21. kolo
02.02.2020 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Fortuna díky vlastenci Botmana přetlačila Heerenveen

Bilance Fortuny proti Heerenveenu jako by nabírala pozitivní vlnu. Loni s fríským celkem padla v obou případech, na podzim s ním uhrála aspoň plichtu a teď dokonce uzmula všechny body. Získala tak důležitou výhru pro odpoutání se od sestupového pásma, zatímco hosté naopak zase ztratili půdu pod nohama, co se otázky první sedmičky v tabulce týče.

Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena nevstupovali do souboje s klubem ze Sittardu ve vůbec dobrém rozpoložení, v uplynulých čtyřech kláních uhráli jen jeden bod, a hledali tak na jihu Nizozemska potřebnou vzpruhu. Jenže čtvrthodinu před koncem si za nerozhodného stavu vlastence vsítil Sven Botman, na který ve zbývajícím čase odpověď už nenašli.

Mužstvo kouče Sjorse Ulteeho se poměrně dobře vypořádalo s nedávnou prohrou v Nizozemském poháru od Feyenoordu. Ačkoli mělo daleko menší čas na přípravu a fyzický fond sil byl určitě na nižší úrovni, jelikož s rotterdamským soupeřem sehrálo i náročné prodloužení, podařilo se mu od půlky prosince zase slavit tříbodový výsledek.

Úvodní patnáctiminutovka s sebou přinesla hned dvě vstřelené branky. Do vedení se nejprve propracovala Srdíčka, to když Veerman svou přesnou kolmicí uvolnil nabíhajícího si van Bergena, který utekl všem obráncům a v koncovce pak nezaváhal. Následně skórovala taktéž Fortuna, z těžkého úhlu překonal gólmana Bednareka střelou po zemi Passlack.

Zbytek prvního dějství již žádný zajímavý moment v podstatě nenabídl, tedy až na dobu 35. minuty, kdy se do vyložené dostal Damascan, jenže své zakončení levačkou poslal pouze mimo kýžený a chtěný prostor brány. Zkraje druhého poločasu se snažil prosadit Heerenveen díky útočníkovi Odgaardovi, jeho střelu ale stačil polapit pozorný brankář Koselev.

V poslední třetině utkání byla přece jenom o malinký kousek lepší Fortuna, která si nakonec konečný úspěch asi více zasloužila. V 70. minutě Bednarek ještě odolal vůči Fernandesovi, o čtyři minuty později stačil zneškodnit taktéž šanci Ňinaje, jenže míč vyrazil pouze do vracejícího se spoluhráče Botmana, od něhož se odrazil nešťastně za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipáč má hosta jako favorita, tady mě něco nehraje. Že by měl po x zápasech , kdy jsem s nim nesouhlasil pravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

I book je jen člověk.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele