23. kolo
16.02.2020 16:45 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Feyenoord otočil duel ve Zwolle a znovu se přiblížil k druhému Alkmaaru

Fotbalisté Zwolle se na závěr 23. kola nizozemské nejvyšší soutěže mohli postarat o velké překvapení, jenomže nakonec v přestřelce podlehli favorizovanému Feyenoordu nejtěsnějším poměrem 3:4. V průběhu nedělního zápasu dokonce vedli 2:0 a pak ještě 3:2, ale těsně před koncem vstřelil vítěznou branku rotterdamského celku slovenský krajánek Róbert Boženík, který se po svém lednovém příchodu trefil vůbec poprvé ve dvou odehraných utkáních.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata tak prodloužili svou vítěznou sérii na devět duelů v řadě za sebou a stále se snaží vrátit do hry o mistrovský titul. Momentálně se nacházejí na třetím místě se třiačtyřiceti body a za druhým Alkmaarem již zaostávají pouze o body čtyři. PEC naopak přišlo o svou šňůru neporazitelnosti v novém roce a patří mu šestnáctá barážová pozice s dvaadvaceti body. Přitom do tohoto souboje vstoupilo naprosto skvěle.

Během úvodních jedenácti minut vedlo už o dvě trefy, když nejprve v jeho prospěch byl nařízen pokutový kop. Mike van Duinen se snažil poslat přihrávku před branku a skluzující Senesi nešťastně zahrál rukou, rozhodčí Gözübüyük neváhal příliš dlouho. Balón si vzápětí postavil Lennart Thy a náramně zavěsil do levé šibenice. O pár minut později dokázal rozvlnit síť také van Duinen, jemuž při vstřelené brance přála i velká dávka štěstěny.

Jeho razantní projektil trefil stehno bránícího Portugalce Edgara, balón se pak snesl na spodní okraj břevna a přeci jen zapadl do sítě. Přesně v polovině druhé půle to mohlo být i o tři góly, jenže Thy tentokráte v obrovské možnosti mířil o kousek vedle pravé konstrukce. Hosté se vrátili zpět do hry o bodový zisk v 38. minutě. Krásný centr z křídla vymyslel Steven Berghuis a hlavičkující Leroy Fer si věděl rady, míč dopravil do branky s pomocí levé tyče.

Feyenoord po tomto okamžiku přidal a srovnat se mu povedlo velmi záhy. Ještě předtím se sice hned dvakrát blýskl brankář Zetterer, ovšem poté kapitán Berghuis vyslal naprosto parádní projektil z necelých třiceti metrů a zcela překvapený domácí strážce jen nevěřícně zakroutil hlavou. Nicméně Zwolle přeci jen ještě jednou vedlo, po necelé hodině hry se podruhé v tomto střetnutí prosadil sedmadvacetiletý německý útočník Thy.

Po nadýchaném pasu od Paala si elegantně zpracoval míč a pak chladnokrevně zamířil do levého spodního rohu. Jenomže v 65. minutě se na opačné straně podruhé prosadil i Berghuis, jenž překonal Zetterera ranou k pravé tyči. Když se už zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v 88. minutě udeřil Boženík, jenž obdržel výtečnou kolmici od Kökçüa a pak ukázkovým lobem z patnácti metrů přehodil marně se natahujícího Zetterera.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Cechino

Robo parada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele