základní část, 5. kolo
18.10.2020 16:45 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

PSV si hravě poradilo se Zwolle a vyhouplo se do čela Eredivisie

PSV se skvěle naladilo na úvodní čtvrteční duel Evropské ligy proti španělské Granadě a nyní díky perfektnímu prvnímu poločasu zvítězilo na půdě podceňovaného Zwolle bez větších potíží o tři branky. Výbornou premiéru zažil ještě donedávna hvězdný kanonýr německého Dortmundu Mario Götze, který ani ne po deseti odehraných minutách otevřel skóre nedělního utkání. Celek z Eindhovenu se dostal na vedoucí pozici se třinácti body.

V tomto ročníku Eredivisie tedy zvítězil již počtvrté, na druhý Ajax i třetí Vitesse disponuje jednobodovým náskokem. PEC naopak nenavázalo na předchozí úspěch se Spartou ve vysokém poměru 4:0 a v tabulce se nachází na jedenáctém místě, nyní krátce po půlhodině hry neproměnilo penaltu a tím tak zřejmě definitivně přišlo o naději na bodový zisk. Svěřenci kouče Rogera Schmidta začali zostra a už po devíti odehraných minutách vedli.

První větší možnost tohoto střetnutí zužitkoval již zmiňovaný Götze. Osmadvacetiletý křídelník po hrozivé zpětné přihrávce od van Polena převzal míč těsně před brankářem Zettererem, pak se ho zbavil kličkou do strany a z mírného úhlu snadno zamířil po zemi doprostřed branky. PSV pojistilo svůj náskok krátce po odehrané čtvrthodině, tentokráte se trefil do černého jednadvacetiletý talent s tožskými kořeny Cody Gakpo.

Ten stál na konci překrásné přízemní kombinace svých spoluhráčů a po finální pobídce od Maxe bez potíží rozvlnil síť z hranice brankového území. Domácí se mohli vrátit do hry o bodový zisk ve 25. minutě, jenomže hlavičku Drosta směřující doprostřed branky zneškodnil pozorný gólman Mvogo. Vzápětí na druhé straně zahrozil Mauro Júnior, avšak jeho povedený samostatný únik přes několik protihráčů zlikvidoval brilantní Zetterer.

Zwolle promarnilo obrovskou příležitost ve 31. minutě. Zřetelného podražení ve vlastní šestnáctce se dopustil Baumgartl, rozhodčí Makkelie neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. Balón si postavil íránský reprezentant Reza Ghoochannejhad a neuspěl, jeho nepříliš razantní střelu famózně vyrazil Mvogo. Za dalších osm minut uzavřel gólový účet Donyell Malen, jenž po zpětné nahrávce od Gakpa napřáhl z osmnácti metrů a balón uklidil do pravého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele