základní část, 5. kolo
18.10.2020 12:15 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord nedokázal porazit Spartu a opustil první pozici

Feyenoord nedokázal potvrdit roli velkého favorita v rotterdamském derby se Spartou a po nepříliš přesvědčivém výkonu s ní pouze remizoval v poměru 1:1. V tomto ročníku si sice udržel dosavadní neporazitelnost, ale se svým nedělním výkonem rozhodně není spokojen a jen bod jistě považuje jako ztrátu. V tabulce Eredivisie se propadl z vedoucí příčky až na čtvrtou, hosté naopak podruhé za sebou překvapili favorita.

Po třech úvodních porážkách naposledy zaskočili Alkmaar a díky senzačnímu druhému poločasu dohnali čtyřbrankové manko (4:4). Na své první vítězství v tomto ročníku stále čekají, se dvěma body se dokonce opět propadli na poslední osmnácté místo, avšak jejich výkony se postupně zlepšují. Domácí sice drželi míč téměř ze sedmnácti procent, jenomže za celý zápas vystřelili jen jednou mezi tři tyče, zatímco Sparta prověřila gólmana Bijlowa hned pětkrát.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, domácí dlouho nemohli najít recept na pozornou defenzívu protivníka a teprve v závěrečných pěti minutách si vytvořili vyložené možnosti. Nejprve zahrozil kapitán Berghuis z přímého volného kopu z necelých pětadvaceti metrů a jeho hezký projektil skončil o decimetry nad břevnem. Vzápětí na opačné straně z ničeho nic vystrčili růžky hosté, ale Bijlow si snadno poradil se slabým pokusem Engelse.

Ve 44. minutě se dostal do vedení Feyenoord. Berghuis přesně načasovanou přihrávkou uvolnil Ridgeciana Hapse, jenž ve stoprocentní šanci nezaváhal a přízemní střelou doprostřed branky rozvlnil síť. Po změně stran se hosté snažili vrátit do hry a povedlo se jim to celkem záhy. Harroui se s míčem už dostával ven ze šestnáctky soupeře, ovšem ještě na hranici ho nešikovně podrazil Spajić a rozhodčí Blom nekompromisně nařídil pokutový kop.

K němu se postavil německý forvard Lennart Thy a nezaváhal, jelikož nechytatelně zavěsil k pravé konstrukci, Bijlow i přes vystižení směru na balón nedosáhl. Svěřenci zkušeného trenéra Dicka Advocaata ve zbývajícím průběhu příliš nezaměstnali brankáře van Leera a výsledek se proto neměnil, v příštím utkání se pokusí napravit toto zaváhání na půdě podceňovaného Waalwijku. Sparta bude chtít poprvé naplno bodovat proti Heraclesu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele