Eredivisie - preview 23. kola

14.02.2020, 08:23, aktualizováno 16.02.2020, 08:55
Previews
Alkmaar v sobotu odjel s prázdnou z Enschede a to je šance pro Ajax, od toho se očekává jasná výhra nad Waalwijkem. Feyenoord se představí ve Zwolle, Utrecht jede do Tilburgu, Sparta hostí Groningen a Vitesse bude měřit síly s Heerenveenem...
SBV Vitesse - SC Heerenveen  (neděle 12:15)
Vitesse s Heerenveenem dlouhodobě patří mezi kandidáty na pohárovou Evropu a jinak tomu není ani v tomto ročníku, i když jeden z nich je od splnění svého cíle poměrně daleko. Domácí Arnhem má výpadky především proti papírově slabším celkům, v tabulce mu patří šestá pozice s pětatřiceti body. Teď se nenachází v příliš dobré formě, ale hosté jsou na tom ještě hůře. Kvůli špatným výsledkům se propadli na desáté místo s devětadvaceti body.

SBV mělo skvostný vstup do této sezóny a dokonce to vypadalo, že bude bojovat o titul. V následujícím průběhu však začalo ztrácet a postupně se Eredivisií propadalo. Do nového roku vstoupilo výhrou nad Sittardem (3:1), jenže pak remizovalo s podceňovaným Emmenem (1:1) i Den Haagem (0:0). Před týdnem k tomu prohrálo v Groningenu (0:1) a ve středu se mu nepovedlo skórovat ani ve čtvrtfinále národního poháru s Ajaxem (0:3).

Také Heerenveen má za sebou neúspěšné vystoupení čtvrtfinálové fáze v KVNB Beker. Ve čtvrtek přivítal favorizovaný Feyenoord a opticky nezaostával, jenomže i přesto musel skousnout porážku 0:1. Po zimní přestávce získal v pěti ligových střetnutí pouhopouhé dva body, což je zoufale málo. Nerozhodné výsledky uhrál s Heraclesem i Venlem (v obou případech 1:1), porážky utrpěl od Feyenoordu (1:3), Alkmaaru (1:2) a ve stejném poměru i od Fortuny.

"Hrozně jsme chtěli postoupit do semifinále poháru, brali jsme tuto soutěž velmi vážně. Nyní se musíme soustředit na ligu a je potřeba se zlepšit, jinak by nám mohl ujet vlak. Arnhem má velké kvality a hlavně v ofenzivě dokáže být nesmírně nebezpečný, jeho rychlý přechod na útočnou polovinu je jeden z nejlepších v celé lize. Bude to těžká bitva, ale máme na to ji zvládnout," vyjádřil se pro klubové stránky trenér Johnny Jansen.

Ten nemůže nasadit Hahna, Høegha a Rase, jeho protějšek Edward Sturing dlouhodobě postrádá Gonga s Musondou, jistotu startu nemá ani slovenský krajánek Bero. V podzimním vzájemném měření sil slavil úspěch Heerenveen po výhře 3:2. "Máme co napravovat, s Heerenveenem se chceme vrátit na vítěznou vlnu. Musíme si dát pozor na jeho standardní situace, které mohou být velmi nebezpečné," řekl v krátkosti Sturing.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.69 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Rotterdam - FC Groningen  (neděle 14:30)
Sparta ani Groningen momentálně nejsou v přímém ohrožení sestupu a nacházejí se v klidném středu tabulky, ovšem při případné sérii špatných výsledků se do neoblíbeného pásma klidně mohou brzy dostat. Domácí výběr doposud vybojoval sedmadvacet bodů a nachází se na jedenáctém místě, jeho konkurent má na kontě o čtyři body více a patří mu dvanáctá pozice. O něco lepší formou se v tuto chvíli mohou chlubit hosté.

Sparta si ze všech nováčků tohoto ročníku zatím vede nejlépe a určitě má potenciál na to skončit i v horní polovině Eredivisie. Na konci podzimní části se blýskla vítězstvím proti Alkmaaru, který dokázala porazit až nečekaně hladce po výsledku 3:0. Po krátké zimní přestávce ale nebyla v optimální pohodě, neboť nestačila na Ajax (1:2), remizovala se Sittardem (1:1) a prohrála i v Enschede s místním Twente (0:2).

Teprve naposledy si v úterním odloženém duelu s chutí zastřílela proti Den Haagu a přehrála ho v poměru 4:2. "Každý dílčí úspěch má svou váhu, my se však nesmíme nechat ukolébat. Groningen je momentálně v mnohem lepší formě než náš předcházející protivník. Jestliže chceme opět vyhrát, tak se budeme muset ještě zlepšit a to především v defenzivě. Podle mě se naši skvělí fanoušci mají na co těšit," uvedl s úsměvem ve tváři domácí kouč Henk Fräser.

Ten dlouhodobě postrádá Alberta vinou přetržené achilovky a poté Acheho, hosté nenasadí Maročana El Hankouriho a Švéda Gudmundssona. Špatný vstup Groningenu do tohoto ročníku je již zapomenut, tým vedený koučem Dannym Buijsem totiž stabilizoval svou výkonnost. V novém roce se například blýskl senzační výhrou nad vedoucím Ajaxem (2:0), doma si též poradil s Vitesse (1:0). Venku naopak remizoval v Enschede (0:0) a prohrál se Zwolle (0:1).

Podzimní vzájemné utkání skončilo výhrou Sparty (2:0), nyní bude považován za mírného favorita spíše Groningen. "Rádi bychom konečně zlomili špatnou sérii na cizích stadionech. V Rotterdamu to bude těžké, Sparta dokáže být velmi produktivní a hlavně na její standardní situace si musíme dát pozor. Jsme připraveni bojovat o každý centimetr prostoru a nechceme odjíždět s prázdnou," pronesl odhodlaně sedmatřicetiletý Buijs.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.28 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AFC Ajax - RKC Waalwijk  (neděle 14:30)
Souboj Davida s Goliášem, tak by se rozhodně dal nazvat nedělní zápas 23. kola nizozemské nejvyšší soutěže. Ajax se letos snaží obhájit vítězství v Eredivisii i v národním poháru a k tomuto smělému cíli rozhodně nemá příliš daleko. Na ligové scéně vybojoval padesát bodů a patří mu vedoucí pozice, před druhým Alkmaarem si drží náskok tří bodů. Jeho následující protivník se potácí na samém dně tabulky s pouhými dvanácti body na kontě.

Amsterdamský celek v dosavadním průběhu prohrál již třikrát a hned dvakrát remizoval, přitom ke konci uplynulého ročníku měl na kontě bilanci dvou nerozhodných výsledků a čtyř proher. Nicméně tentokráte ho nenahání největší rival z Eindhovenu, před kterým má AFC náskok celkem dostatečných jedenácti bodů.

Ve středu sehrál duel národního poháru v Arnhemu a předvedl konstantní výkon po celý průběh, který mu nakonec vynesl snadné vítězství 3:0 a zahraje si semifinále s Utrechtem. Na ligové scéně Ajax zvítězil třikrát z posledních čtyř případů, jedinou porážku utrpěl v Groningenu (0:2). Jinak deklasoval Den Haag (6:1), porazil rotterdamskou Spartu (2:1) a poradil si i s PSV Eindhoven (1:0). Jeho poslední víkendové utkání v Utrechtu bylo odloženo kvůli silnému větru.

RKC se vrátilo mezi nizozemskou smetánku po pěti letech a zatím to nevypadá, že by bylo úspěšné ve snaze udržet prvoligovou licenci i pro nadcházející ročník. Na kontě má jen tři výhry a hned šestnáct porážek, za sedmnáctým Den Haagem zaostává o pět bodů. V novém roce prohrálo úvodní tři vystoupení s Den Haagem (0:2), Venlem (1:2) i Alkmaarem (0:4), před týdnem ukořistilo alespoň bod proti Zwolle po bezbrankové remíze.

"Tyto typy zápasů mohou být ošemetné. Je nám jasné, že bychom měli hladce zvítězit, ale mezi osmnácti účastníky není žádný slabý soupeř. Důležitá bude koncentrace a celkový přístup, za každou cenu se chceme vyhnout podcenění Waalwijku," prohlásil s opatrností v hlase domácí kouč Erik ten Hag. Ten nemůže využít služeb obránce Veltmana, mimo hru jsou dále Neres, Labyad, Schuurs i elitní střelec Promes. RKC postrádá pouze Drosta.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.04 - 21.40 - 45.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - FC Utrecht  (neděle 16:45)
Hráči Willemu II pokračují ve spanilé jízdě, i když poslední zápas v Rotterdamu s místním Feyenoordem se jim příliš nepovedl. Nicméně v tabulce se nacházejí na krásném čtvrtém místě se čtyřiceti body a určitě mohou bojovat o pohárové příčky. Nyní je před nimi další těžký protivník. Utrecht pravidelně bojuje alespoň o předkolo Evropské ligy, v tomto ročníku se nachází na sedmé pozici se čtyřiatřiceti body.

Willem II byl před začátkem pasován na umístění v dolní polovině Eredivisie nebo přinejlepším na klidný střed tabulky. V dosavadním průběhu si však připsal na konto skalpy velkých favoritů a jeho výkonnost je z dlouhodobého pohledu konstantní. Hned na úvod nového roku šokoval Alkmaar a z jeho půdy si odvezl výhru 3:1. Od té doby se rozešel smírně bez branek se Zwolle, pak udolal Heracles (1:0) a naposledy nestačil na znovuzrozené PSV Eindhoven (0:3).

"Máme nějakou koncepci a ta v tuto chvíli funguje. Zápas v Eindhovenu byl velmi těžký, i když se soupeři v posledních týdnech příliš nedařilo. Je potřeba na to zapomenout a vrátit se k utkáním, která se nám povedla. Utrecht je vždy nepříjemný protivník, má široký kádr a spoustu kvalitních hráčů. Očekávám vyrovnaný duel, šance na úspěch jsou podle mého názoru naprosto vyrovnané," pronesl na tiskové konferenci kouč Adrie Koster.

Hosté se minulý víkend měli střetnout s vedoucím Ajaxem, jejich vystoupení se nakonec neuskutečnilo kvůli orkánu. Ve čtvrtek zvládli čtvrtfinále národního poháru na půdě druholigového týmu Go Ahead (4:1) a v semifinále narazí právě na obhájce Ajax. V předchozích šesti ligových duelech prohráli jen jednou a to proti Feyenoordu (1:2), jinak zaznamenali tři výhry a dva nerozhodné výsledky.

Domácí se musí obejít bez Ryana, Neloma a Lewise, Utrecht se potýká s ještě početnější marodkou. Na té se nacházejí Dalmau, Van Overeem, Paes a Janssen. "Času na odpočinek bylo dostatek, na utkání v Tilburgu jsme dobře připraveni. V poháru jsme získali střeleckou pohodu a pevně doufám, že nám vydrží i v tomto případě," řekl pro klubové stránky trenér Utrechtu John van den Brom. V dresu Utrechtu by se v základní jedenáctce znovu mohl objevit český krajánek Václav Černý.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.51 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam  (neděle 16:45)
Zwolle v tomto ročníku neprožívá nejlepší časy a v tabulce Eredivisie se nachází až na patnáctém místě s dvaadvaceti body, tedy těsně nad sestupovou zónou. V novém roce však ještě neprohrálo a svou příznivou bilanci se určitě pokusí prodloužit i proti Feyenoordu. Hosté jsou v obdivuhodné formě, v předchozích šestnácti zápasech prohráli jen jednou a momentálně dokonce zvítězili hned osmkrát v řadě.

Rotterdamský celek na podzim tápal a nacházel se v dolní polovině tabulky. Po příchodu nového trenéra Dicka Advocaata začal fungovat jako dobře namazaný stroj a při této výkonnosti rozhodně není nereálný ani zdánlivě ztracený boj o titul. Hosté ztrácejí na vedoucí Ajax deset bodů, což se ve zbývajícím průběhu dá ještě stáhnout. Oproti nedělnímu soupeři mohou mít jednu malou nevýhodu, neboť sehráli čtvrtfinále národního poháru v Heerenveenu.

Na půdě odvěkého rivala zvítězili po výsledku 1:0 a díky tomu postoupili potřetí za sebou do semifinále. "Našim cílem je vyhrát KNVB Beker a pokusit se ještě zabojovat o Ligu mistrů. Duel v Heerenveenu byl nesmírně náročný po fyzické i psychické stránce a jsem moc šťastný, že jsme to zvládli. V tuto chvíli se už musíme koncentrovat jen na Zwolle, i přes jeho postavení v tabulce to opět bude hodně těžké," nepodceňuje Advocaat následujícího protivníka.

PEC se již delší dobu pohybuje na samé hraně baráže, nyní ale přeci jen zabralo. Bod vybojovalo proti Utrechtu (3:3), Tilburgu i Waalwijku (v obou případech 0:0), těsnou výhru 1:0 zaznamenalo nad Groningenem. Trenér John Stegeman postrádá Saymaka (problémy s lýtkem), Huibertse (potíže s kotníkem) a Westermana (poraněná noha), rotterdamský favorit nenasadí Van Beeka (problémy s kotníkem) a Hapse.

Feyenoord prohrál se svým nadcházejícím konkurentem jen jednou z předchozích sedmi případů, na podzim ho dokázal zdolat nejtěsnějším poměrem 1:0. "Dobře víme, jak kvalitní soupeř proti nám stojí. Podle mě momentálně hraje vůbec nejlépe ze všech osmnácti účastníků, takže musíme odvést maximum. Předem nic nevzdáváme, máme za sebou skvělé fanoušky a pokusíme se ho porazit," uvedl natěšeně třiačtyřicetiletý Stegeman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.24 - 4.07 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - AZ Alkmaar  (sobota 18:30)
Fotbalisté Alkmaaru letos prokazují stabilní výkonnost a celkem se jim daří na všech frontách, ovšem dílčí výpadky se jim občas nevyhnou. Právě nyní budou mít co napravovat, neboť naprosto nezvládli středeční čtvrtfinálové vystoupení v národním poháru s druholigovou Bredou a vinou porážky 1:3 do pátého semifinále KNVB Beker v řadě nepostoupili. Domácí Twente jako staronový nováček Eredivisie bojuje o záchranu a nachází se na třináctém místě.

Oba dva sobotní soupeři uplynulý víkend nehráli, neboť se jejich duely odložily kvůli silnému větru. Nicméně Twente se dočkalo dohrávky velmi brzy, již v úterý zavítalo na půdu konkurenčního Emmenu. Důležité střetnutí však nakonec nezvládlo a prohrálo po výsledku 0:2. Nenavázalo tak na předchozí úspěch s rotterdamskou Spartou ve stejném poměru, ve dvou úvodních zápasech nového roku remizovalo s Groningenem (0:0) i s PSV (1:1).

Hostující výběr v této sezóně šlape jako hodinky. Na ligové scéně mu patří druhá pozice se sedmačtyřiceti body a alespoň vytouženou kvalifikaci Ligy mistrů má na dosah. Za vedoucím Ajaxem zaostává o tři body a před třetím Feyenoordem drží náskok sedmi bodů. Právě s rotterdamským rivalem měl minule hrát ve 22. kole, avšak orkán tomu zabránil. Předtím AZ vyhrálo na ligové scéně dvakrát po sobě, když přehrálo Heerenveen (2:1) i Sittard (4:0).

Před pár dny mělo "otevřenou" cestu mezi čtyřku nejlepších v národním poháru, jenže s NAC naprosto selhalo. "Takové zápasy někdy přijdou, bohužel jsme nepředvedli dobrý výkon a protivník si zasloužil postoupit. Hrál velmi chytře a proměňoval šance, což bylo klíčové. Musíme na to zapomenout, Twente je houževnatý konkurent a dokáže porazit kohokoliv. Pokud se nezlepšíme, tak jen těžko zvítězíme," nebere si servítky hostující lodivod Arne Slot.

Ten by již mohl nasadit záložníka Wijndala, kterého v poháru nahradil Ouwejan, jistotu startu ale stále nemá důležitý obránce Vlaar. Na marodce se dlouhodobě nacházejí Hatzidiakos (poraněné koleno) a Gudmundsson (potíže s kotníkem). Twente nemůže využít služeb španělského dua Aitor Cantalapiedra - Matos, mimo hru je i Dán Berggreen a trest za žluté karty navíc bude odpykávat další Španěl Espinosa.

V podzimním vzájemném měření sil jasně dominoval Alkmaar, který zvítězil hladce po výsledku 3:0. "Alkmaar má u mě velký respekt a je klidně možné, že letos získá titul. Disponuje zkušeným kádrem doplněným mnoha talenty, vyznává ofenzivní styl a má kvalitu na všech postech. Jestliže chceme být úspěšní, tak musíme podat nadstandardní výkon," vyjádřil se uruguayský trenér klubu z Enschede Gonzalo García.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.32 - 4.18 - 1.63
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ADO Den Haag - PSV Eindhoven  (sobota 19:45)
Oba dva sobotní protivníci mají v tomto ročníku přeci jen zcela odlišné starosti, na druhou stranu ani jeden z nich nemůže být se svým dosavadním účinkováním příliš spokojen. Den Haag získal pouhých sedmnáct bodů a nachází se na předposledním sedmnáctém místě. Nyní se utká s vysoce favorizovaným PSV, které se po mnoha neuspokojivých výsledcích chytlo teprve v posledním kole.

ADO je tradičním účastníkem nejvyšší nizozemské soutěže, ovšem v této sezóně mu to vůbec nejde. Za celý ročník vyhrálo na ligové scéně pouze čtyřikrát, navíc největší konkurenti se mu postupně vzdalují. Na poslední Waalwijk má sice náskok pěti bodů, na druhou stranu za potřebnou patnáctou příčkou Zwolle zaostává o stejný počet bodů. Hned na úvod nového roku porazilo právě RKC (2:0), jenomže od té doby vybojovalo jediný bod.

Po jasné porážce v Utrechtu (0:4) přivítalo Arnhem a rozešlo se s ním smírně v bezbrankovém poměru, naposledy v úterní dohrávce 22. kola utrpělo porážku 2:4 v Rotterdamu. Eindhovenský celek byl pasován na jednoho z největších kandidátů titulu, momentálně je až pátý s devětatřiceti body a na vedoucí Ajax má manko hrozivých jedenácti bodů. Jeho odvěký rival navíc disponuje jedním střetnutím k dobru.

Po čtyřech duelech bez vítězství protrhl střeleckou smůlu proti Tilburgu a konkurenta v boji o pohárovou Evropu zdolal hladce 3:0. "Jsem přesvědčen, že po psychické stránce nám může tato výhra velmi pomoci. Určitě jsme ji potřebovali a budeme se snažit dosáhnout co možná nejlepšího umístění. Je nám jasné, že jsme poztráceli spoustu bodů, ale podle mě je dost času leccos zachránil," prohlásil s optimistickými myšlenkami hostující stratég Ernest Faber.

Ten považuje utkání v Den Haagu za nečitelné. "Soupeř se trápí, nicméně dokáže také těžit z domácího prostředí a určitě se nás pokusí zaskočit. Musíme být připraveni na všechno," dodal Faber vzápětí. Tomu bude stále chybět elitní kanonýr Malen (problémy s kolenem), naopak po zranění břišního svalu by mohl alespoň na lavičku náhradníků usednout český krajánek Michal Sadílek.

V domácím dresu působí od začátku tohoto ročníku útočník Tomáš Necid a je nejlepším střelcem klubu se šesti trefami, v posledních čtyřech případech ale vyšel gólově naprázdno. Den Haagu se na jednoho z největších gigantů Eredivisie dlouhodobě nedaří, porazit ho totiž nedokázal více než devět let a v předchozích sedmnácti vzájemných kláních s ním prohrál hned čtrnáctkrát. Teď nemůže počítat s Beugelsdijkem (poraněné zápěstí).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.12 - 4.19 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Sittard - FC Emmen  (sobota 20:45)
Sittard i Emmen na sebe dlouhé roky narážely ve druhé nejvyšší soutěži, po společném postupu mezi elitu v sezóně 2018/2019 usilovně bojují o udržení prvoligové licence. V nováčkovské sezóně se jim to povedlo, nyní znovu balancují na samé hraně baráže. O něco lépe na tom je hostující celek, který doposud vybojoval pětadvacet bodů a patří mu dvanácté místo tabulky. Fortuna získala o dva body méně a je čtrnáctá.

V novém roce se přeci jen lepší formou může pyšnit Emmen, který ve čtyřech duelech posbíral hned sedm bodů a díky tomu se přiblížil klidnému středu tabulky. Na druhou stranu rozhodně vyhráno nemá, neboť před šestnáctou barážovou pozicí Venla drží pouhý čtyřbodový náskok. Ve druhé polovině sezóny zdolal Heracles (1:0) a v úterní dohrávce 22. kola také Emmen (2:0), remízu uhrál s Arnhemem (1:1) a prohru utrpěl od Feyenoordu (0:3).

"V posledních týdnech můžeme být se svými výkony spokojeni. Hlavně doma se nám daří pozorně bránit, díky čemuž jsme získali potřebná vítězství. Utkání s Fortunou je důležité z mnoha ohledů, hlavně nás může ještě více oddálit od sestupové zóny. Stále čekáme na první venkovní výhru a teď tuto tristní sérii konečně chceme prolomit," reaguje kouč Dick Lukkien na nepříznivou bilanci svých svěřenců, kteří na cizích stadionech celkově brali jen dva body.

I Fortuna těží především z utkání před vlastními fanoušky. Venku také ještě nevyhrála a vybojovala tři body, oba dva protivníci proto jsou v tomto ohledu vůbec nejhorší z celé Eredivisie. Nicméně doma dosáhla na tříbodový zisk již šestkrát a teď by při případném úspěchu mohla svého odvěkého rivala předskočit. Letos porazila Heerenveen (2:1), nerozhodný výsledek uhrála se Spartou (1:1) a minule utrpěla porážku s Heraclesem (0:2).

Jediný vzájemný duel této sezóny skončil těsným vítězstvím Emmenu v poměru 2:1, Sittard mu tak rozhodně má co oplácet. "Samozřejmě jasným cílem je výhra, ale čeká nás houževnatý konkurent s výbornou defenzívou. Hodně rozhodovat může první vstřelený gól a všichni v týmu doufají, že ho dáme právě my," prohlásil trenér Sjors Ultee. Tomu scházejí Angha, Dianessy a vykartovaný Cox, hosté mají na marodce Tarashaje, Besteho, Marinuse, Bakkera, Payneho a Hamrola.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.69 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - Heracles Almelo  (pátek 20:00)
Nizozemská liga pokračuje ve svém náročném programu páteční předehrávkou 23. kola, ve které se střetnou Venlo s Heraclesem. VVV doposud v novém roce ještě neprohrálo, ze čtyř dosavadních utkání vybojovalo šest bodů. I přesto se mu zatím nepovedlo opustit barážové pozice, momentálně se nachází na šestnáctém místě s jednadvaceti body. Celek z Almela se po čtyřech porážkách po sobě zvedl naposledy proti Sittardu.

Svěřenci trenéra Hanse de Koninga byli před sezónou pasováni na jednoho z kandidátů na sestup a první polovina Eredivisie jim příliš nevyšla. Do té druhé vstoupili překvapivým nerozhodným výsledkem s PSV (1:1), následně otočili duel na půdě posledního Waalwijku a radovali se z výhry 2:1. Posléze se rozešli smírně s Utrechtem (1:1) a před týdnem vybojovali další cenný bod za nerozhodný výsledek ve stejném poměru na půdě Heerenveenu.

To Heracles se v novém roce od začátku trápilo. V polovině ledna zavítalo do Emmenu a domů si odvezlo nečekanou prohru 0:1, následně se mu příliš nepovedl ani osmifinálový duel národního poháru s Vitesse. Ihned na to nezvládl vstup do druhého poločasu s rotterdamským Feyenoordem a podlehl mu 2:3, poté neuspěl ani v Tilburgu s místním Willemem (0:1). Teprve před týdnem přerušil svou špatnou sérii proti Fortuně a zdolal ji 2:0.

"Jsem moc rád, že jsme letos ještě neprohráli, přitom proti nám stáli velmi favorizované celky. Z kabiny je cítit, že všichni hráči hodlají udělat maximum pro setrvání mezi elitou a jejich bojovnost na trávníku je znát. Je před námi ještě mnoho zápasů, nicméně se domnívám, že teď by se mohl lámat chleba. Heracles má svou kvalitu, ovšem porazit ho můžeme," uvedl de Koning, který stále nebude mít k dispozici Bastiaanse vinou zlomeniny.

Jeho protějšek Frank Wormuth nenasadí Bakboorda (po operaci kolenních vazů), Drosta (poraněné koleno) a Koningse (potíže s kotníkem). "Proti Sitatrdu jsme sice nepředvedli optimální výkon, ale tříbodový zisk nám může výrazně pomoci po psychické stránce. Ve Venlu nás čeká těžká práce, soupeř již dlouho neprohrál a má tedy potřebné sebevědomí," řekl Wormuth pro klubové stránky. Hosté jsou v tabulce devátí s devětadvaceti body.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.60 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax21162362:1950
2.AZ Alkmaar21152446:1547
3.Feyenoord Rotterdam21117341:3040
4.Willem II22124631:2640
5.PSV Eindhoven22116547:2639
6.SBV Vitesse22105736:2735
7.FC Utrecht21104741:2934
8.FC Groningen2295824:2032
9.Heracles Almelo2285935:3129
10.SC Heerenveen2278733:3029
11.Sparta Rotterdam2276933:3727
12.FC Emmen22741124:3825
13.FC Twente22661029:4024
14.Fortuna Sittard22651127:4923
15.PEC Zwolle22641229:4522
16.VVV Venlo22631322:4821
17.ADO Den Haag22451323:4517
18.RKC Waalwijk22331623:5112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Ale v létě to bude teda zase čistka

Reagovat
smazaný uživatel

hele ještě jsem nerozdejchal Bergwijna i když sem to čekal

Reagovat
AjaxFans

Furt se ti dýchá líp,nez kdyby šel k nam

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

to si delas srandu ? tolik hracu na odchodu ? fakt mazec

Reagovat
cr7sux

kluci moc hráli fmko

Reagovat
smazaný uživatel

nejsme 3 ale 5 :)

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Stiksxx

Za draho prodaji, za draho kupuji. Doufam, ze Ajax ostatni pekne podoji.

Reagovat
AjaxFans

Co ten váš Ihattaren? Nevím,jak je spolehlivý de telegraf.

Reagovat
Stiksxx

Potrebuje posilit taktiku a mentalitu. Jinak z tech fyzickych vlastnosti ma vsechno. Na to ze je mu 18.

Reagovat
smazaný uživatel

Boženík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele