23. kolo
16.02.2020 12:15 CET
4 : 2
(2:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse po třech zápasech bez výhry zabralo, skolilo Heerenveen

Bitva dvou týmů, které si chtěly napravit reputaci po nedobrých vystoupeních ve čtvrtfinále Nizozemského poháru, dopadla lépe pro Vitesse, které zvládlo úspěšněji druhý poločas. Ještě do přestávky Heerenveen držel na GelreDome alespoň remízu, jenže v dějství druhém ani jednou neskóroval, zatímco jeho soupeř se radoval z dalších dvou přesných zásahů.

Obě mužstva by si na konci sezóny ráda zahrála aspoň play-off o Evropskou ligu. Zatím k tomuto cíli má blíže Vitesse, a to i díky tomuto vítězství, které po třech kolech bez tříbodového rezultátu nutně potřebovalo. Fríský celek jen potvrdil, že v Eredivisie od půlky prosince docela tápe, vždyť nikoho nedokázal porazit už v šesti zápasech za sebou.

Vstup do utkání se lépe vydařil domácím. Už v 8. minutě se do zakončení tlačil Linssen, nicméně brankář Bednarek vyběhl včas ze své brány a z blízkosti ho vychytal. Matavž se pak dostal k bezprostřední dorážce, ovšem poloprázdnou bránu minul. V 10. minutě se již gólově prosadil Linssen poté, co zužitkoval centr Dasy přesnou střelou ke vzdálenější tyči.

V 16. minutě arnhemský klub svůj náskok navýšil. Linssen z vlastního vápna vyslal dlouhý pas dopředu, na půlící čáře se Matavž zbavil chytře bránícího Dreševiče, upaloval přes půl hřiště sám na bránu a zamířil tvrdě pod břevno. Srdíčka však dvě inkasované branky do kolen nepoložily. Ba naopak ještě do obrátky srovnaly pro ně do té chvíle negativní stav.

Nejprve překonal gólmana Pasveera z hranice brankového území hlavičkující Kongolo, který si účelně naběhl na oblouček vyslaný jeho spoluhráčem Veermanem, a to ve 28. minutě, o šest minut později se trefil taktéž Ejuke, jenž byl ve středu pole hodně nedůrazně bráněný, naštrádoval si to snadno do šestnáctky a odtud pohotově zacílil za záda Pasveera.

Vitesse každopádně ve druhé půli znovu zabralo, bylo v ofenzívě aktivnější, a tak si konečný plný bodový zisk asi oprávněně vysloužilo. Už v 54. minutě chtěl po Tannaneho standardce skórovat Doekhi, avšak svou hlavičku nasměroval mimo tři tyče. Lépe se už vedlo v koncovce Linssenovi, jenž využil perfektní kolmice, vyprodukované Tannanem.

V 66. minutě domácí definitivně zlomili odpor svého soka. Sudí van de Graaf sice nejprve neposoudil souboj bránícího Woudenberga a útočícího Dicka v pokutovém území jako nedovolený, po shlédnutí videa však již ukázal na bílý puntík. Penalty se chopil Tannane, který si počkal, až se mu hne Bednarek, a následně zamířil do jeho protipohybu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele