23. kolo
15.02.2020 19:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

PSV si dokráčelo v Den Haagu pro zasloužené vítězství

PSV se možná přece jenom začíná blýskat na lepší časy. Poté, co v minulém kole skolilo Willem II, se mu zadařilo rovněž také na půdě Den Haagu, kde stejně jako před týdnem skórovalo třikrát a ani jednou neinkasovalo. Do poločasu se trefil z penalty Sam Lammers, v poslední dvacetiminutovce se pak gólově prosadili Ryan Thomas i Cody Gakpo.

Eindhovenský klub má pořád co napravovat. Jeho výsledková krize se výrazně promítla do tabulky Eredivisie, každopádně po nynější výhře mu nahrálo do karet sobotní zaváhání Alkmaaru na hřišti Twente, takže na druhé místo, zajišťující kvalifikaci Ligy mistrů pro příští sezónu, ztrácí už jen pět bodů. To je manko, které se dá bezpochyby ještě stáhnout.

O záchranu usilující Den Haag v tomhle klání neměl na nějaký bodový sukces. Statisticky pro něj tohle měření sil dopadlo velmi špatně, vždyť jeho soupeř vyslal na bránu hned dvacet sedm střel oproti svým chabým sedmi. Pakliže by podobně mdlý výkon předvedlo v budoucnu i proti papírově slabším sokům, mohlo by se opravdu se zlou potácet.

Hosté byli v prvním dějství aktivnějším týmem, s pravidelností si tvořili šance, přetavit v branku ovšem dokázali jen jednu z nich. Nejprve se zastřeloval Ihattaren, jenž svou levačkou kroutil míč na zadní tyčku, nicméně domácí brankář Koopmans ho vyrazil do bezpečí. O pár chvil později již došlo k jednomu z klíčových momentů utkání.

Bránící De Bock ve snaze zastavit v podnikání Dumfriesovi zahrál nechtěně ve vápně rukou, sudí van Boekel se jal zkontrolovat situaci u videa a rozhodl, že se bude zahrávat pokutový kop. K němu se postavil Lammers a měl v zakončení velké štěstí. Koopmans směr jeho střely vystihl, sáhl si na balón, ten se ale ve finále pomalu dokutálel za jeho brankovou čáru.

Po půlhodině hry se snažil Lammers náskok svého týmu navýšit, ovšem tentokráte si na Koopmanse nevyšlápl, ve 33. minutě se osmělil také Lammersův spoluhráč Rosario, ani on ale na Koopmanse nevyzrál. Záhy pálil na den haagského muže v rukavicích i Gakpo, jenže dopadl stejně jako jeho kolegové. Jeho soupeř zkrátka vytasil perfektní, účelný zákrok.

ADO se v útoku osmělilo vlastně až na konci první pětačtyřicetiminutovky. De Bock vyzkoušel svou levačku a gólman Unnerstall se měl co ohánět, minutu na to se nepodařilo snížit nepříznivý stav Summervillemu, jenž mířil vedle. Po obrátce se situace na place příliš nezměnila. PSV bylo směrem dopředu hbitější a hledalo cestu za pojištěním vedení.

Toho se dočkalo po dalších promarněných příležitostech v 70. minutě. Lammers vyslal jemný oblouček svou pravou nohou z šestnáctky na sbíhajícího si Thomase, který hlavou z blízkosti pohotově zacílil. Zasloužený zisk všech bodů pečetil v 83. minutě Gakpo, k němuž se odrazila meruna po počínání od Hendrixe, a Koopmanse prostřelil tvrdým pokusem na bližší tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele