23. kolo
16.02.2020 16:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Willem gólem v hodině dvanácté zachránil remízu s konkurenčním Utrechtem

Utrecht chtěl navázat na zlepšující se formu z poslední doby a na půdě Tilburgu sahal po nesmírně cenných třech bodech, jenomže nakonec o ně přišel inkasovanou brankou ve druhé nastavené minutě. Na ligové scéně tak nedokázal zvítězit ani podruhé za sebou a v tabulce Eredivisie se nachází na sedmé pozici s pětatřiceti body. Jeho velký rival v boji o evropské poháry alespoň částečně napravil minulé zaváhání s PSV (0:3) a je pátý s jednačtyřiceti body.

Hosté ve čtvrtek hladce proklouzli do čtvrtfinále národního poháru a dobrou náladu si přenesli i do tohoto nedělního souboje. Hned ve druhé minutě mohl otevřít skóre Klaiber, který dobře vypálil z hranice pokutového území a mířil doprava nahoru, avšak brankář Wellenreuther byl připraven a dokázal si s touto nebezpečnou střelou poradit. Neuběhly ani další dvě minuty a Utrecht se přeci jen dostal do vedení zásluhou kanonýra Jeana-Christopheho Bahebecka.

Šestadvacetiletý francouzský rodák s kamerunskými kořeny zužitkoval parádní přihrávky do volného prostoru od Kerka, přelstil ofsajdovou past a poté z první propálil naprosto bezmocného Wellenreuthera. V 10. minutě to mohlo s Tilburgem vypadat ještě hůře. Van de Streek se ve středu hrací plochy odpoutal od svého obránce a pak vypustil tvrdou střelu z nějakých pětadvaceti metrů, ale domácí strážce se nenechal nachytat a předvedl jistý zákrok.

Postupem času se domácí začali stále více dostávat do hry a krátce po půlhodině hry nebyli daleko od vyrovnání. Po přímém volném kopou vyskočil na úrovni pokutové značky nejvýše do vzduchu Nieuwkoop a jeho následná hlavička měla potřebné parametry, jenomže nakonec pouze orazítkovala levou konstrukci. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, po změně stran FC pozorně bránilo a Willem k ničemu nepouštělo.

Přesně v polovině druhé půle předvedl krásnou individuální akci Köhlert, procpal se až před hranici pokutového území, nicméně jeho dělovku dokázal fantasticky odvrátit na rohový kop gólman Zoet. S přibývajícím časem se zdálo, že klub z Tilburgu nemá dostatek sil na srovnání stavu, i přesto přišel jako blesk z čistého nebe úspěšný zásah střídajícího Paula Gladona. Ten se zhruba po čtvrthodině strávené na trávníku dostal k dorážce po střele z úhlu od Pavlidise a zákroku Zoeta, vzápětí již prázdnou branku nemohl minout.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele