21. kolo
01.02.2020 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Groningen nepotvrdil skvělý výkon s Ajaxem a tentokráte prohrál ve Zwolle

Zwolle získalo v boji o záchranu nesmírně cenné tři body proti Groningenu a díky brance v závěru prvního poločasu zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu si udrželo v novém roce stávající neporazitelnost a poprvé po čtyřech ligových duelech dosáhlo na plný bodový zisk. V tabulce nejvyšší nizozemské soutěže prozatím poskočilo na čtrnáctou pozici s jednadvaceti body, FC zůstává na osmém místě s devětadvaceti body.

Hosté tak nedokázali navázat na týden starý senzační úspěch s vedoucím Ajaxem, kdy před vlastními fanoušky zdolali amsterdamského giganta po výsledku 2:1. První poločas neprobíhal v nijak vysokém tempu, Groningenu se nedařilo plynule přecházet na útočnou polovinu a k brankáři Zettererovi se prakticky nedostával. PEC naopak čekalo na svou příležitost a ta přišla ve 43. minutě, jediný gól sobotního střetnutí vsítil Juta Nakajama.

Dvaadvacetiletý japonský obránce zužitkoval rohového kopu od Hamera a hlavou zblízka nedal gólmanu Padtovi sebemenší naději na úspěšný zákrok. Ve druhém poločase se míč po většinu času nacházel v blízkosti půlící čáry, teprve v závěrečné dvacetiminutovce byly k vidění gólové příležitosti. V 71. minutě chtěl navýšit náskok domácích německý forvard Thy, ale po precizní nahrávce do šestnáctky protivníka mířil o kousek vedle pravé tyče.

Za dalších osm minut měl rozhodnutí na kopačce aktivní Hamer, jenomže jeho zakončení z bezprostřední blízkosti bylo příliš slabé a připravený Padt si s ním bez potíží poradil. S přibývajícím časem začali hrát hosté na stále větší riziko, avšak Zwolle se nikam nehnalo a před vlastním pokutovým územím pozorně bránilo. Svěřencům Dannyho Buijse nevycházely ani jinak silné standardní situace, přesto mohli alespoň srovnat v nastaveném čase.

Teprve sedmnáctiletý útočník Romano Postema obdržel centr z křídla do pokutového území protivníka a okamžitě vystřelil. Svým projektilem sice již pokořil Zetterera, nicméně k jeho smůle orazítkoval pouze levou konstrukci. Zwolle v příštím kole zavítá na půdu beznadějně posledního Waalwijku a znovu se může oddálit sestupovým příčkám, Groningen bude mít co napravovat proti nevyzpytatelnému Arnhemu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže udělali Ajax-pravda bylo to na domácí pudě, tak by nemuseli prohrát ve Zwolle, byt se jedná o zápas venku.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět palec pro book.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele