Eredivisie - souhrn 23. kola

14.02.2020, 22:04, aktualizováno 16.02.2020, 18:45
Komentáře a souhrny
Ajax vyhrál nad posledním Waalwijkem a na průběžně druhý Alkmaar, jenž prohrál na hřišti Twente, má k dobru šest bodů. Feyenoord otočil zápas ve Zwolle a posunul se na průběžnou třetí pozici, tři body z venku má rovněž PSV Eindhoven. Vitesse přestřílelo Heerenveen a důležitou výhru zaznamenalo Venlo...

Willem II - FC Utrecht 1:1

16.02.2020 16:45

Góly: 90+2. Paul Gladon - 4. Jean-Christophe Bahebeck

Utrecht chtěl navázat na zlepšující se formu z poslední doby a na půdě Tilburgu sahal po nesmírně cenných třech bodech, jenomže nakonec o ně přišel inkasovanou brankou ve druhé nastavené minutě. Na ligové scéně tak nedokázal zvítězit ani podruhé za sebou a v tabulce Eredivisie se nachází na sedmé pozici s pětatřiceti body. Jeho velký rival v boji o evropské poháry alespoň částečně napravil minulé zaváhání s PSV (0:3) a je pátý s jednačtyřiceti body.

Hosté ve čtvrtek hladce proklouzli do čtvrtfinále národního poháru a dobrou náladu si přenesli i do tohoto nedělního souboje. Hned ve druhé minutě mohl otevřít skóre Klaiber, který dobře vypálil z hranice pokutového území a mířil doprava nahoru, avšak brankář Wellenreuther byl připraven a dokázal si s touto nebezpečnou střelou poradit. Neuběhly ani další dvě minuty a Utrecht se přeci jen dostal do vedení zásluhou kanonýra Jeana-Christopheho Bahebecka.

Šestadvacetiletý francouzský rodák s kamerunskými kořeny zužitkoval parádní přihrávky do volného prostoru od Kerka, přelstil ofsajdovou past a poté z první propálil naprosto bezmocného Wellenreuthera. V 10. minutě to mohlo s Tilburgem vypadat ještě hůře. Van de Streek se ve středu hrací plochy odpoutal od svého obránce a pak vypustil tvrdou střelu z nějakých pětadvaceti metrů, ale domácí strážce se nenechal nachytat a předvedl jistý zákrok.

Postupem času se domácí začali stále více dostávat do hry a krátce po půlhodině hry nebyli daleko od vyrovnání. Po přímém volném kopou vyskočil na úrovni pokutové značky nejvýše do vzduchu Nieuwkoop a jeho následná hlavička měla potřebné parametry, jenomže nakonec pouze orazítkovala levou konstrukci. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, po změně stran FC pozorně bránilo a Willem k ničemu nepouštělo.

Přesně v polovině druhé půle předvedl krásnou individuální akci Köhlert, procpal se až před hranici pokutového území, nicméně jeho dělovku dokázal fantasticky odvrátit na rohový kop gólman Zoet. S přibývajícím časem se zdálo, že klub z Tilburgu nemá dostatek sil na srovnání stavu, i přesto přišel jako blesk z čistého nebe úspěšný zásah střídajícího Paula Gladona. Ten se zhruba po čtvrthodině strávené na trávníku dostal k dorážce po střele z úhlu od Pavlidise a zákroku Zoeta, vzápětí již prázdnou branku nemohl minout.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 3:4

16.02.2020 16:45

Góly: 5. Lennart Thy (pen.), 11. Mike van Duinen, 59. Lennart Thy - 38. Leroy Fer, 51. Steven Berghuis, 65. Steven Berghuis, 88. Róbert Boženík

Fotbalisté Zwolle se na závěr 23. kola nizozemské nejvyšší soutěže mohli postarat o velké překvapení, jenomže nakonec v přestřelce podlehli favorizovanému Feyenoordu nejtěsnějším poměrem 3:4. V průběhu nedělního zápasu dokonce vedli 2:0 a pak ještě 3:2, ale těsně před koncem vstřelil vítěznou branku rotterdamského celku slovenský krajánek Róbert Boženík, který se po svém lednovém příchodu trefil vůbec poprvé ve dvou odehraných utkáních.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata tak prodloužili svou vítěznou sérii na devět duelů v řadě za sebou a stále se snaží vrátit do hry o mistrovský titul. Momentálně se nacházejí na třetím místě se třiačtyřiceti body a za druhým Alkmaarem již zaostávají pouze o body čtyři. PEC naopak přišlo o svou šňůru neporazitelnosti v novém roce a patří mu šestnáctá barážová pozice s dvaadvaceti body. Přitom do tohoto souboje vstoupilo naprosto skvěle.

Během úvodních jedenácti minut vedlo už o dvě trefy, když nejprve v jeho prospěch byl nařízen pokutový kop. Mike van Duinen se snažil poslat přihrávku před branku a skluzující Senesi nešťastně zahrál rukou, rozhodčí Gözübüyük neváhal příliš dlouho. Balón si vzápětí postavil Lennart Thy a náramně zavěsil do levé šibenice. O pár minut později dokázal rozvlnit síť také van Duinen, jemuž při vstřelené brance přála i velká dávka štěstěny.

Jeho razantní projektil trefil stehno bránícího Portugalce Edgara, balón se pak snesl na spodní okraj břevna a přeci jen zapadl do sítě. Přesně v polovině druhé půle to mohlo být i o tři góly, jenže Thy tentokráte v obrovské možnosti mířil o kousek vedle pravé konstrukce. Hosté se vrátili zpět do hry o bodový zisk v 38. minutě. Krásný centr z křídla vymyslel Steven Berghuis a hlavičkující Leroy Fer si věděl rady, míč dopravil do branky s pomocí levé tyče.

Feyenoord po tomto okamžiku přidal a srovnat se mu povedlo velmi záhy. Ještě předtím se sice hned dvakrát blýskl brankář Zetterer, ovšem poté kapitán Berghuis vyslal naprosto parádní projektil z necelých třiceti metrů a zcela překvapený domácí strážce jen nevěřícně zakroutil hlavou. Nicméně Zwolle přeci jen ještě jednou vedlo, po necelé hodině hry se podruhé v tomto střetnutí prosadil sedmadvacetiletý německý útočník Thy.

Po nadýchaném pasu od Paala si elegantně zpracoval míč a pak chladnokrevně zamířil do levého spodního rohu. Jenomže v 65. minutě se na opačné straně podruhé prosadil i Berghuis, jenž překonal Zetterera ranou k pravé tyči. Když se už zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v 88. minutě udeřil Boženík, jenž obdržel výtečnou kolmici od Kökçüa a pak ukázkovým lobem z patnácti metrů přehodil marně se natahujícího Zetterera.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - FC Groningen 1:2

16.02.2020 14:30

Góly: 49. Mohamed Rayhi (pen.) - 22. Joel Asoro, 32. Ramon Pascal Lundqvist

Groningen v souboji o střed tabulky dokázal uspět na půdě konkurenční Sparty a po výhře 2:1 v Rotterdamu si upevnil osmé místo s pětatřiceti body na kontě, navíc jeho největší rivalové v honbě za pohárovou Evropou nejsou příliš daleko. Naopak domácí výběr nenavázal na úterní úspěch v dohrávce 22. kola s Den Haagem a nachází se na jedenácté pozici se sedmadvaceti body. Spartě nejvíce uškodila neproměněná penalta z 18. minuty.

Nedělní utkání začalo velmi zostra a první nebezpečnější moment byl k vidění po deseti odehraných minutách. Dostal se do něj hostující Hrustic, který se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a mířil do pravé šibenice, ovšem s fantastickým zákrokem se vytáhl brankář Harush. Sparta měla šanci z ničeho nic skórovat krátce po čtvrthodině hry, kdy byl v její prospěch nařízen pokutový kop.

Po akci na pravé straně si kapitán te Wierik počínal velmi neobratně v souboji s rozběhnutým Fortesem a nešťastně ho poslal k zemi. Rozhodčímu van der Eijkovi tento moment neunikl a ukázal na penaltový puntík. Balón si vzápětí postavil Mohamed Rayhi a selhal. Jeho přízemní pokus vytěsnil brankář Padt na svou pravou tyč, od které se míč odrazil zpět do hry. Hosté jakoby od tohoto okamžiku ožili a ve 22. minutě se radovali z vedení.

Po dobré práci ve středu hřiště předvedl Ramon-Pascal Lundqvist naprosto geniální kolmici za obranu protivníka, na kterou si naběhl Joel Asoro. Ten si všiml lehce vyběhnutého Harushe a placírkou se ukázkově trefil do protějšího horního rohu. Stejný hráč mohl přidat svou další trefu o osm minut později, ale v tomto případě ve stoprocentní příležitosti selhal a hlavou mířil příliš vysoko. Groningen se však následně přeci jen dostal do dvoubrankového vedení.

Zeefuik našel ve středu šestnáctky Sparty osamoceného Lundqvista, jenž vůbec na nic nečekal a z první obstřelil marně se natahujícího Harushe, míč zapadl k pravé tyči. Domácí se vrátili zpět do hry o bodový zisk čtyři minuty po přestávce. Po velké skrumáži upadl v před brankovém prostoru Harroui a van der Eijk byl znovu nekompromisní. K penaltě opět sebral odvahu Rayhi a napodruhé složil reparát, balón totiž razantně napálil pod břevno. Nicméně domácí si poté již nic nebezpečného nevypracovali a body proto přenechali soupeři.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - RKC Waalwijk 3:0

16.02.2020 14:30

Góly: 13. Dušan Tadić (pen.), 52. Lassina Traoré, 90. Klaas-Jan Huntelaar

Vedoucí Ajax potvrdil úlohu jasného favorita proti poslednímu Waalwijku a díky snadnému vítězství po výsledku 3:0 zvýšil své vedení před druhým Alkmaarem. Jeho úhlavní konkurent v boji o mistrovský titul totiž prohrál v Enschede s místním Twente (0:2) a na amsterdamský celek momentálně ztrácí šest bodů. RKC se zázrak nepovedl, v tabulce Eredivisie je stále beznadějně poslední osmnácté s dvanácti body o pět bodů za sedmnáctým Den Haagem.

Hosté podle předpokladů tahali od samého začátku za kratší konec, nicméně vzhledem k papírovým předpokladům předvedli sympatický výkon. První klíčový okamžik byl k vidění krátce po deseti odehraných minutách. Van de Beek vybojoval míč na levé straně a dostal se s ním až do šestnáctky soupeře, kde byl následně podražen Mulderem. Rozhodčí Higler neváhal ani vteřinu a okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Dušan Tadić.

Tradiční srbský exekutor si věděl rady a nádherně zavěsil přímo pod břevno do protipohybu bezmocného brankáře Vaessena. V následujícím průběhu byl až do konce úvodního dějství nejvíce vidět hvězdný Maročan Ziyech. Ten nejprve v 19. minutě pohotově napřáhl z hranice pokutového území a s výtečným zákrokem musel přispěchat Vaessen. O pět minut později skvěle našel hlavu Lassiny Traoreho, jenž mířil o pár decimetrů vedle levé konstrukce.

Přesně po odehrané půlhodině se podobná spolupráce opakovala, Ziyech oslovil svou chytrou nahrávkou aktivního Traoreho a jeho závěrečná střela prosvištěla těsně vedle levé tyče. Domácí přeci jen přidali druhou gólovou pojistku sedmu minut po výměně stran. Dočkal se teprve devatenáctiletý rodák z Burkiny Faso Traore, který po pobídce od van de Beeka přelstil ofsajdovou past a zcela odkrytou branku již neminul.

Domácí pokračovali v ofenzivním koncertu i nadále. V 60. minutě mířil mimo prostor tří tyčí Babel, vzápětí pálil příliš vysoko Eiting a chvíli na to neměl přesnou mušku ani střídající Klaas-Jan Huntelaar. AFC se přeci jen ještě prosadilo v poslední minutě základní hrací doby. Huntelaar se zjevil zcela osamocen před bezmocným Vaessenem a po pasu Tagliafica ho bezpečně překonal. Ihned na to stejný hráč rozvlnil síť podruhé, ale v tomto případě jeho trefa neplatila kvůli ofsajdu.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - SC Heerenveen 4:2

16.02.2020 12:15

Góly: 10. Bryan Linssen, 16. Tim Matavž, 56. Bryan Linssen, 66. Oussama Tannane (pen.) - 28. Rodney Kongolo, 34. Chidera Ejuke

Bitva dvou týmů, které si chtěly napravit reputaci po nedobrých vystoupeních ve čtvrtfinále Nizozemského poháru, dopadla lépe pro Vitesse, které zvládlo úspěšněji druhý poločas. Ještě do přestávky Heerenveen držel na GelreDome alespoň remízu, jenže v dějství druhém ani jednou neskóroval, zatímco jeho soupeř se radoval z dalších dvou přesných zásahů.

Obě mužstva by si na konci sezóny ráda zahrála aspoň play-off o Evropskou ligu. Zatím k tomuto cíli má blíže Vitesse, a to i díky tomuto vítězství, které po třech kolech bez tříbodového rezultátu nutně potřebovalo. Fríský celek jen potvrdil, že v Eredivisie od půlky prosince docela tápe, vždyť nikoho nedokázal porazit už v šesti zápasech za sebou.

Vstup do utkání se lépe vydařil domácím. Už v 8. minutě se do zakončení tlačil Linssen, nicméně brankář Bednarek vyběhl včas ze své brány a z blízkosti ho vychytal. Matavž se pak dostal k bezprostřední dorážce, ovšem poloprázdnou bránu minul. V 10. minutě se již gólově prosadil Linssen poté, co zužitkoval centr Dasy přesnou střelou ke vzdálenější tyči.

V 16. minutě arnhemský klub svůj náskok navýšil. Linssen z vlastního vápna vyslal dlouhý pas dopředu, na půlící čáře se Matavž zbavil chytře bránícího Dreševiče, upaloval přes půl hřiště sám na bránu a zamířil tvrdě pod břevno. Srdíčka však dvě inkasované branky do kolen nepoložily. Ba naopak ještě do obrátky srovnaly pro ně do té chvíle negativní stav.

Nejprve překonal gólmana Pasveera z hranice brankového území hlavičkující Kongolo, který si účelně naběhl na oblouček vyslaný jeho spoluhráčem Veermanem, a to ve 28. minutě, o šest minut později se trefil taktéž Ejuke, jenž byl ve středu pole hodně nedůrazně bráněný, naštrádoval si to snadno do šestnáctky a odtud pohotově zacílil za záda Pasveera.

Vitesse každopádně ve druhé půli znovu zabralo, bylo v ofenzívě aktivnější, a tak si konečný plný bodový zisk asi oprávněně vysloužilo. Už v 54. minutě chtěl po Tannaneho standardce skórovat Doekhi, avšak svou hlavičku nasměroval mimo tři tyče. Lépe se už vedlo v koncovce Linssenovi, jenž využil perfektní kolmice, vyprodukované Tannanem.

V 66. minutě domácí definitivně zlomili odpor svého soka. Sudí van de Graaf sice nejprve neposoudil souboj bránícího Woudenberga a útočícího Dicka v pokutovém území jako nedovolený, po shlédnutí videa však již ukázal na bílý puntík. Penalty se chopil Tannane, který si počkal, až se mu hne Bednarek, a následně zamířil do jeho protipohybu.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - FC Emmen 0:0

15.02.2020 20:45

Góly: -

Vyrovnané utkání dvou klubů, pro něž je na prvním místě ligová záchrana, dopadlo zřejmě spravedlivou remízou. Žádné branky se diváci v Sittardu nedočkali, ačkoli oba týmy v prvním poločase byly blízko nějaké z nich, nicméně zvonily jen brankové konstrukce. Fortuna se díky této remíze posunula v tabulce o jedno místo nahoru, Emmen naopak zůstal na svém.

Fortunezen byli před tímto duelem pasováni do role opravdu mírného favorita především proto, že jeho soupeř body venku v této sezóně prakticky vůbec nezískává. Všudy všeho z jedenácti případů vydoloval jen dva a byl v téhle statistice vůbec nejhorší v celé Eredivisie. Celek ze Sittardu, podobně jako jeho sok, spoléhá hlavně na domácí prostředí.

To ovšem ve finále nedokázal využít ve svůj prospěch. Na rozdíl od Emmenu vyprodukoval sice dvě střely na bránu, že by si však s pravidelností tvořil gólové šance nebo dostával protihráče pod tlak, to se říci určitě nedá. Konečný rezultát má vlastně také pravdivý, vypovídající podtext v podobě bilance držení míče, které dopadlo přesně fifty fifty.

Jako první zahrozilo mužstvo z Drentska, a to zásluhou Bijle, nicméně ten se ve 2. minutě nesetkal s povedenou koncovku, o čtyři minuty později na druhé straně mohl udeřit Damascan, avšak svou pravačkou ani on netrefil bránu. V 11. minutě se znovu ozvali hosté, tentokráte díky Burnetovi, jenže ten, ke své smůle, napálil pouze jednu z tyček.

Taktéž Fortuna dokázala ve 24. minutě výrazně vystrašit svého protivníka, k zakončení se propracoval Diemers, jenže i on mohl smutně lomit rukama, neboť jeho střela skončila pouze na břevně. V závěru poločasu chtěl změnit dosavadní bezbrankové skóre z přímého volného kopu emmenský záložník Peňa, nicméně jeho pokus minul chtěný prostor mezi třemi tyčemi.

Ani druhá půle s sebou nepřinesla nesčetný počet zajímavějších a hlavně nějakých zásadních momentů. Hostující brankář Telgenkamp musel výrazněji zasahovat až v 72. minutě, vyskakoval si na něj v tu chvíli Essers, k tomuto souboji došlo ještě v 88. minutě, tentokráte Essers využil pro střelbu svou hlavu, i v tomhle okamžiku si ale Telgenkamp věděl rady.

Domácí nakonec na posledních několik desítek vteřin museli dohrávat o jednoho muže v poli méně. Stoper Niňaj, bratislavský rodák, který loni zaznamenal tři přesné zásahy, ale na letošní gól stále čeká, v páté minutě nastavení vehementně nesouhlasil s výrokem arbitra Manschota, inkasoval žlutou kartu, a protože už jednu dříve obdržel, pakoval se předčasně do kabin.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 0:3

15.02.2020 19:45

Góly: 17. Sam Lammers (pen.), 70. Ryan Thomas, 83. Cody Gakpo

PSV se možná přece jenom začíná blýskat na lepší časy. Poté, co v minulém kole skolilo Willem II, se mu zadařilo rovněž také na půdě Den Haagu, kde stejně jako před týdnem skórovalo třikrát a ani jednou neinkasovalo. Do poločasu se trefil z penalty Sam Lammers, v poslední dvacetiminutovce se pak gólově prosadili Ryan Thomas i Cody Gakpo.

Eindhovenský klub má pořád co napravovat. Jeho výsledková krize se výrazně promítla do tabulky Eredivisie, každopádně po nynější výhře mu nahrálo do karet sobotní zaváhání Alkmaaru na hřišti Twente, takže na druhé místo, zajišťující kvalifikaci Ligy mistrů pro příští sezónu, ztrácí už jen pět bodů. To je manko, které se dá bezpochyby ještě stáhnout.

O záchranu usilující Den Haag v tomhle klání neměl na nějaký bodový sukces. Statisticky pro něj tohle měření sil dopadlo velmi špatně, vždyť jeho soupeř vyslal na bránu hned dvacet sedm střel oproti svým chabým sedmi. Pakliže by podobně mdlý výkon předvedlo v budoucnu i proti papírově slabším sokům, mohlo by se opravdu se zlou potácet.

Hosté byli v prvním dějství aktivnějším týmem, s pravidelností si tvořili šance, přetavit v branku ovšem dokázali jen jednu z nich. Nejprve se zastřeloval Ihattaren, jenž svou levačkou kroutil míč na zadní tyčku, nicméně domácí brankář Koopmans ho vyrazil do bezpečí. O pár chvil později již došlo k jednomu z klíčových momentů utkání.

Bránící De Bock ve snaze zastavit v podnikání Dumfriesovi zahrál nechtěně ve vápně rukou, sudí van Boekel se jal zkontrolovat situaci u videa a rozhodl, že se bude zahrávat pokutový kop. K němu se postavil Lammers a měl v zakončení velké štěstí. Koopmans směr jeho střely vystihl, sáhl si na balón, ten se ale ve finále pomalu dokutálel za jeho brankovou čáru.

Po půlhodině hry se snažil Lammers náskok svého týmu navýšit, ovšem tentokráte si na Koopmanse nevyšlápl, ve 33. minutě se osmělil také Lammersův spoluhráč Rosario, ani on ale na Koopmanse nevyzrál. Záhy pálil na den haagského muže v rukavicích i Gakpo, jenže dopadl stejně jako jeho kolegové. Jeho soupeř zkrátka vytasil perfektní, účelný zákrok.

ADO se v útoku osmělilo vlastně až na konci první pětačtyřicetiminutovky. De Bock vyzkoušel svou levačku a gólman Unnerstall se měl co ohánět, minutu na to se nepodařilo snížit nepříznivý stav Summervillemu, jenž mířil vedle. Po obrátce se situace na place příliš nezměnila. PSV bylo směrem dopředu hbitější a hledalo cestu za pojištěním vedení.

Toho se dočkalo po dalších promarněných příležitostech v 70. minutě. Lammers vyslal jemný oblouček svou pravou nohou z šestnáctky na sbíhajícího si Thomase, který hlavou z blízkosti pohotově zacílil. Zasloužený zisk všech bodů pečetil v 83. minutě Gakpo, k němuž se odrazila meruna po počínání od Hendrixe, a Koopmanse prostřelil tvrdým pokusem na bližší tyči.

Více informací k zápasu

FC Twente - AZ Alkmaar 2:0

15.02.2020 18:30

Góly: 25. Giorgi Aburjania, 30. Queensy Menig

Twente předvedlo jeden z nejlepších výkonů sezóny a vyšláplo si před vlastními fanoušky na druhý Alkmaar, který spolu s Ajaxem bojuje o ligový titul. Pro hosty, kteří mimochodem před pár dny neuspěli senzačně ani ve čtvrtfinále Nizozemského poháru proti druholigové Bredě, je tohle další zbytečná ztráta. Nepříjemná je pro ně také kvůli blížící se Evropské lize.

S takovým nezdarem AZ bezpochyby nepočítalo. Předvedlo ovšem v podstatě stejný výkon, klasifikovaný tvrzením pod jeho možnostmi, jako nedávno v KNVB Bekeru, a z Enschede si domů nepřivezlo ani bod. Drželo sice více míč na svých kopačkách, střelecky však bylo méně aktivní než jeho protivník a nakonec se nedočkalo ani jedné jediné vstřelené branky.

Domácím vyšla perfektně především první půle, ve které zaznamenali dva rozhodující přesné zásahy. Naopak Alkmaar během ní působil v útoku bezradným dojmem, vždyť nikdo z jeho hráčů nevypálil na kýžené zařízení, a to ani mimo! Naopak Twente vypadalo horlivě už od začátku, třeba Lang se ocitl ve vyložené pozici, jenže trefil jen brankovou konstrukci.

Ve 25. minutě se již tým kouče Gonzala Garcíi dočkal vedení. Exekuce přímého kopu se chopil zhruba pět metrů za vápnem Aburjania, který perfektně obstřelil zeď a namířil merunu přesně do šibenice. A jen o pět minut později se na střeleckou listinu zapsal taktéž Menig, který si naběhl do šestnáctky a podél gólmana Bizota zacílil ke vzdálenější tyči.

Mužstvo trenéra Arneho Slota se v ofenzivě nikterak nezlepšilo ani po obrátce. Ba naopak mohlo inkasovat více než jen dosavadní dva góly, nebýt povedenější koncovky ze strany Twente. Už ve 46. minutě chtěl podruhé v zápase překonat Bizota stále neúnavný Menig, nicméně alkmaarský muž v rukavicích si s jeho možností nakonec stačil poradit.

Minutu nato byl Bizot v pohotovosti znovu. Po rohovém kopu se do své hlavičky pořádně opřel Julio Pleguezuelo, jenže na svého soka mezi třemi tyčemi ani on nevyzrál, ten totiž vyrazil jeho pokus do zámezí. Ve 49. minutě a v 57. minutě zase zahrozil Lang, jenže v prvém případě střílel vedle Bizotovy brány a svou mušku neseřídil lépe ani napodruhé.

Čím více se chýlilo tohle klání k samotnému konci, tím více jako by ho Alkmaar chtěl mít zejména co nejrychleji za sebou. V 67. minutě se hostům opět nepodařilo udržet na uzdě Langa, jehož tutovku musel likvidovat až Bizot. V 71. minutě se podařilo dopravit míč do alkmaarské sítě Vučkičovi, jeho trefa ale ve finále nebyla uznána pro ofsajd.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Heracles Almelo 1:0

14.02.2020 20:00

Góly: 21. Danny Post

Venlo navázalo na výbornou formu z poslední doby a tentokráte v předehrávce 23. kola zvládlo vyrovnanou bitvu s Heraclesem, které díky brance krátce po dvaceti odehraných minutách porazilo nejtěsnějším poměrem 1:0. V novém roce neprohrálo ani popáté v řadě a prozatím opustilo sestupové příčky, nyní se nachází na čtrnáctém místě se čtyřiadvaceti body. Celek z Almela nepotvrdil minulý úspěch se Sittardem a je devátý s devětadvaceti body.

Utkání bylo téměř ve všech statistických ohledech nesmírně vyrovnané. Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, ihned na to z ničeho nic udeřili domácí. Skvělou práci odvedl Opoku, který svou zpětnou přihrávkou našel volného Dannyho Posta a zkušený třicetiletý záložník se z hranice pokutového území nádherně trefil do pravé části branky, gólman Blaswich neměl sebemenší šanci na úspěšný zákrok.

Venlo mohlo navýšit svůj náskok ve 23. minutě, kdy si pozorný Darfalou všiml lehce vyběhnutého Blaswicha a pokusil se ho chytře přelobovat, jeho nadějný pokus zastavila horní tyčka. V následujícím průběhu se hostům nedařil přechod na útočnou polovinu a jejich slibné útoky končily na pozorné domácí defenzivě. Obrázek hry se příliš neměnil ani po výměně stran, zhruba v polovině druhého dějství chtěl přidat pojistku aktivní Darfalou.

Ten obdržel přesně načasovanou nahrávku skrz pokutové území, jenomže v zakončení naprosto selhal a trestuhodně mířil vedle levé konstrukce. S přibývajícím časem byli hosté mnohem aktivnější, nicméně brankář Kirschbaum dlouho nemusel řešit žádnou ošemetnější situaci. Heracles sahal po vyrovnání v 79. minutě, kdy se po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů snažil úspěšně zakončit Dessers, ale pravou tyč netrefil o pár decimetrů.

Neuběhly ani tři minuty a rozhodčí Oostrom nařídil ve prospěch svěřenců kouče Hanse de Koninga pokutový kop. Domnělého podražení se dopustil Pröpper a Oostrom bez váhání ukázal na penaltový puntík, jenže po přezkoumání videa svůj verdikt změnil. Nicméně Venlu to příliš vadit nemuselo, neboť jednobrankové vedení udrželo až do závěrečného hvizdu. V příštím kole narazí na Groningen, Heracles bude mít co napravovat proti Ajaxu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax22172365:1953
2.AZ Alkmaar22152546:1747
3.Feyenoord Rotterdam22127345:3343
4.PSV Eindhoven23126550:2642
5.Willem II23125632:2741
6.SBV Vitesse23115740:2938
7.FC Utrecht22105742:3035
8.FC Groningen23105826:2135
9.Heracles Almelo23851035:3229
10.SC Heerenveen2378835:3429
11.Sparta Rotterdam23761034:3927
12.FC Twente23761031:4027
13.FC Emmen23751124:3826
14.Fortuna Sittard23661127:4924
15.VVV Venlo23731323:4824
16.PEC Zwolle23641332:4922
17.ADO Den Haag23451423:4817
18.RKC Waalwijk23331723:5412

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lidi nebyla by nějaká stránka se Streamem ADO-PSV ?

Reagovat
smazaný uživatel

¨dík moc , sport lemon mě nějak přestal fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nefrčí ale našel jsem http://www.soccerjumbotv3.me/150220/ch-14.html kdyby někdo chtěl

Reagovat
AjaxFans

Tak Antony je náš,ale ta částka

Reagovat
smazaný uživatel

a co Stengs ?

Reagovat
Stiksxx

Kazdej vi, ze mate prachy, tak vas chteji podojit.

Reagovat
AjaxFans

Je to rekord ligy,tak snad to za to bude stát

Reagovat
Stiksxx

Za podobny peniz prisel taky Sulejmani ne?

Reagovat
AjaxFans

Sulejmani přišel za 17, ale tehdá to byly jinačí prachy

Reagovat
AjaxFans

Díky Twente

Reagovat
Stiksxx

Diky Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

I přes nudný výkon, tak 3*0 stačí Tadič nedá gola jinak než z penalty,nevím, co šel tak herně dolů

Reagovat
Stiksxx

Pockej az budete bez Hakima. Budete polovicni.

Reagovat
AjaxFans

Nebudem.Dneska hrál jen poločas.Pocky,až vám vyfouknem Ihatterena

Reagovat
Stiksxx

Ja si myslim ze si tohle alespon jedna z tech tri stran netroufne. Souhlasim pouze za cenu 150 mil. eur.

Reagovat
AjaxFans

Aby ses nedivil.A víš,že neumíte prodávat

Reagovat
montaigne33

Absolutní souhlas!

Reagovat
RadekVonCZE

Božan

Reagovat
smazaný uživatel

dáky link na ajax? nič poriadne nejde

Reagovat
smazaný uživatel

https://live.soccerstreams.net/home pokaždý je tam eredivisie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele