23. kolo
16.02.2020 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta na Groningen nestačila a podlehla mu o jednu branku

Groningen v souboji o střed tabulky dokázal uspět na půdě konkurenční Sparty a po výhře 2:1 v Rotterdamu si upevnil osmé místo s pětatřiceti body na kontě, navíc jeho největší rivalové v honbě za pohárovou Evropou nejsou příliš daleko. Naopak domácí výběr nenavázal na úterní úspěch v dohrávce 22. kola s Den Haagem a nachází se na jedenácté pozici se sedmadvaceti body. Spartě nejvíce uškodila neproměněná penalta z 18. minuty.

Nedělní utkání začalo velmi zostra a první nebezpečnější moment byl k vidění po deseti odehraných minutách. Dostal se do něj hostující Hrustic, který se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a mířil do pravé šibenice, ovšem s fantastickým zákrokem se vytáhl brankář Harush. Sparta měla šanci z ničeho nic skórovat krátce po čtvrthodině hry, kdy byl v její prospěch nařízen pokutový kop.

Po akci na pravé straně si kapitán te Wierik počínal velmi neobratně v souboji s rozběhnutým Fortesem a nešťastně ho poslal k zemi. Rozhodčímu van der Eijkovi tento moment neunikl a ukázal na penaltový puntík. Balón si vzápětí postavil Mohamed Rayhi a selhal. Jeho přízemní pokus vytěsnil brankář Padt na svou pravou tyč, od které se míč odrazil zpět do hry. Hosté jakoby od tohoto okamžiku ožili a ve 22. minutě se radovali z vedení.

Po dobré práci ve středu hřiště předvedl Ramon-Pascal Lundqvist naprosto geniální kolmici za obranu protivníka, na kterou si naběhl Joel Asoro. Ten si všiml lehce vyběhnutého Harushe a placírkou se ukázkově trefil do protějšího horního rohu. Stejný hráč mohl přidat svou další trefu o osm minut později, ale v tomto případě ve stoprocentní příležitosti selhal a hlavou mířil příliš vysoko. Groningen se však následně přeci jen dostal do dvoubrankového vedení.

Zeefuik našel ve středu šestnáctky Sparty osamoceného Lundqvista, jenž vůbec na nic nečekal a z první obstřelil marně se natahujícího Harushe, míč zapadl k pravé tyči. Domácí se vrátili zpět do hry o bodový zisk čtyři minuty po přestávce. Po velké skrumáži upadl v před brankovém prostoru Harroui a van der Eijk byl znovu nekompromisní. K penaltě opět sebral odvahu Rayhi a napodruhé složil reparát, balón totiž razantně napálil pod břevno. Nicméně domácí si poté již nic nebezpečného nevypracovali a body proto přenechali soupeři.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele