Eredivisie - souhrn 21. kola

31.01.2020, 21:51, aktualizováno 02.02.2020, 18:47
Komentáře a souhrny
Ajax nejtěsnějším poměrem zdolal PSV Eindhoven a na průběžně druhý Alkmaar, jenž naplnil úlohu favorita proti Waalwijku, má tříbodový odstup. Feyenoord získal body proti Emmenu, přičemž stejně bodů jako rotterdamský celek má Willem II, který si poradil s Heraclesem. Vitesse přivezlo z Den Haagu pouze bod...

AFC Ajax - PSV Eindhoven 1:0

02.02.2020 16:45

Góly: 35. Quincy Promes

Ajax správně zareagoval na páteční vítězství Alkmaaru, zvládl lépe historicky sto sedmdesáté druhé derby De Topper a odpoutal se v tabulce na čele od svého protivníka znovu na rozdíl tří bodů. Proti PSV rozhodl o vítězství amsterdamského celku jeden jediný gól, o nějž se postaral nejlepší střelec týmu Quincy Promes deset minut před přestávkou.

Domácí se potřebovali vypořádat hned s několika nepříjemnými absencemi, sestava se musela obejít bez Daleyho Blinda, Davida Nerese či Hakima Ziyecha, i bez nich si ale nakonec ve velkém šlágru kola poradili. Hosté naopak potvrdili, že jsou aktuálně v hluboké krizi. V ofenzivě se nyní ani jednou neprosadili, a to byl zřejmě největší kámen úrazu.

První větší šanci utkání si vytvořil Ajax. Promes byl aktivní už od úvodních chvil a hned v 7. minutě se na zadní tyči objevil ve stoprocentní příležitosti, nikým nehlídaný ovšem z blízkosti napálil jen gólmana Unnerstalla. V 9. minutě se zastřeloval taktéž Dest, ten však napřímo Unnerstalla neohrozil, neboť svůj přízemní pokus nasměroval jen do boční sítě.

V 15. minutě musel být hostující muž v rukavicích znovu na pozoru, ze střední vzdálenosti tentokráte zakončoval Tadić, pouze však doprostřed brány, kde si Unnerstall poradil. De Godenzonen hledali vehementně cestu za úvodním přesným zásahem i nadále, v 19. minutě z úhlu střílel Van de Beek, reflexivně nohou ho ale vychytal perfektně Unnerstall.

Ten byl v pohotovosti také ve 33. minutě, kdy si na něj se svou hlavičkoval vyskakoval Babel, nicméně překonán byl německý brankář až o dvě minuty později. Akci založil Van de Beek, jenž se odvážně pustil středem hřiště až do pokutového území, a ačkoli byl ve finále odzbrojen, míč se dostal k nohám volného Promese, jenž zacílil ke vzdálenější tyči.

PSV působilo směrem dopředu opravdu bezradným dojmem. Onana se mezi svými třemi tyčemi v podstatě nemusel vůbec ohánět, v první půli musel využít své schopnosti vůči ne úplně povedené střele hostujícího útočníka Lammerse, jinak měl o dost méně práce než Unnerstall. Ani po změně stran přitom eindhovenský celek výrazněji nezabral.

Ba naopak to byl spíše Ajax, kdo mohl svůj náskok nějakým způsobem pojistit. Ve 48. minutě se v dobré pozici zjevil Van de Beek, avšak zamířil jenom mimo, svá mířidla neseřídil správně ani Tadić v 64. minutě. V 83. minutě se nedokázal prosadit opětovně Van de Beek, jehož zablokoval bránící Dumfries, a tak už se skóre kupředu jednoduše nepohnulo.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - SC Heerenveen 2:1

02.02.2020 14:30

Góly: 15. Felix Passlack, 74. Sven Botman (vl.) - 6. Mitchell van Bergen

Bilance Fortuny proti Heerenveenu jako by nabírala pozitivní vlnu. Loni s fríským celkem padla v obou případech, na podzim s ním uhrála aspoň plichtu a teď dokonce uzmula všechny body. Získala tak důležitou výhru pro odpoutání se od sestupového pásma, zatímco hosté naopak zase ztratili půdu pod nohama, co se otázky první sedmičky v tabulce týče.

Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena nevstupovali do souboje s klubem ze Sittardu ve vůbec dobrém rozpoložení, v uplynulých čtyřech kláních uhráli jen jeden bod, a hledali tak na jihu Nizozemska potřebnou vzpruhu. Jenže čtvrthodinu před koncem si za nerozhodného stavu vlastence vsítil Sven Botman, na který ve zbývajícím čase odpověď už nenašli.

Mužstvo kouče Sjorse Ulteeho se poměrně dobře vypořádalo s nedávnou prohrou v Nizozemském poháru od Feyenoordu. Ačkoli mělo daleko menší čas na přípravu a fyzický fond sil byl určitě na nižší úrovni, jelikož s rotterdamským soupeřem sehrálo i náročné prodloužení, podařilo se mu od půlky prosince zase slavit tříbodový výsledek.

Úvodní patnáctiminutovka s sebou přinesla hned dvě vstřelené branky. Do vedení se nejprve propracovala Srdíčka, to když Veerman svou přesnou kolmicí uvolnil nabíhajícího si van Bergena, který utekl všem obráncům a v koncovce pak nezaváhal. Následně skórovala taktéž Fortuna, z těžkého úhlu překonal gólmana Bednareka střelou po zemi Passlack.

Zbytek prvního dějství již žádný zajímavý moment v podstatě nenabídl, tedy až na dobu 35. minuty, kdy se do vyložené dostal Damascan, jenže své zakončení levačkou poslal pouze mimo kýžený a chtěný prostor brány. Zkraje druhého poločasu se snažil prosadit Heerenveen díky útočníkovi Odgaardovi, jeho střelu ale stačil polapit pozorný brankář Koselev.

V poslední třetině utkání byla přece jenom o malinký kousek lepší Fortuna, která si nakonec konečný úspěch asi více zasloužila. V 70. minutě Bednarek ještě odolal vůči Fernandesovi, o čtyři minuty později stačil zneškodnit taktéž šanci Ňinaje, jenže míč vyrazil pouze do vracejícího se spoluhráče Botmana, od něhož se odrazil nešťastně za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Utrecht 1:1

02.02.2020 14:30

Góly: 51. Oussama Darfalou (pen.) - 81. Simon Gustafson (pen.)

Utrecht nenavázal na týden staré vysoké vítězství proti Den Haagu (4:0), nyní na půdě zachraňujícího se Venla vybojoval bod po výsledku 1:1 a vzhledem k průběhu mohl být i za remízu nakonec rád. VVV v novém roce stále ještě neprohrálo a vybojovalo další nesmírně cenný bod, v tabulce se nachází na šestnácté barážové pozici s dvaceti body na kontě. Favorizovaní hosté zůstávají na sedmém místě se čtyřiatřiceti body.

Oba celky vstoupily do tohoto nedělního duelu svižně a hned v úvodních třech minutách se zrodily dvě gólové možnosti po jedné na obou stranách. Nejprve se mohli dostat do vedení svěřenci trenéra Johna van den Broma, když si v pokutovém území udělal dostatek prostoru ke střele Simon Gustafson a dobře mířil k levé konstrukci, avšak se skvělým zákrokem se vytáhl brankář Kirschbaum a míč famózně odvrátil na rohový kop.

Po následném protiútoku si Oussama Darfalou naskočil na povedený centr z křídla a hlavou mířil pod břevno, nicméně gólman Zoet byl připraven a jistým zákrokem podržel svůj výběr. Poté tempo hry přeci jen lehce opadlo, VVV si vytvořilo další slibnou příležitost po pětadvaceti odehraných minutách. V ní se objevil aktivní Darfalou, jenž napřáhl z hranice pokutového území a pravou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů.

Pak se až do konce první půle nic zajímavého nepřihodilo, domácí celek se dostal do překvapivého vedení šest minut po přestávce. Klaiber totiž ve vlastní šestnáctce zahrál nešťastně rukou a rozhodčí Higler okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil šestadvacetiletý alžírský útočník Darfalou a střelou do pravé části branky chladnokrevně překonal bezmocného Zoeta. Za dalších sedm minut mohlo vést Venlo o dvě trefy.

Z dvanácti metrů se opřel do balónu Wright a jeho rána proletěla asi o metr vedle pravé konstrukce. K netradičnímu momentu došlo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem a Utrecht po něm nakonec vyrovnal. Tentokráte neudržel ruku u těla Kum a Higler stejně jako na druhé straně ukázal na penaltový puntík.

Nabídnutou příležitostí nejprve pohrdl Gustafson, jenomže kvůli porušení postavení hráčů VVV se pokutový kop i přes protesty opakoval. Švédský záložník měl napodruhé větší štěstí a míč přesně uklidil do pravého spodního rohu, Kirschbaum se tentokráte natahoval marně. V hostujícím dresu se objevil v základní jedenáctce český krajánek Václav Černý, jenž byl střídán v 60. minutě.

Více informací k zápasu

Willem II - Heracles Almelo 1:0

02.02.2020 12:15

Góly: 26. Sebastian Holmén

Willem II se po týden staré remíze se Zwolle vrátil na vítěznou vlnu proti konkurenčnímu Heraclesu a díky jediné brance po pětadvaceti odehraných minutách zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky dalšímu tříbodovému zisku se udržel na čtvrtém místě se čtyřiceti body a za třetím Feyenoordem zaostává jen vinou horšího skóre. Almelo naopak prohloubilo svou současnou krizi, na ligové scéně nevyhrálo pošesté v řadě a je desáté se šestadvaceti body.

Hosté od začátku prosince vybojovali pouhé dva body a tabulkou se stále propadají níže a níže, momentálně nejsou příliš vzdáleni ani od barážových příček. Přitom do nedělního střetnutí nevstoupili úplně špatně a první větší možnost si vytvořili krátce po deseti odehraných minutách. Belgičan Dessers využil parádní kombinace svých spoluhráčů a dobře mířil k levé tyči, ovšem s výtečným zákrokem se prezentoval brankář Woud.

Ve 20. minutě zahrozil na opačné straně domácí kanonýr Ndayishimiye, nicméně ze střední vzdálenosti mířil jen doprostřed branky, kde číhala připravená náruč gólmana Blaswicha. Domácí se přeci jen dostali do vedení o šest minut později. Sedmadvacetiletý švédský obránce Sebastian Holmén se po závaru v pokutovém území Almela nejlépe zorientoval a probojoval se k dorážce, zblízka pak snadno zamířil doprostřed poloodkryté branky.

Neuběhly ani další tři minuty a Heracles mohlo okamžitě odpovědět, jenže úchvatný projektil Brazilce Maura Júniora z více jak třiceti metrů skončil na břevně. Stejný hráč se dostal do další šance zhruba pět minut před poločasovou přestávkou, tentokráte pálil z hranice šestnáctky o decimetry vedle pravé konstrukce. Ve 43. minutě chtěl na opačné straně pojistit náskok Willemu Nunnely, avšak jeho pokus z osmnácti metrů brilantně zneškodnil Blaswich.

Do druhého poločasu vstoupili s větší aktivitou domácí. Nejprve se v 51. minutě zjevil v nadějné pozici Pavlidis, na pozorného hostujícího strážce si z mírného úhlu nepřišel. O tři minuty později předvedl vynikající individuální akci Ndayishimiye a i skvěle vystřelil, jenomže Blaswich opět zazářil a výrazně podržel svůj výběr. V následujícím průběhu se už Willem II nikam výrazně nehnal a jednobrankový náskok celkem bez potíží udržel do konce.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - FC Groningen 1:0

01.02.2020 20:45

Góly: 43. Yuta Nakayama

Zwolle získalo v boji o záchranu nesmírně cenné tři body proti Groningenu a díky brance v závěru prvního poločasu zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu si udrželo v novém roce stávající neporazitelnost a poprvé po čtyřech ligových duelech dosáhlo na plný bodový zisk. V tabulce nejvyšší nizozemské soutěže prozatím poskočilo na čtrnáctou pozici s jednadvaceti body, FC zůstává na osmém místě s devětadvaceti body.

Hosté tak nedokázali navázat na týden starý senzační úspěch s vedoucím Ajaxem, kdy před vlastními fanoušky zdolali amsterdamského giganta po výsledku 2:1. První poločas neprobíhal v nijak vysokém tempu, Groningenu se nedařilo plynule přecházet na útočnou polovinu a k brankáři Zettererovi se prakticky nedostával. PEC naopak čekalo na svou příležitost a ta přišla ve 43. minutě, jediný gól sobotního střetnutí vsítil Juta Nakajama.

Dvaadvacetiletý japonský obránce zužitkoval rohového kopu od Hamera a hlavou zblízka nedal gólmanu Padtovi sebemenší naději na úspěšný zákrok. Ve druhém poločase se míč po většinu času nacházel v blízkosti půlící čáry, teprve v závěrečné dvacetiminutovce byly k vidění gólové příležitosti. V 71. minutě chtěl navýšit náskok domácích německý forvard Thy, ale po precizní nahrávce do šestnáctky protivníka mířil o kousek vedle pravé tyče.

Za dalších osm minut měl rozhodnutí na kopačce aktivní Hamer, jenomže jeho zakončení z bezprostřední blízkosti bylo příliš slabé a připravený Padt si s ním bez potíží poradil. S přibývajícím časem začali hrát hosté na stále větší riziko, avšak Zwolle se nikam nehnalo a před vlastním pokutovým územím pozorně bránilo. Svěřencům Dannyho Buijse nevycházely ani jinak silné standardní situace, přesto mohli alespoň srovnat v nastaveném čase.

Teprve sedmnáctiletý útočník Romano Postema obdržel centr z křídla do pokutového území protivníka a okamžitě vystřelil. Svým projektilem sice již pokořil Zetterera, nicméně k jeho smůle orazítkoval pouze levou konstrukci. Zwolle v příštím kole zavítá na půdu beznadějně posledního Waalwijku a znovu se může oddálit sestupovým příčkám, Groningen bude mít co napravovat proti nevyzpytatelnému Arnhemu.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Emmen 3:0

01.02.2020 19:45

Góly: 2. Oğuzhan Özyakup, 64. Nicolai Jørgensen, 80. Luis Sinisterra

Emmen v úvodních dvou zápasech nového roku dokázal vybojovat čtyři body, ovšem nyní na půdě rozjetého Feyenoordu nepřekvapil. Domácí výběr se momentálně pyšní vůbec nejlepší formou celé Eredivisie a díky osmému vítězství v posledních deseti případech mu patří solidní třetí místo se čtyřiceti body na kontě, za vedoucím Ajaxem a druhým Alkmaarem zaostává o bodů o sedm. FC kleslo na třináctou příčku se čtyřiadvaceti body.

Domácí celek vyhrál již posedmé za sebou, v úterý totiž zvládl opakovaný duel osmifinále národního poháru a v Sittardu uspěl 2:1 po prodloužení. Emmenu nyní oplatil nerozhodný výsledek 3:3 z podzimního vzájemného měření sil. Svou úvodní branku vstřelil hned na začátku sobotního utkání a svůj náskok pojistil dvěma brankami v závěrečné půlhodině. Svěřenci Dicka Advocaata měli naprosto skvostný start.

Ani ne po dvou minutách totiž dokázal rozvlnit síť Oğuzhan Özyakup. Turecký reprezentant si odbyl v dresu rotterdamského giganta premiéru po svém ani ne tři dny starém přesunu z Besiktase a hned se uvedl tím nejlepším možným způsobem. Po krásném rychlém přečíslení ho finální přihrávkou na jeden dotek oslovil Toornstra, zcela osamocený Özyakup si okamžitě posunul míč směrem dopředu a pak ho z osmi metrů chladnokrevně napálil k bližší tyči.

Po necelých dvaceti minutách mohl stejný hráč dokonce skórovat podruhé, když se postavil k přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů a balón kroutil k přední konstrukci, jenže s výtečným zákrokem přispěchal brankář Telgenkamp a tuto ránu odvrátil do strany. Ihned na to vypálil ze čtrnácti metrů Luis Fernando Sinisterra a na hostujícího strážce si nepřišel, na opačné straně gólman Bijlow ukryl v náručí slabou střelu Hiarieje.

Krátce po změně stran se Emmen dostal do brejku tři na jednoho, jenomže Frei svůj únik nevyřešil příliš dobře a vyběhnutého Bijlowa zblízka nepropálil. Domácí favorit se mohl uklidnit v 64. minutě. Přímý volný kop z levé strany zahrál Berghuis a v šestnáctce protivníka našel dánského kanonýra Nicolaie Jørgensena, jenž snadno nasměroval míč do poloprázdné branky - 2:0. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba o čtvrt hodiny později, Kolumbijec Sinisterra se totiž dostal k dorážce hlavou a bez potíží zamířil do levého spodního rohu.

Více informací k zápasu

FC Twente - Sparta Rotterdam 2:0

01.02.2020 19:45

Góly: 80. Peet Bijen, 90. Noa Lang

Fotbalisté Twente po dlouhé době přerušili svou sérii bez vítězství a tentokráte díky skvělému závěru zápasu zdolali konkurenční Spartu po výsledku 2:0. Celek z Enschede tak v nejvyšší nizozemské soutěži vyhrál poprvé po osmi kolech a oddálil se příčkám znamenající pád o patro níže. Momentálně se v tabulce Eredivisie nachází na dvanácté pozici se čtyřiadvaceti body a dotáhl se právě na rotterdamského rivala, který je jedenáctý díky lepšímu skóre.

FC v novém roce ještě neprohrálo, po dvou úvodních remízách sehrálo se Spartou nesmírně vyrovnaný duel a rozdílovou trefu vsítilo až necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Svému soupeři navíc oplatilo podzimní prohru v poměru 1:2. Úvodní poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, celkově byly k vidění jen tři střely mezi tři tyče a ani jeden z týmů neměl výraznou územní převahu.

Více jak šestadvacet tisíc fanoušků se v prvním dějství dočkalo mnoho nepřesností na obou stranách, vyložených možností se vskutku urodilo poskrovnu. K prvnímu zajímavějšímu momentu došlo po necelé čtvrthodině hry, kdy si obránce Troupée naběhl na výtečný centr z křídla, ovšem poté nedokázal usměrnit svůj přízemní pokus mezi tři tyče. Domácí se znovu ozvali ve 45. minutě zásluhou slovinského kanonýra Vukčiče.

Sedmadvacetiletý záložník obdržel přesně načasovanou kolmici do volného prostoru a tvrdě vystřelil, jenomže mířil pouze doprostřed branky a nechal vyniknout připraveného gólmana Harushe. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce a dlouho to vypadalo, že žádná branka nepadne. Nicméně mírný favorit sobotního střetnutí se z ničeho nic dostal do vedení v 80. minutě, vůbec poprvé v tomto ročníku Eredivisie skóroval Peet Bijen.

Ten se po rohovém kopu od Aitora Cantalapiedry prodral k hlavičce z bezprostřední blízkosti a balón bez potíží usměrnil do levého spodního rohu. Hosté si ještě více zkomplikovali situaci o sedm minut později. Mohamed Rayhi se dopustil zbytečného nedovoleného zákroku v blízkosti půlící čáry a rozhodčí Kamphuis mu po udělení druhé žluté karty logicky ukázal i kartu červenou. Domácí pojistili svůj náskok v poslední minutě základní hrací doby, Noa Lang totiž zužitkoval chytré přihrávky od Meniga a z osmi metrů zavěsil k levé konstrukci.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - SBV Vitesse 0:0

01.02.2020 18:30

Góly: -

Favorizovaný Arnhem nepotvrdil úlohu mírného favorita na půdě Den Haagu a v nejvyšší nizozemské soutěži tak nezvítězil podruhé za sebou. Vitesse nyní nepředvedlo dobrý výkon v ofenzivní fázi a nakonec může být i rádo, že si domů odváží bod za nerozhodný výsledek. ADO alespoň částečně odčinilo nedávný debakl v Utrechtu (0:4), nicméně vzhledem k vývoji rozhodně myslelo na tři body. Smolařem tohoto střetnutí se stal český krajánek Tomáš Necid.

Třicetiletý útočník tentokráte nastoupil od samého začátku a odehrál 67 minut, jenomže po necelé hodině hry neproměnil důležitý pokutový kop. Domácí proto zůstávají v Eredivisii na předposledním sedmnáctém místě a na patnáctou Fortunu ztrácejí tři body. Arnhem se momentálně nachází na šesté pozici s pětatřiceti body. Po úvodní velmi opatrné půlhodině se z ničeho nic mohli dostat do vedení hosté.

Po hezké akci se rozhodl vypálit z hranice pokutového území Bazoer a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik decimetrů, jelikož orazítkoval levou konstrukci. Ve 38. minutě byl poprvé vidět aktivní Necid. Ten napřáhl z obrovské vzdálenosti z více jak třiceti metrů a dobře mířil do pravé části branky, ovšem s parádním zákrokem se vytáhl gólman Pasveer a balón brilantním způsobem odvrátil na rohový kop.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, asi neklíčovější okamžiky se zrodily v rozmezí 57. - 59. minuty. Nedovoleného zákroku ve vlastním pokutovém území se dopustil Doekhi a po přezkoumání videozáznamu navíc uviděl od rozhodčího Kooije žlutou kartu. Míč na penaltový puntík si postavil právě zkušený Necid, jenomže Pasveer jeho záměr přečetl a střelu směřující doprostřed branky dokázal výborně zlikvidovat.

Domácí se ale nevzdávali a více jak dvanáct tisíc fanoušků je hnalo za cennými třemi body. Rozvlnit síť se jim povedlo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem po dobré práci střídajícího Kramera, ale gól přeci jen nebyl uznán kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo. Den Haag v příštím kole zavítá na půdu konkurenční Sparty, Vitesse se určitě pokusí zvítězit v Groningenu.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - RKC Waalwijk 4:0

31.01.2020 20:00

Góly: 29. Oussama Idrissi, 36. Myron Boadu, 51. Oussama Idrissi, 65. Calvin Stengs

Alkmaar potvrdil úlohu jasného favorita proti nováčkovi z Waalwijku a v páteční předehrávce 21. kola ho zdolal hladce v poměru 4:0. Díky druhému vítězství v řadě za sebou se prozatím bodově dotáhl na vedoucí Ajax se sedmačtyřiceti body a zaostává za ním jen o skóre, před třetím Feyenoordem má momentálně náskok solidních deseti bodů. RKC prohrálo v novém roce i potřetí a je stále beznadějně poslední osmnácté s pouhými jedenácti body na kontě.

Hosté vstoupili do tohoto duelu bez respektu a v úvodní dvacetiminutovce si vytvořili dvě nadějně příležitosti. Nejprve mohl otevřít skóre van der Venne, který obdržel precizní přihrávku do pokutového území protivníka, jenomže následně svou střelu umístil těsně vedle levé tyče. Ihned na to se s prvním výtečným zákrokem musel blýsknout brankář Bizot, když po ráně Reijnderse z hranice pokutového území byl u své pravé konstrukce včas.

AZ z ničeho nic udeřilo po necelé půlhodině hry. Oussama Idrissi po přihrávce od Myrona Boadua vypálil z hranice šestnáctky a jeho skákavý projektil zapadl do sítě kolem pozdě reagujícího gólmana Vaessena. Favorizovaný celek navýšil svůj náskok zhruba deset minut před poločasovou přestávkou. Tentokráte měl přesnou mušku teprve devatenáctiletý útočník s ghanskými kořeny Boadu, jenž převzal přízemní centr z pravého křídla od Svenssona.

Vzápětí zcela osamocen vystřelil z první levačkou a přízemní ranou překonal marně se natahujícího Vaessena. Domácí nepolevili ani po výměně stran a v 51. minutě definitivně rozhodli o svém úspěchu. Podruhé v tomto střetnutí skóroval třiadvacetiletý marocký útočník Idrissi, který si po krásné individuální akci navedl balón blíže do středu a pak z patnácti metrů nádherně zavěsil do vzdálenější šibenice, strážce Waalwijku se naprázdno proletěl vzduchem.

Ani tento náskok svěřencům kouče Arneho Slota nestačil. V 65. minutě získal zpětnou nahrávku od Svenssona nabíhající Calvin Stengs, udělal si prostor ke střele a po teči bránícího Velkova skončil míč se štěstím v protipohybu Vaessena. V samém závěru nepřidali pátý gól Alkmaaru Boadu ani střídající Aboukhlal, výsledek se tedy již nezměnil. AZ se v příštím kole utká s konkurenčním Feyenoordem, Waalwijk přivítá velkého rivala v boji o záchranu ze Zwolle.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax21162362:1950
2.AZ Alkmaar21152446:1547
3.Feyenoord Rotterdam21117341:3040
4.Willem II21124531:2340
5.PSV Eindhoven21106544:2636
6.SBV Vitesse21105636:2635
7.FC Utrecht21104741:2934
8.FC Groningen2185823:2029
9.SC Heerenveen2177732:2928
10.Heracles Almelo2175933:3126
11.Sparta Rotterdam2166929:3524
12.FC Twente2166929:3824
13.Fortuna Sittard21651027:4723
14.FC Emmen21641122:3822
15.PEC Zwolle21631229:4521
16.VVV Venlo21621321:4720
17.ADO Den Haag21451221:4117
18.RKC Waalwijk21321623:5111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
ladyboy arsenal

borci mistr jde do LM přímo nebo do předkola?

Reagovat
afc ajax

4.predkolo

Reagovat
ladyboy arsenal

Díky

Reagovat
AjaxFans

Jedna nula stačí,myslím si, že penalta docela jasná,ale co už

Reagovat
Raylan

Rikali tam, ze to možná lehce hrál špičkou kopačky, ale mě to taky přišlo jako penalta.

Reagovat
Stiksxx

Dobre Steven. uvod jak ma byt.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
AjaxFans

Jinak vše nej Eriku Tři body jako dárek

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažká faza sezony prichadza a toľko zranenych, ťažké to bude a veľmi sa obavam dvojzapasu s Getafe

Reagovat
montaigne33

RADOST!!! Promes je hvězda

Reagovat
AjaxFans

Hvězda je,ale bohužel zase hamstring v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord

Reagovat
Elliasson

Jen pěkně zaútočit na druhé místo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phreak71

Chtělo by to zase trochu začít hrát. Letos je to PSV utrpení.

Reagovat
AjaxFans

Tak slabé jsem vás dlouho nezažil Jedná nula je pro vás štěstí,hlavně za první poločas

Reagovat
bobis21

OT: Sadílek už trénuje

Reagovat
Stiksxx
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele