základní část, 5. kolo
17.10.2020 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Waalwijk ubránil výhru s Heraclesem a poprvé v sezóně boduje

Heracles nedokázalo přerušit mizérii, která začala před reprezentační pauzou, a v úvodním duelu 5. kola Eredivisie senzačně nestačilo na podceňovaný Waalwijk, jenž se až do tohoto duelu nacházel na posledním osmnáctém místě bez jediného bodu s hrozivým skóre 1:7. Nyní se však díky těsnému vítězství v poměru 1:0 posunul na patnáctou pozici se třemi body. Celek z Almela počtvrté za sebou nevyhrál a zatím mu patří dvanáctá příčka se čtyřmi body.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha drželi míč téměř ze šedesáti procent a navíc svého sobotního rivala přestříleli ve vysokém poměru 24:5, jenomže naprosto selhali v koncovce. Hosté vyslali jediný pokus mezi tři tyče a ten byl hned vítězný, domácí navíc neproměnili pokutový kop. Úvodních pětadvacet minut probíhalo v opatrnějším duchu a k žádnému většímu nebezpečí nedošlo, pak z ničeho nic udeřilo RKC.

Jediný gól tohoto střetnutí vsítil Saïd Bakari, když obdržel skvělou přihrávku od Ngongeho a poté napřáhl z hranice pokutového území, jeho nenápadný pokus zapadl přímo k levé tyči. Heracles si vytvořilo obrovskou příležitost ke srovnání stavu zhruba deset minut před poločasovou přestávkou, kdy si Wouters velmi nešikovně počínal v osobním souboji a rozhodčí van der Laan za jeho nedovolený zákrok okamžitě nařídil penaltu.

K ní se postavil Rai Vloet a zakončení mu vůbec nevyšlo, jeho nepříliš tvrdou ránu směřující k pravé konstrukci totiž dokázal brilantně zneškodnit brankář Lamprou. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, jasný favorit si vytvořil dvě obrovské šance po hodině hry. Nejprve se k odraženému míči probojoval van der Water a snažil se úspěšně rozvlnit síť, nicméně trefil se jen do připravené náruče Lamproua.

Vzápětí si stejný hráč naběhl do šestnáctky protivníka po geniální nahrávce, ale ani v tomto případě úspěšný nebyl a svůj pokus usměrnil o decimetry vedle pravé tyče. Asi deset minut před závěrečným hvizdem neměl štěstí Burgzorg, jehož výtečný projektil z osmnácti metrů orazítkoval břevno. A když v nastaveném čase minul Jakobsen prostor tří tyčí zhruba o půl metru, tak se výsledek již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele