základní část, 5. kolo
18.10.2020 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Groningen se po vyrovnaném průběhu rozešel smírně bez branek s konkurenčním Utrechtem

Oba dva nedělní rivalové zatím předvádějí v letošním ročníku solidní výkony a nyní v jejich očekávaném souboji žádná branka nepadla. Domácí Groningen nedokázal navázat na poslední senzační úspěch s Ajaxem (1:0) a tentokráte neskóroval, na druhou stranu získaný bod s velmi ambiciózním protivníkem rozhodně není k zahození. V tabulce se nachází na sedmém místě se sedmi body, Utrechtu po třetím nerozhodném výsledku v sezóně patří osmá pozice.

Hosté oproti ostatním účastníkům Eredivisie disponují jedním utkáním k dobru, v dosavadním průběhu si proto znovu udrželi neporazitelnost. V domácím dresu se po více než měsíční přestávce vrátil na trávník hvězdný Arjen Robben, který se sice po zranění v oblasti třísla ještě neobjevil v základní sestavě, ale i jeho nástup na závěrečných patnáct minut se dá považovat za velmi pozitivní zprávu.

Tento duel se od úvodního hvizdu neodehrával v ofenzivním duchu a vyložených možností bylo k vidění vskutku jen poskrovnu. Úvodní poločas v podstatě nic zajímavého nenabídl, teprve v jeho závěru se dostal k velmi nebezpečné hlavičce Larsen a z nadějné pozice mířil těsně vedle levé tyče. Hosté byli poprvé vidět až necelých deset minut po změně stran, avšak proti prudkému hlavičkovému pokusu van de Streeka brilantně zasahoval gólman Padt.

V 57. minutě se svěřencům trenéra Johna van den Broma dokonce podařilo rozvlnit síť, jenomže gólová radost nakonec byla předčasná, neboť rozhodčí Manschot po přezkoumání videozáznamu branku neuznal. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem znovu zkusil zahrozit aktivní van de Streek, ale svou dělovku z dvaceti metrů usměrnil pouze doprostřed branky a Padt si s ní přeci jen dokázal poradit.

Utrecht mohl převrhnout misky vah na svou stranu v 82. minutě, ovšem když kanonýr Kekr pálil ze střední vzdálenosti o několik centimetrů vedle pravé konstrukce, tak se výsledek už neměnil. V příštím kole se pokusí dostat na vítěznou vlnu proti rozjetému Twente, Groningen bude plnit úlohu mírného favorita v Sittardu s místní Fortunou.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele