základní část, 5. kolo
18.10.2020 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Vitesse bojovalo v Den Haagu celý druhý poločas o deseti, i přesto slaví výhru 2:0

Vitesse pokračovalo ve skvělých výkonech této sezóny také na půdě Den Haagu a domů si odvezlo cenné vítězství v poměru 2:0 i přesto, že od konce úvodního dějství hrálo v oslabení. Navzdory tomuto handicapu pojistilo svůj jednobrankový náskok zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, hrdinou nedělního utkání se stal teprve devatenáctiletý albánský útočník hostující v týmu z anglické Chelsea Armando Broja.

SBV zvítězilo v Eredivisii již počtvrté a s dvanácti body mu patří výtečné třetí místo, za druhým Ajaxem navíc zaostává jen vinou horšího skóre a na vedoucí PSC ztrácí pouhý bod. ADO nedokázalo navázat na své premiérové vítězství s Venlem (2:1) a se třemi body na kontě kleslo na šestnáctou barážovou pozici. Úvodní půlhodina spíše probíhala v opatrnějším duchu a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry.

Pak se z ničeho nic dostal do vedení mírný favorit, když po přihrávce na pravou stranu pokutového území vypálil z první Dasa a gólman Koopmans dokázal vyrazit míč před sebe. K dorážce se následně propracoval právě Broja a z osmi metrů nechytatelně napálil balón přesně k levé konstrukci. Celek z Arnhemu si výrazně zkomplikoval situaci v samém závěru první půle, nervy na uzdě totiž neudržel šestadvacetiletý marocký forvard Oussama Tannane.

Ten se po individuálním sólu dožadoval odpískání nedovoleného zákroku na svou osobu, a když se toho nedomohl, tak si pustil pusu na špacír. Rozhodčí Martens mu za jeho chování udělil hned dvě žluté karty během jediné minuty a předčasně ho tak poslal do kabin. Domácí ve druhém dějství přeci jen ožili a daleko ke srovnání stavu neměli v 54. minutě, kdy nebezpečný projektil z hranice pokutového území vyprodukoval van Ewijk.

Jeho dobrá rána směřovala do pravého dolního rohu, avšak s vynikajícím zákrokem se vytáhl brankář Pasveer a zabránil proto jisté pohromě. Vitesse se mohlo definitivně uklidnit v 71. minutě. Po krásném centru Dasy přelstil ofsajdovou past rozběhnutý Broja, který se po sólu na pravé straně zbavil chytrou kličkou dvou protihráčů a náramně se trefil k pravé tyči, SBV si ve zbývajícím průběhu dostatečný náskok už v poklidu pohlídalo.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele