23. kolo
14.02.2020 20:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo si poradilo s konkurenčním Heraclesem a opustilo sestupové příčky

Venlo navázalo na výbornou formu z poslední doby a tentokráte v předehrávce 23. kola zvládlo vyrovnanou bitvu s Heraclesem, které díky brance krátce po dvaceti odehraných minutách porazilo nejtěsnějším poměrem 1:0. V novém roce neprohrálo ani popáté v řadě a prozatím opustilo sestupové příčky, nyní se nachází na čtrnáctém místě se čtyřiadvaceti body. Celek z Almela nepotvrdil minulý úspěch se Sittardem a je devátý s devětadvaceti body.

Utkání bylo téměř ve všech statistických ohledech nesmírně vyrovnané. Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, ihned na to z ničeho nic udeřili domácí. Skvělou práci odvedl Opoku, který svou zpětnou přihrávkou našel volného Dannyho Posta a zkušený třicetiletý záložník se z hranice pokutového území nádherně trefil do pravé části branky, gólman Blaswich neměl sebemenší šanci na úspěšný zákrok.

Venlo mohlo navýšit svůj náskok ve 23. minutě, kdy si pozorný Darfalou všiml lehce vyběhnutého Blaswicha a pokusil se ho chytře přelobovat, jeho nadějný pokus zastavila horní tyčka. V následujícím průběhu se hostům nedařil přechod na útočnou polovinu a jejich slibné útoky končily na pozorné domácí defenzivě. Obrázek hry se příliš neměnil ani po výměně stran, zhruba v polovině druhého dějství chtěl přidat pojistku aktivní Darfalou.

Ten obdržel přesně načasovanou nahrávku skrz pokutové území, jenomže v zakončení naprosto selhal a trestuhodně mířil vedle levé konstrukce. S přibývajícím časem byli hosté mnohem aktivnější, nicméně brankář Kirschbaum dlouho nemusel řešit žádnou ošemetnější situaci. Heracles sahal po vyrovnání v 79. minutě, kdy se po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů snažil úspěšně zakončit Dessers, ale pravou tyč netrefil o pár decimetrů.

Neuběhly ani tři minuty a rozhodčí Oostrom nařídil ve prospěch svěřenců kouče Hanse de Koninga pokutový kop. Domnělého podražení se dopustil Pröpper a Oostrom bez váhání ukázal na penaltový puntík, jenže po přezkoumání videa svůj verdikt změnil. Nicméně Venlu to příliš vadit nemuselo, neboť jednobrankové vedení udrželo až do závěrečného hvizdu. V příštím kole narazí na Groningen, Heracles bude mít co napravovat proti Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele