základní část, 5. kolo
17.10.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Černý se tentokráte neprosadil, nicméně i tak přispěl k jednoznačnému vítězství Twente v Tilburgu

Willem prohlubuje svou krizi v nejvyšší nizozemské soutěži, nyní vůbec nezvládl duel s konkurenčním Twente. To naopak zvítězilo už potřetí v tomto ročníku a s jedenácti body se prozatím vyhouplo do čela Eredivisie. Tilburg nezvítězil počtvrté za sebou a s pouhými čtyřmi body na kontě mu patří dvanácté místo. V dresu celku z Enschede se znovu dařilo útočníkovi Václavovi Černému, který sice gól nedal, ale opět byl hodně vidět.

Černý znovu skvěle spolupracoval s Brazilcem Danilem, jenž sám dva góly dal a na jeden přihrál. Český forvard v den svých třiadvacátých narozenin působil od samého začátku aktivním dojmem, u první trefy svého celku asistoval a zhruba čtvrthodiny před koncem neměl daleko k tomu, aby se počtvrté za sebou zapsal do střelecké listiny. Hosté vedli po necelých třech minutách a velkou zásluhu na tom měl právě rodák z Příbrami.

Ten svou skvělou finální přihrávkou vyzval ke skórování osamoceného Danila, který vůbec na nic nečekal a z bezprostřední blízkosti zamířil do pravého spodního růžku. V následujícím průběhu úvodního dějství se hrálo přeci jen opatrněji a až do samotného konce neměl ani jeden z brankářů větší starosti. Twente vstoupilo skvěle také do druhého dějství a ve 48. minutě pojistilo svůj náskok, když se prosadil Jayden Oosterwolde.

Teprve devatenáctiletý obránce obdržel parádní pobídku do volného prostoru a stoprocentní příležitostí nepohrdl, jelikož svůj přízemní pokus usměrnil přímo k levé konstrukci mimo dosah bezmocného brankáře Ruitera. Přesně o deset minut později zabránil domácí strážce další pohromě, tentokráte totiž odvrátil na rohový kop tvrdou ránu Bosche. Twente definitivně rozhodlo krátce po hodině hry, neboť rozhodčí Higler nařídil v jeho prospěch penaltu za ruku.

K ní se postavil Danilo a napoprvé selhal, protože Ruites vyrazil jeho pumelici před sebe. Danilo se však vzápětí propracoval k dorážce a napodruhé již měl přesnou mušku, svou dorážku bez potíží uklidil k levé tyči. V 79. minutě se postaral o parádní moment Černý, když před hranicí pokutového území převzal propadlý míč a razantní střelou napálil břevno. K dorážce se poté dostal střídající Lazaros Lamprou a z deseti metrů orazítkoval bližší tyčku.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele