23. kolo
16.02.2020 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax po "povinné" výhře nad Waalwijkem zvýšil svůj náskok před druhým Alkmaarem

Vedoucí Ajax potvrdil úlohu jasného favorita proti poslednímu Waalwijku a díky snadnému vítězství po výsledku 3:0 zvýšil své vedení před druhým Alkmaarem. Jeho úhlavní konkurent v boji o mistrovský titul totiž prohrál v Enschede s místním Twente (0:2) a na amsterdamský celek momentálně ztrácí šest bodů. RKC se zázrak nepovedl, v tabulce Eredivisie je stále beznadějně poslední osmnácté s dvanácti body o pět bodů za sedmnáctým Den Haagem.

Hosté podle předpokladů tahali od samého začátku za kratší konec, nicméně vzhledem k papírovým předpokladům předvedli sympatický výkon. První klíčový okamžik byl k vidění krátce po deseti odehraných minutách. Van de Beek vybojoval míč na levé straně a dostal se s ním až do šestnáctky soupeře, kde byl následně podražen Mulderem. Rozhodčí Higler neváhal ani vteřinu a okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Dušan Tadić.

Tradiční srbský exekutor si věděl rady a nádherně zavěsil přímo pod břevno do protipohybu bezmocného brankáře Vaessena. V následujícím průběhu byl až do konce úvodního dějství nejvíce vidět hvězdný Maročan Ziyech. Ten nejprve v 19. minutě pohotově napřáhl z hranice pokutového území a s výtečným zákrokem musel přispěchat Vaessen. O pět minut později skvěle našel hlavu Lassiny Traoreho, jenž mířil o pár decimetrů vedle levé konstrukce.

Přesně po odehrané půlhodině se podobná spolupráce opakovala, Ziyech oslovil svou chytrou nahrávkou aktivního Traoreho a jeho závěrečná střela prosvištěla těsně vedle levé tyče. Domácí přeci jen přidali druhou gólovou pojistku sedmu minut po výměně stran. Dočkal se teprve devatenáctiletý rodák z Burkiny Faso Traore, který po pobídce od van de Beeka přelstil ofsajdovou past a zcela odkrytou branku již neminul.

Domácí pokračovali v ofenzivním koncertu i nadále. V 60. minutě mířil mimo prostor tří tyčí Babel, vzápětí pálil příliš vysoko Eiting a chvíli na to neměl přesnou mušku ani střídající Klaas-Jan Huntelaar. AFC se přeci jen ještě prosadilo v poslední minutě základní hrací doby. Huntelaar se zjevil zcela osamocen před bezmocným Vaessenem a po pasu Tagliafica ho bezpečně překonal. Ihned na to stejný hráč rozvlnil síť podruhé, ale v tomto případě jeho trefa neplatila kvůli ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele