základní část, 5. kolo
17.10.2020 20:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Alkmaar opět selhal v závěru, s Venlem proto bere jen bod

Alkmaar v předchozích dvou zápasech Eredivisie naprosto nepochopitelně přišel o jasné vedení a nyní se mu to stalo už potřetí za sebou, tentokráte nezvládl závěr zápasu proti podceňovanému Venlu. Se svým protivníkem se rozešel smírně v poměru 2:2 i přesto, že ještě v 85. minutě vedl o dvě branky. Pak ale během necelých tří minut inkasoval hned dvakrát a tedy i počtvrté v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže remizoval.

V tabulce se nachází na nelichotivém jedenáctém místě se čtyřmi body a do základní skupiny Evropské ligy nebude vstupovat v úplně nejlepším rozpoložení. Hosté sice nezvítězili počtvrté za sebou, avšak domů si teď odvážejí nesmírně cenný bod a díky tomu jim patří devátá příčka s pěti body. Domácí kouč Arne Slot si jistě musí rvát vlasy, neboť jeho svěřenci zopakovali stejné chyby, i když tentokráte je může omluvit více než padesátiminutové oslabení.

AZ přitom znovu začalo naprosto skvěle a již ve 2. minutě se dostalo do vedení. Z první vážnější akce sobotního střetnutí skóroval Jesper Karlsson, který se po chytré pobídce od de Wita odhodlal k ráně z obrovské vzdálenosti a jeho úchvatný projektil nechytatelně zaplachtil za bezmocného brankáře Delana van Crooye. Přesně v polovině úvodního dějství byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, tentokráte zamířil do černého Calvin Stengs.

Teprve jednadvacetiletý talent stál ve správný čas na správném místě po šikovné hlavičce od pozdějšího hříšníka Jonase Svenssona a z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Ve 29. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto, jenomže Boadu svou prudkou hlavičkou orazítkoval břevno. Necelých deset minut před přestávkou nedokázal podruhé v utkání skórovat Stengs, jehož dělovku z dvanácti metrů famózně odvrátil van Crooy na rohový kop.

Domácí si výrazně zkomplikovali situaci ve 41. minutě. Norský obránce Svensson se dopustil surové hry a rozhodčí Bax mu nekompromisně udělil červenou kartu. Alkmaar po změně stran i v deseti držel dostatečný náskok, VVV se dostalo zpět do hry o bodový zisk v 86. minutě. Po nádherném pasu od Vita van Crooije vyskočil nejvýše do vzduchu Evert Linthorst a prudkou hlavičkou chladnokrevně zavěsil pod horní tyčku.

Venlo po tomto okamžiku výrazně ožilo a vzápětí se postaralo o překvapivé vyrovnání. Bruno Martins Indi se ve vlastní šestnáctce dopustil zbytečného nedovoleného zákroku a Bax bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil řecký forvard Georgios Giakoumakis a nezaváhal, bezmocného gólmana Verhulsta totiž poslal na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele