23. kolo
15.02.2020 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Twente porazilo bezradný Alkmaar a slavilo překvapivé tři body

Twente předvedlo jeden z nejlepších výkonů sezóny a vyšláplo si před vlastními fanoušky na druhý Alkmaar, který spolu s Ajaxem bojuje o ligový titul. Pro hosty, kteří mimochodem před pár dny neuspěli senzačně ani ve čtvrtfinále Nizozemského poháru proti druholigové Bredě, je tohle další zbytečná ztráta. Nepříjemná je pro ně také kvůli blížící se Evropské lize.

S takovým nezdarem AZ bezpochyby nepočítalo. Předvedlo ovšem v podstatě stejný výkon, klasifikovaný tvrzením pod jeho možnostmi, jako nedávno v KNVB Bekeru, a z Enschede si domů nepřivezlo ani bod. Drželo sice více míč na svých kopačkách, střelecky však bylo méně aktivní než jeho protivník a nakonec se nedočkalo ani jedné jediné vstřelené branky.

Domácím vyšla perfektně především první půle, ve které zaznamenali dva rozhodující přesné zásahy. Naopak Alkmaar během ní působil v útoku bezradným dojmem, vždyť nikdo z jeho hráčů nevypálil na kýžené zařízení, a to ani mimo! Naopak Twente vypadalo horlivě už od začátku, třeba Lang se ocitl ve vyložené pozici, jenže trefil jen brankovou konstrukci.

Ve 25. minutě se již tým kouče Gonzala Garcíi dočkal vedení. Exekuce přímého kopu se chopil zhruba pět metrů za vápnem Aburjania, který perfektně obstřelil zeď a namířil merunu přesně do šibenice. A jen o pět minut později se na střeleckou listinu zapsal taktéž Menig, který si naběhl do šestnáctky a podél gólmana Bizota zacílil ke vzdálenější tyči.

Mužstvo trenéra Arneho Slota se v ofenzivě nikterak nezlepšilo ani po obrátce. Ba naopak mohlo inkasovat více než jen dosavadní dva góly, nebýt povedenější koncovky ze strany Twente. Už ve 46. minutě chtěl podruhé v zápase překonat Bizota stále neúnavný Menig, nicméně alkmaarský muž v rukavicích si s jeho možností nakonec stačil poradit.

Minutu nato byl Bizot v pohotovosti znovu. Po rohovém kopu se do své hlavičky pořádně opřel Julio Pleguezuelo, jenže na svého soka mezi třemi tyčemi ani on nevyzrál, ten totiž vyrazil jeho pokus do zámezí. Ve 49. minutě a v 57. minutě zase zahrozil Lang, jenže v prvém případě střílel vedle Bizotovy brány a svou mušku neseřídil lépe ani napodruhé.

Čím více se chýlilo tohle klání k samotnému konci, tím více jako by ho Alkmaar chtěl mít zejména co nejrychleji za sebou. V 67. minutě se hostům opět nepodařilo udržet na uzdě Langa, jehož tutovku musel likvidovat až Bizot. V 71. minutě se podařilo dopravit míč do alkmaarské sítě Vučkičovi, jeho trefa ale ve finále nebyla uznána pro ofsajd.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele