23. kolo
15.02.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fortuna remizovala před vlastními fanoušky s Emmenem

Vyrovnané utkání dvou klubů, pro něž je na prvním místě ligová záchrana, dopadlo zřejmě spravedlivou remízou. Žádné branky se diváci v Sittardu nedočkali, ačkoli oba týmy v prvním poločase byly blízko nějaké z nich, nicméně zvonily jen brankové konstrukce. Fortuna se díky této remíze posunula v tabulce o jedno místo nahoru, Emmen naopak zůstal na svém.

Fortunezen byli před tímto duelem pasováni do role opravdu mírného favorita především proto, že jeho soupeř body venku v této sezóně prakticky vůbec nezískává. Všudy všeho z jedenácti případů vydoloval jen dva a byl v téhle statistice vůbec nejhorší v celé Eredivisie. Celek ze Sittardu, podobně jako jeho sok, spoléhá hlavně na domácí prostředí.

To ovšem ve finále nedokázal využít ve svůj prospěch. Na rozdíl od Emmenu vyprodukoval sice dvě střely na bránu, že by si však s pravidelností tvořil gólové šance nebo dostával protihráče pod tlak, to se říci určitě nedá. Konečný rezultát má vlastně také pravdivý, vypovídající podtext v podobě bilance držení míče, které dopadlo přesně fifty fifty.

Jako první zahrozilo mužstvo z Drentska, a to zásluhou Bijle, nicméně ten se ve 2. minutě nesetkal s povedenou koncovku, o čtyři minuty později na druhé straně mohl udeřit Damascan, avšak svou pravačkou ani on netrefil bránu. V 11. minutě se znovu ozvali hosté, tentokráte díky Burnetovi, jenže ten, ke své smůle, napálil pouze jednu z tyček.

Taktéž Fortuna dokázala ve 24. minutě výrazně vystrašit svého protivníka, k zakončení se propracoval Diemers, jenže i on mohl smutně lomit rukama, neboť jeho střela skončila pouze na břevně. V závěru poločasu chtěl změnit dosavadní bezbrankové skóre z přímého volného kopu emmenský záložník Peňa, nicméně jeho pokus minul chtěný prostor mezi třemi tyčemi.

Ani druhá půle s sebou nepřinesla nesčetný počet zajímavějších a hlavně nějakých zásadních momentů. Hostující brankář Telgenkamp musel výrazněji zasahovat až v 72. minutě, vyskakoval si na něj v tu chvíli Essers, k tomuto souboji došlo ještě v 88. minutě, tentokráte Essers využil pro střelbu svou hlavu, i v tomhle okamžiku si ale Telgenkamp věděl rady.

Domácí nakonec na posledních několik desítek vteřin museli dohrávat o jednoho muže v poli méně. Stoper Niňaj, bratislavský rodák, který loni zaznamenal tři přesné zásahy, ale na letošní gól stále čeká, v páté minutě nastavení vehementně nesouhlasil s výrokem arbitra Manschota, inkasoval žlutou kartu, a protože už jednu dříve obdržel, pakoval se předčasně do kabin.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele