minutě zamířil parádně do šibenice.

Mužstvo z Drentska každopádně po změně stran zabralo a dočkalo se vyrovnání. K první úpravě průběžného skóre došlo v 51. minutě. Hostující brankář Koselev vyrazil centr zleva od Cavlana jen k nohám Laursena, jenž pak pohotově zacílil. A v 60. minutě bylo srovnáno, jelikož Cavlanův pas tentokráte našel nabíhajícího si de Leeuwa, který ve skluzu skóroval.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - PSV Eindhoven 0:3

18.10.2020 16:45

Góly: 9. Mario Götze, 18. Cody Gakpo, 39. Donyell Malen

PSV se skvěle naladilo na úvodní čtvrteční duel Evropské ligy proti španělské Granadě a nyní díky perfektnímu prvnímu poločasu zvítězilo na půdě podceňovaného Zwolle bez větších potíží o tři branky. Výbornou premiéru zažil ještě donedávna hvězdný kanonýr německého Dortmundu Mario Götze, který ani ne po deseti odehraných minutách otevřel skóre nedělního utkání. Celek z Eindhovenu se dostal na vedoucí pozici se třinácti body.

V tomto ročníku Eredivisie tedy zvítězil již počtvrté, na druhý Ajax i třetí Vitesse disponuje jednobodovým náskokem. PEC naopak nenavázalo na předchozí úspěch se Spartou ve vysokém poměru 4:0 a v tabulce se nachází na jedenáctém místě, nyní krátce po půlhodině hry neproměnilo penaltu a tím tak zřejmě definitivně přišlo o naději na bodový zisk. Svěřenci kouče Rogera Schmidta začali zostra a už po devíti odehraných minutách vedli.

První větší možnost tohoto střetnutí zužitkoval již zmiňovaný Götze. Osmadvacetiletý křídelník po hrozivé zpětné přihrávce od van Polena převzal míč těsně před brankářem Zettererem, pak se ho zbavil kličkou do strany a z mírného úhlu snadno zamířil po zemi doprostřed branky. PSV pojistilo svůj náskok krátce po odehrané čtvrthodině, tentokráte se trefil do černého jednadvacetiletý talent s tožskými kořeny Cody Gakpo.

Ten stál na konci překrásné přízemní kombinace svých spoluhráčů a po finální pobídce od Maxe bez potíží rozvlnil síť z hranice brankového území. Domácí se mohli vrátit do hry o bodový zisk ve 25. minutě, jenomže hlavičku Drosta směřující doprostřed branky zneškodnil pozorný gólman Mvogo. Vzápětí na druhé straně zahrozil Mauro Júnior, avšak jeho povedený samostatný únik přes několik protihráčů zlikvidoval brilantní Zetterer.

Zwolle promarnilo obrovskou příležitost ve 31. minutě. Zřetelného podražení ve vlastní šestnáctce se dopustil Baumgartl, rozhodčí Makkelie neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. Balón si postavil íránský reprezentant Reza Ghoochannejhad a neuspěl, jeho nepříliš razantní střelu famózně vyrazil Mvogo. Za dalších osm minut uzavřel gólový účet Donyell Malen, jenž po zpětné nahrávce od Gakpa napřáhl z osmnácti metrů a balón uklidil do pravého dolního růžku.

Více informací k zápasu

FC Groningen - FC Utrecht 0:0

18.10.2020 16:45

Góly: -

Oba dva nedělní rivalové zatím předvádějí v letošním ročníku solidní výkony a nyní v jejich očekávaném souboji žádná branka nepadla. Domácí Groningen nedokázal navázat na poslední senzační úspěch s Ajaxem (1:0) a tentokráte neskóroval, na druhou stranu získaný bod s velmi ambiciózním protivníkem rozhodně není k zahození. V tabulce se nachází na sedmém místě se sedmi body, Utrechtu po třetím nerozhodném výsledku v sezóně patří osmá pozice.

Hosté oproti ostatním účastníkům Eredivisie disponují jedním utkáním k dobru, v dosavadním průběhu si proto znovu udrželi neporazitelnost. V domácím dresu se po více než měsíční přestávce vrátil na trávník hvězdný Arjen Robben, který se sice po zranění v oblasti třísla ještě neobjevil v základní sestavě, ale i jeho nástup na závěrečných patnáct minut se dá považovat za velmi pozitivní zprávu.

Tento duel se od úvodního hvizdu neodehrával v ofenzivním duchu a vyložených možností bylo k vidění vskutku jen poskrovnu. Úvodní poločas v podstatě nic zajímavého nenabídl, teprve v jeho závěru se dostal k velmi nebezpečné hlavičce Larsen a z nadějné pozice mířil těsně vedle levé tyče. Hosté byli poprvé vidět až necelých deset minut po změně stran, avšak proti prudkému hlavičkovému pokusu van de Streeka brilantně zasahoval gólman Padt.

V 57. minutě se svěřencům trenéra Johna van den Broma dokonce podařilo rozvlnit síť, jenomže gólová radost nakonec byla předčasná, neboť rozhodčí Manschot po přezkoumání videozáznamu branku neuznal. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem znovu zkusil zahrozit aktivní van de Streek, ale svou dělovku z dvaceti metrů usměrnil pouze doprostřed branky a Padt si s ní přeci jen dokázal poradit.

Utrecht mohl převrhnout misky vah na svou stranu v 82. minutě, ovšem když kanonýr Kekr pálil ze střední vzdálenosti o několik centimetrů vedle pravé konstrukce, tak se výsledek už neměnil. V příštím kole se pokusí dostat na vítěznou vlnu proti rozjetému Twente, Groningen bude plnit úlohu mírného favorita v Sittardu s místní Fortunou.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SC Heerenveen 5:1

18.10.2020 14:30

Góly: 4. Dušan Tadić, 28. Dušan Tadić (pen.), 35. Mohammed Kudus, 72. Davy Klaassen (pen.), 87. Antony - 66. Henk Veerman

Přestože Heerenveen vykazoval v úvodních čtyřech ligových kolech solidní výkonnost, v Johan Cruyff Aréně se potvrdilo, že Ajax pro něj povětšinou představuje doslova noční můru. Podeváté v řadě od něj inkasoval minimálně tři branky za devadesát minut, ba co hůře, teď bylo obdržených gólů nakonec pět. Domácí zkrátka naplno potvrdili roli jasného favorita.

V tabulce se před tímto duelem nacházela výše, trochu překvapivě, hostující Srdíčka, která chtěla udržet svou sérii neporazitelnosti i kvůli tomu, že se trenér Johnny Jansen v průběhu týdne stal novopečeným otcem. Jenže amsterdamský výběr neměl s fríským protivníkem absolutně žádné slitování. A díky vysoké výhře se posunul na čelní pozice Eredivisie.

Už ve 4. minutě se de Godenzonen ujali vedení. Kudus ze středu pole uvolnil v šestnáctce Tadiče, ten si poradil s bránícím Floranusem, jehož obelstil jednoduchou kličkou, narovnal si míč na svou pravačkou a tvrdou střelou propálil gólmana Muldera. V 19. minutě mohl vyrovnat H. Veerman, avšak jeho prudkou hlavičku zlikvidoval reflexivně brankář Onana.

Ve 28. minutě naopak svěřenci kouče Erika ten Haga svůj náskok navýšili. Tadič unikl podél levé strany, hledal svým centrem spoluhráče ve vápně, balón každopádně zasáhl nešťastně svou rukou Floranus. Rozhodčí Kuipers se jal celou situaci přezkoumat na videu, nařídil penaltu, k níž se postavil Tadič, a ten zamířil z pokutové značky do protipohybu Muldera.

O sedm minut později domácí gólově udeřili potřetí. Gravenberch prostrčil merunu do pokutového území na Kuduse, ten se velmi rychle zorientoval, levačkou vyslal skrytý přízemní pokus, který doputoval přesně ke vzdálenější tyčce. Ve 42. minutě se po protiútoku snažil prosadit Meier, ke snížení stavu však zase nedošlo, protože proti byl zkrátka Onana.

Heerenveen se chytil až po obrátce a v 66. minutě jaksi zdramatizoval tohle do této chvíle jasně se vyvíjecí utkání. Van Bergen spolu s H. Veermanem podnikli bleskový výpad směrem dopředu, prvně jmenovaný vybídl svou přihrávkou svého nabíhajícího si kolegu, který už jen potřeboval sám před Onanou jen nezaváhat v koncovce. A počínal si dle vlastních představ.

Jenže Ajax ve finále nenechal nikoho na pochybách, rozšířil své brankové konto o další dva přesná zásahy a doputoval k jednoznačnému vítězství. V 72. minutě proměnil penaltu Klaassen, protože VAR usvědčil Kongola, kterak ve vápně fauluje Traorého, a v 87. minutě rozvlnil síť též Antony, jenž po nahrávce Kuduse zužitkoval účelně brejkovou příležitost.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - SBV Vitesse 0:2

18.10.2020 14:30

Góly: 32. Armando Broja, 71. Armando Broja

Vitesse pokračovalo ve skvělých výkonech této sezóny také na půdě Den Haagu a domů si odvezlo cenné vítězství v poměru 2:0 i přesto, že od konce úvodního dějství hrálo v oslabení. Navzdory tomuto handicapu pojistilo svůj jednobrankový náskok zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, hrdinou nedělního utkání se stal teprve devatenáctiletý albánský útočník hostující v týmu z anglické Chelsea Armando Broja.

SBV zvítězilo v Eredivisii již počtvrté a s dvanácti body mu patří výtečné třetí místo, za druhým Ajaxem navíc zaostává jen vinou horšího skóre a na vedoucí PSC ztrácí pouhý bod. ADO nedokázalo navázat na své premiérové vítězství s Venlem (2:1) a se třemi body na kontě kleslo na šestnáctou barážovou pozici. Úvodní půlhodina spíše probíhala v opatrnějším duchu a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry.

Pak se z ničeho nic dostal do vedení mírný favorit, když po přihrávce na pravou stranu pokutového území vypálil z první Dasa a gólman Koopmans dokázal vyrazit míč před sebe. K dorážce se následně propracoval právě Broja a z osmi metrů nechytatelně napálil balón přesně k levé konstrukci. Celek z Arnhemu si výrazně zkomplikoval situaci v samém závěru první půle, nervy na uzdě totiž neudržel šestadvacetiletý marocký forvard Oussama Tannane.

Ten se po individuálním sólu dožadoval odpískání nedovoleného zákroku na svou osobu, a když se toho nedomohl, tak si pustil pusu na špacír. Rozhodčí Martens mu za jeho chování udělil hned dvě žluté karty během jediné minuty a předčasně ho tak poslal do kabin. Domácí ve druhém dějství přeci jen ožili a daleko ke srovnání stavu neměli v 54. minutě, kdy nebezpečný projektil z hranice pokutového území vyprodukoval van Ewijk.

Jeho dobrá rána směřovala do pravého dolního rohu, avšak s vynikajícím zákrokem se vytáhl brankář Pasveer a zabránil proto jisté pohromě. Vitesse se mohlo definitivně uklidnit v 71. minutě. Po krásném centru Dasy přelstil ofsajdovou past rozběhnutý Broja, který se po sólu na pravé straně zbavil chytrou kličkou dvou protihráčů a náramně se trefil k pravé tyči, SBV si ve zbývajícím průběhu dostatečný náskok už v poklidu pohlídalo.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam 1:1

18.10.2020 12:15

Góly: 44. Ridgeciano Haps - 52. Lennart Thy (pen.)

Feyenoord nedokázal potvrdit roli velkého favorita v rotterdamském derby se Spartou a po nepříliš přesvědčivém výkonu s ní pouze remizoval v poměru 1:1. V tomto ročníku si sice udržel dosavadní neporazitelnost, ale se svým nedělním výkonem rozhodně není spokojen a jen bod jistě považuje jako ztrátu. V tabulce Eredivisie se propadl z vedoucí příčky až na čtvrtou, hosté naopak podruhé za sebou překvapili favorita.

Po třech úvodních porážkách naposledy zaskočili Alkmaar a díky senzačnímu druhému poločasu dohnali čtyřbrankové manko (4:4). Na své první vítězství v tomto ročníku stále čekají, se dvěma body se dokonce opět propadli na poslední osmnácté místo, avšak jejich výkony se postupně zlepšují. Domácí sice drželi míč téměř ze sedmnácti procent, jenomže za celý zápas vystřelili jen jednou mezi tři tyče, zatímco Sparta prověřila gólmana Bijlowa hned pětkrát.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, domácí dlouho nemohli najít recept na pozornou defenzívu protivníka a teprve v závěrečných pěti minutách si vytvořili vyložené možnosti. Nejprve zahrozil kapitán Berghuis z přímého volného kopu z necelých pětadvaceti metrů a jeho hezký projektil skončil o decimetry nad břevnem. Vzápětí na opačné straně z ničeho nic vystrčili růžky hosté, ale Bijlow si snadno poradil se slabým pokusem Engelse.

Ve 44. minutě se dostal do vedení Feyenoord. Berghuis přesně načasovanou přihrávkou uvolnil Ridgeciana Hapse, jenž ve stoprocentní šanci nezaváhal a přízemní střelou doprostřed branky rozvlnil síť. Po změně stran se hosté snažili vrátit do hry a povedlo se jim to celkem záhy. Harroui se s míčem už dostával ven ze šestnáctky soupeře, ovšem ještě na hranici ho nešikovně podrazil Spajić a rozhodčí Blom nekompromisně nařídil pokutový kop.

K němu se postavil německý forvard Lennart Thy a nezaváhal, jelikož nechytatelně zavěsil k pravé konstrukci, Bijlow i přes vystižení směru na balón nedosáhl. Svěřenci zkušeného trenéra Dicka Advocaata ve zbývajícím průběhu příliš nezaměstnali brankáře van Leera a výsledek se proto neměnil, v příštím utkání se pokusí napravit toto zaváhání na půdě podceňovaného Waalwijku. Sparta bude chtít poprvé naplno bodovat proti Heraclesu.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Twente 0:3

17.10.2020 21:00

Góly: 2. Danilo, 48. Jayden Oosterwolde, 62. Danilo

Willem prohlubuje svou krizi v nejvyšší nizozemské soutěži, nyní vůbec nezvládl duel s konkurenčním Twente. To naopak zvítězilo už potřetí v tomto ročníku a s jedenácti body se prozatím vyhouplo do čela Eredivisie. Tilburg nezvítězil počtvrté za sebou a s pouhými čtyřmi body na kontě mu patří dvanácté místo. V dresu celku z Enschede se znovu dařilo útočníkovi Václavovi Černému, který sice gól nedal, ale opět byl hodně vidět.

Černý znovu skvěle spolupracoval s Brazilcem Danilem, jenž sám dva góly dal a na jeden přihrál. Český forvard v den svých třiadvacátých narozenin působil od samého začátku aktivním dojmem, u první trefy svého celku asistoval a zhruba čtvrthodiny před koncem neměl daleko k tomu, aby se počtvrté za sebou zapsal do střelecké listiny. Hosté vedli po necelých třech minutách a velkou zásluhu na tom měl právě rodák z Příbrami.

Ten svou skvělou finální přihrávkou vyzval ke skórování osamoceného Danila, který vůbec na nic nečekal a z bezprostřední blízkosti zamířil do pravého spodního růžku. V následujícím průběhu úvodního dějství se hrálo přeci jen opatrněji a až do samotného konce neměl ani jeden z brankářů větší starosti. Twente vstoupilo skvěle také do druhého dějství a ve 48. minutě pojistilo svůj náskok, když se prosadil Jayden Oosterwolde.

Teprve devatenáctiletý obránce obdržel parádní pobídku do volného prostoru a stoprocentní příležitostí nepohrdl, jelikož svůj přízemní pokus usměrnil přímo k levé konstrukci mimo dosah bezmocného brankáře Ruitera. Přesně o deset minut později zabránil domácí strážce další pohromě, tentokráte totiž odvrátil na rohový kop tvrdou ránu Bosche. Twente definitivně rozhodlo krátce po hodině hry, neboť rozhodčí Higler nařídil v jeho prospěch penaltu za ruku.

K ní se postavil Danilo a napoprvé selhal, protože Ruites vyrazil jeho pumelici před sebe. Danilo se však vzápětí propracoval k dorážce a napodruhé již měl přesnou mušku, svou dorážku bez potíží uklidil k levé tyči. V 79. minutě se postaral o parádní moment Černý, když před hranicí pokutového území převzal propadlý míč a razantní střelou napálil břevno. K dorážce se poté dostal střídající Lazaros Lamprou a z deseti metrů orazítkoval bližší tyčku.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - VVV Venlo 2:2

17.10.2020 20:00

Góly: 2. Jesper Karlsson, 24. Calvin Stengs - 86. Evert Linthorst, 88. Georgios Giakoumakis (pen.)

Alkmaar v předchozích dvou zápasech Eredivisie naprosto nepochopitelně přišel o jasné vedení a nyní se mu to stalo už potřetí za sebou, tentokráte nezvládl závěr zápasu proti podceňovanému Venlu. Se svým protivníkem se rozešel smírně v poměru 2:2 i přesto, že ještě v 85. minutě vedl o dvě branky. Pak ale během necelých tří minut inkasoval hned dvakrát a tedy i počtvrté v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže remizoval.

V tabulce se nachází na nelichotivém jedenáctém místě se čtyřmi body a do základní skupiny Evropské ligy nebude vstupovat v úplně nejlepším rozpoložení. Hosté sice nezvítězili počtvrté za sebou, avšak domů si teď odvážejí nesmírně cenný bod a díky tomu jim patří devátá příčka s pěti body. Domácí kouč Arne Slot si jistě musí rvát vlasy, neboť jeho svěřenci zopakovali stejné chyby, i když tentokráte je může omluvit více než padesátiminutové oslabení.

AZ přitom znovu začalo naprosto skvěle a již ve 2. minutě se dostalo do vedení. Z první vážnější akce sobotního střetnutí skóroval Jesper Karlsson, který se po chytré pobídce od de Wita odhodlal k ráně z obrovské vzdálenosti a jeho úchvatný projektil nechytatelně zaplachtil za bezmocného brankáře Delana van Crooye. Přesně v polovině úvodního dějství byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, tentokráte zamířil do černého Calvin Stengs.

Teprve jednadvacetiletý talent stál ve správný čas na správném místě po šikovné hlavičce od pozdějšího hříšníka Jonase Svenssona a z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Ve 29. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto, jenomže Boadu svou prudkou hlavičkou orazítkoval břevno. Necelých deset minut před přestávkou nedokázal podruhé v utkání skórovat Stengs, jehož dělovku z dvanácti metrů famózně odvrátil van Crooy na rohový kop.

Domácí si výrazně zkomplikovali situaci ve 41. minutě. Norský obránce Svensson se dopustil surové hry a rozhodčí Bax mu nekompromisně udělil červenou kartu. Alkmaar po změně stran i v deseti držel dostatečný náskok, VVV se dostalo zpět do hry o bodový zisk v 86. minutě. Po nádherném pasu od Vita van Crooije vyskočil nejvýše do vzduchu Evert Linthorst a prudkou hlavičkou chladnokrevně zavěsil pod horní tyčku.

Venlo po tomto okamžiku výrazně ožilo a vzápětí se postaralo o překvapivé vyrovnání. Bruno Martins Indi se ve vlastní šestnáctce dopustil zbytečného nedovoleného zákroku a Bax bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil řecký forvard Georgios Giakoumakis a nezaváhal, bezmocného gólmana Verhulsta totiž poslal na opačnou stranu.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 0:1

17.10.2020 18:45

Góly: 26. Saïd Bakari

Heracles nedokázalo přerušit mizérii, která začala před reprezentační pauzou, a v úvodním duelu 5. kola Eredivisie senzačně nestačilo na podceňovaný Waalwijk, jenž se až do tohoto duelu nacházel na posledním osmnáctém místě bez jediného bodu s hrozivým skóre 1:7. Nyní se však díky těsnému vítězství v poměru 1:0 posunul na patnáctou pozici se třemi body. Celek z Almela počtvrté za sebou nevyhrál a zatím mu patří dvanáctá příčka se čtyřmi body.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha drželi míč téměř ze šedesáti procent a navíc svého sobotního rivala přestříleli ve vysokém poměru 24:5, jenomže naprosto selhali v koncovce. Hosté vyslali jediný pokus mezi tři tyče a ten byl hned vítězný, domácí navíc neproměnili pokutový kop. Úvodních pětadvacet minut probíhalo v opatrnějším duchu a k žádnému většímu nebezpečí nedošlo, pak z ničeho nic udeřilo RKC.

Jediný gól tohoto střetnutí vsítil Saïd Bakari, když obdržel skvělou přihrávku od Ngongeho a poté napřáhl z hranice pokutového území, jeho nenápadný pokus zapadl přímo k levé tyči. Heracles si vytvořilo obrovskou příležitost ke srovnání stavu zhruba deset minut před poločasovou přestávkou, kdy si Wouters velmi nešikovně počínal v osobním souboji a rozhodčí van der Laan za jeho nedovolený zákrok okamžitě nařídil penaltu.

K ní se postavil Rai Vloet a zakončení mu vůbec nevyšlo, jeho nepříliš tvrdou ránu směřující k pravé konstrukci totiž dokázal brilantně zneškodnit brankář Lamprou. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, jasný favorit si vytvořil dvě obrovské šance po hodině hry. Nejprve se k odraženému míči probojoval van der Water a snažil se úspěšně rozvlnit síť, nicméně trefil se jen do připravené náruče Lamproua.

Vzápětí si stejný hráč naběhl do šestnáctky protivníka po geniální nahrávce, ale ani v tomto případě úspěšný nebyl a svůj pokus usměrnil o decimetry vedle pravé tyče. Asi deset minut před závěrečným hvizdem neměl štěstí Burgzorg, jehož výtečný projektil z osmnácti metrů orazítkoval břevno. A když v nastaveném čase minul Jakobsen prostor tří tyčí zhruba o půl metru, tak se výsledek již neměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven541011:313
2.AFC Ajax540111:312
3.SBV Vitesse54019:212
4.Feyenoord Rotterdam532012:511
5.FC Twente532010:311
6.SC Heerenveen53118:710
7.FC Groningen52124:67
8.FC Utrecht41305:36
9.VVV Venlo51229:95
10.AZ Alkmaar404010:104
11.PEC Zwolle41125:64
12.Willem II51136:104
13.Heracles Almelo51133:94
14.FC Emmen50328:113
15.RKC Waalwijk41032:73
16.ADO Den Haag51044:103
17.Fortuna Sittard50236:122
18.Sparta Rotterdam50235:122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
AjaxFans

Dobře Az

Reagovat
jáá

to snad už není možný to je nějaký pakt s dáblem, když vidím ty jejich výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Černý 3+2 za pět zápasů, pěkné

Reagovat
AjaxFans

Celkové ten útok Ajaxaku jim šlape

Reagovat
jáá

Tak Danilo + Černý jsou asi sehraný z Jongu, ale také koukám jak jim to šlape. Snad Venca vydrží.

Reagovat
AjaxFans

Menig byl taky náš.A Danilo přišel teďka, neé?

Reagovat
smazaný uživatel

To byla tragédie od Feyenoordu. Nulový snaha, žádný pohyb, žádná střelba, tlak, prostě nic. Skoro to vypadalo, jako kdyby ani vyhrát nechtěli.

Reagovat
AjaxFans

Super práce hoši

Reagovat
jáá

diametrálně jiný výkon i nasazení než v zápasech před pauzou! Teď to ještě zopakovat proti Live

Reagovat
montaigne33

Ajax= výborná práce Potěšilo Venlo a Sparta PSV snad body ztratí v dohledné době...

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že Promes bol šetreny na Liverpool, ten Traore sa mi nezdá

Reagovat
AjaxFans

Kudus 3 zápasy 1 gól a 3 asistence

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele