21. kolo
02.02.2020 14:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo sahalo proti Utrechtu na výhru, nakonec ale remizovalo 1:1

Utrecht nenavázal na týden staré vysoké vítězství proti Den Haagu (4:0), nyní na půdě zachraňujícího se Venla vybojoval bod po výsledku 1:1 a vzhledem k průběhu mohl být i za remízu nakonec rád. VVV v novém roce stále ještě neprohrálo a vybojovalo další nesmírně cenný bod, v tabulce se nachází na šestnácté barážové pozici s dvaceti body na kontě. Favorizovaní hosté zůstávají na sedmém místě se čtyřiatřiceti body.

Oba celky vstoupily do tohoto nedělního duelu svižně a hned v úvodních třech minutách se zrodily dvě gólové možnosti po jedné na obou stranách. Nejprve se mohli dostat do vedení svěřenci trenéra Johna van den Broma, když si v pokutovém území udělal dostatek prostoru ke střele Simon Gustafson a dobře mířil k levé konstrukci, avšak se skvělým zákrokem se vytáhl brankář Kirschbaum a míč famózně odvrátil na rohový kop.

Po následném protiútoku si Oussama Darfalou naskočil na povedený centr z křídla a hlavou mířil pod břevno, nicméně gólman Zoet byl připraven a jistým zákrokem podržel svůj výběr. Poté tempo hry přeci jen lehce opadlo, VVV si vytvořilo další slibnou příležitost po pětadvaceti odehraných minutách. V ní se objevil aktivní Darfalou, jenž napřáhl z hranice pokutového území a pravou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů.

Pak se až do konce první půle nic zajímavého nepřihodilo, domácí celek se dostal do překvapivého vedení šest minut po přestávce. Klaiber totiž ve vlastní šestnáctce zahrál nešťastně rukou a rozhodčí Higler okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil šestadvacetiletý alžírský útočník Darfalou a střelou do pravé části branky chladnokrevně překonal bezmocného Zoeta. Za dalších sedm minut mohlo vést Venlo o dvě trefy.

Z dvanácti metrů se opřel do balónu Wright a jeho rána proletěla asi o metr vedle pravé konstrukce. K netradičnímu momentu došlo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem a Utrecht po něm nakonec vyrovnal. Tentokráte neudržel ruku u těla Kum a Higler stejně jako na druhé straně ukázal na penaltový puntík.

Nabídnutou příležitostí nejprve pohrdl Gustafson, jenomže kvůli porušení postavení hráčů VVV se pokutový kop i přes protesty opakoval. Švédský záložník měl napodruhé větší štěstí a míč přesně uklidil do pravého spodního rohu, Kirschbaum se tentokráte natahoval marně. V hostujícím dresu se objevil v základní jedenáctce český krajánek Václav Černý, jenž byl střídán v 60. minutě.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dám na bukwicu.

Reagovat
smazaný uživatel

Beru i 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele